Gogus altı eğer bitişini kastediyorsanız, yani göğsün bitip göğüs kafesi kısmının başlangıcını, orasinda da var çizgi şeklinde yatay ve kahverengi. Orası evet var ama hem çatlak degil benimki hem de benim komple goguslerim koyulasti. Bembeyaz olan göğsüm şu an koyu kahverengi oldu, resmen siyahi gibi hissediyorum kendimi. Benim gogusler biraz sönüktü ama 2 gündür dolgunlaştı ve biraz dokununca içinin dolu gibi olduğunu hissediyorum. Bugün akşam biraz sıktım süt falan gelmedi. Hafif sıktım ama korkudan, hani acaba süt mü olmaya başladı da ondan mı dolgunlaştı diye meraktan.Benimde kahverengi cizgiler var göğüslerimin altında ilk baştan hemen catlamislardi. Sizin de öyle mi daha mı farklı. Belki kişiden kişiye degisiyordur süt oluşmaya başladığı için olmuştur. Benim memelerde dolgunluk değil bir sönüklük var su an ilk başlarda büyüdü sonra söndü hala öyleler yumuşak yumuşak
Bende 0+ eşim A+ bizde de bu risk var ozamanKızlar aranızda kan uyuşmazlığı testi yaptıran varmı bizden istenmedi böyle birsey.
Bide aranızda ab0 uyuşmazlığı hakkında bilgisi olan varmı ben 0 pozitif eşim b pozitif bizde varmış bu durum
Evet sizdede var canım,bana ayrıntılı ultrasonda perinatolog söylemişti doğuma gitmeden önce mutlaka doktoruna söyle bebekte ağır sarılık olabilir diye.bende şok olmuştum çünkü daha önce kimse söylemedi bunu ilk çocuğum doğduğunda ağırBende 0+ eşim A+ bizde de bu risk var ozaman
Aralık annelerinde var okudum bu durumu yaşayan tedavi olunca düzelmiş. Fototerapi almış bebek sarılık için.
ABO Uyuşmazlığı Nedir? | İlk Adımlarım
ABO uyuşmazlığı olan her bebek için tedaviye gerek olmayabilir. Yenidoğanlarda ABO uyuşmazlığında genellikle anemi, tedavi olmaksızın veya diyetteki değişikliklerle kendi kendine düzelir. Sarılık ise tüm bebeklerde gelişmez veya hafif ve kapsamlı tedavi gerektirmez.
Yok direk mememin alt kısmında kahverengi çatlaklar olustu. Hm olabilir artık dolgunlasicak demek ki. Bende henüz bisey yokGogus altı eğer bitişini kastediyorsanız, yani göğsün bitip göğüs kafesi kısmının başlangıcını, orasinda da var çizgi şeklinde yatay ve kahverengi. Orası evet var ama hem çatlak degil benimki hem de benim komple goguslerim koyulasti. Bembeyaz olan göğsüm şu an koyu kahverengi oldu, resmen siyahi gibi hissediyorum kendimi. Benim gogusler biraz sönüktü ama 2 gündür dolgunlaştı ve biraz dokununca içinin dolu gibi olduğunu hissediyorum. Bugün akşam biraz sıktım süt falan gelmedi. Hafif sıktım ama korkudan, hani acaba süt mü olmaya başladı da ondan mı dolgunlaştı diye meraktan.
Benim Perinatolog da söylemedi böyle bişey bide Prof olacakEvet sizdede var canım,bana ayrıntılı ultrasonda perinatolog söylemişti doğuma gitmeden önce mutlaka doktoruna söyle bebekte ağır sarılık olabilir diye.bende şok olmuştum çünkü daha önce kimse söylemedi bunu ilk çocuğum doğduğunda ağır
sarılık oldu mesela 8 gün kaldı yogunbakımda.
Umarım bunda yaşamayız zor bir durum çünkü
Bende var kan uyusmazligi ben ar(-) eşim ar(+) başlarda kanamam oldu o zaman kan uyusmazligi iğnesi vurulmuştum önlem amaçlı. Ama ab0 hakkında bir bilgim yok malesef.Kızlar aranızda kan uyuşmazlığı testi yaptıran varmı bizden istenmedi böyle birsey.
Bide aranızda ab0 uyuşmazlığı hakkında bilgisi olan varmı ben 0 pozitif eşim b pozitif bizde varmış bu durum
Anne karnında müdahale olamadı için takamıyorlar bu uyuşmazlığı,ama bilinirse hemen doğum sonrası bebeğin kan gurubuna bakılıp vakit kaybetmeden takibe alınır.sende hem kadın doğum doktoruna hem doğum yapar yapmaz çocuk doktoruna söyleBenim Perinatolog da söylemedi böyle bişey bide Prof olacak
Sadece kan grubumuzu sordu pozitif kan uyuşmazlığı yok tamam dedi. Ben burda okurken öğrendim şuan şaka gibi. kendi doktorumda hiç sormadı bile.
Umarım bi sorun yaşamayız hiçbirimiz.
Bence de artık dolgunlasir, 2 gündür oldu bende deYok direk mememin alt kısmında kahverengi çatlaklar olustu. Hm olabilir artık dolgunlasicak demek ki. Bende henüz bisey yok
AB0 uyuşmazlığı farklı bişeymiş rh uyuşmazlığı gibi değilmişKan gruplarımızi soruyorlar rh uyusmazligi olduğunu duyunca zaten kan testi yapıyorlar bende hep böyle oldu.
Selamlar. Bendede hafif kahverengi lekelenme oldu. Acilden girdim. Kanama gözükmedi. Ben 0 negatif eşim a pozitif. Kan uyuşmazlığı olduğunu biliyordum ama iğne vurmamız gerek dedi. daha 5+6 günlük dedim iğne bu zamanda olabileceğini bilmiyordum. Bu kanamalara sebep olabiliyormuş. Sizin sonra geçti mi ? Ben vuruldum az evvel iğneyi.Bende var kan uyusmazligi ben ar(-) eşim ar(+) başlarda kanamam oldu o zaman kan uyusmazligi iğnesi vurulmuştum önlem amaçlı. Ama ab0 hakkında bir bilgim yok malesef.
Merhabalar. Benim kanamam ikiz olduğu içinmiş keselerden biri boştu vücut onu atiyormus onu sonradan öğrendik. Kese tamamen yok oldu kanamam kesildi. İnternette soyle bisey görmüştüm kan uyusmazligi varsa ve kanama olduysa önlem amaçlı mutlaka iğne vuruyorlar ve takip ediyolar. Ben igne vurulduğumda 9 haftalik hamileydim sizin daha çok yenilmiş.Selamlar. Bendede hafif kahverengi lekelenme oldu. Acilden girdim. Kanama gözükmedi. Ben 0 negatif eşim a pozitif. Kan uyuşmazlığı olduğunu biliyordum ama iğne vurmamız gerek dedi. daha 5+6 günlük dedim iğne bu zamanda olabileceğini bilmiyordum. Bu kanamalara sebep olabiliyormuş. Sizin sonra geçti mi ? Ben vuruldum az evvel iğneyi.
Merhabalar, teşekkürler. Sağlıkla kucağınıza alınMerhabalar. Benim kanamam ikiz olduğu içinmiş keselerden biri boştu vücut onu atiyormus onu sonradan öğrendik. Kese tamamen yok oldu kanamam kesildi. İnternette soyle bisey görmüştüm kan uyusmazligi varsa ve kanama olduysa önlem amaçlı mutlaka iğne vuruyorlar ve takip ediyolar. Ben igne vurulduğumda 9 haftalik hamileydim sizin daha çok yenilmiş.
Amin inşallah hepimiz sağ salim kavuşalım bebeklerimizeMerhabalar, teşekkürler. Sağlıkla kucağınıza alın
Ben henüz kullanmıyorum magnezyum. Doktorum vermedi, bahsetmedi bile hiç. Son 2 haftadır ara ara gece kramplar girmeye başladı baldırıma. Doktoruma danışmalı mıyım? Siz bir sebeple mi kullanmaya başladınız? Yoksa doktorunuz direkt mi verdi?Bu arada magnezyum ilaçlarınızı aksatmayın annişler . Kramplar zaten duruypr. Birde doktorum bebeğin gelişimi için mutlaka kullan kilo aldırıyor bebeğe dedi. Haşlanmış yumurta ve muz bunlarda bebeğe iyi geliyor. Son aylarımız inşşalah herkes sağlıkla alır kucağına
Bende de karamplatir 5 ayda başladı o zaman hemen başladı sen bahset,yoksa kendiliğinden yazmıyor çoğuBen henüz kullanmıyorum magnezyum. Doktorum vermedi, bahsetmedi bile hiç. Son 2 haftadır ara ara gece kramplar girmeye başladı baldırıma. Doktoruma danışmalı mıyım? Siz bir sebeple mi kullanmaya başladınız? Yoksa doktorunuz direkt mi verdi?
Ben henüz kullanmıyorum magnezyum. Doktorum vermedi, bahsetmedi bile hiç. Son 2 haftadır ara ara gece kramplar girmeye başladı baldırıma. Doktoruma danışmalı mıyım? Siz bir sebeple mi kullanmaya başladınız? Yoksa doktorunuz direkt mi verdi?
Canım ABO uyumsuzluğu kan uyuşmazlığı değil ki kim sana bu saçma bilgiyi verdi? Sen pozitif eşin pozitif yani RH uyumsuzluğu yok. İğne vurulma durumu rhesus yani Rh uyumsuzluğunda oluyor. ABO uyumsuzluğunda en fazla bebekte bilurubin fazla hızlı yükselir belki foto terapi alır bebek uzamış sarılık olabilir en fazla. Tek çözümü de bebeğin sıkı beslenip çişle biluribini atması. Kan uyuşmazlığında en büyük risk negatife pozitif durumlar sadece.Kızlar aranızda kan uyuşmazlığı testi yaptıran varmı bizden istenmedi böyle birsey.
25 haftadan sonra bel ağrılarım sıklaştı. Doktorum artık magnezyuma başlayalım krampları engeller ve bebeğin gelişimi bu haftadan sonra bizim için önemli kilo almasını da sağlar dedi . Söylenilirsiniz doktorunuzaBen henüz kullanmıyorum magnezyum. Doktorum vermedi, bahsetmedi bile hiç. Son 2 haftadır ara ara gece kramplar girmeye başladı baldırıma. Doktoruma danışmalı mıyım? Siz bir sebeple mi kullanmaya başladınız? Yoksa doktorunuz direkt mi verdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?