• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Ya bu çatı ve pelvik ağrısı için magnorm ve calsiyum dışında bişey verme doktor. Mahvetti beni ağrısı. Gece uyurken her dönüşte ağrıdan uyanıyorum o derece. Acaba bu magnezyumun başka formlarından mi kullansam lights lights senin fikrin var mi?
Ben hem sabah hem akşam osteocare kullanıyorum kramp da yok pelvik ağrısı vs. de hamilelik bu açıdan çok rahat geçti. Yalnızca bu ara karnımda kasılma var hep ama o başka şeylere stres yaptığımdan oluyor :/

kızlar tdap aşısını doktoru öneren var mı , benim ki önermişti , sanırım yarın vurdurmaya gidecegim

Ya bu çatı ve pelvik ağrısı için magnorm ve calsiyum dışında bişey verme doktor. Mahvetti beni ağrısı. Gece uyurken her dönüşte ağrıdan uyanıyorum o derece. Acaba bu magnezyumun başka formlarından mi kullansam lights lights senin fikrin var mi?
Canım o kabızlıga iyi gelmekten başka hiçbir ile yaramaz. Doktoruna kızdım açıkçası. Olduğu gibi bagırsaktan atılır. Orzax magnezyum veya vitafenix marka var onlar olabilir. Magnezyumun bir sürü formu var. Her biri farklı yerde görev alır. Ona göre almak lazım. Hatta vitafenix sabah akşam ayrı özellikte kullanılır bak istersen. Bacak kramplarına da iyi gelir. Ben ocean orzax ve vitafenix dönüşümlü kullanıyorum

Canım o kabızlıga iyi gelmekten başka hiçbir ile yaramaz. Doktoruna kızdım açıkçası. Olduğu gibi bagırsaktan atılır. Orzax magnezyum veya vitafenix marka var onlar olabilir. Magnezyumun bir sürü formu var. Her biri farklı yerde görev alır. Ona göre almak lazım. Hatta vitafenix sabah akşam ayrı özellikte kullanılır bak istersen. Bacak kramplarına da iyi gelir. Ben ocean orzax ve vitafenix dönüşümlü kullanıyorum
Ya perinatolog da aynısını demişti aylar öncesinde.kabızlık içinse magnorm iç ama diğerleri için ise nbt magnezyum bi formunu dedi hatırlamıyorum da onu al dedi. Ben de kendi doktoruma patlayacağım en sonunda da sonra doktor değiştirmek zorunda kalacağım. Yarın tekrar söyleyeyim magnezuyumu değiştir diye.değiştirmezse kendim değiştireceğim sonunda

Hamilelikte bacak krampı, özellikle gece uyurken sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bunun birkaç olası nedeni vardır:

1. Fazla Ağırlık ve Değişen Duruş: Hamilelikte artan kilo, bacaklar üzerindeki baskıyı artırarak kasların daha fazla zorlanmasına neden olabilir.

2. Kan Dolaşımının Azalması: Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde, büyüyen rahim, bacaklardaki kan damarlarına baskı yaparak kan dolaşımını zorlaştırabilir. Bu da bacak kaslarında kramp oluşumuna yol açabilir.

3. Mineral Dengesizlikleri: Kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin eksikliği bacak kramplarına neden olabilir. Hamilelik, bu minerallerin vücutta daha fazla ihtiyacı olduğu bir dönemdir.

4. Dehidrasyon: Yeterli su içmemek de kasların kasılmasına ve kramplara neden olabilir.

5. Hormonel Değişiklikler: Hamilelikte artan hormon seviyeleri, kasların gevşemesini ve daha kolay kramplar yaşanmasını tetikleyebilir.

Bacak krampını önlemek için, düzenli egzersiz yapmak, bacakları rahatlatmak, yeterli sıvı almak ve dengeli bir şekilde beslenmek önemlidir. Eğer kramp çok şiddetliyse veya sürekli hale gelirse, doktorunuza danışmanızda fayda var.

Ya perinatolog da aynısını demişti aylar öncesinde.kabızlık içinse magnorm iç ama diğerleri için ise nbt magnezyum bi formunu dedi hatırlamıyorum da onu al dedi. Ben de kendi doktoruma patlayacağım en sonunda da sonra doktor değiştirmek zorunda kalacağım. Yarın tekrar söyleyeyim magnezuyumu değiştir diye.değiştirmezse kendim değiştireceğim sonunda
Yok canım boş ver onların aklına gelmiyor o kadar Derya ki tıp. Benım doktor da unutur daha bir kez kilomu tansiyon ölçmedi ama sevdiğim başka tarafları ağır basıyor. Sen kendinin al eczaneden

Kızlar bi de multivitamin ocean mummy kullanıyorum, bu sıralar pek düzeni de kalmadı, kokusu falan rahatsız ediyor . 5 tane falan kaldı , bittikten sonra kullanmayı kessem sorun olur mu sizce , cok sıkıldım ilac içmekten 😣

Kızlar bi de multivitamin ocean mummy kullanıyorum, bu sıralar pek düzeni de kalmadı, kokusu falan rahatsız ediyor . 5 tane falan kaldı , bittikten sonra kullanmayı kessem sorun olur mu sizce , cok sıkıldım ilac içmekten 😣
Bu konu bize sorulacak bir konu değil bence. Kimse vitamini bırak ya da ısrarla al demez. Doktoruna sor. Almak da almamak da risk olabilir. Eksiklik de sıkıntı fazlalık da. Saç boyama kesitme cilt bakımı pilates yoga gibi ortada olan bir konu değil.

Şöyle yapabilirsin( Eğer ciddi bir eksiklik yoksa tabi) bir gün alıp bir gün almama şeklinde. Veya başka markaya geçersin. Haftada iki üç alırdım ben çünkü beslenme artık günümüzde maalesef sıkıntılı. Besinler besin değil

Kızlar karnınız asagı doğru baskı yapıyor da sureklı tuvalete gitme ihtiyacı hissediyor musunuz siz de? Ben yarım saatte bir tuvaletteyim sanırım gece bile çokça bölünüyor uykum
Yapmaz mi mesaneye bi bastırıyor altıma işiyecekmiş gibi oluyorum koşarak gidiyorum. Ama her zaman değil. Oraya denk geldiğinde oluyor heralde

• Beğen
Reactions: dhn
kızlar tdap aşısını doktoru öneren var mı , benim ki önermişti , sanırım yarın vurdurmaya gidecegim
Benimki normal tetanoz önermişti, ben tdap yaptırmak istediğimi söylediğimde hiçbir bilgisinin olmadığını söylemişti 😂 Geçen hafta Salı günü yaptırdım ben de. İlk tetanozda vücut kırgınlığı olmuştu ama bu sefer çok şükür hiçbir yan etkisi olmadı

Yok kuzum evdeyım evde takıpli gidiyorum şuan kan degerlerım duzelınce çıktım tansiyonum da normal seviyede şuan pazartesi kontrolüm var bakalım 🥲
Oh umarım daha güzel haberler alırsın inşallah yarınki kontrolde. bizi de bilgilendir sonra lütfen
29+5 oldum ben. Bugün kontrole gittim, erken doğum riskim geçmiş, çok şükür. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. Bu aralar doğum konusunda endişelenir oldum. Omuz takılması vs tatsız şeylere denk geldim internette ondan sanırım.

Ya ben de istem dışı böyle şeyler okuyorum bu aralar. Ve bir kez okuduğun zaman hep karşısına çıkıyor insanın. İnanılmaz kötü hissediyorum sonra. Bugün kahvaltı yaparken yine kötü bir şey okudum hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Eşim çok kızdı kapat kadınlar kulübünü dedi. Nitekim bir dönem çok etkilenince öyle yapmıştım. Hiç iyi gelmiyor böyle şeyler okumak. Sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah 🧿💙🙏🏿🍀😊
kızlar nolur olumsuz şeyleri okumayın bunun size bir faydası yok hatta zararı var ben de hamileliğin belli dönemlerinde yapan biri olarak konuşuyorum. Allah yardımcımız olsun ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Kızlar sizin sırtınız ağrıyor mu özellikle sol taraf kolumun altı asıl garip kısmı yemek yedikçe daha çok ağrıyor bir türlü anlayamadım. Abime sordum böbrek olabilir mi diye kendisi doktor kendisi baktı yo alakası yok yüktendir dedi ama yemekten sonra ağrımasını bir türlü çözemedim. Hayat kalitemi de etkiliyor baya

Benim salak doktorda aynısını verdi,aslında magnezyumu sitrat formunda kullanmak lazımmış hamilelikte ama bana kabızlık için olanı verdi. Birde hemen geçer kas ağrılarım diye övüne övüne

Back