• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kızlar herkese selamlar uzun zamandır giremedim umarım herkes iyi herşey yolundadır. Ben çarşamba gününe kadar ne kadar zorlansam da iyiydim fakat eşimin izni bitip gidince dağıldım toparlayamıyorum sürekli ağlıyorum ay sonuna kadar kayınvalidem yanımda duracak o da gidecek ve ben iki çocukla yalnız kalacam ne yapacam düşüncesi kafamı kemiriyor. Onun dışında bi kaç gündür meme ağrısı çekiyorum var mı bunu yaşayan çok rahatsız ediyor

Biz 12 günlük olduk ama hala memeyi düzgün alamıyoruz 🥺 meme uçalrımda yaralar iyileşmiyor o yüzden sizler nasıl çözümler buldunuz

cırt cırtlı ve agraflı vardı onlara bakarsan ikiside ise yaramıyor alt göbekteki sarkmaya alttanda baskı lazım insallah ise yarar 🫠
Kopçalı bende de var, doğumdan önce almıştım büyük geldi. Bide e bebekten lohusa korsesi diye bir şey almıştım görmeden o da aşırı dar. Güya xl ama m gibi. Korse sıkı olacak tamam ama ne alttan ne üstten giremiyorum içine 😅 doğum sonrası 10 kilodan fazla verdim ama kalçamdan hiç vermemişim galiba 🤦🏼‍♀️

Aynen yaa biz fazla titiziz. Hele bütün akrabalar resmen kedilerimizi yollamamiz için psikolojik baskı yaptı. Ama direndik. Kardeş kardeş büyüsünler işte
Kediler bizden titiz, temiz. Şimdi tüy dökme zamanları da değil. Bize de çok söylüyorlar, en başta da anneannem. Kendi köyde hayvanlarla büyümüş ama evdeki kedi bebeğe zarar verir diyor 🤦🏼‍♀️ kayınvalidem de istemez sanıyordum o bir şey demedi. Kedileri sever ama eve sokmaz.

Kızlar bı aylık olmamıza bı kaç gün kaldı gece uykuları ne alemde bebsilerin. Bizimki 3-4 saati bulur oldu kendiliğinden uyanmasi.

Kızlar 16 günlük olduk biz. Bebişin el ve ayakları biraz soğuk. İlk hafta doktora söylediğimde normal dolaşım sistemi yeni gelişiyo demişti ama ne zaman güzeldir bu. Kıyafet altı yerleri sıcacık, öyle huysuzluğu da yok üşüdüğünü düşünmüyorum ama istiyorum ki her yeri sıcacık olsun 🥹 bu bi sorun değildir herhalde di mi? Doktoruna sorup bilgi alan var mı aranızda
Kızımın da üşüyor el ayakları.

Kızlar bı aylık olmamıza bı kaç gün kaldı gece uykuları ne alemde bebsilerin. Bizimki 3-4 saati bulur oldu kendiliğinden uyanmasi.
Uyursa bizimde öyle çok şükür. Kilo alması iyi 2 saate bir uyandırmaya gerek yok dedi doktor ben de uyandırmıyorum. Ne yalan söyleyeyim önceden de 2 saate bir uyandırmıyordum 3 saati geçince uyandırıyordum. Şimdi kendi uyanmasını bekliyorum. Ama yine de kendime alarm kuruyorum uyuma saatine göre 4 saate ne olur ne olmaz diye. Gündüz uykusu çok az olduğu için gece baygın gibi yatıyor 🤣
Ben de Sebamed kullanıyorum. İncia ben de baktım ama bu linkteki satıcıdan alan 1 yorum var diğer yorumlar hep başka satıcıdan. O yorumda da patpata sarılı geldi acaba orijinal mi diyor 🙄

Kediler bizden titiz, temiz. Şimdi tüy dökme zamanları da değil. Bize de çok söylüyorlar, en başta da anneannem. Kendi köyde hayvanlarla büyümüş ama evdeki kedi bebeğe zarar verir diyor 🤦🏼‍♀️ kayınvalidem de istemez sanıyordum o bir şey demedi. Kedileri sever ama eve sokmaz.
Valla tam anlamıyla bizden temizler. Kedi salyasında bakteri yok bizim ağzımız habitat gibidir.

Biz 12 günlük olduk ama hala memeyi düzgün alamıyoruz 🥺 meme uçalrımda yaralar iyileşmiyor o yüzden sizler nasıl çözümler buldunuz
canım eğer imkanın varsa yüzyüze bir ebe veya emzirme danışmanı ile görüş. türkiyeyi tam bilmiyorum belki vardır sağlık ocağında bir ebe. ben o kadar okudum videolar izledim ebenin bir saniyelik gösterdiği tutuş hayatımı kurtardı. bir gösterse sana da hemen kavrayıp çok rahat edersin 🙏🏼 hiçbir öneri ebenin tutup memeyi kavratması gibi etkili olmuyor

Ruhani güçleri var bebeğin 😅 ben boş boş oturayım uyuyor ben tuvalete, duşa gireyim ağlıyor. Beni en zor anımda yakalayıp köşeye sıkıştırıyor🤣 tuvalet konusunda da bu baskıdan mı çıkamıyorum acaba diye düşünüyorum.
Hele yemek yiyecekken gözlerini açıyor sıcak yemek yemek hayal oldu 😅 Bide tuvalete pusetle götürüp bir taraftan ayağımla sallıyorum çığırıyor sürekli 😂😂 bu modeller böyle heralde geneli 😂😂

Kızlar merhaba, gögüslerim 20 gündür yara , bir türlü geçmedi, öneriniz var mı? Garmastan ve gögüs kalkanı kullanıyorum yada gümüş kapak. Dönüşümlü biraz onu biraz öbürünü. Hastaneden madecassol sür demişlerdi sürdüm birkaç gün pancar gibi kızardı tüm gögsüm, bıraktım.

Doğal zeytinyağı sürüp açık bırak haca alsın 2 güne toparlıyor ben öyle iyilestirdim bir tanesi kopmak üzere olmuştu iç eti görünüyordu resmen
Patpata sarılı gelmiş demiş ama ben daha önce incia adlı satıcıdan almıştım onda da kutu yoktu patpata sarıp yollamıştı. Bende bir kaç gün daha beklicem duruma göre sipariş vericem
Kızlar merhaba, gögüslerim 20 gündür yara , bir türlü geçmedi, öneriniz var mı? Garmastan ve gögüs kalkanı kullanıyorum yada gümüş kapak. Dönüşümlü biraz onu biraz öbürünü. Hastaneden madecassol sür demişlerdi sürdüm birkaç gün pancar gibi kızardı tüm gögsüm, bıraktım.
Doğal zeytinyağı sür açık kalsın hava alsın

kızlar gaz çıkarıcı damladan kaç tane damlatıyorsunuz bi de direk ağzına mı damlatıcaz
Markasina göre degisiyormu bilmiyorum ama genelde alti damla sanirim.
Bugün 26 günlük olduk. Ama benim alttaki dikişlerim sızlıyor. Üşüttüm mü yoksa zorladım mı bilmiyorum. Bir kaç gündür böyle. Hala annemlerdeyiz yatak yüksek ve ters tarafta kendi yatağımıza göre Tunişle yatağa inerken çıkarken zorlamış olabilirim. Evimi çok özledim, istediğim her yerde bebemi emzirme özgürlüğümü en çok. Bide tuvalete 2 3 günde bir çıkıyorum, yemem içmem de normal. Kabız da değilim. Ama çıkamıyorum. İshal yapan demir ilacından bile içtim bana mısın demedi. Bağırsaklarım daha yerleşemedi herhalde 🤦🏼‍♀️ karnımda ayva göbeği gibi kaldı, ama biraz buruşuk tabi. Korse büyük gelmişti yenisini almadım, zaten dikişlerim sızladığı için takmam şimdilik. Sanırım baya zayıfladım burda tartı da yok tartılamıyorum. Bacaklarım çok ince görünüyor gözüme özellikle alt bacaklarım üst bacaklarım da sarkmış gibi 🤦🏼‍♀️ bi dışarı çıksam yarım saat 40 dk yürüsem toparlarım herhalde 1 ayda. Ama bazen hiç dışarı çıkamayacakmışım gibi geliyor. Aklımda Tuna olmadan yan odada oturamıyorum. Dışarı nasıl çıkacağım bilmiyorum 🤦🏼‍♀️🥹
Cnm dikislerinin enfeksiyon olmadigindan emin misin peki. Ben de normal agri zannediyordum ama en sonunda durumun anormal oldugunu anlayacak kadar agrim olunca anladim enfeksiyon oldugumu.
Tuvalet konusu gayet normal bence ben hala düzenli çıkamıyorum. Ama kabızlık için sabah aç karnına kuru kayısı veya gün kurusu ye üstüne su iç bolca.
Cnm katisiya dikkat et. Ben gecen komposto icmistim de ama taneleriyle bebisim iki gun gazdan duramadi biz de tabi onunla cektik sıkıntısını
Teşekkür ederim 🙏 ayaklarına kiraz çekirdekli patik giydiriyorum bazen gazı olduğunda. O zaman baya sıcak oluyo. Ama onun dışında soğuk. Böyle kansızlık veya dolaşım bozukluğu olmasından korktum 😟
Kiraz corabi gaza iyi geliyor mu cnm denedin mi gazliyken
Kızlar herkese selamlar uzun zamandır giremedim umarım herkes iyi herşey yolundadır. Ben çarşamba gününe kadar ne kadar zorlansam da iyiydim fakat eşimin izni bitip gidince dağıldım toparlayamıyorum sürekli ağlıyorum ay sonuna kadar kayınvalidem yanımda duracak o da gidecek ve ben iki çocukla yalnız kalacam ne yapacam düşüncesi kafamı kemiriyor. Onun dışında bi kaç gündür meme ağrısı çekiyorum var mı bunu yaşayan çok rahatsız ediyor
Büyük bebisin kac aylik cnm. Benim buyuk olan yirmi dokuz aylik ve yarindan itibaren ben de evde tekim ve korkuyorum. Kizima kres bakiyoruz aslinda ama fiyatlar cok pahali
Gümüş kapak

Kızlar meme+mama verenler mamayi kaç ml veriyorsunuz ve her emzirmeden sonra mı mama veriyorsunuz biz 20 günlük olucaz hala doğum kilosuna gelemedik nerede yanlış yapıyorum acaba çocuk kilo almiyor psikolojim bozuldu ya 🙁

Hele yemek yiyecekken gözlerini açıyor sıcak yemek yemek hayal oldu 😅 Bide tuvalete pusetle götürüp bir taraftan ayağımla sallıyorum çığırıyor sürekli 😂😂 bu modeller böyle heralde geneli 😂😂
Aynen ya çay nedir unuttum içeceğim de bir bardak zaten buz gibi oluyor 🤣
Cnm dikislerinin enfeksiyon olmadigindan emin misin peki. Ben de normal agri zannediyordum ama en sonunda durumun anormal oldugunu anlayacak kadar agrim olunca anladim enfeksiyon oldugumu.
Elimle dokununca ağrı yok, şuan uzanıyorum ağrı yok. Hareket derken acıyor. Geçen hafta gittim doktora dikişlerin kaynamış dedi. Enfeksiyon olsa bile doğumdan sonra antibiyotik kullandım tekrar vermez. Kantaron yağı sürüyorum bir kaç gündür. İnşallah işe yarar.
Tuvalet konusu gayet normal bence ben hala düzenli çıkamıyorum. Ama kabızlık için sabah aç karnına kuru kayısı veya gün kurusu ye üstüne su iç bolca.
Kayısı suyu içiyorum, kabız değilim tuvalete çıkamıyorum 🤦🏼‍♀️ hamilelikte canımı okuyan ishal yapan demir ilacından içtim hiç etki etmedi 🙄

Back
X