Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
2022 bir arkadaş çalışırken 35-36 haftalıkken acil sezeryanla doğum yaptı 16 haftasını da doğumdan sonra kullandı.

Erken doğum hâlinde kullanılmayan doğum öncesi süreler ne olur?​

İş Kanunu 74'üncü madde hükmü gereğince; "Kadın işçinin erken doğum yapması hâlinde ise doğumdan önce kullanamadığı çalıştırılmayacak süreler, doğum sonrası sürelere eklenmek suretiyle kullandırılır."

Googleda aradığınızda da bu şekilde bulabilirsiniz.

Ben ozel sektörde kurumsal büyük bir kurumda çalışıyorum. Kızıma hamileyken 32 de çalışabilir raporu aldım. Ama bana ik 37 ye kadar kendimi iyi hissetmeyip izne çıkmak istersem sadece onlara bildirimde bulunup çıkabileceğimi söyledi. Nitekim ben tam 36.hafta da acil doğuma girdim ve o gün itibariyle benm doğum iznim başladı. Sadece ik ya izne çıktığım bildirildi. Ve ben doğum sonrası 16 haftayı da kullanabildim. Zaten mantıken ben 32.haftada çalışabilir raporu alıyorsam atıyorum 35 te çalışamaz raporu almak bana saçma geliyor çünkü benim zaten izne çıkma hakkım var ben çalışabilir almışım ama işler yolunda gitmemiş sağlık açısından 35 te çıkmak zorunda kalmışım ki bence bu keyfi de olabilir bunun için kuruma tekrar çalışamaz vb bir rapor verilmesi mantıksız geliyor bana. İsteyen özel sektör varsa da iş kanunu bilmediğinden ya da işi bilmediğindendir diye düşünüyorum.
Bebek adam kaburgalarıma vuruyor hem de sertçe. Gerçekten çok zor bir şey hamilelik. Hamileligini özleyen falan oluyor mudur acaba
Ay ben kızıma hamileyken kadar rahattım ki hep hamileliğimi özledim ama şimdi çok zorlanıyorum yaşamadığım şeyleri yaşıyorum mide yanması reflü nefes darlığı çarpıntı vs. Bir daha diyorum donmek istemem bugünlere

Sadece raporu almanız yeterli, tabi alıp kurumunuza veriyorsunuz

Canım bu sırt ağrısı magnezyum dan olabilir mi acaba doktora söylesen ilacını belki değiştirdi bende d oluyor ama arada

Canım bu sırt ağrısı magnezyum dan olabilir mi acaba doktora söylesen ilacını belki değiştirdi bende d oluyor ama arada
Pazartesi ve çarşamba randevum var o zaman soracağım hepsini. Magnezyum kullanmıyorum. Hiç vermediler daha önce.

Son düzenleme:
Ben 175, 83 kiloyum şu anda 42 aldım. Bence size 40 olur. Bana 42 tam oldu gibi. 1 ay önce daha zayıftim aldığımda. Bence üst bedeni oturuyor altı geniş karın inse de sorun olmaz gibi bedeni.
Boyve kilomuz aynı bende 40 beden olanı aldım farketmez zaten doğum sonrasıda bi kaç ay lazım olacak. 42 mi alsam acaba ilk gğnler için diye düşünüyorum

Boyve kilomuz aynı bende 40 beden olanı aldım farketmez zaten doğum sonrasıda bi kaç ay lazım olacak. 42 mi alsam acaba ilk gğnler için diye düşünüyorum
Bence 42 de çok geniş değil. Üst kısmı zaten göğse oturuyor. Altı da geniş siparişiniz geldi ise görmüşsünüzdür. Bence bir tane de 42 alabilirsiniz. Ben 4 tane emzirme sütyeni 4 tane emzirme atleti aldım.

Bende kramp vs olmuyor ama kullanıyorum kullanmak da önlüyor bence gene bı sorarsın benim ablam doktor o vermişti banada
Çok şanslısınız o zaman Benim normalde skolyozum var. Bir de kulunç falan çok olurdu sırtımda eskiden. Ama bu hiç onların ağrısına benzemiyor daha acayip bir şey. Allah kimseye yaşatmasın. Kramp bacaklarımda bir kez oldu. Sırt ağrısı kötü.

Öyle yaptık valla sağolsunlar gelince hallettiler bende bi güzel yedim

Malesef burun tıkanıklığı bende de oluyor bi kaç gündür

Kadın dogumcu bana kramp kasılma oluyormu magnezyum vercem demişti ozaman olmuyordu bence kullanınca hiç olmadı kramp çok şükür belki sanada yazar iyi gelir canım sırt ağrım bende arada bıçak saplanır gibi oluyor evet bide yatakta falan zor dönüyorum sizdede öylemi bide iki aydır serbest ts4 um düşük çıkıyor doktor iyotlu şeyler ye dedi ama bu ay gene düşük çıktı

Dün gece bende tam olarak bunu yaşadım vücudum sanırım artık pes etti yoruldu ve uykuya daldı. Hayırlısı bu gece için artık

Çok doğru işte bıçak saplanır gibi oluyor. Ben de zor dönüyorum. Sabah kalkınca yataktan bebek sanki aşağı doğru bir anda düşüyor gibi alt kısma baskı yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…