Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Evet ya bazı kişiler bunu diyor. Üçüncü doğumunu yapan kuzenim üçüncüyü sezaryen oldu. Benim normal doğumlarım çok zor oluyprdu dedi.
Malesef benimde öyle oldu canım. 6.5 7 cm le doğurdum ve sonrasında iyileşme sürecim çok uzun oldu. Aynı dönem doğum yapan sezaryenli arkadaşlarım dışarda gezerken ben dikiş acısı çekiyordum evde

Kızlar benim rahim ağzı uzunluğum çarşamba günü 31 çıktı doktor gayet iyi dedi . Sizce nasıl ? bana iyi gibi gelmedi

Biz yarın yola çıkıcaz 8 saat sürüyor doktora o yüzden gittik bir sakıncası yok dedi ama rahim ağzı uzunluğu bana az gibi geldi . Bu arada karından baktı .

Anestezi iğnesinin yapıldığı yerle, fıtık yerlerinin alakası yok demişti anestezi doktorum. Dahası boyun fıtığım da var, çok ağrı çekiyorum. Doğumdan sonra tekrar emara falan gireceğim
Bunu öğrendiğim iyi oldu çok teşekkür ederim sanada çokça geçmiş olsun arkadaşım inş doğumdan sonra hemen tedavini olur kurtulursun

Geçen gün youtubede doğum videolarına bakarken normal doğum yapmış bı vajina gördüm doğruysa eğer doktor sıkıyordu falan ama değişik göründü gözüme psikolojim etkilendi

Canım doktorun iyi dediyse öyledir kendini strese sokma. Ama içim rahat etsin dersen başka bir doktora da danışabilirsin. Benim bildiğim kadarıyla 15 ve altı erken doğum oluyor sanırım. Benimde ilk bakıldığında 44 tü son bakıldığında daha düşüktü. Hafta ilerledikçe kısalıyor olabilir belki.

Evet ben de o yüzden korktum 27. Haftada 46 ölçmüştü şimdi 31 çıkınca ondan düşük geldi korktum ben de canım bir de yola çıkıcaz

Kaçıncı haftadan sonra düşmeye başlıyor acaba bilginiz varmi

Geçen gün youtubede doğum videolarına bakarken normal doğum yapmış bı vajina gördüm doğruysa eğer doktor sıkıyordu falan ama değişik göründü gözüme psikolojim etkilendi
Yani kimse sıkmadı ama çok zordu beni nedense uyutup diktiler mesela. Dikişler oturduğun yerde olduğu için ve kanaman olduğu için ıslak alanda kalıyor ve iyileşmesi uzuyor. Sezaryende kuru yerde 1 haftada iyileşiyor dikiş benim 2 buçuk ay sürmüştü emzirirken bile yan oturuyordum eziyetti yani. Doğum sürecimde çok acılıydı. Doğum değil zaten zor olan sancı. Birde doğuramadım ebe üstüme çıktı dirseğiyle bastırdı bide onun acısını çekmiştim 1 2 ay o yüzden edebimle sezaryem acımı bi iki gün çeker aşağı otururum yeter o bana

Evet ben de o yüzden korktum 27. Haftada 46 ölçmüştü şimdi 31 çıkınca ondan düşük geldi korktum ben de canım bir de yola çıkıcaz
Dediğim gibi yola çıkacaksan sağlamasını yapmak için bir başka doktora daha görün istersen oda normal derse korkma.

Kaçıncı haftadan sonra düşmeye başlıyor acaba bilginiz varmi
Net bir bilgim yok canım yanlış yönlendirmek istemem ama yanlış hatırlamıyorsam doğum yaklaştıkça rahim ağzı uzunluğuda kısalıyordu sanırım. 34. Haftaya kadar 30 altına düşmemesi gerekiyor sanırım.

Ayy Allah yardımcımız olsun siz tecrübeli siniz bilmemek tam bir muaamma ben acılma olmazsa direk sezeryan isticem de en başından mi istesem acaba bilemedim doğuramam normal gibi geliyor

Acısıyla tatlisiyla 8.aya girdikmi şimdi

Ben de 1.5-2 yıl önce rahim şekil bozukluğu ameliyatı oldum. 32de izne çıkaralım demedi doktor hiç Ali Ergün hocaya da gittim rahminin durumu çok iyi ameliyat edenin ellerine sağlık dedi hatta.
Benim rahim ağzında kısalma olunca çıkaralım dedi, 20 günde 1 cm azaldığını görünce söyledi bence. Siz
benim karından 2.7 çıktı, işe gidebilirsin çok yorma kendini dedi. O nedenle sizede bişe dememiştir şuan için. 2.5 cm altı sıkıntılı oluyor sanırım

O zaman bu normal doğum yapan çabuk toparlıyor sezaryenli zor toparlıyor algısı tamamen yanlış. Doğumu nasıl geçirdiğinle alakalı birşey. İnsan olmayanı merak ediyor ya bende normal doğumu merak ediyordum o yüzden

Sezeryan olan bir arkadaşım doktor çok önemli demişti güzel estetik falan dikiliyor sonra toparlaması kolay oluyor herhalde hemen ayakladim demişti

Sezeryan olan bir arkadaşım doktor çok önemli demişti güzel estetik falan dikiliyor sonra toparlaması kolay oluyor herhalde hemen ayakladim demişti
Bende çabuk toparladım. Ama annem felan aman sen yat aman sen eğilme şöyle yapma böyle yapma dedikleri için bir süre kendi halimdeydim

Kızlar bende de sabahları yataktan kalkarken çatı ağrısı oluyor, uyurken farkında olmadan yanlış hareket ediyor olabilirim diye düşünüyorum. Rahim ağzı uzunluğu 21. Haftada 37 mm di normal denilmişti, bi sıkıntı olmadı bu haftalarda 30 lar da olması normal gibi geliyor bana tabi dikkat etmek ve doktora danışmak gerekiyor. Cihazdan cihaza da değişebiliyor ölçümler, karından ultrasonda net sonuç vermeyebiliyor

Kızlar ya internetten iki takım pijama aldım, kalıpları çok bol çıktı, şuan ki halimle en az 2 beden büyük iade edip etmemek konusunda kararsız kaldım. Sizce bu son iki ayda ne kadar kilo alırız ?

Canım bebek büyüdükce rahim ağzı kisalmaya başlar çünkü baskı olusur. üç hafta önceki rahim ağzı uzunluğu ile şimdiki aynı olmaz. 31 mm de kötü değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…