Kızlar, üniversite hastanesinde randevum vardı gittim ve muayene oldum. Doktor 2' li tarama sonucuma baktı senin riskin zaten düşük seni niye buraya sevk etti doktor dedi. Hocam 4'lü tarama sonucum için dedim. 4'lü tarama niye yaptırdın dedi, biz 2'li tarama da eğer bir risk gormezsek, yani düşük risk çıkarsa 4'lu tarama yapmıyoruz, çünkü 2'li taramanın doğruluk oranı %90 4'lü taramanın %80 dedi. Bilmiyorum hocam benim doktorum o hafta izinliydi bende acele ettim öğrenmekte devlet Hastanesi'ne cinsiyetini öğrenmek için gittim doktor 4'lu taramayı öneriyorum yaptır dedi, ben de bir kan tahlili olduğu için yaptırdım sonucumda artma olduğu için seni üniversite hastanesine sevk ediyorum dedi. Doktor Eğer 2' li tarama ile gelmiş olsan riskin düşük başka bir test önermem derdim ama 4'lü tarama ile gelmişsin, iki yolu var bunu kesin bir şekilde öğrenmenin amniyosentez sıvısı alınarak yada yurtdışına gönderilen bir test var onunla olur, amniyosentez sıvısı alma işleminde enfeksiyon riski vardır dedi. Bende ikisini de istemiyorum diye imza verip çıktım.