• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Kızlar selam ben de perşembe günü 37 haftalık oluyorum çatı muayenem ve ilk NSTm var tüp bebek olduğu için biraz sezeryana doğru yöneliyorum aslında ama normal doğumu da çok istiyorum bu arada fiyatlar çok iyi ben Bahçelievler Memorial‘da doğum yapacağım sezaryen 78.000 normal doğum 68.000😒
Merhaba hayırla gelsin inşallah benim bebeğim de tüp bebek normal doğum bekliyorum sanırım her doktorun yaklaşımı farklı oluyor 🌸💕

Geçen haftaki Nst mde 160 162 lerdeydi hep ama çok hareketliydi ondan böyle sanırım yoksa dr bişey demedi bana

Canım benim ilk doğumda 40 gün kadar lekelenmem sürmüştü

Valla benimde yumuşak ama nasıl diyim dokununca da acıyor gibi mesela ucuna hiç dokunamıyorum değişik

Benim tam 40 gün sürdü canim
Ayyy 40gun mu?🥴😔🫡tovbe Allah günah yazmasın da çok kötü bsy bu
Canım hayırlı olsun tekrar. Bebek ve sen nasılsınız ? Ne zaman olmuştu doğum 😍

Ya evet bazı doktorlar fazla abartıyor bence. Benim annem 4,5 kg ablamı kesik falan olmadan normal doğum yapmış mesela

Ya benim ablam 4.5 kg normal doğumla doğmuş kesik falan da atılmamış. Annem öğretmendi öyle tarlada falan çalışmadı , evde otomatik makinesi vardı çamaşırlar orada yıkanırdı falan. Bizler kadar rahat değildi ama rahattı gene yani.

Oy maşallah tombişe. Benim bebiş de 37+2 de 3400 çıkmıştı. Tosuncuk doğuracağız hepimiz 😍

Ay inşallah hızla düşer sarılığı 🙏🏻 ya göğüslerin çok açıyordur eminim. Ödem ve gaz neden oluyormuş ki acaba , ilacı falan yok mu

Benim 38+4 de yani 6 ocakta olacak inşallah. Dikiş direk sezaryande alınacak. Sen şimdi kaçıncı haftadasın ?

Oy maşallah 🧿 bahsettiği damla neymiş acaba bizede yazsana öğrenince

Ağzını sevsinler onun 😍😍😍 maşallah 🧿

Bizim hastanede de 1 gece bizim doktorun sezaryan ücreti 65K imiş. Özel sigortamız var o ödeyecek allahtan 😅

40 güne kadar sürebilir canım bir şey yoktur bence endişelenme. Zaten 40 muayenesine de gideceksin değil mi ?

Ay maşallah 🧿 ya doktorun ne kadar güzel ve olumlu konuşmuş. Nerede yaşıyordun ?

Owli uyku gurusu aldım ben onu giydireceğim içine de alt üst takım giydiririm. Bizim ev şuan 22-23 derece bebiş gelince 24 e çıkartırız diye düşündük.

Nişan her zaman kanlı olmuyormuş , kontrolün ne zaman bi doktora sor gittiğinde
Geçen gün gittim ilçedeki Dr a.rahim toplamış dikiş yerlerinde güzel iyilesmeye başlamış dedi.bi ay olunca da o günkü sezaryen eden nöbetçi Dr a randevu alıp gideyim diyorum.
Kızlar sakın Gassal dizisini izlemeyin zaten hormonlar tavan 😅 Allah'ım gece gece ağlamamak için kendimi sıkıyorum 🥹
Hahaha bende ne zamandır izleyim diyordum.az önce ilk bölümü bı baktım kiz uyurken.daha 2.bolume bakamdim.

Her konuda bilgimiz olmasina bayılıyorum 😅😅
Aynı dertten muzdaribim ve işe yarıyor. Yaramazsa da anneye ve bebeğe bir zararı yok. Karnımıza dokunuyoruz en basitinden.

Ama ben size yazmamıştım ki zaten. 3. kişi olmaya da bayiliyorsunuz sanırım.
😇😇🥰🥰🥰

Benimde bugün kontrolüm vardı. 36+1 dik bugün. 2870 50 cm dedi doktor. Suyu herşeyi iyi görünüyor dedi gayet aktif bi bebek dedi. Yüzünü göremiyoruz bayadır elleri yüzünde kordonda yüzünün önünden geçiyormuş bu saatten sonra görmek zor olur dedi. 14 ocak sabah yatışım yapılacakkkk 😍 heycan bastı. Doktorumun kendi muayenehanesi var ben 20 bin hastanede 27 28 bin alır dedi. Ivır zıvır bana 50 bine gelicek yani doğum. Epidural olcak uyutmam dedi. Kanala girmemiş muhtemelende giremicek plasentadan dolayı dedi. Nst sancım çıkmadı hiç. Haftaya geldiğinde hatırlat sana bi damla vericem dedi. Süt gelsin diyeymiş. Sezaryende biraz geç geliyo süt bu damla onu hızlandırmak için dedi. İlk kez duydum böyle bişey.

Bu arada epidurale fıtık engel mi diye sordum asla değil hiç endişelenme dedi. Burda bu konu sürekli gündem oluyor benim doktorumda böyle dedi.

İlaçları kesmedi magnezyumu haftaya keseriz dedi. İmom devam, kan ilacıda devam doğumdan sonrada kan ilacı devam dedi. Haftaya pazartesi bi daha kontrol nst.
Hadi hayırlısı canım damlayı öğrenince bizimle de paylaş ayrıca bel fıtığı için anestezi doktoru bana da sakıncası yok giremezlerse uyuturlar dedi inşallah sorunsuz bi şekilde dünyaya gelirler

Kızlar benim kontrolüm vardı 38. haftadayım ilk kez NST bağlandım bebeğin kalp atış nabzı 158 çıkmış doktor yüksek olduğunu bir daha girmemi söyledi yine yüksek çıkarsa hastaneye yatıracakmış. Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı endişeliyim 🥲 Yalnız bebeğim hiç hareket etmediği kadar çok hareket etti ölçümde onu hiç böyle hareketli görmemiştim
Hareket edince yüksek çıkar doktorlar da bunu istiyor zaten asıl uyuyup 140 larda kalınca sorun ediyorlar

Aynı dertten muzdaribim ve işe yarıyor. Yaramazsa da anneye ve bebeğe bir zararı yok. Karnımıza dokunuyoruz en basitinden.

Ama ben size yazmamıştım ki zaten. 3. kişi olmaya da bayiliyorsunuz sanırım.
😇😇🥰🥰🥰
Ay beni yanlış anladın🥺 ben bunu gerçek anlamda söyledim. Buraya ne sıkıntimi yazsam mutlaka cevap alıyorum bence kadın dayanışması olarak çok güzeliz o manada yazmıştım 🥰❤️

Merhaba ocak anneleri 😊 Bugün kontrolümüz vardı, 37+6 dayız. Bebiş 3250 gr olmuş, 50 cm boyu. Kanala girmiş dedi doktor. Geciktirmeyelim , 3 ocakta alalım dedi. Cuma günü için sezeryan planladık. Perşembe kan idrar vs için hastaneye gideceğiz. Umarım herşey güzek olur bir heyecan bastı 😂

senin dikiş vajinal di mi benimki kalıcı alınmayacak. 35. haftadayim 20 ocak 1 şubat arası olur diye düşünüyorum. normalde dogumum 5 subat gozukuyor ama ocak annesi olacagim kesin

6 ocakta kontrolüm var bakalım o zaman gün verir sanırım 36. haftada olacağım
Aynen benim dikiş vajinal. Sağlıkla gelsinler inşallah 🙏🏻❤️

Ay beni yanlış anladın🥺 ben bunu gerçek anlamda söyledim. Buraya ne sıkıntimi yazsam mutlaka cevap alıyorum bence kadın dayanışması olarak çok güzeliz o manada yazmıştım 🥰❤️
o zaman özür dilerim. Bana çok bilmiş dedin gibi algıladım bir an. üzüldüm de niye böyle dedi bana diye. 🙄🙄

Kızlar sabahtan beri sürekli çişim var gibi, ucunda bekliyo gibi bir rahatsızlık hissi. Bi kaç saat uyudum kalktım çok sıkışmıştım tuvalete gittim sanki idrar yolumu bişey sıkıyo gibi zor zor çişimi yaptım. Normal yatarken de idrar kaçırıyormuş gibi hisle birlikte batma oluyor. Daha yeni idrar tahlili verdim temizdi. Bir kaç günde böyle bi enfeksiyon olamaz sanırım. Başka ne olabilir acaba
Enfeksiyona benziyor anlattıkların aslında

o zaman özür dilerim. Bana çok bilmiş dedin gibi algıladım bir an. üzüldüm de niye böyle dedi bana diye. 🙄🙄
Ayyy yok kizzzzz çişimi yapamıyorum diye anneme yazsam ciddiye almaz burda hepimiz birbirimize destek oluyoruz 🥺😅 bu durum beni mutlu ediyor bı sıkıntı olunca diyorum ben bı kızlara sorayım onlar bilir 😅😅

Ya İstanbul’da çok uçuk fiyatlar var. 140-150 binleri bile duydum
evet maalesef ben Zeynep kamilde yapacağım. oda susleyemeyecegim ziyaretçi olmayacak bunları kızımda yaptım ama önemli olan sağlıklı dünyaya gelmesi. yüksek riskli grupta olduğum için ozeller de buraya yolluyor 🙃

Kızlar bizim ev şuan 22-24 derece arasında . Soğuk değil ama bana çok sıcak da gelmiyor.
Bebişe uyurken gece ne giydircem ben ? Sizler ne yapacaksınız tulum falan aldınız mı ?
Ben uyku tulumu bakıyorum ama hep büyük beden satılıyor .
Ben battaniye de örtemem korkarım .
Canım battaniye ört diyemem ama ben yarım kundak yapıp üstünü batanniye ile örteceğim. Evet güvenli uyku kriterlerine göre uyku tulumu öneriyorlar ama bebek zaten ilk 4 5 ay nasıl koyduysan öyle uyuyor batanniye de üstünde kalmış oluyor. Zaten sonrası yaz ayı sonbaharda da uyku tulumuna geçerim ha 16 aylık oğlumun uyku tulumu da var ama o pelüş battaniyesini çok seviyor onla uyuyor 🙃
Bizim ev 23 24 25 arasında.termostatin kafaya geldiği gibi 🤣bende penye battaniyeye kundak yapıyorum elleri de dahil.ustune örme battaniyeyle kundak yapıyorum ama gece emerken hepsi de çıkıyor. bizim cadı ustunu ortunce uyumuyor mız mız ediyor.hatta dün gece ben açtım üstünü öylece uyumuş kalmışız ikimzde.zibin üstüne yenidoğan üst olanlardan giydiriyordum. bugün üstünü bı kat daha fazla giydirdim.

Çok tatlısınız ya bal10cukk bal10cukk oglak_kadini oglak_kadini 🥰🥰🧡🧡
Bu arada ben 37. Hafta a kadar çalıştım çalışırken okulda klozet yoktu WC de oturduğum için sanırım hiçbir şey gelmiyordu ama klozete oturunca rahat yapıyordum yani karnın yukarıda olması gerçekten işe yarıyor 🥰🥰
aa öğretmen misiniz 🥰🥰 ben hiç çalışamadım sadece seminerde okula gidebildim zoru başarmışsınız tebrik ederim bir de 37 ye kadar dayanmissiniz

aa öğretmen misiniz 🥰🥰 ben hiç çalışamadım sadece seminerde okula gidebildim zoru başarmışsınız tebrik ederim bir de 37 ye kadar dayanmissiniz
Evet zorla da olsa çalıştım 🥰🥰Özellikle son iki hafta sürünerek gittim diyebilirim . Dersim de az değildi eşim çok dedi gitme diye . Ama biz ailemizden uzaktayız bebeğime sonra bakacak kimse yok olabildiğince ben durayım yanında istedim .
Özellikle WC olayı okulda beni çok zorladı her teneffüs WC de geçti 😅😅

Back