Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı
- Konu Sahibi cinnabon
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 29 Mart 2024
- 261
- 644
- 18
Siz de Samsun sanırım ☺ 55 görünce Önerebileceğiniz çocuk doktoru var mı? Aklımda bulunsun. Benim doğum Anadolu'da olacak ama çocuk doktorlarını hiç araştırmadım henüzFototerapiyle 12-13 e düşecektir tahminim. Benm iki çocuğumda da sarılık oldu ikisinde de hastanede yattık. İlkinde çok kötüydüm çok ağladım. İkincide yani bunda bildiğim bir süreçti daha rahattım. Sarılık 2.-3. Gün başlıyor 7-10. Gün civarında da pik yapıyor. 10.gunden sonra da düşüşe geçiyor. Fototerapiden sonra sık besleyerek düşmesine destek oluyorsunuz. Ama öyle hemen hızlı düşmüyor. Yavaş yavaş düşüyor. Kızımda 3 ay boyunca rengi sarıydı. Siz şimdi sık besleyin gerekirse mama desteği de verin Dr yönlendirmesi ile tabi. ABO sariligi ise anne 0 kan grubu bebek A ya da B kan grubu ise olan bir durum. Benimkiler tamamen erken doğum nedeniyle sarılık oldu. Geçip gidiyor ama hepsi. Acil şifalar dilerim
Aynı şey az önce benden de geldi. Baya açık renk pembeye çalıyor biraz. Nişan değildir diye düşündüm ama neden geldi nedir bu anlamadımKızlar selam biraz önce lavaboya gittiğimde çok çok açık pembe neredeyse somon rengi bir akıntı geldi sizce bu nişan mıdır
- 8 Mayıs 2024
- 169
- 181
- 18
- 26
Yani nişan değilse baska bişey değildir cok saçma benimde aynı baya baya açık renk pudra pembesi somon rengi gibiAynı şey az önce benden de geldi. Baya açık renk pembeye çalıyor biraz. Nişan değildir diye düşündüm ama neden geldi nedir bu anlamadım
- 27 Kasım 2018
- 3.536
- 3.998
- 133
Aynen uyustuktan sonra daha iyi .diğer türlü ben acı çektim.Ay uyusmadan takmasin ya iyi söyledin bnde soyleyeyim
Hayırlı ömürlü olsun Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah canımKızlar merhaba dün sabah doğum oldu. Spinal+epidural yapıldı. Her şey olması gerektiği gibi ilerledi. Hala ağrılarım var ama çok çok normal yani bu. Bebeğimiz de iyi çok şükür 3560 gr 52 cm doğdu teyzelerimiz emzirme konusunu çözmeye çalışıyoruz , birbirimize alışmaya çalışıyoruz öyle geçiyor süreç. Çok yoğun geçiyor bir de etrafım çok kalabalık onunda etkisi var tabii.
Biz buggun kontrole gittik sarılık çıktı kan verdik duruma göre yatış yaoabilirmer dua edin bize kızlar
Cnm sık sık besle bizim bı ay oldu hala tam geçmedi.bi iki öğün mama ver.memeyi de unutturma tabi.gecmis olsunBazen kan gruplari etkileyebiliyor Muş fototerapi alıyoruzbu gece hastanedeyiz
O kadar garantici olmaya gerek yok canim alinir hastane verjr zaten olasi bir durumdaİnşallah iyi olur annesi ilk başlarda sarılığı atmak için mama vermekten çekinmeyin diyorlar yapacak bir şey yok önemli olan bebeğin tuvaletini yaparak sarılığı atması hep mama vereceğimiz anlamına gelmez ben mama da almadım artık hastane merkezi bir yerde diye
Amaç ne acaba yani igrenç bisey aciklik muayenesi gecen ilk defa bana yaptilar iyi ki sezeryan dogurdum dedimBu arada ben randevulu şekilde sezaryene geldim ama iki kere açıklık muayenesi yaptılar o canımı çok yaktı ne gerek vardıysa
Belki görmez ben anlatayim ilkinden sen rahat olursan asla bisey hissetmiyorsun korkma yani sinek isirigi bile yok 0 hissetme bende oyle olmustu en azindan ama doktor özellikle kendini tamamen serbest birak derin nesef al ve verirken kendini sal dedi bana hissetmemek icinmişCok sukur kavustun bebisine senin ve bebegin de iyi olmasi sevindirici. Spinal +epidural kismi nasil gecti? Musait oldugunda benim gibi bu durumu merak eden bacılarıni bilgilendirirsen sevinirim. Benim de 16 günüm kaldi doğuma
- 8 Aralık 2012
- 4.121
- 5.963
- 358
- 32
Kızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
Şimdi benim tecrübeli annelere şöyle bir sorum var ; Dün toplam 40 cc mama içti , biraz önce bezini açtığımda çişinde kırmızı noktalar gördüm bu da doymadığına işaretmiş. İki göğsümü de 20 şer dakika sağdım ama 1 nokta kadar bile süt gelmedi yani aslında ben çocuğu emzirdiğimi düşünürken hiç bir şey vermiyormuşum. Benim süt gelene kadar mamayı günde ne kadar vermem lazım , bilen var mı ? Lütfen aydınlatın beni
Şimdi benim tecrübeli annelere şöyle bir sorum var ; Dün toplam 40 cc mama içti , biraz önce bezini açtığımda çişinde kırmızı noktalar gördüm bu da doymadığına işaretmiş. İki göğsümü de 20 şer dakika sağdım ama 1 nokta kadar bile süt gelmedi yani aslında ben çocuğu emzirdiğimi düşünürken hiç bir şey vermiyormuşum. Benim süt gelene kadar mamayı günde ne kadar vermem lazım , bilen var mı ? Lütfen aydınlatın beni
Canım benim tecrübem yok ama dün bir arkadaşımla konuştum ilk 4 gün sütü gelmemiş mama vermiş.Ama emzirmeyi bırakmamış sütü gelmese bile hep emzirmeye çalışmış sonrasında sütü gelmiş.Senin de inşallah en kısa sürede gelecektirKızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
- 21 Aralık 2023
- 1.227
- 2.605
- 53
- 28
Ay benim de nişanım geldi. Uzun, sümüksü, sarı-pembe bir şey. Chatgpt ye attım fotoğrafı. Nişan olduğunu söyledi. Şimdi bel ağrılarım falan var. Eğer artarsa hastaneye gidecemYani nişan değilse baska bişey değildir cok saçma benimde aynı baya baya açık renk pudra pembesi somon rengi gibi
Canım benim 3 çocuğumda mamayla büyüdü normal doğum yaptım ama maalesef sütüm yetmiyordu o zaman doktor bize 2 saatte bir mamanin üstündeki ölçülere göre besleyin demişti.ama sütun şuan gelmese bile emzirmeye devam et 1 damla bile gelse sonra mama verirsin.sagmayla bebegin emmesi aynı olmuyor birde çok fazla sagmak göğüslere zarar veriyor benim yara olmuştu sütüm resmen çilekli süt gibi geliyordu.o kadar yara olmuştuKızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
- 8 Eylül 2019
- 152
- 243
- 103
Merhaba,Kızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
Öncelikle gözünüz aydin Allah anali babali büyütsün, çok güzel bir hayati olsun minik Milan’in. Benim ilk çocuğum olacağı icin neler yaşandiği hakkinda bir tecrübem yok ancak katildiğim bir eğitimde sütünüz gelmezse 2-3 saatte bir maksimum 30cc mama verebilirsiniz demislerdi.
Ay cok saol Lady LuckO kadar garantici olmaya gerek yok canim alinir hastane verjr zaten olasi bir durumda
Amaç ne acaba yani igrenç bisey aciklik muayenesi gecen ilk defa bana yaptilar iyi ki sezeryan dogurdum dedim
Belki görmez ben anlatayim ilkinden sen rahat olursan asla bisey hissetmiyorsun korkma yani sinek isirigi bile yok 0 hissetme bende oyle olmustu en azindan ama doktor özellikle kendini tamamen serbest birak derin nesef al ve verirken kendini sal dedi bana hissetmemek icinmiş
- 13 Kasım 2020
- 1.297
- 2.466
- 83
Evet bende Samsun ben çok araştırmıştım kızımda 2,5 yaşında suan. Büyük Anadolu meydan Filiz Gebeşoğlu nu tek geçerim. Her dediği çıkıyor, çok ilgili ve 7/24 whatsuptan ulaşabiliyorum. Şimdi de medicanada doğum yaptım ama bebeği çıkınca direk Filiz Hanıma götürdüm. Çok iyi bir doktor tavsiye ederim ama siz yine kendi araştırmanızı yapın tabiSiz de Samsun sanırım ☺ 55 görünce Önerebileceğiniz çocuk doktoru var mı? Aklımda bulunsun. Benim doğum Anadolu'da olacak ama çocuk doktorlarını hiç araştırmadım henüz
- 13 Kasım 2020
- 1.297
- 2.466
- 83
Bir arkadaşım da aynı durumu yaşadık yakın zamanda. Öncelikle şunu söyleyeyim sıcak bir duştan sonra süt iniyor ilginç bir şekilde. Doktorum da aynısını söylemişti. Ameliyat sonrası ilk duşunuzu alırken göğüslerinize sıcak suyla 5er dk masaj yapın çok faydasını göreceksiniz. Arkadaşım 3.gun duş alıp masaj yaptı ve hemen sütü geldi. Mama da bebeğin talebine kilosuna mide kapasitesine göre değişiyor. Ben olsam 30 cc yapıp icebildigini içirirdim. Zaten fazlasını kusuyorlar. Emerken de aynı şekilde bazen bilinçsiz fazla emiyorlar ama mutlaka fazla geleni kusarak çıkarıyorlar. Bezde gordugunuz kırmızılık da dediğiniz gibi tam beslenmediğine işaret. O nedenle icebildigi kadar mamayı verin bence (20-30cc)Kızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
Canım hayırlı uğurlu olsun tekrar. Yanlış yönlendirmek istemem ama sanırım hep ilk günlerde 20 cc ile başlanılıyordu. Sonra kusmazsa 30 cc diye biliyorum. Sağım makinesinin masaj modu varsa sıcak kompres yapıp bi dene istersenKızlar tebrik mesajlarınız için herkese çok teşekkür ederim tek tek cevaplayamadım kusura bakmayın emzirme olayı sorunmuş gerçekten inşallah hepinizin bol bol sütü olur benim sütüm hala gelmedi. Milanı 2 saatte bir her meme 20 dk olacak şekilde emzirmeye çalışıyorum ancak yetmediğini düşünüp mama takviyesi verdim kendi insiyatifimle. Hastanede ki hemşireler mamaya gerek yok doyuyordur o falan demişlerdi. Çocuk doktoruna da çıkarken vereceğimiz mama miktarını falan sormayı unutmuşuz , ilk kontrolümüz yarın.
- 26 Haziran 2012
- 1.782
- 2.027
- 333
- 26 Haziran 2012
- 1.782
- 2.027
- 333
Ben de hastane çantamam ama almadım fakat aklımda mama ismi olsun henüz vakit varken araştırabileyim diye sizlere sorayım dedim önerilen mamalar nedir kızlarMama konusu açılmışken o gün yazıp cevap almayı bekleyemeyebilirim o yüzden olur da mama vermek zorunda kalırsam en iyi mama hangisi doktorların ya da deneyimleyenlerin önerdiği ilk etapta en azından anne sütünü en yakın olan mamayı vermeye çalışalım
Benim de bugün rüyamda geldi. Nasıl bekliyorsam artikAy benim de nişanım geldi. Uzun, sümüksü, sarı-pembe bir şey. Chatgpt ye attım fotoğrafı. Nişan olduğunu söyledi. Şimdi bel ağrılarım falan var. Eğer artarsa hastaneye gidecem
Fazla icirip kusturunca çocuk reflü olabilir. Reflu cok kotu bir hastalik benim kizim cok acı çekti. Tabi biz de sıkıntısını. O yuzden ogrenip doğru miktar icirmek önemli cinnabonBir arkadaşım da aynı durumu yaşadık yakın zamanda. Öncelikle şunu söyleyeyim sıcak bir duştan sonra süt iniyor ilginç bir şekilde. Doktorum da aynısını söylemişti. Ameliyat sonrası ilk duşunuzu alırken göğüslerinize sıcak suyla 5er dk masaj yapın çok faydasını göreceksiniz. Arkadaşım 3.gun duş alıp masaj yaptı ve hemen sütü geldi. Mama da bebeğin talebine kilosuna mide kapasitesine göre değişiyor. Ben olsam 30 cc yapıp icebildigini içirirdim. Zaten fazlasını kusuyorlar. Emerken de aynı şekilde bazen bilinçsiz fazla emiyorlar ama mutlaka fazla geleni kusarak çıkarıyorlar. Bezde gordugunuz kırmızılık da dediğiniz gibi tam beslenmediğine işaret. O nedenle icebildigi kadar mamayı verin bence (20-30cc)
- 21 Aralık 2023
- 1.227
- 2.605
- 53
- 28
Ya djdndmdm osikolojimiz kalmamıştır ben de rüyamda ağzımdan doğurduğumu gördüm. Öğürüyordum ağzımdan pembe şeffaf bir kese çıkıyordu. Bebek alttan çıkar bu ne o zaman benim midem mi diyordum. İçine bakıyordum yarı gelişmiş bir bebek vardıBenim de bugün rüyamda geldi. Nasıl bekliyorsam artik