• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Hangi aşamada suya koyuyoruz onu normal doğum yaparsam ben de alayım ama sudan cikarmak lazımmış sonrasında unutulur diye korkuyorum😅😅
Açılma olunca koymuştuk bu sefer iki gün bekleyeceğim 2025 olalım bari 🤣 sonra koyucam suya annemde suya meryem suresi yasin falan okudu doğum bitince de topraga döküyorsun suyu hastaneye götürmüştüm ben kavanozla unutmayalım diye

Benimde bugün kontrolüm vardı. 36+1 dik bugün. 2870 50 cm dedi doktor. Suyu herşeyi iyi görünüyor dedi gayet aktif bi bebek dedi. Yüzünü göremiyoruz bayadır elleri yüzünde kordonda yüzünün önünden geçiyormuş bu saatten sonra görmek zor olur dedi. 14 ocak sabah yatışım yapılacakkkk 😍 heycan bastı. Doktorumun kendi muayenehanesi var ben 20 bin hastanede 27 28 bin alır dedi. Ivır zıvır bana 50 bine gelicek yani doğum. Epidural olcak uyutmam dedi. Kanala girmemiş muhtemelende giremicek plasentadan dolayı dedi. Nst sancım çıkmadı hiç. Haftaya geldiğinde hatırlat sana bi damla vericem dedi. Süt gelsin diyeymiş. Sezaryende biraz geç geliyo süt bu damla onu hızlandırmak için dedi. İlk kez duydum böyle bişey.

Bu arada epidurale fıtık engel mi diye sordum asla değil hiç endişelenme dedi. Burda bu konu sürekli gündem oluyor benim doktorumda böyle dedi.

İlaçları kesmedi magnezyumu haftaya keseriz dedi. İmom devam, kan ilacıda devam doğumdan sonrada kan ilacı devam dedi. Haftaya pazartesi bi daha kontrol nst.
Benimde 14 Ocakta olcak değişmezse aynı gün kavuşcaz galiba 🥰

Kızlar benim kontrolüm vardı 38. haftadayım ilk kez NST bağlandım bebeğin kalp atış nabzı 158 çıkmış doktor yüksek olduğunu bir daha girmemi söyledi yine yüksek çıkarsa hastaneye yatıracakmış. Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı endişeliyim 🥲 Yalnız bebeğim hiç hareket etmediği kadar çok hareket etti ölçümde onu hiç böyle hareketli görmemiştim
Bebek hareket ettiğinde yükseliyor canım benimde o zamnlar 150 160 arası çıkıyor ama doktor bi sıkıntı görmedi aksine hareketi az olunca tekrar çekmişlerdi

Bu arada doğum ücretini sordum kızlar biz daha önce de sormuştuk
Sadece ebe ile normal doğum : 12 bin
Doktorla normal : 22 bin
Sezaryen : 24 bin
Demişlerdi .
Tekrar soralım mı dedim doktora hepsine asgari ücret kadar zam yapacaklar hesap edin sormanıza gerek yok dedi .
Fiyatlar iyiymiş baya. Sen hangisini seçeceksin ?

Fiyatlar iyiymiş baya. Sen hangisini seçeceksin ?
Ben doktorla normal doğum deneyelim dedim ama sezaryen e dönebilir . Tek ebe olan mantıklı gelmiyor canım ya . Acil durumda doktor müdahale ediyormuş ama zaten doktor işin içine girerse ebeyle olmuş olmuyormuş fiyat değişir diyor . Karışık o biraz .

Benim ilk Bebek. Süt geliyor ama çok fazla değil üç dört kaşık ancak geliyor.daha önceden 18 haftalık iken rahimde ağzı yetmezliğinden dolayı düşük olmuştu. ertesi günü memelerim taş gibi olmuştu hemen süt doldu. bunda öyle bir şey olmadı. Memeler hala yumuşak . Etrafımdaki insanlarda yok memeden şöyle süt gelirdi çamaşırın islanirdi felan diyince artık iyice moralim bozuldu.
Yok cnm moralini hiç bozma .bnm de aşırı yumuşak göğüslerim.ama biraz emzirmesem yada sagmasam mastit olmaya yatkın.hmn acımaya başlıyor.oglumda mastitten epeyi çektim.ignelerle antibiyotik lerle atlatabildim ancak.insallah bunda olmaz.cok kötü bsy mastit.birak yumuşak olsun bsy olmaz.kimseye kulak asma asla.

İki gecedir ateşli uyutmadi sayikliyor 😅 babamdan özür dile diyor sürekli 😅 baba oğul bir oldular şimdiden. Sabah doktora gittik bana sende iyi görünmüyorsun dedi bnde ben hastaydım aslında da rol çaldı oğlan dedim🥹 göğsüm sızlıyor okusurunce ama oğlan da hep dibimde ise geldim sırf nefes alabilmek için
Ay kıyamam , geçmiş olsun ikinize de 🥹🌸

Kizlar ayın 6snda sezaryen olmuştum hala daha akıntım geliyor.bazen kahve bazen turuncu bazen de kirmiizi.oglumda bukadar uzun surmemisti.miyomum vardı onlarda alınmış acaba ondan mı bukadar uzun sürdü anlamadım.

Kızlar doğum yaklaşınca göğüslerde bir değişiklik oluyor mu . Yani böyle daha dolgun olur doğum yaklaştıysa diyorlar. Doğum yapan arkadaşlar bilir
Benimkiler tam tersi bir ay önce daha dolgundu şimdi hiç değil . Acaba daha çok mu var doğuma .

Kızlar benim kontrolüm vardı 38. haftadayım ilk kez NST bağlandım bebeğin kalp atış nabzı 158 çıkmış doktor yüksek olduğunu bir daha girmemi söyledi yine yüksek çıkarsa hastaneye yatıracakmış. Bu konuda herhangi bilgisi olan var mı endişeliyim 🥲 Yalnız bebeğim hiç hareket etmediği kadar çok hareket etti ölçümde onu hiç böyle hareketli görmemiştim
Geçen haftaki Nst mde 160 162 lerdeydi hep ama çok hareketliydi ondan böyle sanırım yoksa dr bişey demedi bana
Kizlar ayın 6snda sezaryen olmuştum hala daha akıntım geliyor.bazen kahve bazen turuncu bazen de kirmiizi.oglumda bukadar uzun surmemisti.miyomum vardı onlarda alınmış acaba ondan mı bukadar uzun sürdü anlamadım.
Canım benim ilk doğumda 40 gün kadar lekelenmem sürmüştü
Kızlar doğum yaklaşınca göğüslerde bir değişiklik oluyor mu . Yani böyle daha dolgun olur doğum yaklaştıysa diyorlar. Doğum yapan arkadaşlar bilir
Benimkiler tam tersi bir ay önce daha dolgundu şimdi hiç değil . Acaba daha çok mu var doğuma .
Valla benimde yumuşak ama nasıl diyim dokununca da acıyor gibi mesela ucuna hiç dokunamıyorum değişik

Ben doktorla normal doğum deneyelim dedim ama sezaryen e dönebilir . Tek ebe olan mantıklı gelmiyor canım ya . Acil durumda doktor müdahale ediyormuş ama zaten doktor işin içine girerse ebeyle olmuş olmuyormuş fiyat değişir diyor . Karışık o biraz .
Biizde sorduk canım ebeyle doktor arasında 5 bin TL fark var doktorla daha mantıklı geldi banada

Hareket ederken zaten yükseliyor nabız🤔
Kızlar alt tarafa igne batar gibi şeyler oluyo doğum mu olucak acaba akıntı da fazla
sürekli mi oluyor aralıklı mı acaba doğuma hazırlık mı yapıyor vücut 🤔 benim ilk bebek hiçbir şeyden emin olamıyorum🤷🏻‍♀️

cinnabon cinnabon canım nst me baktı son olarak doktor iyi dedi. Evet senin suyun azalmış perşembe günü doğumhanedeyim oraya gel direk bir alttan muayene etmem lazım seni yatış vermem büyük ihtimalle ama bir gözlem altında tutalım dedi. Oda çok kalabalıktı detaya giremedim yani duruma göre yatışta verebilir mi ne anlamalıyım bundan doğumhane yatış falan diyince gözümde büyüdü
Bence yatış vermez ama daha sık kontrole çağırabilir. Nst de sancı çıkmaması iyi bir şey. 😇

Bugun benim de kontrolüm vardi 36+6dayiz 3350 gram cikti. Yüzü yukarı donuk daha doğacak gibi durmuyor dedi 40i 41i bulur muhtemelen dedi. Gelişimini tamamlamış her an suyun da gelebilir onu önden kestiremiyoruz dedi.Kontrol boyunca yüzünü bir saga bi sola çevirip durdu meme arıyor beslenme saati gelmis dedi😅 elini ağzına goturene kadar yada ağzı bi yere degene kadar devam eder dedi gerçekten de öyle oldu doğunca göğsüne koyduğumuz gibi memeyi kapar refleksleri gelişmiş dedi.
Epidural yapmiyolarmis ben kendimi hep olmadı epidural isterim diye motive ediyorum. Ama 5 cm acizlikten sonra suda dogum isteyebilirsin dedi o da ağrıyı %50-60 daha az hissetmeni sağlar seni rahatlatır dedi.
Kilo konusuna gelince dogumun 40 41i bulduğu senaryoda endiselendigimi söyledim. Kilosu bizim için bi kriter değil dedi bugün doğum yapan 2 kişiden biri 4 kilo diğeri 4.5 kilo doğurdu dedi
Insallah hepimiz bebisler için en hayırlı zamanda ve en kolay şekilde dogumumuzu gerceklestiririz🙏

Kızlar bizim ev şuan 22-24 derece arasında . Soğuk değil ama bana çok sıcak da gelmiyor.
Bebişe uyurken gece ne giydircem ben ? Sizler ne yapacaksınız tulum falan aldınız mı ?
Ben uyku tulumu bakıyorum ama hep büyük beden satılıyor .
Ben battaniye de örtemem korkarım .

Back