• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    214
Kızlar alt tarafa igne batar gibi şeyler oluyo doğum mu olucak acaba akıntı da fazla
Merhaba 🤗 bu yorumu arıyordum 38+2 oldum neredeyse 6. Ayımdan itibaren bu acıyı hissediyorum o zamanlar çok sık değildi. doktorum normal diyor. Gün ilerledikçe acı artmaya başladı bazen gece bağırarak uyanıyorum acıdan titriyorum resmen çözüm bulabildiniz mi bugün de çok miktarda şeffaf ve sarımsı akıntım oldu nişan olsa kanlı olurdu diye düşündüm bu belirtiyide yaşayan var mı ☺️

Kızlar bizim ev şuan 22-24 derece arasında . Soğuk değil ama bana çok sıcak da gelmiyor.
Bebişe uyurken gece ne giydircem ben ? Sizler ne yapacaksınız tulum falan aldınız mı ?
Ben uyku tulumu bakıyorum ama hep büyük beden satılıyor .
Ben battaniye de örtemem korkarım .
Canım battaniye ört diyemem ama ben yarım kundak yapıp üstünü batanniye ile örteceğim. Evet güvenli uyku kriterlerine göre uyku tulumu öneriyorlar ama bebek zaten ilk 4 5 ay nasıl koyduysan öyle uyuyor batanniye de üstünde kalmış oluyor. Zaten sonrası yaz ayı sonbaharda da uyku tulumuna geçerim ha 16 aylık oğlumun uyku tulumu da var ama o pelüş battaniyesini çok seviyor onla uyuyor 🙃

Kızlar herkese selam doğumdan sonra bir türlü yazamadım buraya alışma süreci içerisine girince 🥰 bu süreçte doğuran arkadaşlarımız olduysa herkese sağlıkla büyütmelerini nasip etsin Allah , bu arada suyum gelirse anlar mıyım diye şüphe görüyorum bende aynı şeyi düşünüyordum ama hiç merak etmeyin asla anlaşılmayacak gibi bir durum değilmiş 😅
Canım hayırlı olsun tekrar. Bebek ve sen nasılsınız ? Ne zaman olmuştu doğum 😍
Ben bunu anlamıyorum eskiden 4 kilo 5 kilo bebeleri normal doğururlarmis hemde evde tmm anne neler çekmiştir bilemeyiz ama bana kilosuna bakıp sezeryana yönlendirme doğru gibi gelmiyor. Kaldı ki söyledikleri kiloda da doğmuyor bebeler. Ben korkup sezeryan olmuş bir arkadaşınız olarak normal isteyip de korkutulan arkadaşlar adına çok üzülüyorum ve sinirleniyorum. Normal istiyorsan normal denenmeli bence
Ya evet bazı doktorlar fazla abartıyor bence. Benim annem 4,5 kg ablamı kesik falan olmadan normal doğum yapmış mesela
Şimdiki drlar evet kolaya kaçıyor risk almak istemiyorlar bebek kilolu olunca ama bizde eskiler gibi asla esnek değiliz. Şahsım adına o kadar zayıf kas yapım var ki bi gün spor yapsam 3 gün tutulurum. Ama eskiler her işleri elde kendileri yaptıkları için vücutları aşırı esnekti özellikşe oturup elde çamaşır yıkamaları yerleri elle silmeleri falan bunlar hep pelvisi esneten hareketler biz hiç birini yapmıyoruz. Yine de tabi isteyen denemeli
Ya benim ablam 4.5 kg normal doğumla doğmuş kesik falan da atılmamış. Annem öğretmendi öyle tarlada falan çalışmadı , evde otomatik makinesi vardı çamaşırlar orada yıkanırdı falan. Bizler kadar rahat değildi ama rahattı gene yani.
Kilosu gayet normal bence benim şuan 3700 çıktı ama hala mümkün diyor . Bence senin de olabilir canım . Dene derim .
Ben de denicem dpktor da destekliyor ama hiç öyle tatlı dilli biri değil sadece normal doğum yanlısı . Bakalım inşallah sağlıkla kucağımıza alalım hepimiz 🥰🤲🏻
Oy maşallah tombişe. Benim bebiş de 37+2 de 3400 çıkmıştı. Tosuncuk doğuracağız hepimiz 😍
Kuzum bebeği yoğun bakımda tutmaya devam ediyorlar kusuyormuş ve sarılık cuma günü iyi olursa çıkacak benim sütüm gelmedi memelerim taş gibi şişti sıcak uçları sağım denemeleri sebebiyle tahriş oldu maksimum bir çay kaşığı çıkıyor süt zoraki. Karnım aşırı ödemli ve gazım var lavman yapıldığı halde. Bebek 38+2de 3510 gr 49 cm doğdu adı Aksel. 3100 grama düşmüş küvözde
Ay inşallah hızla düşer sarılığı 🙏🏻 ya göğüslerin çok açıyordur eminim. Ödem ve gaz neden oluyormuş ki acaba , ilacı falan yok mu
tarih konuşmadım henüz canım 38 olur diye düşünüyorum ama benimki kalıcı dikiş belki 39 40 olabilir belki sen konuştun mu canım senin çok az kalmistir
Benim 38+4 de yani 6 ocakta olacak inşallah. Dikiş direk sezaryande alınacak. Sen şimdi kaçıncı haftadasın ?
Benimde bugün kontrolüm vardı. 36+1 dik bugün. 2870 50 cm dedi doktor. Suyu herşeyi iyi görünüyor dedi gayet aktif bi bebek dedi. Yüzünü göremiyoruz bayadır elleri yüzünde kordonda yüzünün önünden geçiyormuş bu saatten sonra görmek zor olur dedi. 14 ocak sabah yatışım yapılacakkkk 😍 heycan bastı. Doktorumun kendi muayenehanesi var ben 20 bin hastanede 27 28 bin alır dedi. Ivır zıvır bana 50 bine gelicek yani doğum. Epidural olcak uyutmam dedi. Kanala girmemiş muhtemelende giremicek plasentadan dolayı dedi. Nst sancım çıkmadı hiç. Haftaya geldiğinde hatırlat sana bi damla vericem dedi. Süt gelsin diyeymiş. Sezaryende biraz geç geliyo süt bu damla onu hızlandırmak için dedi. İlk kez duydum böyle bişey.

Bu arada epidurale fıtık engel mi diye sordum asla değil hiç endişelenme dedi. Burda bu konu sürekli gündem oluyor benim doktorumda böyle dedi.

İlaçları kesmedi magnezyumu haftaya keseriz dedi. İmom devam, kan ilacıda devam doğumdan sonrada kan ilacı devam dedi. Haftaya pazartesi bi daha kontrol nst.
Oy maşallah 🧿 bahsettiği damla neymiş acaba bizede yazsana öğrenince
Bizimde bugun kontrol vardi bebiş 36+5 37 uyumlu cikiyor 3200 gr 50 cm olmuş agzi açikti fotoğrafta 🤣 şafak 12
Ağzını sevsinler onun 😍😍😍 maşallah 🧿
Bana da iyi geliyor diğer şehirlere göre canım ama bir gece parası bu
Bizim hastanede de 1 gece bizim doktorun sezaryan ücreti 65K imiş. Özel sigortamız var o ödeyecek allahtan 😅
Kizlar ayın 6snda sezaryen olmuştum hala daha akıntım geliyor.bazen kahve bazen turuncu bazen de kirmiizi.oglumda bukadar uzun surmemisti.miyomum vardı onlarda alınmış acaba ondan mı bukadar uzun sürdü anlamadım.
40 güne kadar sürebilir canım bir şey yoktur bence endişelenme. Zaten 40 muayenesine de gideceksin değil mi ?
Bugun benim de kontrolüm vardi 36+6dayiz 3350 gram cikti. Yüzü yukarı donuk daha doğacak gibi durmuyor dedi 40i 41i bulur muhtemelen dedi. Gelişimini tamamlamış her an suyun da gelebilir onu önden kestiremiyoruz dedi.Kontrol boyunca yüzünü bir saga bi sola çevirip durdu meme arıyor beslenme saati gelmis dedi😅 elini ağzına goturene kadar yada ağzı bi yere degene kadar devam eder dedi gerçekten de öyle oldu doğunca göğsüne koyduğumuz gibi memeyi kapar refleksleri gelişmiş dedi.
Epidural yapmiyolarmis ben kendimi hep olmadı epidural isterim diye motive ediyorum. Ama 5 cm acizlikten sonra suda dogum isteyebilirsin dedi o da ağrıyı %50-60 daha az hissetmeni sağlar seni rahatlatır dedi.
Kilo konusuna gelince dogumun 40 41i bulduğu senaryoda endiselendigimi söyledim. Kilosu bizim için bi kriter değil dedi bugün doğum yapan 2 kişiden biri 4 kilo diğeri 4.5 kilo doğurdu dedi
Insallah hepimiz bebisler için en hayırlı zamanda ve en kolay şekilde dogumumuzu gerceklestiririz🙏
Ay maşallah 🧿 ya doktorun ne kadar güzel ve olumlu konuşmuş. Nerede yaşıyordun ?
Kızlar bizim ev şuan 22-24 derece arasında . Soğuk değil ama bana çok sıcak da gelmiyor.
Bebişe uyurken gece ne giydircem ben ? Sizler ne yapacaksınız tulum falan aldınız mı ?
Ben uyku tulumu bakıyorum ama hep büyük beden satılıyor .
Ben battaniye de örtemem korkarım .
Owli uyku gurusu aldım ben onu giydireceğim içine de alt üst takım giydiririm. Bizim ev şuan 22-23 derece bebiş gelince 24 e çıkartırız diye düşündük.
Merhaba 🤗 bu yorumu arıyordum 38+2 oldum neredeyse 6. Ayımdan itibaren bu acıyı hissediyorum o zamanlar çok sık değildi. doktorum normal diyor. Gün ilerledikçe acı artmaya başladı bazen gece bağırarak uyanıyorum acıdan titriyorum resmen çözüm bulabildiniz mi bugün de çok miktarda şeffaf ve sarımsı akıntım oldu nişan olsa kanlı olurdu diye düşündüm bu belirtiyide yaşayan var mı ☺️
Nişan her zaman kanlı olmuyormuş , kontrolün ne zaman bi doktora sor gittiğinde

Kızlar selam ben de perşembe günü 37 haftalık oluyorum çatı muayenem ve ilk NSTm var tüp bebek olduğu için biraz sezeryana doğru yöneliyorum aslında ama normal doğumu da çok istiyorum bu arada fiyatlar çok iyi ben Bahçelievler Memorial‘da doğum yapacağım sezaryen 78.000 normal doğum 68.000😒

Ya benim ablam 4.5 kg normal doğumla doğmuş kesik falan da atılmamış. Annem öğretmendi öyle tarlada falan çalışmadı , evde otomatik makinesi vardı çamaşırlar orada yıkanırdı falan. Bizler kadar rahat değildi ama rahattı gene yani.
Hoyy maşallah tabiki böyle örnekler de var benim arkadaş mesela kız sadece 9 kilo aldı 70 küsur kiloyla doğuma girdi bebeği de yaklaşık 4 kiloydu. Çok rahat geçmiş yani doğumu

Maşallah kuzucuğa 🧿 eğer sezaryan istiyorsan çatı muayenesi olma boşuna bence hiç ama sen bilirsin tabi. Doğumun iki türlüsü de zor bence sonuçta içimizden insan çıkıyor. Canın nasıl istiyorsa , doktorun ne öneriyorsa onu yap bence
Bende çatı muayenesi olmak istemiyorum. Haftaya söyleyeceğim.

Kızlar selam ben de perşembe günü 37 haftalık oluyorum çatı muayenem ve ilk NSTm var tüp bebek olduğu için biraz sezeryana doğru yöneliyorum aslında ama normal doğumu da çok istiyorum bu arada fiyatlar çok iyi ben Bahçelievler Memorial‘da doğum yapacağım sezaryen 78.000 normal doğum 68.000😒
Allah'ım bu fiyatlar ne:KK53:

Belden asagim tutmuyor gibi saga sola donusler hak getire sizde durumlar ne kizlar persebeye ne kaldi surda 🥹🤲
Bende de bı hareket kabiliyetimde azalma seziyorum 😅 gün içinde okulda hiç bı şey yok merdiven in cik etkinlik yap vs eve gelince yada haftasonu evde o koltuğa gömülüyorum ya kalakamiyorum yada yataktan kalkamiyorum

Benim 38+4 de yani 6 ocakta olacak inşallah. Dikiş direk sezaryande alınacak. Sen şimdi kaçıncı haftadasın ?
senin dikiş vajinal di mi benimki kalıcı alınmayacak. 35. haftadayim 20 ocak 1 şubat arası olur diye düşünüyorum. normalde dogumum 5 subat gozukuyor ama ocak annesi olacagim kesin

6 ocakta kontrolüm var bakalım o zaman gün verir sanırım 36. haftada olacağım

Kızlar sabahtan beri sürekli çişim var gibi, ucunda bekliyo gibi bir rahatsızlık hissi. Bi kaç saat uyudum kalktım çok sıkışmıştım tuvalete gittim sanki idrar yolumu bişey sıkıyo gibi zor zor çişimi yaptım. Normal yatarken de idrar kaçırıyormuş gibi hisle birlikte batma oluyor. Daha yeni idrar tahlili verdim temizdi. Bir kaç günde böyle bi enfeksiyon olamaz sanırım. Başka ne olabilir acaba

Kızlar sabahtan beri sürekli çişim var gibi, ucunda bekliyo gibi bir rahatsızlık hissi. Bi kaç saat uyudum kalktım çok sıkışmıştım tuvalete gittim sanki idrar yolumu bişey sıkıyo gibi zor zor çişimi yaptım. Normal yatarken de idrar kaçırıyormuş gibi hisle birlikte batma oluyor. Daha yeni idrar tahlili verdim temizdi. Bir kaç günde böyle bi enfeksiyon olamaz sanırım. Başka ne olabilir acaba
çişini yaparken karnını alttan tutup biraz kaldır. daha rahat yaparsın

Valla canım enfeksiyon gibi bu ama bazen okulda oluyor bebek sanırım baskı yapıyor çünkü gidiyroum.iki damla bı şey yapıyorum.

Nişan her zaman kanlı olmuyormuş , kontrolün ne zaman bi doktora sor gittiğinde
Selam 🤗 Yarın kontrolüm var 38+3 olacağım doktorum gerek görmezse alttan muayene ve çatı kontrolü yapmıyormuş normal doğum bekliyorum nişan fotoğraflarına baktım onlardan biraz daha az ama ilk doğumum bilemiyorum tabi 🤭😅

çişini yaparken karnını alttan tutup biraz kaldır. daha rahat yaparsın
Ay deneyeyim bunu. Zaten gelir 5 dkya yine. 😂
Valla canım enfeksiyon gibi bu ama bazen okulda oluyor bebek sanırım baskı yapıyor çünkü gidiyroum.iki damla bı şey yapıyorum.
Nolur olmasın ama yaaa🥺 perşembe günü yine kontrolüm var geçmezse yarın bi acile uğrayıp idrar testi yaptırayım olmazsa.

Back