Şekerli suyu kan şekeri için diyorlar bence yükseltsin diye düşüklüğü doktorlar için bir problem teşkil ediyorBana da şekerli su ver diyip duruyorlar çevremdeki yaşlılar
Hayırlı olsun canımmkizlar selam, ben 9 nisan sabaha karsi anne oldumcook guzel bir duygu isteyen herkese en guzel sekilde nasip eder insallah allah
yazmistim gectigimiz pazar gunu baslayan ve saliya kadar aralikli araliksiz devam eden duzensiz kasilmalarim baslamisti, o arada nisanim da geldi ama agrilar yine duzensizdi.
sali gunu ebe kontrolumde bu agrilarla dogum sirasinda cok zorlanicagimi soyledim onlar da acilmama bakip 1 cm acilmam oldugunu balonla dogumu baslatabiliceklerini soylediler
hastaneye gittik 1 saat icinde acilmalarim 3 cm e geldi sanirim onceden sanci cektigim icin vucut kendini hazirliyomus, sonrasinda suyum geldi ve sancilarim artti epidural almak istedigim icin hastaneye gittik epidural aldiktan sonra hersey coook guzeldi, kasilmalari artirmak icin damardan suni sanci da verdiler sonrasinda iki saat icinde acilmam once 4-5 sonra 10 cm e cikti ve bebisim 7 saat in sonunda yirtiksiz dikissiz 10 ikinmayla geldi
tek sorun bende plasenta bir turlu cikmadi, operasyona aldilar anestezi ile oyle cikardilar cok agladim o sirada ama simdi iyiyim, onu almak icin iki kesi atmislar o yuzden agrilarim vardi simdi onlar da iyilesiyor
Sukur cok iyiyiiiizinsallah kavusmayi bekleyen herkese allah nasip etsin zamaninda
Ben bu sefer göğüs kalkanı kullandım kantoronda sürdüm ucuz atlattım diyebilirimUmarim daha iyi olursunuz
Benim yaralarim hala ilk gun ki gibi bi ilerleme kaydedemedim.
Çok yorgunluk ve pskolojide etkiliyor gerçekten dikkat etmek lazım çevrede bize faydası olmayanları uzaklaştırmak gerek birsürü kadın duyuyorum sadece bu yüzden sütü azalmışEvet pamukçular göğüs yarası yapıyormuş
Sanırım kayınvalidem ve görümcem sebep bir de sürekli bitmeyen misafirlerine hizmet edip dinlenememek. Onlar gidince toparladım
Selamlar doğuranlara hayırlı olsun
Bebeğinden ayrı olanlar en kısa zamanda sağlıkla kavuşsun şnsallah
Doğumdan sonra ilk başta çok olan ve ilk 3 gün 100 gram aldıran sütüm sonraki 3 günde hem aldırmayıp hem Fe 15 gram verince doktor sağıp miktarına bakarak ver dedi eğer az ise 2 saatte ise mama ile 40 a , 3 saatte ise 60 a tamamla dedi. Sağınca önce daha azdı ama yine de mamaya gerek kalmadan süt miktarım bunları karşıladı sağ göğsümden az gelince power pumping denen 20dk sağ-10 bekle-10 sağ-10 bekle-10 sağ olayını yaptım sağ göğsümde de süt arttı solda da artış oldu genel uyarımdan dolayı bu süreçte artış için doktorum yulaf kapası ceviz badem ve promalt ve lacmix tablet önerdi. Dereotu-hurma cebiz badem kuru dut kuru incir yedim emzirirken günde iki promalt içtim. Bestlak damla kullandım tableti sipariş verdim daha edinemedim. Dereotu yedim. Bunlar sütü değil aslında daha çok kalitesi için bunlar dışında tahin helvası ve bulgur ve semizotu da önerilmişti onları almadım bu süreçte. Sonuç olarak hangisi etkili bilmiyorum ama 3 gün sonunda 150 gram aldı ve doktor son sağımlarla mama verme süt ile devam et dedi. İhtiyacı olanlara bilgi vereyim dedim.
Medela lansinoh ve babebao şarjlı arasında en güçlüsü Medela ama göğsümü çok acıtıyor ama ben şarjlı olanı kullanıyorum çünkü hem az acıtıyor hem daha pratik. (Giyilebilir olan)
Göğüs yarası için lansinoh yaramıyorsa garmassan ve madecassol önerildi.
Göğüste şişlik varsa tıkanmaması için emzirme danışmanı sıcak su altında bildiğiniz anam babam usulü katı sabun ile masaj önerdi.
Power pumoing için haftada 3 gün diyen de var her gün diyen de ben 3 gün yapacağım.
Pamukçu için de doktor göğsünü karbonatlı su ile sil dedi. Her gün mutlaka duş al dedi. Göğüs pedi kullanıyorsan sık değiltir dedi.
Ay o ne demek
Sütün yettiğinin belirtileri emerken yutkunma sesi, uyumanın sık sık bölünmemedsi, 24 saatte minimum 5 cişli bez. Doktorlar çişli bezi çok dikkate alıyor
Verdiğiniz güzel bilgiler için çok teşekkürler annisler cansınızLansinoh krem ve kantaron yağını sürüp gümüş göğüs ucu taktım. Buzlukta donmuş nohutu tuttum canımı yakmayacak şekilde, bazen de krem veya yağı sürüp mememi açıp odamda öylece çıplak yattım. Bebeği tek göğüsten emzirdim. Tekini dinlendirdim. Sonraki emzirmede diğer memeyi verdim. 9 nisanda doğum yaptım. Bugün nispeten daha iyi hissediyorum öncesinde bebek her memeye dokunduğunda sıçrıyordum bebek memeyı bırakıyordu bir türlü emziremiyordum
Yürüyüş ve çömelme doğum kendiliğinden başlasın diye değil mi?Merhaba bende aynı durumdayım, bugün kontrole gittim açılma yok,sancı yok doktor cumaya kadar bekleyelim dedi gelmezse cuma suni sancı verecek. Suni sancı işe yaramazsa sezeryana dönecek ama açılma olmazsa zaten okadar sancın olmayacak merak etme dedi. Ama bol yürüyş ve çömelme önerdi inşallah cumaya kadar kendisi gelir
Buarada Ablamda suni sancı ile yapmıştı ilk çocuğunu.
Ay ne güzel bir doğum hikayesikizlar selam, ben 9 nisan sabaha karsi anne oldumcook guzel bir duygu isteyen herkese en guzel sekilde nasip eder insallah allah
yazmistim gectigimiz pazar gunu baslayan ve saliya kadar aralikli araliksiz devam eden duzensiz kasilmalarim baslamisti, o arada nisanim da geldi ama agrilar yine duzensizdi.
sali gunu ebe kontrolumde bu agrilarla dogum sirasinda cok zorlanicagimi soyledim onlar da acilmama bakip 1 cm acilmam oldugunu balonla dogumu baslatabiliceklerini soylediler
hastaneye gittik 1 saat icinde acilmalarim 3 cm e geldi sanirim onceden sanci cektigim icin vucut kendini hazirliyomus, sonrasinda suyum geldi ve sancilarim artti epidural almak istedigim icin hastaneye gittik epidural aldiktan sonra hersey coook guzeldi, kasilmalari artirmak icin damardan suni sanci da verdiler sonrasinda iki saat icinde acilmam once 4-5 sonra 10 cm e cikti ve bebisim 7 saat in sonunda yirtiksiz dikissiz 10 ikinmayla geldi
tek sorun bende plasenta bir turlu cikmadi, operasyona aldilar anestezi ile oyle cikardilar cok agladim o sirada ama simdi iyiyim, onu almak icin iki kesi atmislar o yuzden agrilarim vardi simdi onlar da iyilesiyor
Sukur cok iyiyiiiizinsallah kavusmayi bekleyen herkese allah nasip etsin zamaninda
Ne güzel sağ salim kucağınıza aldınızhanımlar bugün 10.39da kızım doğdu çok şükür.ben de gebelik şekeri olduğu için saat başı şeket kontrolümüz yapıldı.şuan da yenidoğan uzman kontrol ediyor.gece nasıl geçecek bilmiyorum.Dua edin ilk gecemizi sorunsuz güzel bi şekilde atlatalım .Bebeğim memeyi tutsun inşallah
Kayısı hoşafı işe yaradı mı?Aynen bende kabız olmamanız için önerim birşeyler yiyin yapın ben kabız oldum şuan sezerysndsn çok karın ağrısı gaz sancısı beni zorluyor çıkamıyorum tuvalete bugün eve geldik hemen kayısı hoşafı birşeyler yaptım inşallah fayda eder . Sezeryan ilk bebeğimde de yaşadığım için açıkçası çok zorlanmadım yani ilkte insan daha kötü oluyor acaba böyle mi kalacak diye şuan biliyorum ki 3-5 güne hafifleyecek herşey geçecek o yüzden rahatım tabiki oturup kalkmak zorluyor ama 5 güne geçecek yatmak felan zor mesela sma ne kadar yürürsek okadar hızlı toparlayacak
Evet aç karnına içersen ve kayısılarından da yersen daha hızlı erki etti geceden beri gaz beni çok zorlamıştı şükür sabah yaptım rahatladım o yüzden gaz ve büyük tuvalet gerçekten rahat yapabilmek ilk etapta önemliKayısı hoşafı işe yaradı mı?
Yarın doğum var hala düzgün bir tuvalet çıkışı olmadı
Şimdiden güzel geçsin doğumunuz.Kayısı hoşafı işe yaradı mı?
Yarın doğum var hala düzgün bir tuvalet çıkışı olmadı
Şimdiden güzel geçsin doğumunuz.
Kuru meyve yerseniz o da iyi gelir.
Dünyaları yedim galiba. Şimdide kayısı dut ve üzümden hoşaf yaptım içiyorum. Hem barsaklara hem memelere etkisi olsun diye.Evet aç karnına içersen ve kayısılarından da yersen daha hızlı erki etti geceden beri gaz beni çok zorlamıştı şükür sabah yaptım rahatladım o yüzden gaz ve büyük tuvalet gerçekten rahat yapabilmek ilk etapta önemli
Ay çok güzel maşallahBugün bu grupta bebiş bereketi var
sadolinda
Azra kayra
K kokkosh
N narcicegiim
Sağlıkla gelsin bebişler
Tecrubesizligin kurbani olduk bizBen bu sefer göğüs kalkanı kullandım kantoronda sürdüm ucuz atlattım diyebilirim
Öncekinde mahvoldum sürmedik şey bırakmadım ama bu sefer dayanılacak bir acıydı geçti tabi
Maalesef canımTecrubesizligin kurbani olduk biz
Ay çok güzel maşallahBugün bu grupta bebiş bereketi var
sadolinda
Azra kayra
K kokkosh
N narcicegiim
Sağlıkla gelsin bebişler
ben kalkan değil ama gümüş kapak ile kurtardım bu sefer geçen sefer işe yaramamıştıBen bu sefer göğüs kalkanı kullandım kantoronda sürdüm ucuz atlattım diyebilirim
Öncekinde mahvoldum sürmedik şey bırakmadım ama bu sefer dayanılacak bir acıydı geçti tabi
Hayırlı olsun canımKızlar 8:39 da doğum gerçekleşti, 9:30 gibi de ben hazırdım. Sezeryan doğum, süt henüz inmedi. Şükür bebis de iyi ben de. İlk yürüyüşü yaptım, biraz zorlayıcı ama tavsiyem öncesinde ağrı kesici yaptırın bende denk geldi, pek çok kişiye göre daha rahat geçmiş, daha uzun yürüyüş olmuş.
Sizlere de dua ettim, insallah sag salim herkes bebesini kucağına alır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?