2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    136
Bu emzirme konusunda bir yerde içimi dökmem lazım gerçekten hiç iyi değilim. Doğum olduğu gün hemşire desteğiyle hastanede emmeye çalışıyordu şırıngayla da mama veriyordum eve çıktıktan sonra kv sürekli uyusun çocuk uyanınır acıkırsa bırak elleme diye diye 2 saatte bir emzirmeme mama vermeme izin vermedi. Daha 3.günüydü oğlumun 4 saat mama almadan uyudu uyandıktan sonra emmede sorun çıktı sürekli uykuya düşüp ememiyordu uyandırmaya çalışsam da tepki yoktu. Buna rağmen demek ki tok bırak uyusun rahatsız etme diyip durdu en sonunda çocuğum 4.gün sarılık oldu 5.gün değeri yükseldi iyice gecesine hastaneye yattık. Şu an 6.gün hastanede kalmaya devam edecekmişiz. İki günde 5 kere kan aldılar damaryolu açtılar bebeğim o kadar çok ağladı ki bende onunla beraber. Şu an lohusalık depresyonunu dibine kadar yaşıyorum ve eşim de annesini değil beni suçluyor. Ben bakamamışım. Gerçekten alıp bebeği kaçıp gitmek istiyorum artık

Ben dilruba hanımla ön bir görüşme yaptım danışmanlık almayı düşünüyorum da 1 haftalık sence yeterli olur mu bir de ürün önermiş miydi sana almış mıydın sen
Probleminiz neydi canım ?
Meme reddi veya süt azlığı gibi zaman isteyen bir durum ise bir hafta daha fazla alabilirsin yâda kendisine kaç hafta tavsiye edersiniz sorunun çözülebilmesin içinde diyebilirsin
Ürün önermedi ama ben yinede momstok çayını aldım içtim o süreçte neolur neolmaz diye

Canımm hepimiz taze Anneliğin verdiği ağır sorumluluğun altında eziliyoruz hepimiz benzer süreçten geçiyoruz, geçtik helede il bebeklerde acemilik tecrübesizlik sorun karşısında ne tepki verilebileceğini nasıl davranılacağını bilememek bunun karşısında her kafadan çıkan onlarca sesler
Alınganız duygusal herşeyi yanlış anlayabiliyoruz bir ay kadar bu süreç inişli çıkışlı devam ediyor
Kv yada eşine açıkça konuşsan iyi olur
Yada ben kimseyi dinlemiyorum istediğim gibi büyütmek istiyorum ama sevebilirsiniz tabiki diyebilrsin
Eşine birinin lohusa olduğunu hatırlatması gerekiyor bazen durduk yerde bile ağlarken bebek adına vicdan azabı çekerken sen suçlusun demek çok ağır
Kafana takılan soruların cevabını osman gönülal dan dinleyeyip uygulayabilirsin online görüşmeleri de var yada takipli doktorunla sürekli iletişimde olabşlirsin
buarada sakin ol sarılık her bebekte az yada yüksek oluyor geçiyor üzülme onlarada tavrını belli et nefret edşyorum böyle yapmalarından herşeye karışmalarından
Aynılarını çok beterlerini bende yaşadım çıldırttılar beni sonra çıldırınca kriz geçirince gene ben suçlu oldum Allahından bulsunlar

İki haftalıkken doğum kilosuna hala ulaşamamıştı bebeğim. Sütüm 30-40 ml anca çıkıyor sağınca. Doktor kiloya da süte de az dedi mama da veriyoruz şırıngayla ama bu şekilde giderse biberonla mama vermen gerekicek dedi doktor. Ben sütün artmasını ve çocuğumun aktif emmesini çok istiyorum mememi hazır tutuyorken bıraktırmak istemiyorum

Öncelikle tam zamanında çok mantıklı bir karar vermişsin ne kadar erken çabalanırsa okadar iyi oluyor devamı
Ozaman bir hafta görğş istersen baktın olumlu olacak gibi devamını istersin Yada oda sana tavsiyede bulunur
Benim soru da seninkine benziyordu
Danışman bebeğimin güzel çekmesini sağladı yönlendirdi yani beni sağılsun sütüm de çoğaldı mamayı kestik sadece anne sütü ile devam etmiştim

Ay inşallah en kısa zaman da biz de rahata kavuşuruz teşekkür ederim ben de senin danışma sebebini sorucaktım cevaplamışsın

Tebrik ederim öncelikle sütünüz ne kadar süre sonra geldi ?

Kızlar bugün bi saçmalık yapıp pantolon giymeye çalıştım. Sezaryen yerimden yukarı doğru çekerken dar olduğu için canım öyle çok acıdı ki giyemedim zaten çıkardım. Sabahtan beri sol tarafımda bir ağrı var 15 gün oldu sezaryen olalı. Dıştan dikişlerde yara da bi gariplik yok ama ağrım çok. Acaba içerde dikişler patlamış ya da açılmış olabilir mi ? Benzer deneyim yaşayan var mı ? Sol tarafımda bıçak saplanır gibi ağrı var. Yürütmüyor resmen

Sevgili arkadaşlar elimde sadece 2,3 kez kullandığım nedela otomatik süt sağma makinasi var.600 liraya satiyorum.İlgisini ceken olursa bana yazabilir.İstanbul Gop tayim.

Kızlar bende dün bebeğimi kucagıma aldım çok şükür. Çok güzel bir duygu. Sezeryan dan kaynaklı ağrılarım var yürümek yataktak kalkmak şuan çok zor geliyor. Kaç güne geçer tecrübeli arkadaşlar varsa eğer dinlemek isterim. Bebeğimi emziriyorum süt yeteri kadar var mı doyuyor mu ondan da emin değilim nasıl anlayacağım
Doğuran annelerin gözü aydın. Bekleyenler de sağlıcakla kavuşsun inşallah bebeklerine

Ay inşallah en kısa zaman da biz de rahata kavuşuruz teşekkür ederim ben de senin danışma sebebini sorucaktım cevaplamışsın
Ağzına alıyordu ama çekmiyordu emmiyordu daha doğrusu
Bende sağıp veriyordum mama veriyordum çok yorulmuştum günüm beslemekle geçiyordu sadece priz başında otur ancak
Memeden kesecektim nerdeyse en son bu çare oldu inşallah sanada faydası olur

Hayırlı olsun bebişin çişini takip edebilirsin yeterli beslenme için

Ne zamana kadar geceleri 2-3 saatte bir uyandırmaya devam ediyoruz kızlar

sarılık riski geçene kadar bazı doktorlar 15 gün diyor ama geneli ilk ay diyor
her halta karışmasalar olmuyor bu kv ler oğulları da ağzını açıp konuşamıyor. Cidden gelmeseler daha iyi

Emzirmekten de mamadan da vazgeçme benim de süt 3.günden sonra çoğalmaya başladı
Benimde sütüm geldi memeyi emmiyor
au okadar iyi anlıyorum ki seni ilkte insan tecrübesiz oluyor kaynanalar da eski kafa karışma uyusun diyor benimde aynısı olmuştu şimdi de sarılık olmasın diye sütün yok mama ver diyor kaşıkla verelim diyorum uğraşmıyor birşey olmaz biberonla ver diyor mamayı dayadı şimdi de memeyi emmiyor çocuk bugün silikon uç aldım onunla biraz emmeye başladı ama yani gerçekten lohusalıkta insanı iyice çileden çıkarıyorlar kafayı yiycem ya biran önce iyileşsem hemen herkes evine gitsin gözüm görmesin istemiyorum hiçbirini herkes birşey söylüyor zaten yok tek meme emzir yok şu kadar mama ver yok bilmem ne üf yeter ya dikişler iyileşse bi 10-15 gün olsa da tek kalsam gerçekten yeter yani kendim baksam daha içime sinecek çocuğuma böyle her gelen giden bir fikir sunuyor deliriyorum ya

Canım hemşire hiç mi bilgilendirmedi ? Ben daha doğumm yapmadım ama hemşire şimdiden eğitim verdi 30 dk bir emecek en fazla 2 saat uyuyacak, 2 saati geçerse sarılık olur diye.. Kv hakkında yorum bile yapmıyorum Allah sabır versin

Vermez mi kaç kere geldi hatta kv yi azarladı ama dinlemiyor hemşireyi o bilmiyor bişey diyor

Aynı işte benim de. Gerçekten bekliyorum şu dikişleri yoksa hemen kovalıcam herkesi evden. Bir çekirdek aile kalamadık kocam ayrı alem zaten annesinin ağızına bakıyor. Benim kv mamayla büyütmüş sütü yokmuş benim süt olduğu halde iki gündür bebeğe biberonla mama vermeye çalışıyor. Aynı şekilde benim de bebeğim reddediyor şu an memeyi iki günde alıştı biberona. Kaç gündür mama verdirip durdu bebeğimin sarılığı gittikçe yükseldi hastanelik olduk. Ben bu gün onu eve gönderip sürekli kendimi sütümü sağıp verdim bebeğimin sarılığı azalmaya başladı yarın inşallah taburcu olcaz. Keşke şu anki aklım 6 gün önce başımda olsaydı da bebeğim bu hale gelmeseydi. O gitti evine rahat yatağında yatıyor ben hastanede dikişlerim sızlayarak sandalye başında gün sayıyorum.

Ya benimki de mamayla büyütmüş son çocuğunu işte sürekli ver mama ver aman bende verdim her çocuk emecek değil diyor öyle dedikçe sinirim zıplıyor tamam okey ebet emmeyebilir ama daha üçüncü gündeyiz ya zorlayalım yani pes etmeyelim yok sarılık edeceksin çocuğu bilmem ne bugün dedim ver anne getir tamam ver verdi bir yandan emziriyorum bir yandan mama destekli gidiyoruz doktor da bugün mutlaka mama ver dedi daha bende korktum veriyorum yani sorun mama da değil sorun böyle insanı strese sokmaları gerçekten inatlaşıyor benimle evimin düzenini söylüyorum o yine gidip bildiği yere koyuyor herşeyi mesela diyorum hayır anne şuraya şu e birşeyolmaz diyip koyuyor ya yapmayın şunu işte ev sahibi ne diyorsa yapın yok ama işte üf gerçekten umarım hepimiz hemen toparlar çocuklarımıza gücümüz yeter bakarız inşallaaaahhhhj

Vermez mi kaç kere geldi hatta kv yi azarladı ama dinlemiyor hemşireyi o bilmiyor bişey diyor
Canım hemşire geldiğinde kocan yanında değil miydi? Neden annesine müdahale etmek yerine bir de seni suçladı?
Suan cidden seni çok iyi anlıyorum, bence yerden göğe kadar haklısın. İnsallah hızlıca yavrun sağlığına kavuşur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…