2025 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    134
Teşekkür ederim evet ikinci zor oluyor diyorlardı inanmıyordum ama dayanilmayacak gibi de değil Allah o gücü veriyor
inşallah emer canım sıkma canını her bebek farklı emme refleksleri farklı oluyor. İlk Oğlumda hiç zorlanmadım ama bu bebeğimde memeyi tutturmaya çalışıyorum ben de. mamanın bir zararı yok eğer emme yoksa mecbur vereceğiz. İnşallah alışır bebeğin ama bu sefer de kızım emmedi diye üzme sakın kendini. Çünkü ben de dün ilk oğlumu iyi emzirdim bunu emziremeyecek miyim yoksa diye üzüldüm lohusalık her şeyi düşündürüyor ama sağlık olsun. süt geri cekilmesin diye bol bol sağım yap kanallar tetiklensin. bizimki emiyor ama çabuk yorulup uykuya dalıyor tutarken zorlanıyor. İnşallah atlatırız bu süreci.

Teşekkür ederim kolaylıkla kavuşursunuz inşallah korkmayın evet zor ama bugün ikinci günüm azaldı ağrım bol bol ağrı kesici yaptırırsınız. Allah güç veriyor

Bebişiniz hayırlı olsun canım Doğumdan sonra çok şükür kemik ağrıları azalıyor benimki hala var ama çok az kaldı
Benim bebişde abisinin tıpkısı yenidoğan fotolarını karıştırıyoruz hangisi hangisiydi diye
Sanki ilk oğlumu tekrar büyütüyor gibiyim yeni bşr bebek değilmiş gibi onun kıyafetlerini de giyince tam oğlum oluyor
Hep merak ediyordum evlat nasıl bir duygu anneler nasıl ne olursa olsun evlatlarını her şekilde kabul ediyor dayak yiyen anneler bile çıt etmiyorlar evlat diye hayret ederdim
Anne olunca anladım bazı şeyleri
Sonra acaba ikinci bebek nasıl bir duygu ilki gibi sevebilecek miyim diye çok merak etmeye başladım
Aynı ilki gibi seviliyormuş bunuda tattım
Çok şükür rabbime ikisinide tattırdı evlat diye bizi sınamadı
Şimdide çocuklarım pskolojik olarak bana çok ağır geliyor başlarına bişey gelirse ne yaparım benim başıma bişey gelirse onlar ne yapar önceden kötü bişey olunca kendim için dua ederken şimdi kendi canım yok sanki Allahım çocuklarım var o lar için yaşayayım sadece diye dua ediyorum

İnşallah inşallah tüm annelerin çocuğu emsin ya emzirmek harika bir duygu güzel çekince böyle içim eriyor ama maalesef beş on saniye sürüyor bırakıyor kızım da böyleydi bende sabah anneme dedim benim çocuklarım memeyi sevmiyor sinirim bozuluyor diye lohusa kafası gerçekten okadar moral bozucu ki bu tür şeyler . Neyse can sağolsun napalım kızımda kendimi parçalamıştım üzüntüden sinirden ama bunda artık yapacak birşeyim yok kabullenirim napıyım emmeyince mecbur aç bırakamam . Evet insan biri emip diğeri emmeyince de eminim suçlu gibi hisseder ay annelik lohusalık herşey delilik

Kızlar sezaryenden sonra ayaklarınızda ödem oldu mu ben şimdi çorabı çıkarınca şok oldum ayaklarım bacaklarım full şiş normal midir acaba
Merhaba sizin ödemler indi mi benimde felaket bir ödem ayaklarım bileklerim şoktayım hamileliğim de asla ödem olmadı doğum sonrası bu ne şok oldum. İlk sezeryanımda asla böyle olmamıştı şuan üstüne basamıyorum ilk sezeryanım belden aşağımyapılmıştı bunu acil aldılar genel anestezi yapıldı ondan mı acaba diyorum ya umarım uzamaz iner bu şişlikler 4 litre su içiyorum ama kaç gündür bir tık fark etmedi bile

Merhabalar doğumu olanların gözü aydın bekleyenleride rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah ben sizden bez önerisi isteyeceğim doğum yapanlar hangi marka aldı acaba? Sızdırma, pişik konularında güvenemedim molfix ve sleepy arasında kaldım sizin öneriniz ne olur?

Teşekkür ederim canım, Allah hepsini bağışlasın gerçekten acaba birini diğerinden daha çok sever miyim inşallah böyle bir şey olmaz diyordum ama yok. İkisini de aynı seviyorum sadece ihtiyaçları gereken ilgileri farklı oluyormuş. Annelik empati duygusunu coşturuyormuş. O gündemdeki olayları görüp görüp kafayı yiyoruz yaşayan annelere Allah sabırlar versin. Kimseyi evladının tırnağıyla bile sınamasın inşallah. Lohusalıkta ölüm anksiyetesini çok yaşamıştım ilk oğlumda hani ona bir şey olmasın vs ayrı kafada kuruyordum bir de şu vardı bana bir şey olursa napar bensiz diye. Çünkü çok muhtaçlar, çok küçükler sanırım psikolojik olarak yükleniyor doğumdan sonra
Büyüyecekler inşallah Allah sağlık, biz annelere sabır ve güç versin

Kizlar bi sorum olcak. Ben cocuk doktoruna gittim cokta guvendigim bi doktor degil emin olamadım sizden de fikir alayim hafif yuzunde bi sariligi var doktor gece uyandirma 4 saate kadar uyusun dedi yogunbakimdan çıkarken hemsire 2 saatte bir uyandir demisti bugune kadr hep uyandirdim 3 kilo cikti hastaneden su an 3500 2 hafta oldu napsam acaba baska doktora da randevu alcam ama gece uykulari duzene girmesi icin uyandirma o kadar sık dedi

Ya dün de beni sağlık ocağı hemşiresi aradı o da bilgi verirken 1.5 saatte bir uyandırmanız lazım dedi, bazıları 2-3 saatte bir diyor, kimi çocuk istedikçe diyor. Ben oğlumda 3 saatte bir uyandırmıştım ama o kadar ayrı görüş var ki gerçekten insanın kafası karışıyor

Bence hala çok küçük ilk aylar emebildiği kadar emsin sonra azaltılır nasıl olsa. 4 saat bana fazla gibi geldi sarılık da var yüzünde diyorsanız hemşireyi dinleyin bence.

Bunu bebeğiniz doğduğunda cildine hangisi iyi geldiğini denemeden bilemezsiniz. Biz molfixten memnunuz şimdilik ama ilk oğlum için Goon dan da memnunduk Prima sızdırma yapmıştı o zaman. Sleepy hiç sevemedik çünkü ağı çok dardı. Bazı bezler mesela pişik yapabilirmiş. Stok yapmayın sakın deneye yanıla görün derim.

Bu yazacaklarım kendi tecrübelerimdir
sleepy kalıbı küçük yapı olarak pamuksu yüzeye sahip değil lastik izi pek yapmaz bebeği rahatsız etmez anlamında, ama kaka azıcık fazla kalsa popoya yapışıyor pişik yapmadı bez yine fazla kalınca bant kısımları parçalanıyor gibi oluyor ben pek beğenmedim bolcada sızdırıyordu benim bebe çok kaka çiş yapar
Prima sızdırma yapmıyor bbence en kaliteli bez. Prima #reklamdeğil ama boykot olduğu için alamıyoruz biz
Molfix yüzeyi pamuksu diyebilirim nadir sızdırma yapar bez de parçalanma vs kaka yapışmasınolmuyor benim en sevdiğim fiyat olarakda uygun diyebilir karşılıyor kalıbıda büyük
Yinede bebeğe göre hareket etmek lazm bir paket a bezi bir paket b bezi alıp denenebilir bebeğe hangisi iyi gelirse devam edersiniz

Emzirmekten de mamadan da vazgeçme benim de süt 3.günden sonra çoğalmaya başladı

Başka doktorada sorabilirsin Belki sadece gece ilk uykusuna yattığındanuyandırma demiştir sürekli uyur haldeler ya gündüz uyandırırsın gece uykusunun ilk döngüsü sadece 4 saate kadar bekleyebilirsin ki genelde ocivarda uyuyorlar ondan sonra 2 saate bir uyanıyorlar sabaha karşına denk geliyor bu benim en sinir olduğum şey
Buarada ben gün içinde saat başı gibi emziriyorum kendi isteği üzerine arada 2 saati geçebiliyor nadiren ama gece ilk uykusu uzun oluyor 4 saat sonra emziriyprum sonra yine 2 saatte bir istek üzerine uyanınca saat başı gibi

Ne kadar çok emerse o kadar çabuk sarılığı atlatır diyorlar. Benim doktorum sık sık emzirmeye devam et dedi.
Ben emme süresine göre uyandırıyorum güzel emmişse 2-2,5 saat az emdiyse 1,5 saat gibi

Molfix bizde pişik yaptı sleepy kullanıyoruz

Sarılık riski geçene kadar devsm edilir risk geçince zaten iki ğç haftalık oluyor en az
30 günü geçtikten sonra her 10 günde bir 1 saat ileri atar uyku süreleri yani şöyle
30:4
40:5
50:6
3-4-5 te olabilir
Ben dilruba hanımla ön bir görüşme yaptım danışmanlık almayı düşünüyorum da 1 haftalık sence yeterli olur mu bir de ürün önermiş miydi sana almış mıydın sen

Hala inmedi 6.günüm ayakta kaldıkça iyice şişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…