Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    173
Kızlar ya nefes almada zorluk yaşayan var mı? Özellikle yatarken sanki biri nefesimi kesiyo. Derin nefes alma ihtiyacım oluyo. Alıncada tıkanıyorum öksürme geliyo. 😞
1-2 haftadır var bendede kalbimi sıkıyorlar sanki nefes almamı engelliyorlar gibi. Kiloyla flnda alakalı değil ben biraz kilolu hamile kalınca şekerde olunca baya dengeli gitmeye çalıştım 30. Haftaya girdim bugün daha toplam 800 gr almışım. Karnım bile hiç belki değildi ama 2 haftadır kocaman oldu. Organlar sıkıştırıyor normal bence ama çok rahatsız edici

1-2 haftadır var bendede kalbimi sıkıyorlar sanki nefes almamı engelliyorlar gibi. Kiloyla flnda alakalı değil ben biraz kilolu hamile kalınca şekerde olunca baya dengeli gitmeye çalıştım 30. Haftaya girdim bugün daha toplam 800 gr almışım. Karnım bile hiç belki değildi ama 2 haftadır kocaman oldu. Organlar sıkıştırıyor normal bence ama çok rahatsız edici
Evet bende kilolu hamile kaldım ilk 3 ay 6 kilo verdim 3 ünü geri aldım. Yani hamile kaldığım kiloya daha ulaşamadım bile 32. Haftayım. Bencede kiloyla ilgisi yok. Bebek kafası yukarda olumca sıkıştırır diyolar ama benim hep aşağıda. Baş geliş pozisyonunda. Bugün böyle birden olunca korktum açıkçası. Zaten psikolojik olarak zor bi hamilelik geçiriyorum bi de böyle şeyler olunca daha da telaş yapıyorum.

Merak etmeyin bildiğim kadarıyla siz yatarak geçiriyorsunuz çok normal yan yatmaktan omuzlar kollar ztn tutuluyor onlarda sırta ve gögüs kafesine ağrı yapıyor. Ben devamlı yatmıyorum ağrılarım çok olduğu için yatıyorum raporluyum, kalkıp yemeğimi yapıyorum 15 dk da olsa yürüyorum dışarıda çıkıyorum. Günün yarısı yatıştayım yinede benim bile çok ağrıyor artık sizi düşünemiyorum allah kolaylık versin

Ben perşembe gününü bekleyemedim🥹 Akşamdan beri sağ kasık ağrım şiddetlendi, vajinal ve karından bakıldı, çok şükür rahim ağzı kapalı ve açılma yok. Nst’ye de girdim ilk kez, kasılma çıkmadı. İdrar tahlili de verdim. Ağrıların nedeni bebeğin pozisyonu ve aşağıya yaptığı hareketlerdenmiş. Bu arada 43 cm olmuş oğluşum ve 2062gr🩵 Özlemişim de iyi geldi. İşte şimdi bayrama hazırım😊

Şimdi tansiyon nabız ölçtüm. 12/6.5 nabzımda 91. İyi aslında ama ne biliyim dünden beri oluyo bana da bu. Öküz oturmuş gibi derler ya. Bişe sıkıştırıyo gibi oluyo. Derin nefes almamı engelliyo. Bi de benim yürüme oturma gibi şansımda yok uzanıyorum sürekli. Arkama yastık koydum bol bol inşallah geçer ya. Çok kötü bişeymiş bu. Psikolojik olarak da etkiliyo.
Bende aynıyım kalbim sıkışıyor nefes alıp vermede zorlanıyorum 😒

Merak etmeyin bildiğim kadarıyla siz yatarak geçiriyorsunuz çok normal yan yatmaktan omuzlar kollar ztn tutuluyor onlarda sırta ve gögüs kafesine ağrı yapıyor. Ben devamlı yatmıyorum ağrılarım çok olduğu için yatıyorum raporluyum, kalkıp yemeğimi yapıyorum 15 dk da olsa yürüyorum dışarıda çıkıyorum. Günün yarısı yatıştayım yinede benim bile çok ağrıyor artık sizi düşünemiyorum allah kolaylık versin
Amin amin 20 haftalarım ne kadar psikolojik olarak zor geçse de bedensel olarak daha rahatmışım onu anladım. Şu son haftaları da hayırlısıyla bi atlatalım da inşallah.

Ben perşembe gününü bekleyemedim🥹 Akşamdan beri sağ kasık ağrım şiddetlendi, vajinal ve karından bakıldı, çok şükür rahim ağzı kapalı ve açılma yok. Nst’ye de girdim ilk kez, kasılma çıkmadı. İdrar tahlili de verdim. Ağrıların nedeni bebeğin pozisyonu ve aşağıya yaptığı hareketlerdenmiş. Bu arada 43 cm olmuş oğluşum ve 2062gr🩵 Özlemişim de iyi geldi. İşte şimdi bayrama hazırım😊
Ne kadar güzel haber tam bayram şekeri tadında ☺️☺️

Kızlar hava nemlendirici aldıysanız hangi marka aldınız? Ben genel olarak nexusun ürünlerini beğeniyorum onu mu alsam önereceğiniz başka marka var mı?
Canim ben de alicam dusunuyorum ama yaz bebeleri olucak ya o yuzden hem soguk hem de sonrasi icin sicak buhar yapan bir makine al aklinda olsun

kızlar ayak tabanı ağrıyan var mı? şaka gibi ama ayak tabanım ve avuç içim ağrıyor 🤣 üçüz gebelik beşinci aydan sonra kendini belli eder diyorlardı doğruymuş ayak tabanı ağrısından şikayet eden hiç duymamıştım. aramızda yaşayan varsa, ne iyi gelir acaba :/

Ayrıca eşimle oğlanı bizim yatakta yatırıyorum ben oğlanın yatağında tek yatıyorum yastık mastık ne varsa bacağımın altına sırtıma her yerime koyuyorum yok yine olmuyo solum çürüdü

Günaydın herkese hayırlı bayramlar bende sırf ev halkını bayram namazına kaldırmak için uyandım sabah 6 da şuan babamın evinde olup bayram telaşını yaşamak isterdim bunlar hala yatıyor benim annem şimdiye sofrasını hazırlamıştır namazdan sonra bayram başlardı bizim evde bişey olmayacağını bilsem giderdim hemen kaynanam ezan okuyunca beni kaldır sütlaç yapayım dedi namazı kılıp geri yattı evin annesi böyle yaparsa diğerleri hiç kalkmaz 😔 babamın evindeki bayramları özledim

Günaydın herkese hayırlı bayramlar bende sırf ev halkını bayram namazına kaldırmak için uyandım sabah 6 da şuan babamın evinde olup bayram telaşını yaşamak isterdim bunlar hala yatıyor benim annem şimdiye sofrasını hazırlamıştır namazdan sonra bayram başlardı bizim evde bişey olmayacağını bilsem giderdim hemen kaynanam ezan okuyunca beni kaldır sütlaç yapayım dedi namazı kılıp geri yattı evin annesi böyle yaparsa diğerleri hiç kalkmaz 😔 babamın evindeki bayramları özledim
Ay evet ya babamın evinde bizim de çok farklı geçiyordu bi telaş oluyordu kardeşimle babam namaza yetişiyor annem onlar gelene kahvaltı hazırlıyo ben ne giysem telaşındayım. Gelince bayramlaşma ailece kahvaltı güzel güzel sohbetler… ne güzeldi çok özlüyorum. Şimdi annem çoktan kahvaltı hazır etmiştir kardeşim de evlendi ben de uzaktayım zaten içim buruk. Kayınvalidelerde öyle erken kalkma filan bişe yok eminim daha uyuyorlardır. Eşim de gece 4/5 gibi geldi işten namaza gidemicem dedi o da yatıyor . Bayram gibi değil de sıradan bi gün gibi.

Herkese iyi bayramlar 🌺

Back
X