- 13 Nisan 2020
- 2.474
- 4.582
- 83
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #19.921
Anladım canım bakalim inşallah rahat atlatirim. Her şeyden önemlisi bebisin iyi olması gerisi bir sekilde olur gider Allah'ın izni ileValla ikisinde de belden uyuşturdular uyuşukluğun geçmesi de bayağı sürdü ağrı oldu mu hiç hatırlamıyorum da
Anladım canım ben daha önde belden uyusturulmadigim için bilmiyorum hiç sezeryanda da epidural yapilabiliyor diye biliyordum.Sezeryande spinal oluyor tamamen uyuşturuyor normal doğumda istersen epidural oluyor ağrı azaltıyor his kalıyor özellerde sezeryende ağrı çekmek istemezsen kombine (spinal+epidural) de yapılıyor bildiğim.
D DanosD nasılsın, bir sorun yok di mi?
T tufiberry @Tugce0700 kızlar siz nasılsınız toparladınız mı? Bebişleriniz nasıl?
Canım bende weewell marka iyonizerli olandan var oğlum 1 yaşındaydı aldığımda hala kullanıyorum ve memnunumKızlar hava nemlendirici aldıysanız hangi marka aldınız? Ben genel olarak nexusun ürünlerini beğeniyorum onu mu alsam önereceğiniz başka marka var mı?
Ona da bakayım canım teşekkürler.Canım bende weewell marka iyonizerli olandan var oğlum 1 yaşındaydı aldığımda hala kullanıyorum ve memnunum
Bu konuda tedirgin olmayın işk doğumumda bende korkuyordum strese bağlı tansiyon var. Epidural olmuştum 12 tıl önce Anestezi dr.ları hep başınızda ve tansiyonda kalpte hepsi makineden takip ediliyor korkma müdahale etmemiz 1 saniye demişti dr lar hiçte gerek kalmadı rahat olun benceAynen normalde tansiyonum yok ama psikolojik olarak mesela hastaneye gidicem doktor kontolüne tansiyonum 15/10 nabzım 150 oluyo. Hastaneden çıkıyorum herşey düzeliyo. Beyaz önlük sendromu mu öyle bişe deniyomuş bu duruma. Psikolojik tedavi gördüm ama bana mısın demedi. Ama başkası için gitsem hastaneye bişe olmuyo tuhaf bi durum. Bir türlü engel olamadım da
Teşekkür ederimBu konuda tedirgin olmayın işk doğumumda bende korkuyordum strese bağlı tansiyon var. Epidural olmuştum 12 tıl önce Anestezi dr.ları hep başınızda ve tansiyonda kalpte hepsi makineden takip ediliyor korkma müdahale etmemiz 1 saniye demişti dr lar hiçte gerek kalmadı rahat olun bence
Genel anesteziyi hiç tavsiye etmem kapalı şekilde apandist ameliyatı oldum, uyanırken resmen psikolojim bozuldu o kadar ağrı vardı ki hala kesiyorlar da ben ayılıyorum ama ses çıkaramıyorum hissine kapıldım baya korktum ve tüm gece ağrı ve bulantı olmuştuTeşekkür ederimbi doktorumla da konuşalım bakalım muhtemelen o da aynı şeyleri söylicek. Böyle böyle alışıcam herhalde
Evet bende iki kere kapalı ameliyat oldum biri safra biri miyom. Safrada sabaha kadar çıkarmıştım. Miyom öyle kötü değildi. Keşke bu bebişler içimizden çok daha rahat basit bi yolla çıksalarGenel anesteziyi hiç tavsiye etmem kapalı şekilde apandist ameliyatı oldum, uyanırken resmen psikolojim bozuldu o kadar ağrı vardı ki hala kesiyorlar da ben ayılıyorum ama ses çıkaramıyorum hissine kapıldım baya korktum ve tüm gece ağrı ve bulantı olmuştu
Ah keşke ama ne yazıkki yolu yok. Belden uyuşma en iyisi kuş gibi hiç acı çekmiyorsunuz. Çok zmn geçti ama ağrı çeksem hatırladım sabaha kadar hiç ağrım olmadı ilk ayağa kalkana kadar. Sadece ilk kalkış biraz ağrılı sonra 2.de azalıyor. Kolaylıkla geçsin hepimizin inşEvet bende iki kere kapalı ameliyat oldum biri safra biri miyom. Safrada sabaha kadar çıkarmıştım. Miyom öyle kötü değildi. Keşke bu bebişler içimizden çok daha rahat basit bi yolla çıksalar
Evet ilk kalkış zor diyorlar hep. Yani çok beter bişe olsa 2. 3. Çocuklar olmazdı herhalde. Napalım onu da halledicez. Bebişleri kucağımıza alınca unuturuz.Ah keşke ama ne yazıkki yolu yok. Belden uyuşma en iyisi kuş gibi hiç acı çekmiyorsunuz. Çok zmn geçti ama ağrı çeksem hatırladım sabaha kadar hiç ağrım olmadı ilk ayağa kalkana kadar. Sadece ilk kalkış biraz ağrılı sonra 2.de azalıyor. Kolaylıkla geçsin hepimizin inş
Aynen yoksa herkes 1 tane doğururduEvet ilk kalkış zor diyorlar hep. Yani çok beter bişe olsa 2. 3. Çocuklar olmazdı herhalde. Napalım onu da halledicez. Bebişleri kucağımıza alınca unuturuz.
Aynen yoksa herkes 1 tane doğururduilk karnınızdan çıktığı gibi baygın olmuyorsunuz size getirip gösteriyorlar o zmn herşey bitiyor ztn öyle bir duygunun tarifi yok. O anı yaşamak için bile bayılmamak en güzeli. Sağsalim inş
Canım ben aylardır öyleyim taşikardi oluyorum otursam oturtulmuyor kalksam geçmiyor yarım saat kalbimle cebellesiyorumKızlar ya nefes almada zorluk yaşayan var mı? Özellikle yatarken sanki biri nefesimi kesiyo. Derin nefes alma ihtiyacım oluyo. Alıncada tıkanıyorum öksürme geliyo.
Şimdi tansiyon nabız ölçtüm. 12/6.5 nabzımda 91. İyi aslında ama ne biliyim dünden beri oluyo bana da bu. Öküz oturmuş gibi derler ya. Bişe sıkıştırıyo gibi oluyo. Derin nefes almamı engelliyo. Bi de benim yürüme oturma gibi şansımda yok uzanıyorum sürekli. Arkama yastık koydum bol bol inşallah geçer ya. Çok kötü bişeymiş bu. Psikolojik olarak da etkiliyo.Canım ben aylardır öyleyim taşikardi oluyorum otursam oturtulmuyor kalksam geçmiyor yarım saat kalbimle cebellesiyorum
Ben nexus aldm kullaniyorum kendimwde canim memnunum simdilikKızlar hava nemlendirici aldıysanız hangi marka aldınız? Ben genel olarak nexusun ürünlerini beğeniyorum onu mu alsam önereceğiniz başka marka var mı?
O da aklımda canım teşekkür ederim.Ben nexus aldm kullaniyorum kendimwde canim memnunum simdilik
Spinal tercih ediyorlar kuzu bende knustim.mesela doktorumla spinal.istiyorum dedim ama sadece epiduralle sezeryan yapilip yapilmadigina emin degilim epidural yeterli olmuyor olabilorCanım genel istesem yapar doktorum hiçbir konuda ısrarcı değil ama spinal anestezinin etkisi 5 saat sürüyormuş en ağrılı dönem bı nevi uyuşuk şekilde atlatmış oluyorsun daha konforlu olur, genel anestezide uyandiğin an başlıyor ağrılar o yüzden genel olmasını istemiyorum. Gerçi spinal mi yoksa epidural mi yapacaklar onu da bilmiyorum epiduralde uyusuukluk daha çabuk geçiyor diyorlar. Devlette olucam spinal mi olur acaba epidural mi bilemedim ki sormayı da unuttum. Benim serklaj genel anestezi ile oldu seninkini belden mi uyusturdular?
Hangi aşamada yapıyorlar acaba bebek doğmadan once mi doğduktan sonra miBen serklaj olduğum zaman yanıma sezeryan olan bir kadın yatış yapmıştı. Odaya getirdiler daha yarım saat geçmeden çok ağrım var falan demeye başladı. Belden uyuşukluk en az bir kaç saat sürüyor diye biliyorum ama sordum özellikle de belden uyusturdular demisti şimdi ona taktım devlette anestezi dozunu mu düşük tutuyorlar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?