- 19 Eylül 2024
- 1.015
- 1.045
- 48
- 32
- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #20.381
Hallolcak kuzum insallah saglik olsn hersey hallolur dedign gbiHe anladım canım varmış vakit daha eşine de çok geçmiş olsun hepsi üst üste gelmiş stres yapma herşey halledilir
Yok artık ya. Ona neymiş bu sadece senin bileceğin bir iş. Her kim olursa olsun ben de cidden birilerinin bi şey söylemesine karışmasına dayanamıyorum. Bazı şeyleri cidden yardımcı olmak için söylüyorlar ama gıcık ettiklerinin farkında değiller. Bak ben de sana bizden örnek vereyimCanım merak etme biz değil insanlar kafayı yiyor. Benim etrafımdakiler de öyle suan her şeye burnunu sokuyorlar emrivaki yapıyorlar. Komik gelecek ama kayinbabam çocuğu kaç yaşına kasar emzirmem gerektiğine dair akıllar veriyor altını çiziyorum kayinbabamGerçekten ben de cinnetin eşiğindeyim kendimi damızlık inek gibi hissediyorum çünkü herkes çocuk doğunca biz bakicaz falan diye emrivaki yapıyor ben bu süreci çekirdek aile atlatmak istiyorum hani ayıp olmasın falan da demiyorum direk söylüyorum açık açık ama malesef kimse saygı duymuyor misafirim çok olacak doğumda napcam bilmiyorum.
Eyvahhh ben de yandım30. Haftadan sonraki halleri gibi olacaklarsa Allah bana kolaylık ve sabır versin ben bitmişim
Oradaki çizgi sanırım bebek hareketiyle ilgili çünkü benimki nst’de de rahat durmadı rapor bildiğin mat1 hız problemlerindeki grafikler gibi karmakarışıktıNst deki hareket çizgisi hangisi kidaha önce de hamilelik geçirdim ama onu bilmiyorum benim nst de genelde hareket etmiyor geçen 20 dk durdum hiç hareket etmedi bişey de demediler şeker var diye çikolata falan da yiyemiyorum
Teşekkür ediyorum canım hiç endişelenme benimki öğlen uyuyordu bana göre şimdi tekrar girdim hareketleri baya ritmik çıktıCanım geçmiş olsun bend e bugün çok az hissettim hareketlerini endişeliyim doktorlar da hep izinde napsam bilmiyorum cumaya randevu aldım belki bugün hep hareket halindeydim ondan oldu
Tamamen hareketsizdi çizgi dümdüz çıktı kalp atışıyla birlikte ritmik hareket bekleriz o sende çıkmamış dedi doktor iki defa cekinip ikisindede aynısı çıkınca tedbir amaçlı yatırdı erken doğum önleyici tadaviye başlandı biraz önce nstye tekrar aldılar hareketi normal seyirde çıktıBen cuma günü girmiştim nst ye ebe bebek umarım hareketlidir dedi tam da o an da hareket ediyordu zaten oda dedi ki dakika da 10 hareket olması lazım nst için falan dedi belki o an yetersiz gelmiştir bebek tamamen hareketsiz olsa sezeryana alırlardı bence önlem almış olabilirler sakin ol canım
Keşke beni de böyle tedirgin edeceğine ısrarla nst ye sokmak isteyen doktorum olsaydıGeçmiş olsun endişelenmeyin sorun yoktur kalp atışı normal ise bebeğiniz çok sakin yapılıdır
Ben geçen hafta 3.5 saat nst de kaldım o yüzden 4 defa girdim nst yebenim bebeğim de haraket etmedi çıktım çikolata yedim su içtim geri girdim yok yemek yedim yok acı yiyince haraketlenirdi yok dr dedi hep mi böyle belli saatlerde daha çok haraket ediyor dedim o zaman o zamanı bekleyelim dedi ona göre sonrasını konuşuruz dedi ki dediğim gibi o saat gelince benim ki partilemeye başladı içeride dr o zaman anlattı genelde bebekler 30. Haftadan sonra doğduktan sonra ki karakterleri gibi davranır sizin oğlunuz sakin olacak belli oldu dedi gülüştük
Buhar takılınca hareketleri başlıyor muydu? Kadın zaten suyunun azalmasına takmadı hareketine taktı bendedeBen hastanede yatarken böyle kalp atışı sabit çıkarsa bana buhar takıyorlardı hareketleri düzelsin diye bu haftadan sonra artık zaten su azalacak sabit kalmaz önlem de alınmış zaten endişe etme
Nst kağıdında ki üst kısım bebeğin kalp atışıyle hareketini gösteriyor alttaki de sancını ölçüyorNst deki hareket çizgisi hangisi kidaha önce de hamilelik geçirdim ama onu bilmiyorum benim nst de genelde hareket etmiyor geçen 20 dk durdum hiç hareket etmedi bişey de demediler şeker var diye çikolata falan da yiyemiyorum
O kadar mı vahim durum30. Haftadan sonraki halleri gibi olacaklarsa Allah bana kolaylık ve sabır versin ben bitmişim
Bazı dr lar uğraşmak istemiyor kolaya kaçıyor bir çok konuda Allahdan ben dr umu özellikle didik didik edip öyle seçmiştim tam benim kafa yapıma uygun son an'a kadar sukunetini koruyan cinsten o yüzden tecrübesine kararlarına güveniyorumTeşekkür ediyorum canım hiç endişelenme benimki öğlen uyuyordu bana göre şimdi tekrar girdim hareketleri baya ritmik çıktı
Tamamen hareketsizdi çizgi dümdüz çıktı kalp atışıyla birlikte ritmik hareket bekleriz o sende çıkmamış dedi doktor iki defa cekinip ikisindede aynısı çıkınca tedbir amaçlı yatırdı erken doğum önleyici tadaviye başlandı biraz önce nstye tekrar aldılar hareketi normal seyirde çıktı
Keşke beni de böyle tedirgin edeceğine ısrarla nst ye sokmak isteyen doktorum olsaydıgerçekten doktordan doktora çok fark ediyor ona kalsa ilk nst sonucunda yatış yapalım dedi ikinci nst yi ben istedim düşün benim bebişte gün içerisinde belirli saatlerde belirli pozisyonlarda hareketli oluyor ama anlatamiyorsun bunu doktora. Kendi ultrasonda baktı bebeğin gelisimiyle ilgili sorun yok plesenta veya kordon kaynaklı beslenmede sıkıntısı da yoktu boşu boşuna beni tedirgin edip yatış verdi şuan emin oldum çünkü bebiş içerde kuduruyor
Buhar takılınca hareketleri başlıyor muydu? Kadın zaten suyunun azalmasına takmadı hareketine taktı bendede
Ihlamur bal ve limon karışımını tavsiye ederim ben onlarla toparlıyorumKizlar boğazım acımaya başladı kızarmış sanırım farenjit gibi aciyo ne yaptınız böyle bı durumda
Valla durmuyor uyumuyor hiç sanırımO kadar mı vahim durum
Eyvah eyvah ne diyeceğimi bilemedimValla durmuyor uyumuyor hiç sanırımkolu bacağı bir yerimden çıkacak az kaldı
Hayırlısı diyelimEyvah eyvah ne diyeceğimi bilemedim
Dün bende acilde nst ye girdim devlet hastanesi idi hiç kalp atışı duyulmadı sürekli durdu falan 150 gibiydi kalp atışı sancı 30lardaydi hiç bişey demediler ama bende korktum sesi gelmiyo diye kağıdı bile Vermedi ebe gidip geldim bişey anlamadım amaNst deki hareket çizgisi hangisi kidaha önce de hamilelik geçirdim ama onu bilmiyorum benim nst de genelde hareket etmiyor geçen 20 dk durdum hiç hareket etmedi bişey de demediler şeker var diye çikolata falan da yiyemiyorum
Ya valla üstüne vazife olmayan şeylere karistiklarinda ben de cinnet geçiriyorum. Ayıp olmasın da demiyorum ağızlarının payını veriyorum ama ona rağmen akillanmiyorlar. Ben ilk zamanlar sıkıntı yaşarım diye kendi yattıkları misafir odasına beşik istiyorlar bebeği gece yanlarina alacaklarmis ben kalkamazmisimYok artık ya. Ona neymiş bu sadece senin bileceğin bir iş. Her kim olursa olsun ben de cidden birilerinin bi şey söylemesine karışmasına dayanamıyorum. Bazı şeyleri cidden yardımcı olmak için söylüyorlar ama gıcık ettiklerinin farkında değiller. Bak ben de sana bizden örnek vereyimBiz eşimle iki farklı takımı tutuyoruz ikimiz de fanatiğiz ortak kararımız da ilerde çocuğu etkilememek hiçbir şekilde. Kayınpeder ve kayınvalide bu konuya karışmaya çalıştılar. Ben verdim cevaplarını ama yani cidden olaya güler misin ağlar mısın Boş yapmaktan başka bi işe yaramıyorlar
Gece kendisi mi emzirecekmiş kayınvaliden hay AllahYa valla üstüne vazife olmayan şeylere karistiklarinda ben de cinnet geçiriyorum. Ayıp olmasın da demiyorum ağızlarının payını veriyorum ama ona rağmen akillanmiyorlar. Ben ilk zamanlar sıkıntı yaşarım diye kendi yattıkları misafir odasına beşik istiyorlar bebeği gece yanlarina alacaklarmis ben kalkamazmisimBirinin gırtlağına çökmeden geçirsem bari şu sureci. Seninkilerin de benimkilerden pek kalır yeri yok sanırım
Hahah kayınvalidene de emzirme çayı al bariYa valla üstüne vazife olmayan şeylere karistiklarinda ben de cinnet geçiriyorum. Ayıp olmasın da demiyorum ağızlarının payını veriyorum ama ona rağmen akillanmiyorlar. Ben ilk zamanlar sıkıntı yaşarım diye kendi yattıkları misafir odasına beşik istiyorlar bebeği gece yanlarina alacaklarmis ben kalkamazmisimBirinin gırtlağına çökmeden geçirsem bari şu sureci. Seninkilerin de benimkilerden pek kalır yeri yok sanırım
Benim ilk çocuğum kızdı çok çok fenaydı cebinden 10 erkek çocuğunu cebinden çıkaracak kadar, 2 yıl sonra oğluma hamile kaldım annem öğrendiğinde panik atak geçirdiHayırlısı diyelimbelki de tam tersi olur, umut fakirin ekmeği
Benim kayınvalide bir iki sahiplenmek adına bir şey söyleyince gerek yok ben hallederim 2 çocuk büyüttüm artık tecrübeliyim diyince anlaşıldı doğduğunu göreyimde ben yazlığa gideyim yoksa hiç iyi şeyler olmayacak dediYa valla üstüne vazife olmayan şeylere karistiklarinda ben de cinnet geçiriyorum. Ayıp olmasın da demiyorum ağızlarının payını veriyorum ama ona rağmen akillanmiyorlar. Ben ilk zamanlar sıkıntı yaşarım diye kendi yattıkları misafir odasına beşik istiyorlar bebeği gece yanlarina alacaklarmis ben kalkamazmisimBirinin gırtlağına çökmeden geçirsem bari şu sureci. Seninkilerin de benimkilerden pek kalır yeri yok sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?