Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
Maşallah bizim kızlar da biraz bizi uğraştıracak gibi, ama uslu kızım akıllı kızım filan diyorum bilinçaltına işler belki

Benim seçecek doktor sayımda yok bir elin parmagini geçmez çok küçük bir ilde yasiyorum mecbur birine gidicen hepsi aynı. Allah bunların eline düşürmesin doktor işi şans işi

Bazen cihazların sesini kendileri kapatıyor canım başları ağrıyormuş sancı da düzenli değilse bişey demiyorlar

Oradaki çizgi sanırım bebek hareketiyle ilgili çünkü benimki nst’de de rahat durmadı rapor bildiğin mat1 hız problemlerindeki grafikler gibi karmakarışıktı

Nst kağıdında ki üst kısım bebeğin kalp atışıyle hareketini gösteriyor alttaki de sancını ölçüyor
Hareket çizgisi sancı çizgisi oluyor yani benimde çoğu zaman dümdüz çıkardı 1-2 dk daha çekin deyip bırakıyorlardı öyle kimse hareket etmiyor falan demediler

Bazen cihazların sesini kendileri kapatıyor canım başları ağrıyormuş sancı da düzenli değilse bişey demiyorlar
Bilmiyodum gerçekten özelden çok sesliydi dün gelmedi hiç yorum yapmadılar demekki yokmuş 30larda gitti geldi sancı olmasi için kaç olması gerekiyor benim iki doğumumda hiç sancı olmadan girdim korkuyorum yine sancı olmayacak ve suni sancıyla dogurucam diye

Hareket çizgisi sancı çizgisi oluyor yani benimde çoğu zaman dümdüz çıkardı 1-2 dk daha çekin deyip bırakıyorlardı öyle kimse hareket etmiyor falan demediler
Hayir hareketle sanci cizgisi farkli. Raporu doktorda biraktim, bi dahakine alirsam fotograf atarim buraya da. Benim de hareket cizgisinde cok az hareket vardi, ama doktor bana cok iyi demisti. O yuzden buradaki arkadas da hareket yok diye yatirdilar deyince biraz arastirdim.
Biraz okuyunca sunu anladim, bebegin kalp atislarinin belli bir sure icerisinde belirli bir miktar artmasi gerekiyormus. Hem o uygun artis olmadigin da hem de hareket yoksa bebegin yeterli oksijen almadigindan supheleniyorlarmis.
Non-reaktif nst kismina bakabilirsiniz.

Saka yapiyor olmalisin gercekten cinnet gecirtmeye calisiyorlar ya eminim buna ya resmen terbiyesizlik ustune vazife olmayan seylere yorum yapilirmi cok ayip ya iste ben bole seylerde mesela sanami dustu hayirdir diyorum kusuyorlar bana

Kizlar yapay zekaya sma, aptamil bi de hipp mamalari karsilastirttim. Sma ve aptamilde seker varmis bazi urunlerinde laktoz sekeri de olabilir bu da gaz yapabilir diye dusunuyorum. Hipp de de varmis. Asagida hipp ile ilgili verdigi bilgiyi yaziyorum. Ancak baska mama markasi oneren var mi? Onlara da bakiyim

“Eğer amacınız, doğal ve organik içeriklere sahip, şeker içermeyen bir seçenek aramaksa, Hipp mamaları öne çıkmaktadır. Organik süt ve doğal prebiyotiklerle zenginleştirilmiş içeriği, sindirim sağlığına iyi gelir ve genellikle daha sağlıklı kabul edilir.”

Ya hippte de palm yağı var diye biliyorum ama Aptamilde de aynı şekilde

Ya hippte de palm yağı var diye biliyorum ama Aptamilde de aynı şekilde
Canim dedigin dogruymus sok oldum. Bana su alternatifleri sundu seninle de paylasiyim

1. Hipp (bazı serilerinde palm yağı içermez) – Özellikle Hipp Organik serileri palm yağı içermez ve genellikle alternatif yağlar kullanılır.
  2. Bebivita (bazı ürünleri) – Bebivita'nın bazı formül mamaları palm yağı içermez.
  3. Loulouka – Loulouka bebek mamaları, palm yağı yerine hindistancevizi yağı, ayçiçek yağı gibi alternatif yağlar kullanır.
  4. HiPP Combiotik – HiPP'nin bazı organik ve Combiotik serilerinde palm yağı kullanılmaz.

40 üstü olması lazımmış sanırım bende de aman aman sancı olmadı suni veriyorlar ona rağmen çok olmuyor

Hımm bana buharı ondan taktılar işte 2 kez takıldı ben tek kalp atışı ve sancı çizgisi görüyorum hep kağıtlarda başka çizgi görmedim

Goatmiydi neydi onuda oneriyorlar sanki kuzu ben hipp alicam onda karar kildim

Anlık ve düzenli olmayan sancılar çok bir anlam ifade etmiyormuş 40 ve üstü ve belirli bir düzende olması gerektiğini söyledi bana doktor. Mesela bu nst doğuma alınan birine aitmiş.

Eklentiler

• IMG_2420.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 56
Hımm bana buharı ondan taktılar işte 2 kez takıldı ben tek kalp atışı ve sancı çizgisi görüyorum hep kağıtlarda başka çizgi görmedim
Buhari hic bilmiyorum, duymamistim da.
Bende de daha onceden sanci var mi diye kontrol amacli yapildiginda hareket cizgisi yoktu, erken haftalarda bakmiyorlardi belki, bilmiyorum. Ama 34. Haftada artik rutin olarak yapilanda var.

Canım bir şekilde becerilir inan ki bebeğin ve eşinle basbasa ne güzel sağlıklı bir bağ kurarsınız keşke benim de öyle bir şansım olsa kavga gürültü arasında geçirecek yavrum ilk aylarını
Hahah kayınvalidene de emzirme çayı al bari çok istiyorlarsa bir tane kendileri yapsınlar
Valla emzirmeyi falan deneyebilir ve gerçekten şaşırmam artık hiçbir şeye sasiramiyorum her gün yeni bir şey diyorlar aklımı alıyorlar
Ya neden böyleler yaa kendi aileme bakıyorum yorum yapmaya fikrini söylemeye bile çekiniyorlar bu hassas dönemde yanlış anlarım diye diğer tarafa bakıyorum bambaşka bir kafadalar. Bende bu gidişle kovacagim heralde

Saka yapiyor olmalisin gercekten cinnet gecirtmeye calisiyorlar ya eminim buna ya resmen terbiyesizlik ustune vazife olmayan seylere yorum yapilirmi cok ayip ya iste ben bole seylerde mesela sanami dustu hayirdir diyorum kusuyorlar bana
Off off bunlar sadece ufak bir kısmı ya. Kayınvalidemin söyledikleri kesinlikle çok ayıp ama kayinbabaminkileri hiç kaldıramıyorum ya aldığım kiloya bile laf söylüyor bu bana göre gerçekten çok ayıp her şeye burnunu sokuyor. Benim bebiş erkek Yenidoğan sünneti en sağlıklısı olduğu için hemen yaptırmak istiyorum. İzin vermiyom asla olmaz büyüyünce olacak diyor kayinbabam, ya sen kimsin dememek için zor tutuyorum artık üstümü başımı yirticam ya. Eşim de kavga çıkmasın diye arayı bulmaya çalışmaktan telef oldu gitti napcam bilmiyorum

Goatmiydi neydi onuda oneriyorlar sanki kuzu ben hipp alicam onda karar kildim
Canim ben de galiba. Aklimizda kalmasin diye golden goatida kiyaslattirdim

• Golden Goat bebekler için genellikle keçi sütü tercih eden aileler için uygun olabilir. Ancak, palm yağı içerebileceğini göz önünde bulundurmalısınız ve içeriği dikkatlice kontrol etmelisiniz.
  • HiPP, organik içeriği ve palm yağı içermeyen seçenekleri ile daha doğal bir seçenek sunar. Ayrıca, HiPP mamaları sindirimi desteklemek için prebiyotik ve probiyotik içeriklere sahiptir.

Her iki marka da yeni doğanlar için uygun seçenekler sunabilir, ancak hangi formülün tercih edileceği bebeğin özel ihtiyaçlarına, alerjilerine ve doktor önerilerine bağlı olarak değişebilir.

Ay turkiyede satilan mamalar niye boyle? Yurtdisinda acaba palm yagi icerilenler satiliyo mu? Regulasyonlar ne kotu burda

Türkiye'de içinde palm yağı olmayan bir şey var mı ki? sebze meyvelerimiz bile zehir dolu.

Way arkadass sen yazdikca ben burda cildiriyorum sabirlar diliyorum sana insanlar yaslandikca sacmaliyorlar gercekten ne demek ben asla izin vermiyorum ne demek seni cok iyi anliyorum arkdsm ama bazen eldende bisi gelmiyor sabir diliyorum sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…