- Konu Sahibi Mervenur277
-
- #20.401
MaşallahBenim ilk çocuğum kızdı çok çok fenaydı cebinden 10 erkek çocuğunu cebinden çıkaracak kadar, 2 yıl sonra oğluma hamile kaldım annem öğrendiğinde panik atak geçirdisenin evinde 10 çocuk var 1 tanesine daha gerek varmıydı diye rabbim acıdı bana oğlumda bir o kadar sessiz sakin bir çocuk oldu kendi halinde büyüdü yavrum. Şimdi yaşım ilerledi Allah'ım madem verdin bu bebeği sen yüzüme bak diye dua ediyorum kızıma benzeyecek korkusundan
Benim seçecek doktor sayımda yok bir elin parmagini geçmez çok küçük bir ilde yasiyorum mecbur birine gidicen hepsi aynı. Allah bunların eline düşürmesin doktor işi şans işiBazı dr lar uğraşmak istemiyor kolaya kaçıyor bir çok konuda Allahdan ben dr umu özellikle didik didik edip öyle seçmiştim tam benim kafa yapıma uygun son an'a kadar sukunetini koruyan cinsten o yüzden tecrübesine kararlarına güveniyorum
Kalp atışı düzeliyordu sabit çıkıyor diye takıyorlardı 2 kez takıldı nedenini sorunca öyle dedilerBuhar takılınca hareketleri başlıyor muydu? Kadın zaten suyunun azalmasına takmadı hareketine taktı bendede
Bazen cihazların sesini kendileri kapatıyor canım başları ağrıyormuş sancı da düzenli değilse bişey demiyorlarDün bende acilde nst ye girdim devlet hastanesi idi hiç kalp atışı duyulmadı sürekli durdu falan 150 gibiydi kalp atışı sancı 30lardaydi hiç bişey demediler ama bende korktum sesi gelmiyo diye kağıdı bile Vermedi ebe gidip geldim bişey anlamadım ama
Oradaki çizgi sanırım bebek hareketiyle ilgili çünkü benimki nst’de de rahat durmadı rapor bildiğin mat1 hız problemlerindeki grafikler gibi karmakarışıktı
Hareket çizgisi sancı çizgisi oluyor yani benimde çoğu zaman dümdüz çıkardı 1-2 dk daha çekin deyip bırakıyorlardı öyle kimse hareket etmiyor falan demedilerNst kağıdında ki üst kısım bebeğin kalp atışıyle hareketini gösteriyor alttaki de sancını ölçüyor
Bazen cihazların sesini kendileri kapatıyor canım başları ağrıyormuş sancı da düzenli değilse bişey demiyorlar
Hayir hareketle sanci cizgisi farkli. Raporu doktorda biraktim, bi dahakine alirsam fotograf atarim buraya da. Benim de hareket cizgisinde cok az hareket vardi, ama doktor bana cok iyi demisti. O yuzden buradaki arkadas da hareket yok diye yatirdilar deyince biraz arastirdim.Hareket çizgisi sancı çizgisi oluyor yani benimde çoğu zaman dümdüz çıkardı 1-2 dk daha çekin deyip bırakıyorlardı öyle kimse hareket etmiyor falan demediler
Saka yapiyor olmalisin gercekten cinnet gecirtmeye calisiyorlar ya eminim buna ya resmen terbiyesizlik ustune vazife olmayan seylere yorum yapilirmi cok ayip ya iste ben bole seylerde mesela sanami dustu hayirdir diyorum kusuyorlar banaCanım merak etme biz değil insanlar kafayı yiyor. Benim etrafımdakiler de öyle suan her şeye burnunu sokuyorlar emrivaki yapıyorlar. Komik gelecek ama kayinbabam çocuğu kaç yaşına kasar emzirmem gerektiğine dair akıllar veriyor altını çiziyorum kayinbabamGerçekten ben de cinnetin eşiğindeyim kendimi damızlık inek gibi hissediyorum çünkü herkes çocuk doğunca biz bakicaz falan diye emrivaki yapıyor ben bu süreci çekirdek aile atlatmak istiyorum hani ayıp olmasın falan da demiyorum direk söylüyorum açık açık ama malesef kimse saygı duymuyor misafirim çok olacak doğumda napcam bilmiyorum.
Ya hippte de palm yağı var diye biliyorum amaKizlar yapay zekaya sma, aptamil bi de hipp mamalari karsilastirttim. Sma ve aptamilde seker varmis bazi urunlerinde laktoz sekeri de olabilir bu da gaz yapabilir diye dusunuyorum. Hipp de de varmis. Asagida hipp ile ilgili verdigi bilgiyi yaziyorum. Ancak baska mama markasi oneren var mi? Onlara da bakiyim
“Eğer amacınız, doğal ve organik içeriklere sahip, şeker içermeyen bir seçenek aramaksa, Hipp mamaları öne çıkmaktadır. Organik süt ve doğal prebiyotiklerle zenginleştirilmiş içeriği, sindirim sağlığına iyi gelir ve genellikle daha sağlıklı kabul edilir.”
Canim dedigin dogruymus sok oldum. Bana su alternatifleri sundu seninle de paylasiyimYa hippte de palm yağı var diye biliyorum amaAptamilde de aynı şekilde
40 üstü olması lazımmış sanırım bende de aman aman sancı olmadı suni veriyorlar ona rağmen çok olmuyorBilmiyodum gerçekten özelden çok sesliydi dün gelmedi hiç yorum yapmadılar demekki yokmuş 30larda gitti geldi sancı olmasi için kaç olması gerekiyor benim iki doğumumda hiç sancı olmadan girdim korkuyorum yine sancı olmayacak ve suni sancıyla dogurucam diye
Hımm bana buharı ondan taktılar işte 2 kez takıldı ben tek kalp atışı ve sancı çizgisi görüyorum hep kağıtlarda başka çizgi görmedimHayir hareketle sanci cizgisi farkli. Raporu doktorda biraktim, bi dahakine alirsam fotograf atarim buraya da. Benim de hareket cizgisinde cok az hareket vardi, ama doktor bana cok iyi demisti. O yuzden buradaki arkadas da hareket yok diye yatirdilar deyince biraz arastirdim.
Biraz okuyunca sunu anladim, bebegin kalp atislarinin belli bir sure icerisinde belirli bir miktar artmasi gerekiyormus. Hem o uygun artis olmadigin da hem de hareket yoksa bebegin yeterli oksijen almadigindan supheleniyorlarmis.
Non-reaktif nst kismina bakabilirsiniz.NST (Non Stress Test) Nedir? NST Testi Neden Yapılır?
NST testi, bebeğin anne karnındaki sağlık durumunu değerlendiren ağrısız bir testtir. 32. haftadan itibaren uygulanır, kalp atışı ve hareketleri izlenir.www.acibadem.com.tr
Goatmiydi neydi onuda oneriyorlar sanki kuzu ben hipp alicam onda karar kildimCanim dedigin dogruymus sok oldum. Bana su alternatifleri sundu seninle de paylasiyim
- Hipp (bazı serilerinde palm yağı içermez) – Özellikle Hipp Organik serileri palm yağı içermez ve genellikle alternatif yağlar kullanılır.
- Bebivita (bazı ürünleri) – Bebivita'nın bazı formül mamaları palm yağı içermez.
- Loulouka – Loulouka bebek mamaları, palm yağı yerine hindistancevizi yağı, ayçiçek yağı gibi alternatif yağlar kullanır.
- HiPP Combiotik – HiPP'nin bazı organik ve Combiotik serilerinde palm yağı kullanılmaz.
Anlık ve düzenli olmayan sancılar çok bir anlam ifade etmiyormuş 40 ve üstü ve belirli bir düzende olması gerektiğini söyledi bana doktor. Mesela bu nst doğuma alınan birine aitmiş.Bilmiyodum gerçekten özelden çok sesliydi dün gelmedi hiç yorum yapmadılar demekki yokmuş 30larda gitti geldi sancı olmasi için kaç olması gerekiyor benim iki doğumumda hiç sancı olmadan girdim korkuyorum yine sancı olmayacak ve suni sancıyla dogurucam diye
Buhari hic bilmiyorum, duymamistim da.Hımm bana buharı ondan taktılar işte 2 kez takıldı ben tek kalp atışı ve sancı çizgisi görüyorum hep kağıtlarda başka çizgi görmedim
Canım bir şekilde becerilir inan ki bebeğin ve eşinle basbasa ne güzel sağlıklı bir bağ kurarsınız keşke benim de öyle bir şansım olsa kavga gürültü arasında geçirecek yavrum ilk aylarınıGece kendisi mi emzirecekmiş kayınvaliden hay Allahyaşlandıkça tuhaflaşıyorlar valla, lohusa depresyonu yok bence çevreki insanların davranış bozuklukları var. Bizimkiler çalıştıkları için çok az süre annemde kalabilcem, sonrasında yalnızım bende korkuyorum kimse olmadan becerebilir miyiz diye, iki ucu da kötü yerlere gidiyor işte
Valla emzirmeyi falan deneyebilir ve gerçekten şaşırmam artık hiçbir şeye sasiramiyorum her gün yeni bir şey diyorlar aklımı alıyorlarHahah kayınvalidene de emzirme çayı al bariçok istiyorlarsa bir tane kendileri yapsınlar
Ya neden böyleler yaa kendi aileme bakıyorum yorum yapmaya fikrini söylemeye bile çekiniyorlar bu hassas dönemde yanlış anlarım diye diğer tarafa bakıyorum bambaşka bir kafadalar. Bende bu gidişle kovacagim heraldeBenim kayınvalide bir iki sahiplenmek adına bir şey söyleyince gerek yok ben hallederim 2 çocuk büyüttüm artık tecrübeliyim diyince anlaşıldı doğduğunu göreyimde ben yazlığa gideyim yoksa hiç iyi şeyler olmayacak dedi
Off off bunlar sadece ufak bir kısmı ya. Kayınvalidemin söyledikleri kesinlikle çok ayıp ama kayinbabaminkileri hiç kaldıramıyorum ya aldığım kiloya bile laf söylüyor bu bana göre gerçekten çok ayıp her şeye burnunu sokuyor. Benim bebiş erkek Yenidoğan sünneti en sağlıklısı olduğu için hemen yaptırmak istiyorum. İzin vermiyom asla olmaz büyüyünce olacak diyor kayinbabam, ya sen kimsin dememek için zor tutuyorum artık üstümü başımı yirticam ya. Eşim de kavga çıkmasın diye arayı bulmaya çalışmaktan telef oldu gitti napcam bilmiyorumSaka yapiyor olmalisin gercekten cinnet gecirtmeye calisiyorlar ya eminim buna ya resmen terbiyesizlik ustune vazife olmayan seylere yorum yapilirmi cok ayip ya iste ben bole seylerde mesela sanami dustu hayirdir diyorum kusuyorlar bana
Canim ben de galiba. Aklimizda kalmasin diye golden goatida kiyaslattirdimGoatmiydi neydi onuda oneriyorlar sanki kuzu ben hipp alicam onda karar kildim
Türkiye'de içinde palm yağı olmayan bir şey var mı ki?Canim ben de galiba. Aklimizda kalmasin diye golden goatida kiyaslattirdim
- Golden Goat bebekler için genellikle keçi sütü tercih eden aileler için uygun olabilir. Ancak, palm yağı içerebileceğini göz önünde bulundurmalısınız ve içeriği dikkatlice kontrol etmelisiniz.
- HiPP, organik içeriği ve palm yağı içermeyen seçenekleri ile daha doğal bir seçenek sunar. Ayrıca, HiPP mamaları sindirimi desteklemek için prebiyotik ve probiyotik içeriklere sahiptir.
Her iki marka da yeni doğanlar için uygun seçenekler sunabilir, ancak hangi formülün tercih edileceği bebeğin özel ihtiyaçlarına, alerjilerine ve doktor önerilerine bağlı olarak değişebilir.
Ay turkiyede satilan mamalar niye boyle? Yurtdisinda acaba palm yagi icerilenler satiliyo mu? Regulasyonlar ne kotu burda
Way arkadass sen yazdikca ben burda cildiriyorum sabirlar diliyorum sana insanlar yaslandikca sacmaliyorlar gercekten ne demek ben asla izin vermiyorum ne demekCanım bir şekilde becerilir inan ki bebeğin ve eşinle basbasa ne güzel sağlıklı bir bağ kurarsınız keşke benim de öyle bir şansım olsa kavga gürültü arasında geçirecek yavrum ilk aylarını
Valla emzirmeyi falan deneyebilir ve gerçekten şaşırmam artık hiçbir şeye sasiramiyorum her gün yeni bir şey diyorlar aklımı alıyorlar
Ya neden böyleler yaa kendi aileme bakıyorum yorum yapmaya fikrini söylemeye bile çekiniyorlar bu hassas dönemde yanlış anlarım diye diğer tarafa bakıyorum bambaşka bir kafadalar. Bende bu gidişle kovacagim heralde
Off off bunlar sadece ufak bir kısmı ya. Kayınvalidemin söyledikleri kesinlikle çok ayıp ama kayinbabaminkileri hiç kaldıramıyorum ya aldığım kiloya bile laf söylüyor bu bana göre gerçekten çok ayıp her şeye burnunu sokuyor. Benim bebiş erkek Yenidoğan sünneti en sağlıklısı olduğu için hemen yaptırmak istiyorum. İzin vermiyom asla olmaz büyüyünce olacak diyor kayinbabam, ya sen kimsin dememek için zor tutuyorum artık üstümü başımı yirticam ya. Eşim de kavga çıkmasın diye arayı bulmaya çalışmaktan telef oldu gitti napcam bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?