Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Annem de ben 10 yaşındayken hamile kalmıştı, olmadı tabii sağlık gerekçesiyle. bana "aile dünyanın en büyük hazinesi ama kardeş o hazinenin en değerli parçası" demişlerdi. Annemin bebeği kaybettiğini duyunca içten içe çok yıkılmıştım hatırlıyorum. Sonra 15 yaşındayken kardeşim doğdu. Bana söylenen bu sözün ne anlama geldiğini o zaman anladım. Hala da değişen bir şey yok annem babam için elimden gelen her şeyi elbette yaparım ama konu kardeşimse dünyayı bile yakarım. Oğlum doğunca ne değişir bilemem ama kardeş sevgisi eğer doğru verilirse çok kıymetli oluyor. Belki bir fikir olur diye paylaşmak istedim 🤗 Hem endişelenmeyin kıskançlık olur mu diye, oğlunuza çok kıymetli bir hediye veriyorsunuz. Bunu anlayabilirse her şey çok daha güzel olacaktır eminim 🥹
Çok güzel yazmışsın canım eline sağlık. Ben de kardeşim olsun isterdim ama hayırlısı tabi ki. İnşallah birbirlerini hiç bırakmasınlar. 🤲🧡🥰

Kızlar selam. Bir şey soracağım size . Bugün bebepin eşyalarını hazırladık beşiğini temizledik kurduk bebek arabasını anakucağını vs her şeyi temizledik kurduk yerleştirdik. Çoğunu eşim yaptı ama ister istemez bende yoruldum. Dikey süpürgeyle tam ettafı süpüreyim bari dedim ama herhalde yorgunluktan ya da aceleden süpürgenün üst kısmı karnıma çarptı. Çok korktum. Şuan bi ağrım yok sadece çaeptığı yerde çok hafif yanma var. Böyle şeylerle bebeğe zarar gelir mi aşırı korktum şimdi uzandım bebek hareket ediyor ama ödüm koptu süpürgenin çarptığı yer bebeğe çarpacak kadar ulaşıyor mu diye 😭😭😭
Canım çok sert olmadığı sürece sorun olacağını sanmıyorum . İnternette bir doktorun videosuna denk gelmiştim öyle darbeler için zaten bebek su kesesinin içerinde o dengeyi sağlıyor vs demişti . Hareketlerini takip et yinede . Ama için rahat etmezse doktoruna bir danış .

Kızlar planlı sezeryan yasaklanmış gibi bişiler okudum. Sabah sabah moralim çok bozuldu. Ben hiçbir şekilde normal doğum istemiyorum çok fazla kaygım var iknayla vs çözülecek bir kaygı değil benimki. Başından beri de kendimi sezaryene odakladım başka bir şeye odaklanmadım. Normal doğum isteyen binlerce kadın var , doktorlar onlar için elinden geleni elbette yapsın desteklesin. Ama benim gibi olanlar için saygı duyulması gerekmiyor mu? Ben demekki psikolojikmen kendimş bu şekilde iyi hissediyoeum. Hamilelikte psikoloji çok önemli . Bi insanı böylr strese sokup zorlamak çok mu normal bir durum şimdi . Kalan haftalarımı strese girerek geçirdiğimde daha sağlıklı bir doğum mu gerçekleştirmiş olacağım? Belkş ben bunun stresiyle erken doğum yapacağım. Daha mı iyi olcak böyle ? Normal doğum isteyen bir sürü kadın var , onlar için her türöğ teşvik yapılsın hastaneler uyarılsın sonuna kadwr gidilsin ona diyeceğim yok. Ama kişinin kendi kararı ben sezaryen fikri ile daha iyi hissediyorum diyorsa yok sen normal doğuracaksın diyemezsin ya !
Nerede gördünüz bu bildiriyi? Kaynak neresi?

Kızlar planlı sezeryan yasaklanmış gibi bişiler okudum. Sabah sabah moralim çok bozuldu. Ben hiçbir şekilde normal doğum istemiyorum çok fazla kaygım var iknayla vs çözülecek bir kaygı değil benimki. Başından beri de kendimi sezaryene odakladım başka bir şeye odaklanmadım. Normal doğum isteyen binlerce kadın var , doktorlar onlar için elinden geleni elbette yapsın desteklesin. Ama benim gibi olanlar için saygı duyulması gerekmiyor mu? Ben demekki psikolojikmen kendimş bu şekilde iyi hissediyoeum. Hamilelikte psikoloji çok önemli . Bi insanı böylr strese sokup zorlamak çok mu normal bir durum şimdi . Kalan haftalarımı strese girerek geçirdiğimde daha sağlıklı bir doğum mu gerçekleştirmiş olacağım? Belkş ben bunun stresiyle erken doğum yapacağım. Daha mı iyi olcak böyle ? Normal doğum isteyen bir sürü kadın var , onlar için her türöğ teşvik yapılsın hastaneler uyarılsın sonuna kadwr gidilsin ona diyeceğim yok. Ama kişinin kendi kararı ben sezaryen fikri ile daha iyi hissediyorum diyorsa yok sen normal doğuracaksın diyemezsin ya !
Canım bu haberi ben de okudum ama acıbadem gibi hastaneler için geçerli bişey değil, zaten para tuzağı hastaneler böyle bişeyi elinden alamazlar özel hastanelerin hiç kafana takma yaniii 😀 dr unla planla sen sürecini de 🥰

Canım bu haberi ben de okudum ama acıbadem gibi hastaneler için geçerli bişey değil, zaten para tuzağı hastaneler böyle bişeyi elinden alamazlar özel hastanelerin hiç kafana takma yaniii 😀 dr unla planla sen sürecini de 🥰
Bakalım salı kontrolüm var öğrenirim 😂

Evet kızlar bende sabahtan beri bununla alakalı haberler okuyorum. Devlette zaten normal doğuma teşvik vardı tıbbi bir gerekçe olmadan sezaryen olmuyordu. Şimdi de özel hastanelerde planlı sezaryen yasaklanıyor ve normal doğum üniteleri açılıyormuş. Yani en başından beri normal doğum asla istemiyorum ve yapamam neden bu kadar diretiyorlar aklım almıyor

Evet kızlar bende sabahtan beri bununla alakalı haberler okuyorum. Devlette zaten normal doğuma teşvik vardı tıbbi bir gerekçe olmadan sezaryen olmuyordu. Şimdi de özel hastanelerde planlı sezaryen yasaklanıyor ve normal doğum üniteleri açılıyormuş. Yani en başından beri normal doğum asla istemiyorum ve yapamam neden bu kadar diretiyorlar aklım almıyor
Benim modum inanılmaz düştü bu haberden beri. Beni böyle germeye asla hakları yok kalmış doğuma şuncacık zaman . İsteyen normal doğursun. Ama istemeyen hiçkimseyi ilgilendirmez ya . Ben sezeryan olunca kime ne zararı var niye karışıyorlar . Kimseyi ilgilendirecek hir mevzu değil. Normal isteyen zaten normal olsun biz karışıyor muyuz hayır sen sezaryen olcaksın diye . Kime höre neye göre normal ? Annem iki nprmal doğumunda da ölümden döndü . Normal olması kişisel bir durum. Kiminin normali vajinal doğumdur kiminin normali sezaryendir. Bi insan ben normal doğuramam istemiyorum diyorsa bu kimi bağlıyor .

Benim modum inanılmaz düştü bu haberden beri. Beni böyle germeye asla hakları yok kalmış doğuma şuncacık zaman . İsteyen normal doğursun. Ama istemeyen hiçkimseyi ilgilendirmez ya . Ben sezeryan olunca kime ne zararı var niye karışıyorlar . Kimseyi ilgilendirecek hir mevzu değil. Normal isteyen zaten normal olsun biz karışıyor muyuz hayır sen sezaryen olcaksın diye . Kime höre neye göre normal ? Annem iki nprmal doğumunda da ölümden döndü . Normal olması kişisel bir durum. Kiminin normali vajinal doğumdur kiminin normali sezaryendir. Bi insan ben normal doğuramam istemiyorum diyorsa bu kimi bağlıyor .
Yeni doğan çetesi çıkardılar devlete yöneldik devlet sezaryen yapmıyor dediler tekrardan özel hastane düşündük gel gör kişimdi de özel de sezaryen yapmak imkansıza düştü. Herkes cesaretli ve normal doğum yapacak kadar güçlü değildir belki. Zaten sağlık sistemi çökmüş Doğumla ilgileneceklerine sisteme bi el atsınlar

Catı muayenesi yapılan hamileler normal dogum yapmayacağı kesinleşince zaten sezeryan tarihi vermek zorundalar kimse bebeği anneyi tehlikeye sokamaz iş doktorda bitiyor. Sezeryan yapma olayı devletten para alma birde bazı doktorun ugrasmamak için normal seyrinde giden süreci beklemeden bebekleri alıyorlar
Dogum şeklini bebek belirliyor dönmeze bebek ne yapacakları içirdemi tutanaklar yada anne uygun degilse zorlayacaklar mı çok saçma bir bu vardı karışılmayan bunada el attılar
Devlete gidersin başka, sorunlar özel gidersin başka sorun 😕😟

Yeni doğan çetesi çıkardılar devlete yöneldik devlet sezaryen yapmıyor dediler tekrardan özel hastane düşündük gel gör kişimdi de özel de sezaryen yapmak imkansıza düştü. Herkes cesaretli ve normal doğum yapacak kadar güçlü değildir belki. Zaten sağlık sistemi çökmüş Doğumla ilgileneceklerine sisteme bi el atsınlar
Çıldırmamak elde değil artık

Catı muayenesi yapılan hamileler normal dogum yapmayacağı kesinleşince zaten sezeryan tarihi vermek zorundalar kimse bebeği anneyi tehlikeye sokamaz iş doktorda bitiyor. Sezeryan yapma olayı devletten para alma birde bazı doktorun ugrasmamak için normal seyrinde giden süreci beklemeden bebekleri alıyorlar
Dogum şeklini bebek belirliyor dönmeze bebek ne yapacakları içirdemi tutanaklar yada anne uygun degilse zorlayacaklar mı çok saçma bir bu vardı karışılmayan bunada el attılar
İnşallah çatım müsait değildir normal doğuma da doğuma kadar bunu düşünmem. Bi de bu benim 4.transferimdi zar zor bulduğum çocuğu bi de bunun stresini yaşıyorum

Ya aslında şöyle basit ki , bir insanın her şeyi normal doğuma uysa dahi kendi kararıula ben normal doğurmak istemiyorum deme hakkına sahip olabilmeli . Kimi niye ilgilendiriyor anlayamadım gitti.
Normal doğurmak istemesine rağmen doktorların uğraşmamak için sezaryen e aldıkları arkadaşlarım için de mesela üzülüyorum ona çözüm bulunabilir. Bi insan normal istiyorsa doktorun ya da hastanenin keyfi kararına göre yok olmuyor diyip sezaryen e almalarına da elbette karşıyım. Ama ben normal istemiyorum diyen birine de saygı gösterilmeli

İnşallah çatım müsait değildir normal doğuma da doğuma kadar bunu düşünmem. Bi de bu benim 4.transferimdi zar zor bulduğum çocuğu bi de bunun stresini yaşıyorum
Ne günlere kaldık ki böyle dualar etmeye başladık🤷🏻‍♀️ ben çatı muayenesi dahi olmak istemiyordum sezaryen isteteceğim ve gününde gidip doğuracağım bitti diyordum. Ve bu kararım kimseyü gerçekten ilgilendirmemeliydi

Kızlar bu kadar gerilmeyin. Bebekler de hisseder. :anne:

Gazetede bi haber çıktı, yeni bi kanun yürürlüğe girmedi. Diyin ki bakanlık çok kararlı. Yönetmelikler, denetimler, işi sıkı tutuyor. Emin olun, hastaneler yine kılıfına uydurur. :KK66:

Bu dünden bu güne böyle bakanlık kararıyla değiştirilebilecek bir durum olsaydı, çoktan yapılırdı. Devlet ciddi bi politika ve uygulama yönetecek olsa da, geçiş süreci aylar seneler sürer. Biz şurada 1-2 aya doğuracağız.

Kendinizi germeyin. Bebisleri üzmeyin. ☺️
Bir de şunu unutmayın; Doğum kaderdir. Şekli, saati ezelde hep belli. Rabbim sağlıkla kolaylıkla bu bebekleri kucağımıza almayı nasip etsin. 🤲🏼

Bir sonraki doktor kontrolunde doktorunuz ile konusun dogum şeklini sorun zaten doktorunuz dogum tavrını ögrenmiş olursunuz ben direk en sın kontrol sormuştum bana ilki sezeryan oldugu için risk alamam buda sezeryan dedi mesala iş doktorda

Ya aslında şöyle basit ki , bir insanın her şeyi normal doğuma uysa dahi kendi kararıula ben normal doğurmak istemiyorum deme hakkına sahip olabilmeli . Kimi niye ilgilendiriyor anlayamadım gitti.
Normal doğurmak istemesine rağmen doktorların uğraşmamak için sezaryen e aldıkları arkadaşlarım için de mesela üzülüyorum ona çözüm bulunabilir. Bi insan normal istiyorsa doktorun ya da hastanenin keyfi kararına göre yok olmuyor diyip sezaryen e almalarına da elbette karşıyım. Ama ben normal istemiyorum diyen birine de saygı gösterilmeli
Boşuna kendini strese sokup son haftaları kendini doldurma süreç nasıl ilerliyecek nasıl sonlanacak belli degil şuan çok çok erken bilemeyiz
Benim kardeşim gecen sene medicana hastanesine gidiyordu normal dogum olarak başladı kardeşim yapamayacağım dedi suni sancı kabul etmedi sezeryana aldılar. O yüzden hiç hiç sıkmayın canınızı en tatlı haflara giriyoruz bebeğinize kendinize odaklanın dogum da bir süreç suan hiç birsey değil

Benim bildiğim kadarıyla tüp bebekte isteğe bağlı olarak kalır ben bu konuda özel hastanelerin çok ta devletin kararını uygulayacagini dusunmuyorum şimdiden stres yapmayın doktorunuzla görüşün bence canınızı sıkmayın 🌼

Back
X