Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Benim büyüğü kız 7,5 yaşında, küçüğü oğlan 4 yaşında. İkisi de merakla bekliyorlar kardeşlerini. İnşaallah şimdiki heyecanları devam eder, güzel karşılarlar. Bebek geldiğinde hayatları biraz alt üst olacak ama zamanla alışacaklar artık.
Maşallah canim. Allah bağışlasın. Ne güzel bebisin hem ablasi hem abisi olucak. Alısirlar canim. Allah güzel günlerini göstersin hepsinin insallah.

Yaa ne güzel söyledin, sahil havası da geliyor zaten. Gidersin inşaallah gitmez olur musun. Çocuklarınla beraber de gidersiniz bol bol. Güzel çiçekli günler yakın inşaallah. Yaz da geliyor oh… ☀️😍
Ay canim insallah. Bir bahar geçti göremedik ama dediğin gibi çiçekli güzel günler yakında. Deniz havasını içime çekerim. Sen de ben de her isteyen insallah canim. 😇

İyi akşamlar kızlar aranızda yeniyim 31+3 haftalık olduk tahmini doğum 17 Haziran fakat erken doğum riskim var serkilajlıyım 13. Haftadan bu yana yatarak geçiyorum . hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. İlk çocuk merak ettiğim ultrasondaki range + veya range - grm yazı ne anlama geliyor

İyi akşamlar kızlar aranızda yeniyim 31+3 haftalık olduk tahmini doğum 17 Haziran fakat erken doğum riskim var serkilajlıyım 13. Haftadan bu yana yatarak geçiyorum . hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inşallah. İlk çocuk merak ettiğim ultrasondaki range + veya range - grm yazı ne anlama geliyor
İyi akşamlarcanim hosgeldin. Ben de erken doğum riski ile yatiyorum uzun süredir, Amin inşallah sağlıkla zamanında gelsinler. Ben anlamını bilmiyorum. Belki bilen arkadaşlarımız cikar.

Mesela bebeğin kilosu diyelim 1500 gr ama cihazın ölçümünden kaynaklı +-range 150 gr fark olabilir diye yazılır. Yani bebek 1350-1650 gr aralığındadır anlamında. Ultrason cihazlarında 250 gr a kadar bile sapma olabiliyor. Benim bir bebeğim tam 3kg diye gösteriyordu 2800 doğdu, bir bebeğim de yine tam 3kg gösteriyordu 3250 doğdu. Bu şekilde farklar olabilir demek istiyor.

Kızlar planlı sezeryan yasaklanmış gibi bişiler okudum. Sabah sabah moralim çok bozuldu. Ben hiçbir şekilde normal doğum istemiyorum çok fazla kaygım var iknayla vs çözülecek bir kaygı değil benimki. Başından beri de kendimi sezaryene odakladım başka bir şeye odaklanmadım. Normal doğum isteyen binlerce kadın var , doktorlar onlar için elinden geleni elbette yapsın desteklesin. Ama benim gibi olanlar için saygı duyulması gerekmiyor mu? Ben demekki psikolojikmen kendimş bu şekilde iyi hissediyoeum. Hamilelikte psikoloji çok önemli . Bi insanı böylr strese sokup zorlamak çok mu normal bir durum şimdi . Kalan haftalarımı strese girerek geçirdiğimde daha sağlıklı bir doğum mu gerçekleştirmiş olacağım? Belkş ben bunun stresiyle erken doğum yapacağım. Daha mı iyi olcak böyle ? Normal doğum isteyen bir sürü kadın var , onlar için her türöğ teşvik yapılsın hastaneler uyarılsın sonuna kadwr gidilsin ona diyeceğim yok. Ama kişinin kendi kararı ben sezaryen fikri ile daha iyi hissediyorum diyorsa yok sen normal doğuracaksın diyemezsin ya !

Evet Magvital diye kullanıyorum her akşam, özel ilaç değil devlet karşılıyor. Belki de o yetersiz geliyor, öyle daha kapsamlı bir şey almam lazım belki de. Teşekkür ederim bir araştırayım.
Araştırın benim arkadaşım çok faydasını görmüştü hamilelikte bende devletin karşıladığı bı tane kullanıyordum hiç faydası olmadı bide yürüyüş spor falan da yapiorum bacaklarim çok ağrıyordu iki üç gün topalladim bı ara resmen ocean ın ki kalça bacak agrisini hemen gecirdi valla

İnşallah canım çok teşekkür ederim. Sabrımızın sonu selamet olsun inşallah. 🤲 sağlıklı geçen her gün şükür sebebi. Beni serbest bırakır ise önce bir deniz kenarına gitmek isterdim.’sonra de kuaföre. İnşallah benim de fırsatım olur canım. 🤲🧡🥰
Yaaaa kıyamam 😍 lütfen serbest kalır kalmaz kendine bunları hemen yap 😍 sağlıkla kolaylıkla kavusalim bebelerimize 😍

Kızlar planlı sezeryan yasaklanmış gibi bişiler okudum. Sabah sabah moralim çok bozuldu. Ben hiçbir şekilde normal doğum istemiyorum çok fazla kaygım var iknayla vs çözülecek bir kaygı değil benimki. Başından beri de kendimi sezaryene odakladım başka bir şeye odaklanmadım. Normal doğum isteyen binlerce kadın var , doktorlar onlar için elinden geleni elbette yapsın desteklesin. Ama benim gibi olanlar için saygı duyulması gerekmiyor mu? Ben demekki psikolojikmen kendimş bu şekilde iyi hissediyoeum. Hamilelikte psikoloji çok önemli . Bi insanı böylr strese sokup zorlamak çok mu normal bir durum şimdi . Kalan haftalarımı strese girerek geçirdiğimde daha sağlıklı bir doğum mu gerçekleştirmiş olacağım? Belkş ben bunun stresiyle erken doğum yapacağım. Daha mı iyi olcak böyle ? Normal doğum isteyen bir sürü kadın var , onlar için her türöğ teşvik yapılsın hastaneler uyarılsın sonuna kadwr gidilsin ona diyeceğim yok. Ama kişinin kendi kararı ben sezaryen fikri ile daha iyi hissediyorum diyorsa yok sen normal doğuracaksın diyemezsin ya !
Sakin ol canım stres yapma doktorunla konuş seni kimse normal doğuma zorlayamaz merak etme doktorun halleder 😍

Bence illa ki siz çok istiyorsanız doktor bunu ayarlar, oraya rapor olarak ona göre “sezaryen gerekli”, gibi bir şeyler yazılıp sizi sezaryene alırlar. Ama kendiniz de dediniz psikolojik olarak iyi hissetmiyorum diye. Klasik kadınlar arasında ya da doktor tarafından ikna yoluyla bu elbette yapılacak bir şey değil, bence o zaman uzman bir psikolog desteği alabilirsiniz. Çünkü bu tür doğum korkuları, ya da vajinismus gibi şikayetler hep çocukluğumuzdan gelen maruz kaldığımız travmatik konuşmalar ve sahnelerden ötürü oluyor. Ve bunun da çözümünün psikolojik destek olduğunu söylüyorlar. Sezaryen asla kötü demiyorum ama Vajinal doğumda gerçekten biz kadınlar ve bebeklerimiz için çok çok faydalar var. Bu bir gerçek.

Bence illa ki siz çok istiyorsanız doktor bunu ayarlar, oraya rapor olarak ona göre “sezaryen gerekli”, gibi bir şeyler yazılıp sizi sezaryene alırlar. Ama kendiniz de dediniz psikolojik olarak iyi hissetmiyorum diye. Klasik kadınlar arasında ya da doktor tarafından ikna yoluyla bu elbette yapılacak bir şey değil, bence o zaman uzman bir psikolog desteği alabilirsiniz. Çünkü bu tür doğum korkuları, ya da vajinismus gibi şikayetler hep çocukluğumuzdan gelen maruz kaldığımız travmatik konuşmalar ve sahnelerden ötürü oluyor. Ve bunun da çözümünün psikolojik destek olduğunu söylüyorlar. Sezaryen asla kötü demiyorum ama Vajinal doğumda gerçekten biz kadınlar ve bebeklerimiz için çok çok faydalar var. Bu bir gerçek.
Haklısınız fakat ben 8 ay sezeryana odaklandım. Normal doğum nedir ne değildir bi kez araştırmadım bile . Şimdi 1 ay kala psikolojik destek alarak çözebileceğimi düşünmüyorum. Bunun için gebeliğimin başındwn buna kendimi hazırlamam odaklanmam gerekiyordu. Artık kalan son zamanlarımı huzurlu geçirmek istiyorum sıfırdan başka bir doğum yöntemine alışmak odaklanmak destek almak araştırmak istemiyorum

Haklısınız fakat ben 8 ay sezeryana odaklandım. Normal doğum nedir ne değildir bi kez araştırmadım bile . Şimdi 1 ay kala psikolojik destek alarak çözebileceğimi düşünmüyorum. Bunun için gebeliğimin başındwn buna kendimi hazırlamam odaklanmam gerekiyordu. Artık kalan son zamanlarımı huzurlu geçirmek istiyorum sıfırdan başka bir doğum yöntemine alışmak odaklanmak destek almak araştırmak istemiyorum
Evet belki bu haftaya doğum tarihi alan kadınlar vardı, onların durumu ne olacak mesela şimdi… yapılacak bir şey yok, doktorlar ayarlayacak bence bir şekilde diye düşünüyorum. Bundan sonra hamile kalacaklara geçerli olabilir ancak.

Bir de benim kaygım normal doğum esnasındaki sancı ya da zorluk değil . Bende kaygı bozukluğu var ve evde oturup bugün doğum olcak mı bu grce başlayacak mı diyerek beklemek beni ciddi strese sokacak bir durum. Yoksa doğum esnasındaki ağrı korku vs değil. Belirsizlik, ne zaman doğacağını bilmemek, gibi durumlar kendimş tanıdığım için
Biliyorum ciddi stres yüklenecek bedenime beklerken. Bununda olumsuz etkileri olabilir . Dolayısıyla normal doğumun daja sağlıklı olması benim durumumdaki biri için çokta geçerli değil. Kaygılandığım strese giridğim için doğum da bebekt eolumsuz etkilenebilir. Bu da sağlıklı bir durum değil

Bir de benim kaygım normal doğum esnasındaki sancı ya da zorluk değil . Bende kaygı bozukluğu var ve evde oturup bugün doğum olcak mı bu grce başlayacak mı diyerek beklemek beni ciddi strese sokacak bir durum. Yoksa doğum esnasındaki ağrı korku vs değil. Belirsizlik, ne zaman doğacağını bilmemek, gibi durumlar kendimş tanıdığım için
Biliyorum ciddi stres yüklenecek bedenime beklerken. Bununda olumsuz etkileri olabilir . Dolayısıyla normal doğumun daja sağlıklı olması benim durumumdaki biri için çokta geçerli değil. Kaygılandığım strese giridğim için doğum da bebekt eolumsuz etkilenebilir. Bu da sağlıklı bir durum değil
O zaman bu kaygı durumu sizi hayatınızın birçok noktasında çok kötü etkiliyordur. Sırf doğum için demiyorum. Bu şekilde daimi planlı yaşamaya alışıp, karşılaştığınız sürprizlerle baş etmek çok zor olmalı. Şimdiye kadar her şeyiniz planlı mı oldu? İnsan hayatında her şeyin planlı olması mümkün değil bence, bir anda bir şey oluyor, hayatlar alt üst oluyor. Başına aniden gelen şeyle baş edebilmek, sabredebilmek, güçlü kalabilmek bunlar zor ama önemli şeyler. Sürekli konfor alanımızda yaşayamıyoruz hayatı. Evet, rutin çok büyük bir nimet ama hastalıklar, okulda/iş hayatında sıkıntılar, küçük büyük problemler, hayatımızda illa ki dengeler şaşıyor. Akışına göre de yaşamaya biraz alışmalıyız. Sürprizler hayatımızı alt üst edebilir ama hani meşhur bir söz var ya, nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını? Sürprizler hayatımızı renklendiren şeylerdir aynı zamanda. Her şer gibi görünen şeyde bir hayır vardır. Bambaşka güzelliklere kapı aralarlar. Ama ben anne olduktan sonra bu kaygı sorunlarınızı üstünüzden atacağınıza, rahatlayacağınıza inanıyorum. ❤️

Devlet hastanelerinde uzun zamandır böyle olduğunu forumda hep görüyorum, özel için bence bir sorun olmaz. En iyisi tüm kaygılarını doktorunla bir görüşmek olur bence, o rahatlatacaktır💐 kontrol bu hafta mıydı?

Canım çok geçmiş olsun şifa diliyorum sana. Allah kolay eylesin canım. Kabızlık bende de var. Korkuyorum zorlamaktan ben de .
İnşallAh 4 hafta daha beklesinler canım.yatarak çöZelim inşallah bu işi.
Oğlum ilkokul 4 e gidiyor canım. Annem babam ilgileniyor onunla. Duyunca çok sevindi. Ben artık olmaz oğlum diyordum. ama o dua ediyormuş hep. Allah ta kabul etti çok şükür. Arada onunla daha çok mu ilgileniceksin diye sitem ediyor. Arada 10 yaş olmasına rağmen sanki biraz kıskançlık olucak gibi. 😃 benim de kardeşim olmadığı için nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorum. Ve bana değişik geliyor. Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin inşallah hepimiz için canım. 🧡🧡🌸
Annem de ben 10 yaşındayken hamile kalmıştı, olmadı tabii sağlık gerekçesiyle. bana "aile dünyanın en büyük hazinesi ama kardeş o hazinenin en değerli parçası" demişlerdi. Annemin bebeği kaybettiğini duyunca içten içe çok yıkılmıştım hatırlıyorum. Sonra 15 yaşındayken kardeşim doğdu. Bana söylenen bu sözün ne anlama geldiğini o zaman anladım. Hala da değişen bir şey yok annem babam için elimden gelen her şeyi elbette yaparım ama konu kardeşimse dünyayı bile yakarım. Oğlum doğunca ne değişir bilemem ama kardeş sevgisi eğer doğru verilirse çok kıymetli oluyor. Belki bir fikir olur diye paylaşmak istedim 🤗 Hem endişelenmeyin kıskançlık olur mu diye, oğlunuza çok kıymetli bir hediye veriyorsunuz. Bunu anlayabilirse her şey çok daha güzel olacaktır eminim 🥹

Devlet hastanelerinde uzun zamandır böyle olduğunu forumda hep görüyorum, özel için bence bir sorun olmaz. En iyisi tüm kaygılarını doktorunla bir görüşmek olur bence, o rahatlatacaktır💐 kontrol bu hafta mıydı?
Evet salı günü kontrolüm var. Her şey yolunda olsun da🙏🏻

Sanırım tıp merkezlerine yönelik bi düzenleme bu, tam teşekküllü özel hastaneler için değil. Yeterli donanımları olmadığı için doğum da yasaklanıyormuş buralarda zaten, iyi araştırmak lazım biraz asparagas gibi geldi

Back
X