- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.501
Şu an magnorm kullanıyorum doktorum onu verdi her gün suya 1 tane açıp içiyorum bı de gün aşırı soda icmeye çalışıyorum ama özellikle Kızılay'ın erzincan serisini içiyorum magnezyum oranı en yüksek oydu maden suyuyla da destekleyebilirsinizHangi magnezyumu kullaniyorsunuz acaba benimde kasıklarmda gerilme oluyor
Evet canım gaz yapıyor öyle benim de oluyor.Kızlar benim 2-3 gündür akşamları karnım inanılmaz sert oluyo midemden kasıklarıma kadar semsert oluyo bebek hiç kipirdamiyo o süreçte de dün akşam biraz uzaninca yumuşadı karnım şu an yine uzandım düzelsin diye bekliyorum 2-3 gündür biraz gaz problemim de var ondan kaynaklı olabilir mi acaba var mı başına gelen
Brokoli kivii kuru bakkagiller fındık avakodu bunlara özen gosteriyorum ben birde taze sıkılmış meyve suları ve suMerhaba kızlar benimde bugün kontrolüm vardı açlık şekerine bakalım ona göre haftaiçi çağırırım şeker yüklemesi için dedi. Açlık kan şekerim 75, insülin(açlık) 6.14 çıkmış doktorla pazartesi görüşecem ama normal gibi geldi sanırım şeker yüklemesi yaptırmayacak. Bebeğimde biraz minyonmuş 710 gram geç yumurtlama olduğu için bir hafta geriye aldı haftamızı. Bunca zaman belki yetişir diye bekledi galiba yoksa ilk günden beri 4-5 günlük geri olma durumu vardı. Mantıklı bakmaya çalışıyorum ilk günden beri bildiğimiz birşey ama işte ana yüreği biraz takıldımsağlıklı besleniyorum ama bebeğe kilo aldıracak şeyler yememi tavsiye etti öneriniz var mı
Bence de gayet normal.İnternette de normal yazıyor ama doktor maalesef içine kurt düşürdü
Çalışırken beslenme planı yapmak gerçekten çok zor oluyor. İnsan biraz da ne bulsa onu yiyor. Çok iyi anlıyorum.Meyve pek yemiyorum şekerden korktuğum için ama dikkat edeyim faydası olur elbet
Tavuk o kadar kokuyor ki banaeskiden yiyordum hatta ilk 3 ay bulantı yaşamadım tiksindiğim birşey olmamıştı bu ara kokuyor nedense birazda tatsız geliyor satılan tavuklar bilmiyorum belkide ben lezzetlendiremedim.
Ikindi gibi kefir içmeye çalışıyorum ama akşamlarıda yoğurt ekleyeyim
5 ay süresince çok dikkat ettim aslında ama çalıştığım için sürekli yiyecek düşünmekten ve öğün planlamaktan biraz yoruldum. Bir aydır salmıştım kendimi
İyi de 25+0 da 710 gram normal diye biliyorum . İnternette de öyle diyor.Bugün tam 25+0dı 24+0 yaptı. Boyuda 31.9 cm çıktı. Karın çevresi beklediğinden küçüktü renkli doppler ile ayrıntılı inceledi bebeğe ulaşan kanallar normal olumsuz bir durumumuz yok dedi. Sanırım yakalama durumu olmaz böyle gidecek artık
40 hafta gerçekten uzun bir süreçmiş ben erken yoruldumÇalışırken beslenme planı yapmak gerçekten çok zor oluyor. İnsan biraz da ne bulsa onu yiyor. Çok iyi anlıyorum.
Evet internet normal diyor bende ona şaşırdım doktoruma da güveniyorum beslenmeme dikkat etmem lazım demir ilacınada başlarsam baya toparlar gibi geliyor bakalım sağlıklı olsun bebişlerimiz en ufak şeyde insanın aklı kalıyor maalesefİyi de 25+0 da 710 gram normal diye biliyorum . İnternette de öyle diyor.
Selamlar benim de ufak ufak sertleşmeler başlamıştı dr kontrolünde söyledim magnezyum verdi bilmiyorum kullanıomısunuz dr a danışabilirsiniz. 7. Ay itibariyle olmaya başlıo öyle ilkinde de yaşadım hatta acile gitmiştim korkudan magnezyum vernişti o zaman şimdi daha tecrübeliyim tabiKızlar benim 2-3 gündür akşamları karnım inanılmaz sert oluyo midemden kasıklarıma kadar semsert oluyo bebek hiç kipirdamiyo o süreçte de dün akşam biraz uzaninca yumuşadı karnım şu an yine uzandım düzelsin diye bekliyorum 2-3 gündür biraz gaz problemim de var ondan kaynaklı olabilir mi acaba var mı başına gelen
Bana 24+1 de 550 gr için 4 gün önden gidiyor demişti doktor.Evet internet normal diyor bende ona şaşırdım doktoruma da güveniyorum beslenmeme dikkat etmem lazım demir ilacınada başlarsam baya toparlar gibi geliyor bakalım sağlıklı olsun bebişlerimiz en ufak şeyde insanın aklı kalıyor maalesef
Magnezyum kullanıyorum şu an ama sanırım gazdan kaynaklı sertlik oluyomus gaz problemim var 2-3 gündür haftaya doktor kontrolüm var doktoruma yine de bı sorucamSelamlar benim de ufak ufak sertleşmeler başlamıştı dr kontrolünde söyledim magnezyum verdi bilmiyorum kullanıomısunuz dr a danışabilirsiniz. 7. Ay itibariyle olmaya başlıo öyle ilkinde de yaşadım hatta acile gitmiştim korkudan magnezyum vernişti o zaman şimdi daha tecrübeliyim tabi
Doktoruna uymanı tavsiye ederim. Gerekli gördüyse bence yaptır. Çünkü gebelik şekeri de önemli ve tehlikeli bir durum. Bana iki hamileliğimde de doktorum gerekli görmedi, hem ailede şeker öyküsü olan yok, hem ben zayıf hamile kalmıştım, hamilelik sürecimde de yavaş kilo aldığım için sadece açlık tokluk şeker bakılmasını yeterli gördü. Ama bu sefer hamileliğimin ilk aylarında beni hususi uyardı, hamurişi ve tatlı yememeye çalış, 3. gebeliklerde gebelik şekeri çok sık karşılaştığımız bir durum demişti. Belki bu sefer yaptırmamı tavsiye ederse yaptırırım. Doktoruma güveniyorum, ona göre hareket edeceğim.Kızlar şeker yükleme testi yaptırdınız mi ya da yaptıracak mısınız? Benim ilk gebeliğim ne yapacağıma dair bir bilgim yok perinatoloji doktorunda takipliyim tansiyonum olduğundan dolayı o doktor yapmamı söylemişti ama olumsuz çok kotu şeyler duyuyorum ve korktum açıkçası sizlerden fikir almak istiyorum
Doktorunuza güvenin yaptırın perinatoloji doktorları daha bilgiliKızlar şeker yükleme testi yaptırdınız mi ya da yaptıracak mısınız? Benim ilk gebeliğim ne yapacağıma dair bir bilgim yok perinatoloji doktorunda takipliyim tansiyonum olduğundan dolayı o doktor yapmamı söylemişti ama olumsuz çok kotu şeyler duyuyorum ve korktum açıkçası sizlerden fikir almak istiyorum
Hmm olabilir gaz şikayeti hiç bilmiorum inşallah geçer hemencecikMagnezyum kullanıyorum şu an ama sanırım gazdan kaynaklı sertlik oluyomus gaz problemim var 2-3 gündür haftaya doktor kontrolüm var doktoruma yine de bı sorucam
Ben yaptırdım. Kilo varsa ailede şeker varsa önlem amaçlı yaptırmakta fayda var. Ama yakınında şeker ölçüm cihazı kullanan birileri varsa açlık ve tokluk şekerine ordan da bakman yeterli olabilir demişti doktorum. Özellikle fazla yediğinde tatşıyı çok kaçırdığın zamanlarda bakmak daha faydalı olabilir. O glikozu içmek gerçekten çok kötü bi deneyim olsa da vücuda aldığın şeker 1-2 dilim baklava ya da 5-6 yemek kaşığı pekmez kadar bişey. Yani önlem her şeydir. Bebeğe de zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası.Kızlar şeker yükleme testi yaptırdınız mi ya da yaptıracak mısınız? Benim ilk gebeliğim ne yapacağıma dair bir bilgim yok perinatoloji doktorunda takipliyim tansiyonum olduğundan dolayı o doktor yapmamı söylemişti ama olumsuz çok kotu şeyler duyuyorum ve korktum açıkçası sizlerden fikir almak istiyorum
Ben 25+1’de gitmiştim doktora. 670 civarlarında bir şey demişti. Sonra ‘yaklaşık 700 gr. yani. Olması gerektiği gibi’ dedi doktorum. Üstünde bile durmadıEvet internet normal diyor bende ona şaşırdım doktoruma da güveniyorum beslenmeme dikkat etmem lazım demir ilacınada başlarsam baya toparlar gibi geliyor bakalım sağlıklı olsun bebişlerimiz en ufak şeyde insanın aklı kalıyor maalesef
Merhaba benim kız kardeşim taktırmıştı. 21.ci haftada suyu gelmişdi biraz açıklık vardı. 40 haftaya kadar her şey yolunda gitti. Doktor doğumda çıkardı, serklajdan daha risksizKızlar merhaba, benim de bugün 24.haftamdı. İkiz gebelik olduğu için perinatolog kontrolünde ilerliyorum. 2 hafta önce rahim ağzı kısalığı tespit edildi 25mm. Geçen hafta 26mm ölçüldü ve açıklığım yoktu. Bugün hem rahim ağzı kontrolü için hem de şeker yüklemesi için gittim doktora. 50gr ile yapıldı test ve 149 çıktı şekerim. Perşembe günü 75gr ile tekrar yapılacak. Rahim ağzı kısalığım maalesef 20mm e düşmüş. Doktorum 2 seçenek var ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi. Açıklık hala yok hunileşme gördü bugün. Pesser takılmasına karar verdik ve hemen taktı doktorum. Evde yatmaya ve istirahate devam edeceğim. Daha önce pesser taktıran oldu mu?
Böyle durumlarda en önemli şey psikoloji. Fizyolojimiz psikolojimizden çok etkileniyor. Bence kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve düşünmeyin. Dikkatinizi başka şeylere verin. Bol bol dua edin. Rabbim kalbinizi genişletsin, içinizi rahatlatsın inş. Bu saydığınız olumsuzluklar hiç bir şeyi olmayan bir gebe de gelişebilir. Sizde en ufak bir problem olmadan kolay bi doğum olabilir. Doğum zaten başlı başına riskli bir olay. Rabbimin takdiri. Kendinizi bırakın, tevekkül edin. Sağlıcakla gelsinKızlar selam, ben yine gece gece oturup ağladım çok korkuyorum 3. Doğum olcak ama plasenta previa totalis ve yapışıklık varmı yokmu bilmiyorum daha , ya rahmim alınırsa , ya kanamam olur da bana bişey olursa, resmen ölüm korkum var doğum yapmak istemiyorum .. çok korkuyorum kimseye de anlatamıyorum güçlü durmaya çalışıyorum ama çok zorbirde rahmim ağrıyor resmen kemiğim kesin kötü bişey olcak diyorum çok kötü durumdayım piskolojim bozuldu resmen ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?