Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Hangi magnezyumu kullaniyorsunuz acaba benimde kasıklarmda gerilme oluyor
Şu an magnorm kullanıyorum doktorum onu verdi her gün suya 1 tane açıp içiyorum bı de gün aşırı soda icmeye çalışıyorum ama özellikle Kızılay'ın erzincan serisini içiyorum magnezyum oranı en yüksek oydu maden suyuyla da destekleyebilirsiniz

Kızlar benim 2-3 gündür akşamları karnım inanılmaz sert oluyo midemden kasıklarıma kadar semsert oluyo bebek hiç kipirdamiyo o süreçte de dün akşam biraz uzaninca yumuşadı karnım şu an yine uzandım düzelsin diye bekliyorum 2-3 gündür biraz gaz problemim de var ondan kaynaklı olabilir mi acaba var mı başına gelen

Evet canım gaz yapıyor öyle benim de oluyor.

Brokoli kivii kuru bakkagiller fındık avakodu bunlara özen gosteriyorum ben birde taze sıkılmış meyve suları ve su

Çalışırken beslenme planı yapmak gerçekten çok zor oluyor. İnsan biraz da ne bulsa onu yiyor. Çok iyi anlıyorum.

İyi de 25+0 da 710 gram normal diye biliyorum . İnternette de öyle diyor.

İyi de 25+0 da 710 gram normal diye biliyorum . İnternette de öyle diyor.
Evet internet normal diyor bende ona şaşırdım doktoruma da güveniyorum beslenmeme dikkat etmem lazım demir ilacınada başlarsam baya toparlar gibi geliyor bakalım sağlıklı olsun bebişlerimiz en ufak şeyde insanın aklı kalıyor maalesef

Selamlar benim de ufak ufak sertleşmeler başlamıştı dr kontrolünde söyledim magnezyum verdi bilmiyorum kullanıomısunuz dr a danışabilirsiniz. 7. Ay itibariyle olmaya başlıo öyle ilkinde de yaşadım hatta acile gitmiştim korkudan magnezyum vernişti o zaman şimdi daha tecrübeliyim tabi

Bana 24+1 de 550 gr için 4 gün önden gidiyor demişti doktor. sizinle kıyaslamış olsam benimkinin önden gitmesini bırak, çok çok geriden geliyor olması lazımdı. Bence doktordan ziyade makinelerin hesaplamasından kaynaklı diye düşünüyorum bu değişkenlikler. 1-2 hafta olaylarına çok takılmamak lazım. Geçen de bir arkadaş çok mu büyük bebeğim ya doğum zor olursa diye endişe ediyordu. Hepimizin endişesi farklı. Güzel sağlıklı temiz beslenelim, başka elimizden gelen bir şey yok. Mesela kolajenli gıdalar iyi geliyor, hem anne olarak bize, hem bebeklere, yani ilikli kemik suyu. Oğlumda erken doğum riskim olduğundan ötürü her gün doğdu doğacak korkusuyla hep ilikli kemik suyu yapardı kayınvalidem, baharatlar koyardı kokusunu bastırsın diye, her gün 1 kupa sıcak çay gibi içerdim onu. Belki de ondan oğlumun ablasına göre çok daha iyi oldu boyu kilosu, ablası çok minyon mesela, bilemiyorum artık. Aynı anne doğuruyor ama hepsi farklı tecrübelerle, imtihanlarla dünyaya geliyor.

Araf suresi 189. Ayette Havva validemizin hamileyken ettiği şu dua çok hoşuma gitmiştir hep:
"Andolsun, bize kusursuz bir çocuk verirsen muhakkak şükredenlerden olacağız,"
Allah hepimize kusursuz çocuklar versin. Verdiği tüm nimetlere bin şükür, elhamdülillah, şükran lillah. Amin.

Kızlar şeker yükleme testi yaptırdınız mi ya da yaptıracak mısınız? Benim ilk gebeliğim ne yapacağıma dair bir bilgim yok perinatoloji doktorunda takipliyim tansiyonum olduğundan dolayı o doktor yapmamı söylemişti ama olumsuz çok kotu şeyler duyuyorum ve korktum açıkçası sizlerden fikir almak istiyorum

Magnezyum kullanıyorum şu an ama sanırım gazdan kaynaklı sertlik oluyomus gaz problemim var 2-3 gündür haftaya doktor kontrolüm var doktoruma yine de bı sorucam

Doktoruna uymanı tavsiye ederim. Gerekli gördüyse bence yaptır. Çünkü gebelik şekeri de önemli ve tehlikeli bir durum. Bana iki hamileliğimde de doktorum gerekli görmedi, hem ailede şeker öyküsü olan yok, hem ben zayıf hamile kalmıştım, hamilelik sürecimde de yavaş kilo aldığım için sadece açlık tokluk şeker bakılmasını yeterli gördü. Ama bu sefer hamileliğimin ilk aylarında beni hususi uyardı, hamurişi ve tatlı yememeye çalış, 3. gebeliklerde gebelik şekeri çok sık karşılaştığımız bir durum demişti. Belki bu sefer yaptırmamı tavsiye ederse yaptırırım. Doktoruma güveniyorum, ona göre hareket edeceğim.

Doktorunuza güvenin yaptırın perinatoloji doktorları daha bilgili
tansion da varmış hem önden önlem almak her zaman iyidir

Magnezyum kullanıyorum şu an ama sanırım gazdan kaynaklı sertlik oluyomus gaz problemim var 2-3 gündür haftaya doktor kontrolüm var doktoruma yine de bı sorucam
Hmm olabilir gaz şikayeti hiç bilmiorum inşallah geçer hemencecik magnezyum sabah akşam kullanıyorum ben de o sertleşmeler geçti başladığımdan beri

Ben yaptırdım. Kilo varsa ailede şeker varsa önlem amaçlı yaptırmakta fayda var. Ama yakınında şeker ölçüm cihazı kullanan birileri varsa açlık ve tokluk şekerine ordan da bakman yeterli olabilir demişti doktorum. Özellikle fazla yediğinde tatşıyı çok kaçırdığın zamanlarda bakmak daha faydalı olabilir. O glikozu içmek gerçekten çok kötü bi deneyim olsa da vücuda aldığın şeker 1-2 dilim baklava ya da 5-6 yemek kaşığı pekmez kadar bişey. Yani önlem her şeydir. Bebeğe de zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası.

Ben 25+1’de gitmiştim doktora. 670 civarlarında bir şey demişti. Sonra ‘yaklaşık 700 gr. yani. Olması gerektiği gibi’ dedi doktorum. Üstünde bile durmadı

Bana da endişe edecek bir şeymiş gibi gelmedi o nedenle sizin bebişin kilosu da. Sadece doktorunuzun dediklerine uysanız, kafanız rahat eder diye düşünüyorum. Burda kızlar da güzel öneriler yapmış. Onları da uygularsanız mis gibi

Merhaba benim kız kardeşim taktırmıştı. 21.ci haftada suyu gelmişdi biraz açıklık vardı. 40 haftaya kadar her şey yolunda gitti. Doktor doğumda çıkardı, serklajdan daha risksiz

Böyle durumlarda en önemli şey psikoloji. Fizyolojimiz psikolojimizden çok etkileniyor. Bence kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve düşünmeyin. Dikkatinizi başka şeylere verin. Bol bol dua edin. Rabbim kalbinizi genişletsin, içinizi rahatlatsın inş. Bu saydığınız olumsuzluklar hiç bir şeyi olmayan bir gebe de gelişebilir. Sizde en ufak bir problem olmadan kolay bi doğum olabilir. Doğum zaten başlı başına riskli bir olay. Rabbimin takdiri. Kendinizi bırakın, tevekkül edin. Sağlıcakla gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…