Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Canım benimde bebeğin suyu fazla olunca doktorum şüphelendi acaba bu tek etkili oluyor mu. Benim de haftaya şeker yüklemesi olacak ona göre bakıcaz duruma. Bizde de sadece babaannemde vardı şeker doktor diyete başlayabilirsin dedi bende korkuyorum zaten etle pek aram yok hamur işleri beni tok tutuyordu nasıl yaparım bilmiyorum

Swnde tamamalayacaksin canim i sallah gonlunu ferah tut streste birseyleri terikliyor biliyorum soylemesi kolay hak veriyorum sana ama stres yapmamaya calis

Swnde tamamalayacaksin canim i sallah gonlunu ferah tut streste birseyleri terikliyor biliyorum soylemesi kolay hak veriyorum sana ama stres yapmamaya calis
Çok teşekkür ederim canım. Evet haklısın sakin olup elimden geleni yapıp gerisini Allah’a bırakıp tevekkül etmem en güzeli.ama tabi ki ister istemez endişe oluyor. Ama körü olsam hastaneden çıkarmazlardı diye de düşünüyorum. Rabbime emanetiz. İnşallah herkes kavuşsun sağlıkla evladına canım.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun canım. Şeyi merak ediyorum hep ve bi türlü cevabını bulamıyorum, gebelik şekeri olanların açlık ve tokluk normal şekerleri ortalama kaç çıkıyor acaba. Yani sen normal şekerini ölçtürdüğünde açlık ve tokluk kan şeker değerlerin ortalama hani neydi. Yani mesela tokluk kan şekeri normal çıkıp gebelik şekeri çıkan var mıdır?

İyi yapmışsın canım güle güle kullan. Ama zaten bu park beşik, anne yanı da olabiliyormuş sadece. İnşallah yatağınla boyu tutar. Bunu nerden baksan 3 yıl en az kullanırsın. Normal anne yanı olanlar bunlardan daha küçük, onlar dediğin gibi 7-8 ay anca kullanılıyor. Ben de baby plus'ın aldım anne yanını, normal 3-4 yaşa kadar yatacağı beşiği zaten vardı.

Diğer mesajında da süt pompasını gördüm, ondan çok memnun olan arkadaşlarım var inşallah sen de memnun olursun. Ben avent aldım, bakalım inşallah ben de memnun kalırım. Boool boool sütümüz olsun, nerelere koyacağımızı şaşıralım. Çok amin

Diğer arkadaşa sordum sana da sorayım canım. Normalde tokluk değerin kaç çıkıyor peki? Yükleme olmadan normal yemek yemişsin tatlı çikolata yemişsin vs.?
Bi de ölçümler 1. Saatte mi yapılıyor 2. Saatte mi onu sorayım

Selam kızlar. Şeker yüklemesi için hastaneye geldim. Gebeliğimde 5 kilo aldım 26. Haftamdayım. Doktor önerdiği için yaptırıyorum. Kan vermişken tüm değerlerime bakılcakmış. İdrar tahlili de verdim . Sabah 9 da aç karna kan verdim, ardından 75 ml glikoz içtim ( tadı normal şekerli su) . 1 saat ve 2 saat sonra 2 kez daha kan vereceğim ve bitecek. Merak edenler için yazmak istedim

Çok geçmiş olsun canım. İyi misin şimdi? Evde bol bol dinlen, kendini yorma. Bi süreç içindeyiz inşallah güzel güzel atlatırız.

Ayy teşekkür ederiim :) inşallah bool bol sütümüz olur. Olmasa da kısmet. Bir şekilde doyururuz bebeklerimizi. Allah sağlık sıhhat versin

Bana direk 75 lik dedi demek ki benimde yüksek çıkarsa tekrar yapacak bende 6 kilo aldım inşallah çıkmaz çıkarsa diyet sağlıklı beslenme ile kontrol atında tutacağız önemli dedi şu yorgunluk uykusuzluk modu geçse de akşamları yürüyüşe çıksam süper olacak
iş ev yemek modu baydı

hiç stres sıkıntı yapma normalde de şeker hastalığı olan gebeler var sağlıkla tamamlıyorlar

Çalıştığım için bende giyilebilir göğüs pompası almak istiyorum devamlı sağımda da süt oranı artıyor
baktım bende senin aldığına yorumları filan listeye ekledim :) ikili olanlar da var gereksiz sanırım tekli de iş görüyor

Çok şükür canım her şey güzel olacak 36. haftaya kadar doğurmayacağız inanıyorum ben bol bol da dua ediyorum
canım Allah’ın izni ile hiçbir şey olmaz. Sağlıkla doğurursun inşallaj. Perinatolojiye gidecektin sen de ne dedi?
Haftaya 13/03 ta randevum var saat 13:00 te . Hastaneye gitmekten tiksindim gerçekten ..bakalım inşallah hayırlısı raporumu versin yatiym başka bişey istemiyorum
Aslında şöyle ben sabah uyandığımda ölçüyorum aç karnına 95 civarı çıkıyor yemekten 1 saat sonra ölçüyorum 120 çıkıyor. Olması gereken değerler arasında. Amaaa şöyle bir durum var ben kesinlikle hamur pilav makarna yemiyorum dikkat ediyorum .
Çünkü yediğim zaman ölçtüğümde sabah aç karnına 100 510 çıkıyor tokluk da 140 145. Zaten şekeri bebeğin kilosundan tahmin etmiştim çünkü 24 + 2 iken 960 gr dı

75 gr şeker yüklemesi yapıldı. Açlık 83, tokluk 1. Saat 146, tokluk 2. Saat 126 çıktı. Doktora pazartesi gösterexeğim ama internetten baktığım kadarıyla normal çıkmış.

Çok teşekkür ederim canım ve tekrar geçmiş olsun. Benim dün akşam ilk defa 144 çıktı 1 saat tokluk. Normalde 120-125 çıkıyodu tokluğum. Açlık da 75-85 arası çıkıyor genelde. Ben de 6 kilo aldım. Korkuyorum biraz ama yükleme yaptırmak istemiyorum.
Anladım canım, bebiş de biraz kilolu. Sen şimdi diyet mi yapıyosun, şekerli şeyler karbonhidrat falan hiç mi yemiyosun

Çok geçmiş olsun canım. İyi misin şimdi? Evde bol bol dinlen, kendini yorma. Bi süreç içindeyiz inşallah güzel güzel atlatırız.
Çok teşekkür ederim canım. Çok şükür iyiyim. Psikolojik olarak ta olumlu düşünmeye çalışıyorum. Çok şükür hastaneden çıktım. Ama hep yatıcam evet çok dikkat ediyorum. Takdir Allah’ın. Evet canım inşallah herşey çok güzel olsun. Sen nasılsın canım? Senin nasıl geçiyor?

İnşallah canım ben de öyle inanıyorum Allah’ın izni ile. Hepimize dua ediyorum. benim de haftaya randevum var cuma gününe. İnşallah güzel haberler alırız canım. Sen de raporunu alıp yatabilirsin inşallah artık. Şuan nasılsın?

Kızlar merhaba, benim de bugün 24.haftamdı. İkiz gebelik olduğu için perinatolog kontrolünde ilerliyorum. 2 hafta önce rahim ağzı kısalığı tespit edildi 25mm. Geçen hafta 26mm ölçüldü ve açıklığım yoktu. Bugün hem rahim ağzı kontrolü için hem de şeker yüklemesi için gittim doktora. 50gr ile yapıldı test ve 149 çıktı şekerim. Perşembe günü 75gr ile tekrar yapılacak. Rahim ağzı kısalığım maalesef 20mm e düşmüş. Doktorum 2 seçenek var ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi. Açıklık hala yok hunileşme gördü bugün. Pesser takılmasına karar verdik ve hemen taktı doktorum. Evde yatmaya ve istirahate devam edeceğim. Daha önce pesser taktıran oldu mu?

Bende sürekli yatıyorum. Ayakta çok kalmamaya çalışıyorum. Hiç dışarı çıkmadım evde vakit geçirmeye çalışıyorum. Progestan fitil magnezyum kullanıyorum. İnşallah çok güzel olsun

Çok geçmiş olsun canım. Benim de hunilesme var. Benim de 23 mm ölçüldü. Ama senin ikiz oldugu icin rahime haliyle daha çok yuk binecegj icin önlem almaları gerekirdi. Bana dikis onermediler. Benim hafif sancim cikti yalancı doğum kasilmalari olabiliyormuş. Hastanede yattım. Kesildi suan sukur evde yatıyorum. Hepimize sifa diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…