- 26 Kasım 2022
- 660
- 618
- 33
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #9.461
Canım benimde bebeğin suyu fazla olunca doktorum şüphelendi acaba bu tek etkili oluyor mu. Benim de haftaya şeker yüklemesi olacak ona göre bakıcaz duruma. Bizde de sadece babaannemde vardı şeker doktor diyete başlayabilirsin dedi bende korkuyorum zaten etle pek aram yok hamur işleri beni tok tutuyordu nasıl yaparım bilmiyorumBana Salı 50'lik yapıldı. 165 çıktı. Yüksek olunca bugün yine çağırdı doktor. Şu an 24+4'teyiz. Bu sefer 100'lük yaptılar. Sonuçlarım çıkmadı henüz. Benim baba tarafı tamamen şeker hastası, bende de insülin direncinde sıkıntı vardı zaten. Yine de üzülüyor insan. Daha önce de yazmıştım ama dönüş yapan olmadı. Bu konuda tecrübesi olanlar bizlerle paylaşırsa çok makbule geçecek.
Swnde tamamalayacaksin canim i sallah gonlunu ferah tut streste birseyleri terikliyor biliyorum soylemesi kolay hak veriyorum sana ama stres yapmamaya calisKızlar ben hastaneden çıktım. Sancımı kestiler şükür. İki tane ciğer geliştirici iğne vuruldum önlem olarak. Haftaya kontrole çağırdı doktorum. Şimdi evde yatıyorum. İnşallah sağlıkla vakti geldiğinde kavuşurum . Morale çok ihtiyacım var ama böyle 36. Ları tamamlayan kişiler oluyormuş.
Çok teşekkür ederim canım. Evet haklısın sakin olup elimden geleni yapıp gerisini Allah’a bırakıp tevekkül etmem en güzeli.ama tabi ki ister istemez endişe oluyor. Ama körü olsam hastaneden çıkarmazlardı diye de düşünüyorum. Rabbime emanetiz. İnşallah herkes kavuşsun sağlıkla evladına canım.Swnde tamamalayacaksin canim i sallah gonlunu ferah tut streste birseyleri terikliyor biliyorum soylemesi kolay hak veriyorum sana ama stres yapmamaya calis
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun canım. Şeyi merak ediyorum hep ve bi türlü cevabını bulamıyorum, gebelik şekeri olanların açlık ve tokluk normal şekerleri ortalama kaç çıkıyor acaba. Yani sen normal şekerini ölçtürdüğünde açlık ve tokluk kan şeker değerlerin ortalama hani neydi. Yani mesela tokluk kan şekeri normal çıkıp gebelik şekeri çıkan var mıdır?Canım ben tahmin ediyordum olacağını yaptım yinede ve yine şekerim pozitif çıktı zaten yediklerime dikkat ediyordum o şekilde devam edeceğim insülin gerekmiyor , içini ferah tut bir öncrkinde yoksa bundada çıkmaz bence
Çalışıyorsanız kesinlikle medela symphonie hastane tipi kiralamanızı tavsiye ederim. Ben oğlumda iki yıl emzirdim çalışmama rağmen. Sütümü öyle bir arttırdı ve o kadar hızlı sağıyordu ki anlatamam. Arkadaşım da doğum yapınca elektrikli aliym dedi lansinoh aldı yok mastit oldu sağamadı, sonra acil kiraladı hastane tipi birtane mamayı bıraktı o derece fark ediyor
İyi yapmışsın canım güle güle kullan. Ama zaten bu park beşik, anne yanı da olabiliyormuş sadece. İnşallah yatağınla boyu tutar. Bunu nerden baksan 3 yıl en az kullanırsın. Normal anne yanı olanlar bunlardan daha küçük, onlar dediğin gibi 7-8 ay anca kullanılıyor. Ben de baby plus'ın aldım anne yanını, normal 3-4 yaşa kadar yatacağı beşiği zaten vardı.Selam hanımlar
Ben bu hafta Mamma - Ana Kucağı ve Prego - Anne Yanı Beşik aldım
(Linkler için üstlerine tıklayabilirsiniz)
Ana kucağı için en baştan beri BabyBjörn düşünüyordum ama 10bin TL yani çok fazla. 2. çocuk da düşünmediğim için, tek seferlik bir şeye bu kadar para vermek istemedim.
Anne yanı beşik için de aynı şekilde Chicco Next to Me düşünüyordum ama o da 12bin TL. Sadece artısı bence çok şık :) Odamın da rengine uyuyordu ama 1 sene kullanacağım bir şey için yine bu kadar harcamak istemedim.
Bir de annemlere çok sık gidip kalıyorum. Onlar farklı şehirde. Bir de orası için Elele Madre - Anne Yanı Beşik'ten alacağım
Gerçekten çok araştırdım. Fiyat performans ürünler gibi duruyor. Deneyip göreceğiz. Herkesin deneyimi birbirinden çok farklı oluyor.
Diğer arkadaşa sordum sana da sorayım canım. Normalde tokluk değerin kaç çıkıyor peki? Yükleme olmadan normal yemek yemişsin tatlı çikolata yemişsin vs.?Bana Salı 50'lik yapıldı. 165 çıktı. Yüksek olunca bugün yine çağırdı doktor. Şu an 24+4'teyiz. Bu sefer 100'lük yaptılar. Sonuçlarım çıkmadı henüz. Benim baba tarafı tamamen şeker hastası, bende de insülin direncinde sıkıntı vardı zaten. Yine de üzülüyor insan. Daha önce de yazmıştım ama dönüş yapan olmadı. Bu konuda tecrübesi olanlar bizlerle paylaşırsa çok makbule geçecek.
Çok geçmiş olsun canım. İyi misin şimdi? Evde bol bol dinlen, kendini yorma. Bi süreç içindeyiz inşallah güzel güzel atlatırız.Merhaba canım ben hastanede yatıyorum. Ciğer geliştirici iğne oldum. Biraz sancım çıktı ve az açılmam var. Uzunluk 23 mm fakat hunileşme var. Önlem olarak yatırdılar tahliller oluyor bir de ilaç tedavisi canım. Dua edin bana lütfen. Sağlıkla zamanında gelsinler inşallah.
Ayy teşekkür ederiim :) inşallah bool bol sütümüz olur. Olmasa da kısmet. Bir şekilde doyururuz bebeklerimizi. Allah sağlık sıhhat versinİyi yapmışsın canım güle güle kullan. Ama zaten bu park beşik, anne yanı da olabiliyormuş sadece. İnşallah yatağınla boyu tutar. Bunu nerden baksan 3 yıl en az kullanırsın. Normal anne yanı olanlar bunlardan daha küçük, onlar dediğin gibi 7-8 ay anca kullanılıyor. Ben de baby plus'ın aldım anne yanını, normal 3-4 yaşa kadar yatacağı beşiği zaten vardı.
Diğer mesajında da süt pompasını gördüm, ondan çok memnun olan arkadaşlarım var inşallah sen de memnun olursun. Ben avent aldım, bakalım inşallah ben de memnun kalırım. Boool boool sütümüz olsun, nerelere koyacağımızı şaşıralım. Çok amin
Bana direk 75 lik dedi demek ki benimde yüksek çıkarsa tekrar yapacak bende 6 kilo aldım inşallah çıkmaz çıkarsa diyet sağlıklı beslenme ile kontrol atında tutacağız önemli dedi şu yorgunluk uykusuzluk modu geçse de akşamları yürüyüşe çıksam süper olacakBana Salı 50'lik yapıldı. 165 çıktı. Yüksek olunca bugün yine çağırdı doktor. Şu an 24+4'teyiz. Bu sefer 100'lük yaptılar. Sonuçlarım çıkmadı henüz. Benim baba tarafı tamamen şeker hastası, bende de insülin direncinde sıkıntı vardı zaten. Yine de üzülüyor insan. Daha önce de yazmıştım ama dönüş yapan olmadı. Bu konuda tecrübesi olanlar bizlerle paylaşırsa çok makbule geçecek.
Çalıştığım için bende giyilebilir göğüs pompası almak istiyorum devamlı sağımda da süt oranı artıyorGöğüs pompasını da çok araştırdım. Manual de bir tane alacağım ama ben çalışan bir anne olacağım için elektrikli de bir tane edinmek istedim.
Elektrikli ama kablolu vs işlere girmek istemedim, pratik bir şey aradım
Mochi - Giyilebilir Göğüs Pompası aldım
Yorumlarında olumlular ağırlıktaydı ama olumsuzlar da vardı. Dediğim gibi herkesin deneyimi farklı. Bizler de denemeden bilemeyeceğiz gibi
Süt, emzirmek, çalışıyor olmak gibi konulardan dolayı burada biraz iyi bir şey almak istedim. Umarım güzel çıkar
Bir de almışken Mochi - Süt saklama poşetlerinden aldım. Ama bunda Lansinoh ya da e-bebek'teki daha uygun fiyatlı olanları da iş görüyormuş duyduğuma göre. Sonrasında e-bebek'ten devam ederim gibi
Çok şükür canım her şey güzel olacak 36. haftaya kadar doğurmayacağız inanıyorum ben bol bol da dua ediyorumKızlar ben hastaneden çıktım. Sancımı kestiler şükür. İki tane ciğer geliştirici iğne vuruldum önlem olarak. Haftaya kontrole çağırdı doktorum. Şimdi evde yatıyorum. İnşallah sağlıkla vakti geldiğinde kavuşurum . Morale çok ihtiyacım var ama böyle 36. Ları tamamlayan kişiler oluyormuş.
Haftaya 13/03 ta randevum var saat 13:00 te . Hastaneye gitmekten tiksindim gerçekten ..bakalım inşallah hayırlısı raporumu versin yatiym başka bişey istemiyorumcanım Allah’ın izni ile hiçbir şey olmaz. Sağlıkla doğurursun inşallaj. Perinatolojiye gidecektin sen de ne dedi?
Aslında şöyle ben sabah uyandığımda ölçüyorum aç karnına 95 civarı çıkıyor yemekten 1 saat sonra ölçüyorum 120 çıkıyor. Olması gereken değerler arasında. Amaaa şöyle bir durum var ben kesinlikle hamur pilav makarna yemiyorum dikkat ediyorum .Merhaba, öncelikle geçmiş olsun canım. Şeyi merak ediyorum hep ve bi türlü cevabını bulamıyorum, gebelik şekeri olanların açlık ve tokluk normal şekerleri ortalama kaç çıkıyor acaba. Yani sen normal şekerini ölçtürdüğünde açlık ve tokluk kan şeker değerlerin ortalama hani neydi. Yani mesela tokluk kan şekeri normal çıkıp gebelik şekeri çıkan var mıdır?
75 gr şeker yüklemesi yapıldı. Açlık 83, tokluk 1. Saat 146, tokluk 2. Saat 126 çıktı. Doktora pazartesi gösterexeğim ama internetten baktığım kadarıyla normal çıkmış.Selam kızlar. Şeker yüklemesi için hastaneye geldim. Gebeliğimde 5 kilo aldım 26. Haftamdayım. Doktor önerdiği için yaptırıyorum. Kan vermişken tüm değerlerime bakılcakmış. İdrar tahlili de verdim . Sabah 9 da aç karna kan verdim, ardından 75 ml glikoz içtim ( tadı normal şekerli su) . 1 saat ve 2 saat sonra 2 kez daha kan vereceğim ve bitecek. Merak edenler için yazmak istedim
Çok teşekkür ederim canım ve tekrar geçmiş olsun. Benim dün akşam ilk defa 144 çıktı 1 saat tokluk. Normalde 120-125 çıkıyodu tokluğum. Açlık da 75-85 arası çıkıyor genelde. Ben de 6 kilo aldım. Korkuyorum biraz ama yükleme yaptırmak istemiyorum.Çok şükür canım her şey güzel olacak 36. haftaya kadar doğurmayacağız inanıyorum ben bol bol da dua ediyorum
Haftaya 13/03 ta randevum var saat 13:00 te . Hastaneye gitmekten tiksindim gerçekten ..bakalım inşallah hayırlısı raporumu versin yatiym başka bişey istemiyorum
Aslında şöyle ben sabah uyandığımda ölçüyorum aç karnına 95 civarı çıkıyor yemekten 1 saat sonra ölçüyorum 120 çıkıyor. Olması gereken değerler arasında. Amaaa şöyle bir durum var ben kesinlikle hamur pilav makarna yemiyorum dikkat ediyorum .
Çünkü yediğim zaman ölçtüğümde sabah aç karnına 100 510 çıkıyor tokluk da 140 145. Zaten şekeri bebeğin kilosundan tahmin etmiştim çünkü 24 + 2 iken 960 gr dı
Çok teşekkür ederim canım. Çok şükür iyiyim. Psikolojik olarak ta olumlu düşünmeye çalışıyorum. Çok şükür hastaneden çıktım. Ama hep yatıcam evet çok dikkat ediyorum. Takdir Allah’ın. Evet canım inşallah herşey çok güzel olsun.Çok geçmiş olsun canım. İyi misin şimdi? Evde bol bol dinlen, kendini yorma. Bi süreç içindeyiz inşallah güzel güzel atlatırız.
İnşallah canım ben de öyle inanıyorum Allah’ın izni ile. Hepimize dua ediyorum.Çok şükür canım her şey güzel olacak 36. haftaya kadar doğurmayacağız inanıyorum ben bol bol da dua ediyorum
Haftaya 13/03 ta randevum var saat 13:00 te . Hastaneye gitmekten tiksindim gerçekten ..bakalım inşallah hayırlısı raporumu versin yatiym başka bişey istemiyorum
Aslında şöyle ben sabah uyandığımda ölçüyorum aç karnına 95 civarı çıkıyor yemekten 1 saat sonra ölçüyorum 120 çıkıyor. Olması gereken değerler arasında. Amaaa şöyle bir durum var ben kesinlikle hamur pilav makarna yemiyorum dikkat ediyorum .
Çünkü yediğim zaman ölçtüğümde sabah aç karnına 100 510 çıkıyor tokluk da 140 145. Zaten şekeri bebeğin kilosundan tahmin etmiştim çünkü 24 + 2 iken 960 gr dı
Bende sürekli yatıyorum. Ayakta çok kalmamaya çalışıyorum. Hiç dışarı çıkmadım evde vakit geçirmeye çalışıyorum. Progestan fitil magnezyum kullanıyorum. İnşallah çok güzel olsunÇok teşekkür ederim canım. Çok şükür iyiyim. Psikolojik olarak ta olumlu düşünmeye çalışıyorum. Çok şükür hastaneden çıktım. Ama hep yatıcam evet çok dikkat ediyorum. Takdir Allah’ın. Evet canım inşallah herşey çok güzel olsun.Sen nasılsın canım? Senin nasıl geçiyor?
Çok geçmiş olsun canım. Benim de hunilesme var. Benim de 23 mm ölçüldü. Ama senin ikiz oldugu icin rahime haliyle daha çok yuk binecegj icin önlem almaları gerekirdi. Bana dikis onermediler. Benim hafif sancim cikti yalancı doğum kasilmalari olabiliyormuş. Hastanede yattım. Kesildi suan sukur evde yatıyorum. Hepimize sifa diliyorum.Kızlar merhaba, benim de bugün 24.haftamdı. İkiz gebelik olduğu için perinatolog kontrolünde ilerliyorum. 2 hafta önce rahim ağzı kısalığı tespit edildi 25mm. Geçen hafta 26mm ölçüldü ve açıklığım yoktu. Bugün hem rahim ağzı kontrolü için hem de şeker yüklemesi için gittim doktora. 50gr ile yapıldı test ve 149 çıktı şekerim. Perşembe günü 75gr ile tekrar yapılacak. Rahim ağzı kısalığım maalesef 20mm e düşmüş. Doktorum 2 seçenek var ya dikiş atacağız ya da pesser takacağız dedi. Açıklık hala yok hunileşme gördü bugün. Pesser takılmasına karar verdik ve hemen taktı doktorum. Evde yatmaya ve istirahate devam edeceğim. Daha önce pesser taktıran oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?