Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Benim 130 çıktı. Doktorum sorunsuz dedi
Siz de umarım temiz sonuç alırsınız
Şekerle ilgili dönüş yapanlara çok teşekkür ederim. Ben de sizlere genel ve son durumu anlatayım, hepimize bir nebze moral olsun. Şu an 24+5'teyiz. 10 kiloya yakın kilo kazanımım oldu ('kazanım' demek daha iyi hissettiriyor :) Soranlar olmuştu, şeker yükleme prosedürünü kısaca anlatayım.

Salı günü ilk yüklemem 50 gramlık yapıldı. Aç karına, elma aromalı kutu içecek verdiler; tadı fena değildi, orta halli bir gazoz gibi. 5 dakika içerisinde içip bitirmemi istediler. Bittikten tam 60 dk sonra glükoz ölçmek için kan aldılar ve sonuç 165 çıktı. Yüksek gelince doktor birkaç gün ara verip bu sefer 100 gramlık yükleme istedi. Yine aç karına hastaneye gittim. Bu sefer yükleme yapmadan ilk kanı aldılar. Sonra 100 gram şeker içeren ağır kıvamlı bir şeffaf bir içecek verdiler, 10 dakika içerisinde içip bitirmemi istediler. Tatlı şerbeti gibi bir şey, akışkanlığı az, diğerine göre içimi çok daha zor. İçtikten 60 dk sonra ikinci kanı aldılar. Ondan 60 dk sonra üçüncü, ondan da 60 dk sonra dördüncü kanı alıp süreci tamamladılar. Yani Totalde 3-3,5 saat kadar hastanede vakit geçirmem gerekti (işten izin alıp gideceklere fikir olsun). Onun da sonuçları bugün çıktı. 1. tahlil 90 (yüklemeden önce yapılan), ikinci tahlil 158, üçüncü tahlil 175, dördüncü tahlil de 117 çıkmış. Burada referans aralığının dışında çıkan tek değer 175. Doktorumla yüz yüze görüştüm; bunun tek başına şeker hastalığı anlamına gelmediğini söyledi. İlaç ya da insülin tedavisine başlamadı.

Salı günü yüksek gelen değer bizi çok korkutmuştu ama çok şükür diyabet teşhisi konmadı. 100 gramlık yüklemede değerlerden birinin yüksek olmasına rağmen de böyle bir teşhis konamadı. Söylemeye çalıştığım, ilk tahliliniz yüksek gelirse hemen endişeye kapılmayın, 100 gramlık yüklemenin sonuçlarını bekleyin. Bütün ailesi şeker hastası olan biri olarak söylüyorum bunu. Bende kesin çıkar derken çıkmaması gerçekten nasıl bir ferahlamadır anlatamam. Umarım şeker korkusu olan ya da tam bu yüklemeleri yaptırma aşamasında olanlara bir nebze de olsa umut olur.

Merhaba kızlar benimde bugün kontrolüm vardı açlık şekerine bakalım ona göre haftaiçi çağırırım şeker yüklemesi için dedi. Açlık kan şekerim 75, insülin(açlık) 6.14 çıkmış doktorla pazartesi görüşecem ama normal gibi geldi sanırım şeker yüklemesi yaptırmayacak. Bebeğimde biraz minyonmuş 710 gram geç yumurtlama olduğu için bir hafta geriye aldı haftamızı. Bunca zaman belki yetişir diye bekledi galiba yoksa ilk günden beri 4-5 günlük geri olma durumu vardı. Mantıklı bakmaya çalışıyorum ilk günden beri bildiğimiz birşey ama işte ana yüreği biraz takıldım sağlıklı besleniyorum ama bebeğe kilo aldıracak şeyler yememi tavsiye etti öneriniz var mı

Merhaba kaç haftalık 710 gram acaba ? Sıkmayın canınızı bence daha vakit var yakalar . Kaşar peynir,muz, yumurta , ceviz avokado benim bildiklerim bunlar hızlı aldıran olarak

Şeker konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız diye tahmin ediyorum ama doktorunuz en doğrusunu söyleyecektir. Bebeğin kilosuna da takılmayın, önemli olan gelişimi. Kilo aldırmak için kendinizi her şeyi yemeye zorlamayın, bu sefer görev gibi oluyor, yemekte zorlanıyor insan. Yiyebildiğiniz et türlerini haftada birkaç akşam tüketmeye çalışın. Ben normalde haftada iki defa balık yiyen biriyken gebe kaldığımdan beri iki haftada bir zor yiyorum mesela. İçim almıyor. En rahat tükettiğim et grubu beyaz et. Tavuk göğüs yapıyorum ki tadını istediğim gibi kendim çeşnilendirebiliyorum domatesle, baharatlarla, kremayla vs. Aynı şekilde meyvenizi eksik etmeyin, günde en az 2 porsiyon yemeye çalışın. Eskiden gittiğim bir doktor günde 4 porsiyon yiyeceksiniz demişti ama ben onu yapamıyorum maalesef, içim almıyor. Kalsiyumunuzu da atlamayın, hiç olmazsa akşamları bir kase yoğurt mutlaka yiyin. İçiniz alıyorsa, rahat içebiliyorsanız sabahları ya da ikindi öğününe bir bardak süt koyun. Bunları yaparak bebeğiniz için zaten temel besinleri sağlamış oluyorsunuz. Kendinize yüklenmeyin, inşallah sağlıkla büyüyor yavrunuz.

Hangi magnezyumu kullaniyorsunuz acaba benimde kasıklarmda gerilme oluyor

İleriki haftalarda aslında daha net söyleniyor bebek büyük küçük diye. 1-2 hafta önde geride olması da normal kabul ediliyor canınızı sıkmayın. Öte yandan, muz, kaşar peyniri ve avokado bebeğe güzel kilo yapıyor diye biliyorum. Ben yedim çok kilo aldı diyemem ama hep böyle tavsiye ediliyor. Proteini de ihmal etmememiz lazım tabi.

Merhaba kaç haftalık 710 gram acaba ? Sıkmayın canınızı bence daha vakit var yakalar . Kaşar peynir,muz, yumurta , ceviz avokado benim bildiklerim bunlar hızlı aldıran olarak
Bugün tam 25+0dı 24+0 yaptı. Boyuda 31.9 cm çıktı. Karın çevresi beklediğinden küçüktü renkli doppler ile ayrıntılı inceledi bebeğe ulaşan kanallar normal olumsuz bir durumumuz yok dedi. Sanırım yakalama durumu olmaz böyle gidecek artık

Muz ve kaşar peyniri yumurta ve protein diye biliyorum canım kilo aldırıyor.

Kilosu az değil canım gayet iyi bence.

Meyve pek yemiyorum şekerden korktuğum için ama dikkat edeyim faydası olur elbet
Tavuk o kadar kokuyor ki bana eskiden yiyordum hatta ilk 3 ay bulantı yaşamadım tiksindiğim birşey olmamıştı bu ara kokuyor nedense birazda tatsız geliyor satılan tavuklar bilmiyorum belkide ben lezzetlendiremedim.
Ikindi gibi kefir içmeye çalışıyorum ama akşamlarıda yoğurt ekleyeyim
5 ay süresince çok dikkat ettim aslında ama çalıştığım için sürekli yiyecek düşünmekten ve öğün planlamaktan biraz yoruldum. Bir aydır salmıştım kendimi

Doktorda protein ağırlıklı beslenelim bundan sonra dedi
Yumurta kaşar avokado hergün yiyorum sanırım benim kız 24 haftalık kabul etmem lazım
Mantıken baktığımda eksik birşey yapmıyorum aslında

Evet canım karbonhidrat yemiyorum ekmek yemiyorum meyve abartmamaya çalışıyorum diyet uyguluyorum
Şuan iyiyim çok şükür kanamam flnda yok evde dinlenmeye bakıyorum öyle :)

Şeker baktıran arkadaşlar bebeğin suyu fazla diye doktor şüphelendi. Sizde neye göre şeker dedi Bu hafta sağlık ocağında kan vermiştim normaldi doktor o kan beklediği için düşük çıkabiliyor demişti hamur işini keseceksin dedi. Siz şimdi kan belli saatlerde kan verdiğinizde yüzük parmağından mı veriyorsunuz yoksa koldan mı normal kan alımı gibi.

Canım o tavuklarda antibiyotik oluyor bulabilir isen köy tavuğu bebek için besleyici olur.

Doktorda protein ağırlıklı beslenelim bundan sonra dedi
Yumurta kaşar avokado hergün yiyorum sanırım benim kız 24 haftalık kabul etmem lazım
Mantıken baktığımda eksik birşey yapmıyorum aslında
Öyle düşünmemek lazım bence ya, 4-5 gün 1 hafta bunlar normal farklar. 3 hafta üzerine çıkarsa fark biraz daha üstüne düşüyorlar. Erken döllenme ya da yapısal daha minyon bir bebek de olabilir. Benim ilk bebeğim de mesela 35. Hafta durup dururken kilo alımı durmuştu.

Normal kan alınıyor şeker yüklemesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…