• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    134
Kızlar merhaba, vajinal enfeksiyon geçirip temizleyebilen yani tamamen geçen var mı? Gebeliğin başından beri çekiyorum. Antibiyotik kullandığımda da en fazla 1 hafta 10 gün gidiyor sonra yine aynı. Bıktım resmen. Bu aralar iyice arttı. Duyduğum ne varsa denedim. Kekik çayıyla yıkadın, intim ürünler kullanıyorum. Şu airtienz pahalı pedden kullandım. Ama yok. Gün içinde işteyken aşırı terliyorum iç çamaşırım su gibi ıslak oluyor. Hatta ilk başıma geldiğinde su geldi sanıp aşırı korkmuştum 🙈 Bir kez değiştiriyorum ama sürekli değiştirme inkanım olmuyor. İki haftadır arttı bu terlemem ve enfeksiyonum da arttı. Çözüm de bulamadım buna. Evdeyken günde 3-4 defa değiştiriyorum. Çok canım sıkılıyor yaşam kalitemi düşürüyor. 10 yıllık evliyim bu ikinci gebeliğim, şimdiye kadar ne sistit geçirmiştim ne vajinal enfeksiyon hiç bilmezdim 😭
Birde 3 lü test yaptırdınız mı? Benim o arada kaynadı. Sanırım o ara doktora gitmedim hiç söyleyen de olmadı. Buraya da girememiştim bir ara konuşulduysa görmedim. 26. Haftadayım sizce gerekli mi

Şeker baktıran arkadaşlar bebeğin suyu fazla diye doktor şüphelendi. Sizde neye göre şeker dedi Bu hafta sağlık ocağında kan vermiştim normaldi doktor o kan beklediği için düşük çıkabiliyor demişti hamur işini keseceksin dedi. Siz şimdi kan belli saatlerde kan verdiğinizde yüzük parmağından mı veriyorsunuz yoksa koldan mı normal kan alımı gibi.
Doktorum bana da suyun fazla şeker olabilir dedi ama şeker yükleme istemedi. Açlık tokluk baktım ben kendim, normal çıktı. Ailede de olmayınca yükleme yapmadık. Suyum neden fazla böyle mi devam edecek bende merak ediyorum

Doktorum bana da suyun fazla şeker olabilir dedi ama şeker yükleme istemedi. Açlık tokluk baktım ben kendim, normal çıktı. Ailede de olmayınca yükleme yapmadık. Suyum neden fazla böyle mi devam edecek bende merak ediyorum
Benim koca ailede sadece babaannemde vardı şeker bebek bir hafta ileriden gidiyor ondan mı acaba anlamadım yani

Doktoruna uymanı tavsiye ederim. Gerekli gördüyse bence yaptır. Çünkü gebelik şekeri de önemli ve tehlikeli bir durum. Bana iki hamileliğimde de doktorum gerekli görmedi, hem ailede şeker öyküsü olan yok, hem ben zayıf hamile kalmıştım, hamilelik sürecimde de yavaş kilo aldığım için sadece açlık tokluk şeker bakılmasını yeterli gördü. Ama bu sefer hamileliğimin ilk aylarında beni hususi uyardı, hamurişi ve tatlı yememeye çalış, 3. gebeliklerde gebelik şekeri çok sık karşılaştığımız bir durum demişti. Belki bu sefer yaptırmamı tavsiye ederse yaptırırım. Doktoruma güveniyorum, ona göre hareket edeceğim.
63 kiloyla hamile kaldım suan 67 kiloyum tansiyonumdan dolayı dikkat etmeye çalışıyorum yediklerime kilo almamaya dikkat ediyorum ama babam şeker hastası dediğiniz gibi en iyisi doktorumu dinleyeyim sagolun🫠

Kızlar 2 hafta önce 22 haftalıkken acil serklaj oldum. Bugün koyu sarı akıntım oldu. Doktorum takip etmemi söyledi. Korkuyorum dikişler de açılma veya enfeksiyon yoktur değil mi?

Ben yaptırdım. Kilo varsa ailede şeker varsa önlem amaçlı yaptırmakta fayda var. Ama yakınında şeker ölçüm cihazı kullanan birileri varsa açlık ve tokluk şekerine ordan da bakman yeterli olabilir demişti doktorum. Özellikle fazla yediğinde tatşıyı çok kaçırdığın zamanlarda bakmak daha faydalı olabilir. O glikozu içmek gerçekten çok kötü bi deneyim olsa da vücuda aldığın şeker 1-2 dilim baklava ya da 5-6 yemek kaşığı pekmez kadar bişey. Yani önlem her şeydir. Bebeğe de zararı olacağını düşünmüyorum açıkçası. 🧿🙏
67 kiloyum suan kilo sorunum yok ama sanırım tansiyonum olduğu için önlem amaçlı istedi ama annelik içgüdüsüyle herhalde herseye korkarak yaklaşıyorumm ama doktorumu dinleyip yaptırayım en iyisii

Böyle durumlarda en önemli şey psikoloji. Fizyolojimiz psikolojimizden çok etkileniyor. Bence kendinizi oyalayacak bir şeyler bulun ve düşünmeyin. Dikkatinizi başka şeylere verin. Bol bol dua edin. Rabbim kalbinizi genişletsin, içinizi rahatlatsın inş. Bu saydığınız olumsuzluklar hiç bir şeyi olmayan bir gebe de gelişebilir. Sizde en ufak bir problem olmadan kolay bi doğum olabilir. Doğum zaten başlı başına riskli bir olay. Rabbimin takdiri. Kendinizi bırakın, tevekkül edin. Sağlıcakla gelsin 🌸
Haklısın canım çok güzel yazmışsın. Evde sürekli yattığımız için de oluyor sanırım. Rabbim kalbimizde ferahlık versin tevekküldeyiz.

Kızlar 2 hafta önce 22 haftalıkken acil serklaj oldum. Bugün koyu sarı akıntım oldu. Doktorum takip etmemi söyledi. Korkuyorum dikişler de açılma veya enfeksiyon yoktur değil mi?
Allah korusun canım. Sen bi doktoruna sor yarın istersen belki görmek ister seni. Kontrolün ne zaman?

Kızlar merhaba, vajinal enfeksiyon geçirip temizleyebilen yani tamamen geçen var mı? Gebeliğin başından beri çekiyorum. Antibiyotik kullandığımda da en fazla 1 hafta 10 gün gidiyor sonra yine aynı. Bıktım resmen. Bu aralar iyice arttı. Duyduğum ne varsa denedim. Kekik çayıyla yıkadın, intim ürünler kullanıyorum. Şu airtienz pahalı pedden kullandım. Ama yok. Gün içinde işteyken aşırı terliyorum iç çamaşırım su gibi ıslak oluyor. Hatta ilk başıma geldiğinde su geldi sanıp aşırı korkmuştum 🙈 Bir kez değiştiriyorum ama sürekli değiştirme inkanım olmuyor. İki haftadır arttı bu terlemem ve enfeksiyonum da arttı. Çözüm de bulamadım buna. Evdeyken günde 3-4 defa değiştiriyorum. Çok canım sıkılıyor yaşam kalitemi düşürüyor. 10 yıllık evliyim bu ikinci gebeliğim, şimdiye kadar ne sistit geçirmiştim ne vajinal enfeksiyon hiç bilmezdim 😭
Birde 3 lü test yaptırdınız mı? Benim o arada kaynadı. Sanırım o ara doktora gitmedim hiç söyleyen de olmadı. Buraya da girememiştim bir ara konuşulduysa görmedim. 26. Haftadayım sizce gerekli mi
Ben de yaptırmadım canım. Detaylı ultrasonda sıkıntı çıkmadı ise gerek yok bence.

Merhaba bende hem idrar yolu infeksiyonu hemde vaginal mantar vardı. Benim 3. Ayımda akıntım başladı ,beyaz sıvı gibi ve normal su gibi akıntım vardı doktor fitil verdi çokta fayda etmedi 1 ay sonra tekrarladı. Akıntı sarı ve yeşilimsiydi(afedersiniz) ve su gibi akıntı çoğaldı. Doktor başka fitil verdi ve idrar yolu infeksiyonu içinde ilaç kullanıyordum. Şimdi şükür kupkuruyum akıntım yok. Akıntıları ihmale almayın Allah korusun amnion suyunun açılmasını tetikliyormuş

Merhaba geçmiş olsun, amnion sıvısını gösteren pedler var ondan ala bilirsiniz

Enfeksiyon için antibiyotik tedavisi oldunuz mu, doktorunuzla görüştünüz mü? Akıntılarınız enfeksiyon kaynaklı değilse çok problem etmeyin. Gebelikte terleme, akıntı çok normal. Ben de normalde günlük pede hiç ihtiyaç duymazdım, iç çamaşırımı her gün değiştirmem yeterliydi. Gebelikte günde 4-5 kere günlük ped değiştiriyorum, sık sık akıntım geliyor ve ıslaklık hissi oluyor. Hep kuru tutmaya çalışıyorum. Birkaç hafta önce ürolojiye muayene oldum. Enfeksiyon çıktı ve doktor 5 günlük antibiyotik reçete etti. Fakat perinatologum hamilelerde her daim belli bir miktar enfeksiyon çıkması normaldir deyip antibiyotiği kullandırmadı.

3'lü test ben yaptırmadım. Yanlış hatırlamıyorsam 12. hafta civarı fetal DNA yaptırınca diğer tarama testlerine gerek kalmadı. Geciktirmeden bir danışın isterseniz doktorunuza.

Kızlar bebişin biberon, emzik vs temizlemek için buharlı temizleyici aldınız mı? Yoksa kaynatarak mı temizleyeceksiniz?
Sürekli kaynatırım dersen zor oluyor.. İmkan varsa sterilizatörlerden almak mantıklı.. ilk çocuğumda baya zorlandım. O yüzden 2.sinde araştırıp birtane alıcam.

Back