Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    6
Kızlar hastaneden geldim şimdi moralimi çok bozdular iki farklı hastaneye gittim ikiside aynı şeyi söyledi kese etrafında kanama alanı var ve gününe göre 4 gün geride,bebek göründü kalp atışı var lekem falan yok çok şükür ama ultrasondan kese etrafında kanama alanı var bı dahaki kontrole 1 ay sonra çağırdı ikiside ben 1 ayı bu korku stresle nasıl geçirecem🥺😢

Ben de 6+6 yım geçen hafta yoğun kanamam oldu. Rahimde kanama alanım vardı. Hastanede yattım. Progestan iğne gebeliğimin başından beri kullanıyorum. Eve geldikten sonra kahverengi lekelenmem devam etti arada kanama oldu bir kere hatta. Dün gece de koyu kahverengi akıntım oldu lekelenmelerim arttı iki gün önceye göre kasık ağrılarım var biraz. İğnelere devam ediyorum bol bol su içip yatıyorum.Daha önce düşüğüm olmuştu çok korkuyorum. Bebeklerimiz iyidir inşallah Rabbim aynı acıları yaşatmasın
Çok çok geçmiş olsun kızlar 🥺 Rabbim tez vakitte güzel haberler almayı nasip etsin 🤲

Muhtemelen zaten Protestan kullandığın için kanama olmuyor, kullanmasan belki de kanama olacak. Bol dinlen, bu şekilde atlatacağını düşünüyorum, ilk 3 ay düşük riski oluyor, biraz dişini sık, sonrasında rahatlarsın inşaallah.
İnşallah canım elimizden gelen o inşallah nasibimizdir miniklerimiz sağlıkla kucağımıza alırız 🤲🏻 🌸

Zaten doktorun dinlen demesi, aynen dediğin gibi sürekli yatmak demek. Banyo tuvalet dışında sürekli yatmak gerekiyor. Zor bir şey ama bir süre sonra vücut alışıyor. Yani imkanın varsa keşke annen, teyzen, ablan vs sana yardıma gelecek destek olacak birisi olsa da, risk geçene kadar bu dönemde yemek bulaşık filan hiç yapmasan en güzeli.
Annem bana gel dedi de kendi evimde daha rahatım eşim baya yardımcı oluyor birbirimizi idare edip atlatırız inşallah bu günleri 🤲🏻🤲🏻🌸

Kızlar acil yardıma ihtiyacım var, Dokuz haftalık oldum iki haftadır dişimde apse oluştu ve şimdi diş doktoruna geldim. Diş doktoru röntgen çekmek istedi, çektirmedim. böyle kan dolaşımı ile bebeğe zarar verebilir dedi. ben de şu an ne yapacağımı bilmiyorum, antibiyotik yazdı, hiçbir şey kullanmadan bekleyeyim mi? apse herhangi bir sıkıntı yaratır mı bebeğe bilmiyorum. bekliyim mi beklemeli miyim hangisi daha doğru olur bilmiyorum . Amerika da yaşıyorum ve burda doktorlara da çok güvenemiyorum, özellikle dişçilere. Benzer durum yaşayan var mı ?
Diş apsesi normal zamanda da cok tehlikeli, ihmale gelmez. En azindan iltihap kurusun müdahale ettirmesen bile. Antibiyotiğin kategorisi guvenli ise ben kullanirdim. Ki ilk hamileligimde kullandım 8 haftalikken ateşim olduğu icin
Benim şu anki doktorum diş sağlığına ozellikle değindi. Kontrole mutlaka gitmemi soyledi. Ben de almanyadayim.
Antibiyotik kullanirken ve sonrasinda bolca kefir içebilirsin, yogurt yiyebilirsin

Başladım antibiyotiğe, apseyi boşaltmadan bir ise yaramaz dedi tr de jinekolog bir arkadaşım. Ama hiç ellemeyi dusunmuyorum . Teşekkürler yorumunuz için 🙏🏻

Kızlar acil yardıma ihtiyacım var, Dokuz haftalık oldum iki haftadır dişimde apse oluştu ve şimdi diş doktoruna geldim. Diş doktoru röntgen çekmek istedi, çektirmedim. böyle kan dolaşımı ile bebeğe zarar verebilir dedi. ben de şu an ne yapacağımı bilmiyorum, antibiyotik yazdı, hiçbir şey kullanmadan bekleyeyim mi? apse herhangi bir sıkıntı yaratır mı bebeğe bilmiyorum. bekliyim mi beklemeli miyim hangisi daha doğru olur bilmiyorum . Amerika da yaşıyorum ve burda doktorlara da çok güvenemiyorum, özellikle dişçilere. Benzer durum yaşayan var mı ?
O yüzden hamilelik öncesi dış kontrolü yapıp diyorlar. :KK43: Benim de kanal vardı bugün yarın derken salladım Bir de üstüne plansız gebelik olunca kaldı ama mecbur yaptırmak zorundayım daha çok gidecek çünkü dişim .Kanal dolgu filan oluyor ama röntgen çekilmiyor gebelikte kullanılan sorun olmayan antibiyotikler ise kullanın çünkü enfeksiyon hem sizin hem bebek için tehlike olabilir

Kızlar şu bağırsak olayları ne olcak ya . Bi kabız oluyorum bi ishal oluyorum afedersiniz. Yemekten sonra karnım şişip taş gibi oluyor. Bi şey yiyesim gelmiyor artık bu yüzden. Çok fazla şişip sertleşiyor karnım rahatsız edici. Yediklerime de dikkat ediyorum halbuki
Sizin kaç haftalalik 6+2 benim hep kabız artık popom acıyor afedersin 🙁

Selam kızlar 🥰
Hamile olduğumu öğrendiğimden beri ayaklarım ısınmıyor benim☺️ne kadar kat kat giysem de yok ısınmıyor. Buz gibi.Eskimo gibi geziyorum evde ..Bu durumu yaşayan var mı ?Normalde hamileler ateş bastı derler hormanlardan .Ben donayrum🥶
Bende donuyorum donmaktan hasta oldum. Tırnaklarım mavi mor gibi bisi oluyor. Kar montum var onu giyiyorum herkes bana bakıyor sokakta birde şapka. Demir eksikliği olabilir ama bende var. Doktor 3. Aydan sonra dedi

Sizin kaç haftalalik 6+2 benim hep kabız artık popom acıyor afedersin 🙁
Merhaba, bu konu beni de zorluyor hamilelikte, tüp bebek olduğu için zaten yumurta toplama işleminden itibaren dönem dönem yaşadım kabizligi. Progestanin da yan etkisi olabileceğini düşünüyorum, yaziyor prospektuste. Her ne kadar tam anlamıyla cozemesem de birkaç şey var kendimde gözlemlediğim, belki size de yardımcı olur. Öncelikle sabah granola gibi lifli şeyler içine de kuru erik, incir iyi oluyor. Üstüne de bal veya pekmez koyuyorum ben. İçtiğim suyu takip ediyorum, 10 bardağı geçmeye çalışıyorum. Gluten(hasimatodan dolayı zaten kisitliyorum bunu) ve laktozun tetiklediğini dusunuyorum ama bu bana özel bir durum olabilir; belki sizde başka gıdalar yapıyordur aynı şeyi. Bu nedenle bu ikisine de dikkat ediyorum. Ekmek/makarna/fastfood pek yemiyorum örneğin-bazen dayanamiyorum elbette:KK43:. Ama belki de hepsinden önemlisi hareket etmek, evden çalışmaya dayalı olduğu için mesleğim zaten hareketsizlige egilimliyim. Kendimi zorlayıp her gün en az 30 dakika yürüyorum(tabii bunu da doktor onerisiyle yapiyorum, kisiye gore degisebilir). Hatta daha fazla yürüdüğüm günler, ne yersem yiyim hiç böyle bir sorun olmadığını fark ettim. Tüm bunlara rağmen 2 gun tuvalete cikamazsam da lif desteği alıyorum sabah aç karna, doktorum önerdi. Şimdilik ilaçsız idare edebildim, umarım yakında düzelir bu sorunumuz hepimizin.

Kızlar sabah bel ağrısıyla uyanan var mı?😭 aslında ben bunu hamileliğiembağlamıyorum önceden de olurdu. Keşke hamile kalmadan öncendoktora gitseydim🙁

Kizlar ben sanirim kabizligima cozum buldum sizede soylemek istiyorum, ben bir kac gundur wc zor cikiyordum ve inanilmaz karnim bagirsaklarim sisti.kabizdim, kayisi, corba naptiysam rahatlatmadi, ben normal zamanlarda cok aci yiyen sabahlari.bile kahvaltida en aci biber yiyen ve hic kabizlik cekmeyen bir insandim. Hamilelikle birakmistm belki zarari olur midem yanar diye, dun yemek yerken aksam 8-9 adet aci biber tursusu yedim aklima geldi cunku bagirsaklara iyi geldigi, sabah uyandigimda inanilmaz bir wc ihtiyacim oldu ve bagirsaklarim tamamrn temizlendi.. hatta size karnimin sis ve simdiki halini aticam. Eger gaviscon vs varaa evinizde midem yanar diye dusunurseniz onu icersiniz yiyince. Ama kesin cozum, sagdaki kabiz oldugum 3 gun soldaki biber sonrasi

Eklentiler

• InShot_20241108_100827016.jpg
    InShot_20241108_100827016.jpg
    79,1 KB · Görüntüleme: 63
Kizlar ben sanirim kabizligima cozum buldum sizede soylemek istiyorum, ben bir kac gundur wc zor cikiyordum ve inanilmaz karnim bagirsaklarim sisti.kabizdim, kayisi, corba naptiysam rahatlatmadi, ben normal zamanlarda cok aci yiyen sabahlari.bile kahvaltida en aci biber yiyen ve hic kabizlik cekmeyen bir insandim. Hamilelikle birakmistm belki zarari olur midem yanar diye, dun yemek yerken aksam 8-9 adet aci biber tursusu yedim aklima geldi cunku bagirsaklara iyi geldigi, sabah uyandigimda inanilmaz bir wc ihtiyacim oldu ve bagirsaklarim tamamrn temizlendi.. hatta size karnimin sis ve simdiki halini aticam. Eger gaviscon vs varaa evinizde midem yanar diye dusunurseniz onu icersiniz yiyince. Ama kesin cozum, sagdaki kabiz oldugum 3 gun soldaki biber sonrasi
Aa evet acı biber çok etki ederdi gerçekten iyiki hatırlattınız🤣 bende sizin sağdaki haliniz gibiyim şuan. Deneyeceğim teşekkür ederiz

Kızlarrr kasık ağrısı normaldir değil mi🤣 bu sabah kasık ağrım var . Sabah uyandığımda belim ağrıyordu şimdi kasığıma attı. Soğuktan olabilir mi diye düşündüm de çünkğ normalde ağrımazdı . Biraz uzanıp dinleneceğim umarım geçer 😞 sizin kasık ağrılarınız ne denli oluyor? Bu arada döngüme göre bugün regl tarihim acaba onunla da alakalı olabilir mi. Bir yerde okumuştum vücut o dönemlerde regl olmaya alıştığı için o dönemler ağrı olur diye

Kızlarrr kasık ağrısı normaldir değil mi🤣 bu sabah kasık ağrım var . Sabah uyandığımda belim ağrıyordu şimdi kasığıma attı. Soğuktan olabilir mi diye düşündüm de çünkğ normalde ağrımazdı . Biraz uzanıp dinleneceğim umarım geçer 😞 sizin kasık ağrılarınız ne denli oluyor? Bu arada döngüme göre bugün regl tarihim acaba onunla da alakalı olabilir mi. Bir yerde okumuştum vücut o dönemlerde regl olmaya alıştığı için o dönemler ağrı olur diye
Bende onu duymuştum hatta ablam ve kuzenim 4.aya kadar hep adet sancısı bel ağrısı çekmişler adet günlerinde,benimde dün akşam belime elektrik çarpması gibi ani acı saplandı sonra kasiklarda dolaştı ağrısı hala devam ediyor 😟 :KK43:

Ben 9+5 bu haftaya kadar belki ara ara 10 gun kasigim agrimistir gun icinde :) mesela bugun sol kasiga 1 kere sizi vurdu, 6 haftalikken 1 gun 2 gun kasiklarm agrimisti. Google bununla alakali yazi vardi aslinda, gebelikte hangi haftalarda kasiklar agrir ve normaldir gibi

Ben 9+5 bu haftaya kadar belki ara ara 10 gun kasigim agrimistir gun icinde :) mesela bugun sol kasiga 1 kere sizi vurdu, 6 haftalikken 1 gun 2 gun kasiklarm agrimisti. Google bununla alakali yazi vardi aslinda, gebelikte hangi haftalarda kasiklar agrir ve normaldir gibi
Benim sol tarafım ağrıtor. Dediğiniz gibi bugüne kasar 1-2 sızı vuracak şekilde ağeıyordu ama bu sabah uyandığımdan beri geçmedi:KK43:

X