• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    81
Hiç takılma hasimato etkileyebiliyor çok canını sıkıp merak edersen dediğim gibi endokrin ve hematoloji ultrason ile anlayabiliyor en zararsızı ve kesin tanı ultrason oluyor bu dönemde inşallah gerek kalmaz bile 🤗 bu arada hasimato için mutlaka kan takibi yaptır hamilelikte çok önemliymiş ben 3 haftada bir gidip ilaç dozu değiştiriyorum bebek için önemli bı hormonmuş

Valla ben saldım yüzüm şuan sakal gibi geçen ağda yaptırdım sivilceler kıllardan daha çok çıktı onlar geçinceye kadar yine kıllar çıktı bende dışarıya pek çıkmıyorum çıkınca şalımla kamufle ediyorum diğer bölgeleri de umursamıyorum bikini ve koltuk altına da mecbur jilet kullanıyorum 🤷🏻‍♀️ amaan takma bebişler iyi olsun da killarda bizim bı parcamiz olması gerekiyor doğamızda var ki çıkıyor olması gerekmeseydi cikmazdilar öyle düşün 🌸🌸
Tabi bebwk iyi olsun ama eşim ve kendim için de temiz kalmak hep güzel elim yetiştiği yerleri epilatör yardımıyla alıyorum ama diğerleri jilet buda git gide fazlalaşıyor

Bence seans haklarını dogumdan sonraya birak. Ben lazer tüm seanslari yaptirmistim tabiki kan akışı cok olan bir bölge olduğu tamamen bitmiyor ama epey geç cikip azalıyor. Ve benim kıla hiç tahammülüm yok en ufak çıktığı gibi alırım. Bu son 2 haftada gözlemledim ki cogaldilar ve daha erken ciktilar. Hamilelikten heralde . Ben epilator kullaniyorum, en ufak cikanlari bile topluyor. Hamileliğini epilator ile idare edip, doğum sonrasi seanslara yakin tekrar jilet kullanip killari lazerin göreceği kalınlığa getirmiş olursun. Ben de doğum sonrasi tekrar bir kaç seans almayı düşünüyorum.
Bn seans başı ücret ödüyordum ve gerçekten çok memnun kalmıştım keşke hiç olmadalar doktoruma sordum 5. Aydan sonra gidebilirsin demiş 🤷‍♀️ bilemedim ki

Kızlar yaklaşık 2 hafta önce koltuk altımda elime mercimek büyüklüğünde küçük sert bir şey geldi. İşin tuhaf kısmı tamamen bilinçsiz bir şekilde ablamla telefonda konuşurken elim rastgele koltuk altıma gitti ve onu farkettim. Acaba yeni oluşan bir şey mi yoksa uzun zamandır vardı ama yeni mi fatkettim hiç bilmiyorum. Önce eşime gösterdim tabi, küçüklüğünü gördüğünde epey bir dalga geçti benimle buna mı kafayı taktın diye... ama bence beni rahatlatma şeklini dalgayla gösterdi çünkü sonra kadın doğum doktoruna göster o zaman, bir şey varsa o seni yönlendirir dedi. Ben de kadın doğum doktoruma gösterdim, o da evet lenf bezlerinle alakalı bir şey var ama şu an yapılacak bir şey yok, boşuna endişe etme ve elinle oynama, 5 aylık olduğunda hala aynı şey duruyorsa memografi çektiririz dedi. Yaklaşık 1 ay sonra 5 aylık oluyoruz. Beni bir endişe sardı, 2 haftadır hala duruyor ama büyüme de yok çok şükür aynı boyutta. Ya geçmezse ve ciddi bir durumsa diye korkuyorum içten içe. Aslında uzun süredir aklımda değildi, az evvel öyle boş dururken yine bilinçsiz elim gitti. YouTubedan doktorların meme kanseri videolarını izledim, meme nasıl kontrol edilir filan, ben de denedim, koltuk altımdan başka yerde elime gelen bir şey yok. İnşaallah ciddi bir durum değildir, ya da gerçekten bir kitle bile varsa iyi huyludur inşaallah diye dua ediyorum sadece. Biliyorum şu an için duadan başka elimden gelen bir şey yok, yapabileceğim tek şey beklemek. Ama size de içimi dökmek istedim. Bakalım Mevla neler gösterecek.
Bir genel cerraha gidin isterseniz, ultrason ile bakar. Iciniz rahatlar. Enfeksiyonla alakali bir sey olabilir.

Tabi bebwk iyi olsun ama eşim ve kendim için de temiz kalmak hep güzel elim yetiştiği yerleri epilatör yardımıyla alıyorum ama diğerleri jilet buda git gide fazlalaşıyor
Ben senelerdir jilet yapiyorum 15 senesi var minimum hic artis olmadi. Cilt yapim geregi agda ya da epilasyon aleti ile kokten alindiginda cok sivilcelenmem sonra da cilt lekelerim oluyordu, jiletle batik vs de olmuyor, haftada 1 aliyorum cok kisa suruyor canim acimiyor killar da cogalmiyor. 15 sene once lazere gitmistim azalmisti, sonrasinda jiletle devam ettim hep, ne kadar kaldiysa senelerdir ayni derece devam etti. En cok genital bolgede var kil kokleri daha cok besleniyor orda, azalmasi %50 oraninda olmustu, kol alti %90 bacaklar da %75 azaldi diyebilirim kabaca. Ve hic artmadi.

Kizlar cok sacma sekilde canim cigkofte hamburger dondurma istiyor hepsini bir arada tuketmek istiyorum
Gozumun onunden 2 gundur cigkofte 1 haftadir burger geciyor dondurma ne alaka onu hala cozemedim 😀
Yemezsem catlayacak gibiyim 😀
Bende gecen haftalarda çiğkofte sayikladim.ama öyle nefsimi körelticek kadar falan yiyemezdim🫠☺️.dolu dolu yiyecektim. Kendim yaptım enfes oldu ..çok basit evde yapılabilir mutlutablo mutlutablo cuğum.

Herkese selamlar 15+6'dan umarım herkesin keyfi yerindedir. Benzer haftalarda olanlarımız hareketleri hissediyor musunuz ben elimle karnımı biraz sıkıştırınca bir pıtırtılar var gibi ama asla emin olamıyorum. Artık 2. trimester enerjisi de geldiği için hareketleri hissedemediğim için kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum:) Bir de ben çay-kahve hiç içmiyordum aslında, son kontrolümde tansiyonum biraz düşük olduğu için ve baş ağrılarım olduğu için günde bir tane iç demişti doktor. Arada istemeden bir kahve veya çay içmeye başladım ama baş ağrıma da iyi geldi gerçekten. Halbuki hiç tüketmek istemiyordum benzer bir durum yaşayan var mı böyle baş ağrısı vs olup doktordan çay kahve önerisi alan var mı siz ne kadar içiyorsunuz? Benim de yıllardır yemememe rağmen canım geçenlerde çiğköfte çekti herhalde hamilelik hormonları ile çiğköftenin bir alakası var herkesin başına geldiğine göre:KK48:

Ben senelerdir jilet yapiyorum 15 senesi var minimum hic artis olmadi. Cilt yapim geregi agda ya da epilasyon aleti ile kokten alindiginda cok sivilcelenmem sonra da cilt lekelerim oluyordu, jiletle batik vs de olmuyor, haftada 1 aliyorum cok kisa suruyor canim acimiyor killar da cogalmiyor. 15 sene once lazere gitmistim azalmisti, sonrasinda jiletle devam ettim hep, ne kadar kaldiysa senelerdir ayni derece devam etti. En cok genital bolgede var kil kokleri daha cok besleniyor orda, azalmasi %50 oraninda olmustu, kol alti %90 bacaklar da %75 azaldi diyebilirim kabaca. Ve hic artmadi.
Bilmiyorum ya bnm ki yani bi insanın heryerinde demi kıl çıkar

Kızlar selam bayadır girmedim ben foruma , bugün 16+2 olduk ve doktor randevum vardı bebek 225gr ve 18 cm olmuş, ben bu arada 5/6 kilo aldım.. bir önceki gebeliğimde 7. Ayımda 7 kilo almıştım şuan 5. Aya yeni girdik korkuyorum açıkçası çok kilo alcam diye. Siz napyorsunuz ne durumdasınız?

Kızlar selam bayadır girmedim ben foruma , bugün 16+2 olduk ve doktor randevum vardı bebek 225gr ve 18 cm olmuş, ben bu arada 5/6 kilo aldım.. bir önceki gebeliğimde 7. Ayımda 7 kilo almıştım şuan 5. Aya yeni girdik korkuyorum açıkçası çok kilo alcam diye. Siz napyorsunuz ne durumdasınız?
Maşallah aldığınız kilolar bebeğe yaramış ama :) ben 2 kilo aldım 16+ü da 150 gram idi bebek iyi dedi doktor. Ama benimde şu haftadan sonra iştahım çok arttı muhemelen hızlıca kilo alacağım

Kızlar biraz üşütmüştüm şükür ağır geçmedi . Ama şuan burnum tıkanıyor . Benim de tıkandı mı kökten tıkanıyor tamamen nefessiz kalıtorum resmen. Geçen sene bi burun spreyğ vardı bi sıktım mı müthiş açardı ve onun dışında doğal her yolu denemiştim işe yaramamıştı. Şimdi burın için hamilelrrin kullanabildiği bir sprey öneriniz var mı? Doğal olan çoğu şeyi denedim açılmadı

Herkese selamlar 15+6'dan umarım herkesin keyfi yerindedir. Benzer haftalarda olanlarımız hareketleri hissediyor musunuz ben elimle karnımı biraz sıkıştırınca bir pıtırtılar var gibi ama asla emin olamıyorum. Artık 2. trimester enerjisi de geldiği için hareketleri hissedemediğim için kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum:) Bir de ben çay-kahve hiç içmiyordum aslında, son kontrolümde tansiyonum biraz düşük olduğu için ve baş ağrılarım olduğu için günde bir tane iç demişti doktor. Arada istemeden bir kahve veya çay içmeye başladım ama baş ağrıma da iyi geldi gerçekten. Halbuki hiç tüketmek istemiyordum benzer bir durum yaşayan var mı böyle baş ağrısı vs olup doktordan çay kahve önerisi alan var mı siz ne kadar içiyorsunuz? Benim de yıllardır yemememe rağmen canım geçenlerde çiğköfte çekti herhalde hamilelik hormonları ile çiğköftenin bir alakası var herkesin başına geldiğine göre:KK48:
Ben 1-2 acik cay ve kafeinsiz kahve ya da kafeinsiz kahveye 1 cay kasiginin ucuyla kahve ekliyorum. Bazen denk gelirse disarida 3-4 sefer latte ya da 2-3 bardak normal cay ictigim oldu.

Kızlar biraz üşütmüştüm şükür ağır geçmedi . Ama şuan burnum tıkanıyor . Benim de tıkandı mı kökten tıkanıyor tamamen nefessiz kalıtorum resmen. Geçen sene bi burun spreyğ vardı bi sıktım mı müthiş açardı ve onun dışında doğal her yolu denemiştim işe yaramamıştı. Şimdi burın için hamilelrrin kullanabildiği bir sprey öneriniz var mı? Doğal olan çoğu şeyi denedim açılmadı
Cocuklarin kullandigi cold mix damlaya kullanilabilie belki bir bakabilirsin. Serum fizyolojik damla da kullanilabilir tuzlu su zaten.

Ben 1-2 acik cay ve kafeinsiz kahve ya da kafeinsiz kahveye 1 cay kasiginin ucuyla kahve ekliyorum. Bazen denk gelirse disarida 3-4 sefer latte ya da 2-3 bardak normal cay ictigim oldu.
Çay zararlı mı ya bn hamilelikten önce sevmezdim ama şuan çok güzel geliyor içiyorum valla

Ben her gun kafein aliyorum, onemli olan 200mg'i gecmemek. Bi fincan turk kahvesi bi bardak cay icilebilir, bardak basi 50-60mg gibi dusunun kafein miktarini. Ama latte americano vs olursa bardak buyuk olunca vr kahveler sert olunca kafein miktari degisiyor onlari bilerek internetten kontrol ederek tuketmek gerekebilir. Hic kafein almazsam bas agrisi ve halsizlik oluyor.

kahve ile normalde hiç aram yoktu ama baş ağrıma iyi geldiğini farkedince de elim gitmeye başladı ne yazık ki. Kafeinsiz olunca aynı etki olur mu emin olamadım ama bir deneyeceğim yönteminizi çok teşekkür ederim.

Ben her gun kafein aliyorum, onemli olan 200mg'i gecmemek. Bi fincan turk kahvesi bi bardak cay icilebilir, bardak basi 50-60mg gibi dusunun kafein miktarini. Ama latte americano vs olursa bardak buyuk olunca vr kahveler sert olunca kafein miktari degisiyor onlari bilerek internetten kontrol ederek tuketmek gerekebilir. Hic kafein almazsam bas agrisi ve halsizlik oluyor.
Evet benim de bedenim belirli bir ölçüde kafeine ihtiyaç duyuyor sanırım. Bir tane küçük cappuccino içiyorum ama her gün içmemeye çalışıyorum baş ağrım günlük hayatımı çok çok etkilerse. Sanırım düzenli olarak 200mg üzeri tüketmek erken doğum riskini arttırıyormuş bu açıdan süreklilikten kaçınmaya çalışıyorum ben de. Yine de kötü hissettim işte sanki diğer tüm beslenme şeklim dört dörtlükmüş gibi kafein canımı sıkıyor. Teşekkür ederim cevabınız için.

Evet benim de bedenim belirli bir ölçüde kafeine ihtiyaç duyuyor sanırım. Bir tane küçük cappuccino içiyorum ama her gün içmemeye çalışıyorum baş ağrım günlük hayatımı çok çok etkilerse. Sanırım düzenli olarak 200mg üzeri tüketmek erken doğum riskini arttırıyormuş bu açıdan süreklilikten kaçınmaya çalışıyorum ben de. Yine de kötü hissettim işte sanki diğer tüm beslenme şeklim dört dörtlükmüş gibi kafein canımı sıkıyor. Teşekkür ederim cevabınız için.
Kahve içmezsem baş ağrısı yüzünden parol içmek zorunda kalıyorum 😅
Maalesef bağımlı olmuşuz
Günü verimli geçirmek için kafeine ihtiyaç duyuyoruz zaten belirli bir miktar serbest çok daha zararlı şeyler vardır. Ve en önemlisi bizde insanız mükemmel değiliz elimizden geleni yapsak yeterli bence 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Çay zararlı mı ya bn hamilelikten önce sevmezdim ama şuan çok güzel geliyor içiyorum valla
Kafeini kisitliyorlar aslinda.ben de cok zorlaniyorum ama sinirli icmekte fayda var. Banu ciftciden alintiliyorum;

Aşırı olmayan kafein tüketiminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yoktur. Aynı zamanda, fazla kafein, gebelikte zaten artan, uyku bozuklukları, baş ağrısı, sık idrara çıkma ve susuz kalma şikâyetlerini artırabilir. Burada sınır, kafein içeren içecekleri günde 2 büyük kupadan fazla tüketmemektir. Çay, kola, kakao ve çikolatada da kafein olduğunu unutmayın.

Kahvenin yanı sıra, çay, kola, kakao ve çikolatanın da kafein içerdiğini unutmayın. Bunların yerine kafeinsiz içecekler ve soda içebilirsiniz ama 2 fincana kadar Türk kahvesinin de bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Başka bir sağlıklı seçenek de bunların yerine, süt, taze sıkılmış meyve suları ve limonata tüketmeniz olabilir

Ay ben listeye yazılmamışım yeni fark ettim 😂 aylardır buraya mesaj yazıyorum halbuki 😂
Etiket nasıl yapılıyor acaba mutlutablo görür umarım bu mesajı 🙈🙏
Kaçıncı çocuk:1
Sat:14 Eylül
Kese:5+0
Kalp atışı:7+5
Tahmini doğum:21 haziran

Back
X