• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    81
Kahve içmezsem baş ağrısı yüzünden parol içmek zorunda kalıyorum 😅
Maalesef bağımlı olmuşuz
Günü verimli geçirmek için kafeine ihtiyaç duyuyoruz zaten belirli bir miktar serbest çok daha zararlı şeyler vardır. Ve en önemlisi bizde insanız mükemmel değiliz elimizden geleni yapsak yeterli bence 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Tam olarak böyle oldu ben de doktora başım ağrıdığı için parol içtim deyince çay veya kahve iç dedi :) Bedenimizi dinlemek de önemli güvenli miktarlar içerisinde istediğini vereceğiz artık

Ay ben listeye yazılmamışım yeni fark ettim 😂 aylardır buraya mesaj yazıyorum halbuki 😂
Etiket nasıl yapılıyor acaba mutlutablo görür umarım bu mesajı 🙈🙏
Kaçıncı çocuk:1
Sat:14 Eylül
Kese:5+0
Kalp atışı:7+5
Tahmini doğum:21 haziran
mutlutablo mutlutablo sanırım böyle yapılıyor umarım görür :)

Sizinle yaşımız haftamız ilk gebeliğimiz olması açısından benzeriz hareketleri hissediyor musunuz :)

Herkese selamlar 15+6'dan umarım herkesin keyfi yerindedir. Benzer haftalarda olanlarımız hareketleri hissediyor musunuz ben elimle karnımı biraz sıkıştırınca bir pıtırtılar var gibi ama asla emin olamıyorum. Artık 2. trimester enerjisi de geldiği için hareketleri hissedemediğim için kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum:) Bir de ben çay-kahve hiç içmiyordum aslında, son kontrolümde tansiyonum biraz düşük olduğu için ve baş ağrılarım olduğu için günde bir tane iç demişti doktor. Arada istemeden bir kahve veya çay içmeye başladım ama baş ağrıma da iyi geldi gerçekten. Halbuki hiç tüketmek istemiyordum benzer bir durum yaşayan var mı böyle baş ağrısı vs olup doktordan çay kahve önerisi alan var mı siz ne kadar içiyorsunuz? Benim de yıllardır yemememe rağmen canım geçenlerde çiğköfte çekti herhalde hamilelik hormonları ile çiğköftenin bir alakası var herkesin başına geldiğine göre:KK48:
Aynı haftadayız bende 15+6 🫶

mutlutablo mutlutablo sanırım böyle yapılıyor umarım görür :)

Sizinle yaşımız haftamız ilk gebeliğimiz olması açısından benzeriz hareketleri hissediyor musunuz :)
Hayır 😭
1 haftadır sırt üstü yatıp elimi koyup konuşuyorum ama maalesef kıpırtı yok 😅 bide nası olduğunu bilmediğim için varsada anlamıyorum sanırım orda hep bir hareketlilik var bağırsaktan dolayı
Eşime sen konuş belki tepki verir diyorum ama gülüyor 😂 Ancak 17den sonra demişti doktor ama işte bir umut
Siz hissettiniz mi?

Hiç takılma hasimato etkileyebiliyor çok canını sıkıp merak edersen dediğim gibi endokrin ve hematoloji ultrason ile anlayabiliyor en zararsızı ve kesin tanı ultrason oluyor bu dönemde inşallah gerek kalmaz bile 🤗 bu arada hasimato için mutlaka kan takibi yaptır hamilelikte çok önemliymiş ben 3 haftada bir gidip ilaç dozu değiştiriyorum bebek için önemli bı hormonmuş

Valla ben saldım yüzüm şuan sakal gibi geçen ağda yaptırdım sivilceler kıllardan daha çok çıktı onlar geçinceye kadar yine kıllar çıktı bende dışarıya pek çıkmıyorum çıkınca şalımla kamufle ediyorum diğer bölgeleri de umursamıyorum bikini ve koltuk altına da mecbur jilet kullanıyorum 🤷🏻‍♀️ amaan takma bebişler iyi olsun da killarda bizim bı parcamiz olması gerekiyor doğamızda var ki çıkıyor olması gerekmeseydi cikmazdilar öyle düşün 🌸🌸
😄 Doğal ve rahatlatıcı bir bakış açısı. Tebessüm ettirdi :)

Kizlar cok sacma sekilde canim cigkofte hamburger dondurma istiyor hepsini bir arada tuketmek istiyorum
Gozumun onunden 2 gundur cigkofte 1 haftadir burger geciyor dondurma ne alaka onu hala cozemedim 😀
Yemezsem catlayacak gibiyim 😀
Dün gece ben de rüyamda dondurma gördüm. Normalde Bayadır aklıma gelip gidiyordu ama kendime hakim oluyordum dün de gece boyu rüyamda dondurma yiyince bugün gidip aldım artık bi kutu 🤷‍♀️😊 yapacak bişey yok

😄 Doğal ve rahatlatıcı bir bakış açısı. Tebessüm ettirdi :)
Takarsak dağ olur elimizden gelebilecek biseyde yok onun için salalım ki kafamız rahat olsun zaten taktığımız takacağımız çok şey oldu ve olacak bı ara kafamı kurcaliyordu ama artık önemsememeyi öğrendim herşeye doğal normal diyip bı kılıf uyduruyorum 🤫😅😅

Hayır 😭
1 haftadır sırt üstü yatıp elimi koyup konuşuyorum ama maalesef kıpırtı yok 😅 bide nası olduğunu bilmediğim için varsada anlamıyorum sanırım orda hep bir hareketlilik var bağırsaktan dolayı
Eşime sen konuş belki tepki verir diyorum ama gülüyor 😂 Ancak 17den sonra demişti doktor ama işte bir umut
Siz hissettiniz mi?
Ben ve eşim de hiç konuşamıyoruz ya sadece sürekli ellerimiz karnımda :) işte birkaç gecedir aniden uyanıyorum acaba hareketli olduğu için mi uyandım diyorum elimi biraz bastırınca böyle çok ama çok minik bir dalga gibi pıt pıt bir veya iki tane hissediyorum gibi ama benim de çok bağırsak sorunum var hiç emin olamıyorum. Hiç devamı gelmiyor bir de inanılmaz hafif bir his. İnşallah bir an önce hissetmeye başlarız çok merak ediyorum ben de :anneadayı:
Aynı haftadayız bende 15+6 🫶
Sanırım bir arkadaş grubumuzun veri analizini yapmıştı ismini hatırlayamadım elleri dert görmesin o da demişti en çok doğum 22sinde diye :) Siz hissettiniz mi

Ben ve eşim de hiç konuşamıyoruz ya sadece sürekli ellerimiz karnımda :) işte birkaç gecedir aniden uyanıyorum acaba hareketli olduğu için mi uyandım diyorum elimi biraz bastırınca böyle çok ama çok minik bir dalga gibi pıt pıt bir veya iki tane hissediyorum gibi ama benim de çok bağırsak sorunum var hiç emin olamıyorum. Hiç devamı gelmiyor bir de inanılmaz hafif bir his. İnşallah bir an önce hissetmeye başlarız çok merak ediyorum ben de :anneadayı:

Sanırım bir arkadaş grubumuzun veri analizini yapmıştı ismini hatırlayamadım elleri dert görmesin o da demişti en çok doğum 22sinde diye :) Siz hissettiniz mi
Ay doğrudur bence sizin hissettiğiniz ❤️
Bende merakla bekliyorum hissedeceğim günü bugün uygulamada patates büyüklüğünde yazıyor küçük bir patatesse hissetmemekte normal gibi bilmiyorum doğru zamanı bekliyordur belki moralim bozuk olduğu bir an beni mutlu edecektir kızım 🩷

Merhaba kızlar benim son âdet tarihimin ilk günü 30 kasm 29 yada 30 Aralık adet olmam gerekiyordu evde test yaptım negatif çıktı kan verdim <2 çıktı ama hala adet olmadım hiç bukadar gecikmezdim ya 2gun erken yada geç olurdum böyle olupta sonra hamile olduğunu örene var mı?!

Yok ben daha hissemedim ama ilk gebeliğim normalmiş bu haftalarda hissetmemek sanırım :)

Ay doğrudur bence sizin hissettiğiniz ❤️
Bende merakla bekliyorum hissedeceğim günü bugün uygulamada patates büyüklüğünde yazıyor küçük bir patatesse hissetmemekte normal gibi bilmiyorum doğru zamanı bekliyordur belki moralim bozuk olduğu bir an beni mutlu edecektir kızım 🩷
Ben de farklı uygulamalardan bakıyorum mango yazıyor kivi yazıyor gerçekten onu da nasıl hissedeceğiz ki daha çok küçük :) şimdi size yazarken baktım benimki yarın patates oluyormuş :KK48: başlarda ultrasonda hep 1-2 gün geride çıkıyordu ben de eşime anlatıyordum yavrum geride kalmış yaa diye. Sanki ilkokula başlamış da okuma yazmayı öğrenirken geride kalmış :-)şimdi de böyle hareketini sorguluyorum ama bence bağırsaktır ya sizden bile küçükmüş. Tam emin bir şekilde hissettiğim güne kadar ben de ilk hareketi diye varsayamayacağım. En güzel zamanda hissettirecekler kendilerini bence de

Kızlar sonunda bugün gördüm kızımı ama arkası dönüktü hiç güzel poz vermedi resim alamadık neyse ki gelisimi falan iyiymis plesanta asagidaydi yukari çıkmış dedi. Ben cok kilo aldım doktor böyle olmaz dedi 155 boyum zaten 73 kiloydum 82 olmuşum diyetisyene yönlendirdi ama diyetisyene gitsem nolcak iradem yok benim hele bide simdi hamilelikte nasıl direncem yemicem bilmiyorum

Canım iyi düşün olumsuza yorma . Benim iki mememde de fibrokistler var . Hormonal değişiklerden oluşuyorlar çoğu . Emzirdim bi önceki çocuğumda yine geçmedi .bazen benim de kafamı kurcalıyor . Dua et Allah’a sığın ❤️❤️iyi huyludur inşallah
İnşaallah çok sağ ol, teşekkür ederim yazdığın için. Gerçekten iyi ki buraya içimi dökmüşüm, şu an bayağı içim ferahladı.

Bir genel cerraha gidin isterseniz, ultrason ile bakar. Iciniz rahatlar. Enfeksiyonla alakali bir sey olabilir.
Evet belki de enfeksiyonla ilgili bir durumdur. Kadın doğum doktorum 5 ay olana kadar bekleyelim dedi ama 10 gün sonra randevum var o zaman yine bu konuyu açmayı düşünüyorum. Enfeksiyon ihtimalini de sorarım o zaman.

Kızlar sonunda bugün gördüm kızımı ama arkası dönüktü hiç güzel poz vermedi resim alamadık neyse ki gelisimi falan iyiymis plesanta asagidaydi yukari çıkmış dedi. Ben cok kilo aldım doktor böyle olmaz dedi 155 boyum zaten 73 kiloydum 82 olmuşum diyetisyene yönlendirdi ama diyetisyene gitsem nolcak iradem yok benim hele bide simdi hamilelikte nasıl direncem yemicem bilmiyorum
Maşaallah bebişin yukarı çıkmasına çok sevindim. Evet kilo konusunda biraz hızlı gitmişsin ama demek ki mide bulantın yok yiyebiliyorsun o da bir açıdan iyi bir şey. Biraz sağlıklı şeylere yönelirsen toparlarsın inşaallah. Bana da doktorum hamurişi ve şekeri kes dedi. Ama ben kızıma beslenme ayarlayacağım ayağına poğaçaları lüp lüp götürüyorum ne yazık ki. Biraz kendimize sahip çıkmamız lazım. Elele verelim birbirimizi destekleyelim başarabiliriz. 💪💪

Merhaba kızlar benim son âdet tarihimin ilk günü 30 kasm 29 yada 30 Aralık adet olmam gerekiyordu evde test yaptım negatif çıktı kan verdim <2 çıktı ama hala adet olmadım hiç bukadar gecikmezdim ya 2gun erken yada geç olurdum böyle olupta sonra hamile olduğunu örene var mı?!
Öncelikle her şey gönlünce olsun ❤️ evde yapılan testler yanlış çıkabiliyo ama kan testinde negatif çıktıysa bence sonuç doğrudur diye düşünüyorum. Birkaç gün sonra tekrar kan ver istersen emin olmak için. Adet gecikmesinin hamilelik dışında birçok sebebi olabilir, belki stres, hava değişikliği, bir ilaç, ot benzeri şeylerin kür gibi belli tekrarlarla yapılması vs, bir çok şey adetin gecikmesine neden olmuş olabilir. Biraz daha bekle, hala olmuyorsan bir kadın doğum doktoruna muayene olmaya gidebilirsin.

Maşaallah bebişin yukarı çıkmasına çok sevindim. Evet kilo konusunda biraz hızlı gitmişsin ama demek ki mide bulantın yok yiyebiliyorsun o da bir açıdan iyi bir şey. Biraz sağlıklı şeylere yönelirsen toparlarsın inşaallah. Bana da doktorum hamurişi ve şekeri kes dedi. Ama ben kızıma beslenme ayarlayacağım ayağına poğaçaları lüp lüp götürüyorum ne yazık ki. Biraz kendimize sahip çıkmamız lazım. Elele verelim birbirimizi destekleyelim başarabiliriz. 💪💪
Evet aynen beni de beslenmeler ve kızım arkadaşı ile gorussun diye bulusmalar gorusmeler bitirdi habire pasta börek sistim. Hiç bulantim olmadi desem yeridir en başından beri iştahım tersine cok açık bide ben sürekli diyet yapan biriydim çocuk olunca acısını çıkardım sanki hani bunca zaman yiyemedim şimdi bebek bahanesiyle ipin ucunu kaçırdım. Evet birbirimizi gaza getirelim sağlıklı beslenelim bundan sonra paketli gıdaları cikarmakla baslicam ben bi ay kendim denicem sonra diyetisyene giderim kendim yapamazsam 3 bin dedi ya ücretini hem ac kalcam hem o kadar para vercem cok sacma bi kendim deniyeyim olmazsa veririm artık 🤣

Kaçıncı haftada yukarı çıkmış oldu canım? Benimki de çıkar inşallah.

Back
X