• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    81
İnşallah kötü bişey yoktur gönlünü ferah tut benim koltuk altı göğüsler bacaklar gıdı kulak arkası gibi bir çok yerde irili ufaklı var lenf nodüllerim benimki çoğalan cinsten ama müdahale gerektirmediği için ağrı yapınca enfeksiyon kaptığını anlıyorum antibiyotik başlıyoruz hamilelikten bikac ay önce karaciğer duvarında da bikac tane görüldü çok temkinliyim hamilelikte antibiyotik kullanamadigim için acısına dayanamam diye enfeksiyon yapabilecek herşeyden kaçıyorum sana tavsiyem dokunma ve normal diye kabullen çünkü dokununca şişip ağrı yapabiliyor yinede içim rahatlasın dersen dahiliyeden yeşil alan açıp hemotolojiye ve endokrine görün orda detaylı tüm vücut usg yapılıyor lenf nodülü veya başka bişey olduğu ortay çıkar iyi kötü huylu olduğu herşeyi orda çözülür 🤗🤗
Haşimato vardı di mi sende de? Bende de haşimato tiroidi çıkmıştı hamilelikten 2 ay evvel ama nodül tespit edilmediği için tiroit ilacı başlatmamıştı doktor. İyot eksikliğim çok ciddi derecede olduğu için iyot başlatmıştı sadece. Sonra hamile kalınca kadın doğum doktorum iyotu bıraktırdı. Şu anlık bahsettiğim kitlede bir ağrı yok, oynasam bile ağrı yapmıyor. Belki de dediğin gibi haşimatoyla ilgili bir lenf bezesidir. Teşekkür ederim yazdığın için. Rahatladım bayağı.

Gebeyken lazere gidilmez diye biliyorum hem isinlardan bebis etkilenmesin diye hem dr nasil regl iken hormonlardan dolayi hem can cok yaniyor hem kil kokleri incelmiyor hamileyken de bu sekilde ve merkezler gebelere lazer onermiyor benim bildigim kadariyla.
Evet şimdi araştırdım pek bi etkisi olmuyormuş

Ben sormuştum doktora kanıtlanmış bı yan etkisi zararı yok ama ben tavsiye etmiyorum gitme zaten hormonlardan dolayı fayda etmeyecek doğumdan sonra gidersin demişti bende erteledim
Hm anladım bu tüylerü ne yapıcam ya çok canm sıkılıyor bunun için bile oturp ağlayabilşrşm

Simdi bunun nedeni hormanal degisiklikten de olabilir, yag bezesi de olabilir, lenf bezinde dugum de olabilir, illa en kotu ihtimal olmak zorunda degil. Ama birkac sebebi oldugu icin doktorun da bosver bi sey yoktur demesi beklenemez elbette bilim isiginda bi baktirirsak iyi olur demesi cok normal, ne oldugunu bilirsin icin daha da rahat eder diye oyle soylemistir 😊 bizimle paylastigin iyi oldu, biz de dua edelim sana, onemli bi sey cikmayacak Allahin izniyle...
Evet gerçekten haklısın, direkt kestirip atması doktorluğuyla yakışık almazdı zaten dediğin gibi. Teşekkür ederim yazdığın için, içim bayağı ferahladı, bakalım neymiş ne değilmiş bekleyip göreceğiz.

Haşimato vardı di mi sende de? Bende de haşimato tiroidi çıkmıştı hamilelikten 2 ay evvel ama nodül tespit edilmediği için tiroit ilacı başlatmamıştı doktor. İyot eksikliğim çok ciddi derecede olduğu için iyot başlatmıştı sadece. Sonra hamile kalınca kadın doğum doktorum iyotu bıraktırdı. Şu anlık bahsettiğim kitlede bir ağrı yok, oynasam bile ağrı yapmıyor. Belki de dediğin gibi haşimatoyla ilgili bir lenf bezesidir. Teşekkür ederim yazdığın için. Rahatladım bayağı.
Hiç takılma hasimato etkileyebiliyor çok canını sıkıp merak edersen dediğim gibi endokrin ve hematoloji ultrason ile anlayabiliyor en zararsızı ve kesin tanı ultrason oluyor bu dönemde inşallah gerek kalmaz bile 🤗 bu arada hasimato için mutlaka kan takibi yaptır hamilelikte çok önemliymiş ben 3 haftada bir gidip ilaç dozu değiştiriyorum bebek için önemli bı hormonmuş
Hm anladım bu tüylerü ne yapıcam ya çok canm sıkılıyor bunun için bile oturp ağlayabilşrşm
Valla ben saldım yüzüm şuan sakal gibi geçen ağda yaptırdım sivilceler kıllardan daha çok çıktı onlar geçinceye kadar yine kıllar çıktı bende dışarıya pek çıkmıyorum çıkınca şalımla kamufle ediyorum diğer bölgeleri de umursamıyorum bikini ve koltuk altına da mecbur jilet kullanıyorum 🤷🏻‍♀️ amaan takma bebişler iyi olsun da killarda bizim bı parcamiz olması gerekiyor doğamızda var ki çıkıyor olması gerekmeseydi cikmazdilar öyle düşün 🌸🌸

Bence seans haklarını dogumdan sonraya birak. Ben lazer tüm seanslari yaptirmistim tabiki kan akışı cok olan bir bölge olduğu tamamen bitmiyor ama epey geç cikip azalıyor. Ve benim kıla hiç tahammülüm yok en ufak çıktığı gibi alırım. Bu son 2 haftada gözlemledim ki cogaldilar ve daha erken ciktilar. Hamilelikten heralde . Ben epilator kullaniyorum, en ufak cikanlari bile topluyor. Hamileliğini epilator ile idare edip, doğum sonrasi seanslara yakin tekrar jilet kullanip killari lazerin göreceği kalınlığa getirmiş olursun. Ben de doğum sonrasi tekrar bir kaç seans almayı düşünüyorum.

Kizlar cok sacma sekilde canim cigkofte hamburger dondurma istiyor hepsini bir arada tuketmek istiyorum
Gozumun onunden 2 gundur cigkofte 1 haftadir burger geciyor dondurma ne alaka onu hala cozemedim 😀
Yemezsem catlayacak gibiyim 😀

Kizlar cok sacma sekilde canim cigkofte hamburger dondurma istiyor hepsini bir arada tuketmek istiyorum
Gozumun onunden 2 gundur cigkofte 1 haftadir burger geciyor dondurma ne alaka onu hala cozemedim 😀
Ye canım ama nefsini köreltecek kadar ye fazlası zararlı olabilir afiyet şifa olsun 🥰 hepsini yedim dondurmayı 1 buçuk litrelik olandan yemistim sabaha boğaz iflas uyandım ondan kararında ye diyorum 🤦🏻‍♀️🤣🤣 Ama bu aralar mevsimi olmayan meyveler istiyor canım ve değil kendisinin bulunmasi ağacında yaprak bulunmasi imkansız olan şeyler oluyor bende unutmaya çalışıyorum 😂😂

Ye canım ama nefsini köreltecek kadar ye fazlası zararlı olabilir afiyet şifa olsun 🥰 hepsini yedim dondurmayı 1 buçuk litrelik olandan yemistim sabaha boğaz iflas uyandım ondan kararında ye diyorum 🤦🏻‍♀️🤣🤣 Ama bu aralar mevsimi olmayan meyveler istiyor canım ve değil kendisinin bulunmasi ağacında yaprak bulunmasi imkansız olan şeyler oluyor bende unutmaya çalışıyorum 😂😂
Esimden istesem nerede zararli sey var canin cekiyor diyor 😀
Dondurma da nugget mi ne onu istiyor canim karamelli boyle ya da pasta dondurma 😀
Eyvah seninki daha zor aslinda artik sehirlerde hamile manavlari var yasadigin yerde yok mu canim

Benimde bu ara fastfood istiyor canım popeyes burger king 😭 dayanmaya çalışıyorum 🥹
En kötüsüde popeyes yeme hayaliyle sağlıklı olduğu için kabak yemeği pişirmek 😂😂

Esimden istesem nerede zararli sey var canin cekiyor diyor 😀
Dondurma da nugget mi ne onu istiyor canim karamelli boyle ya da pasta dondurma 😀
Eyvah seninki daha zor aslinda artik sehirlerde hamile manavlari var yasadigin yerde yok mu canim
Manavlar var ilçelere kadar sorduk ama bulamadık internette kurusu veya turşusu bile yok o derece 😅
Benim eşimde zararlı şeyler dışında istediğin bişey yok diyo ben acitasyona vuruyorum ben istemiyorum ki bebiş istiyor diyince mecbur kalıp alıyor 🤣🤣

Benimde bu ara fastfood istiyor canım popeyes burger king 😭 dayanmaya çalışıyorum 🥹
En kötüsüde popeyes yeme hayaliyle sağlıklı olduğu için kabak yemeği pişirmek 😂😂
Yaa sonra o kabağı yerken aserdigin şeyin kokusu gelir ve boğazına dizilir çok iyi anlıyorum 🥹
En dayanamayıp o hafta içinde dışardan yediysem bu defa evde yapıyorum hiç olmazsa içine ne koydugumu ve gerektiği sürede piştigini çiğ olmadigini biliyor insan

Hamileler için bir sayfa denk geldi bana işte ama 3 erik 250 tl 5 kiraz 250 tl çok komikti fiyatlar 😅 Yine buraya bağlantı ekleyeyim olur ki aşeren olur aklında bulunsun

Hiç takılma hasimato etkileyebiliyor çok canını sıkıp merak edersen dediğim gibi endokrin ve hematoloji ultrason ile anlayabiliyor en zararsızı ve kesin tanı ultrason oluyor bu dönemde inşallah gerek kalmaz bile 🤗 bu arada hasimato için mutlaka kan takibi yaptır hamilelikte çok önemliymiş ben 3 haftada bir gidip ilaç dozu değiştiriyorum bebek için önemli bı hormonmuş
Tamam baktırayım inşallah çok teşekkür ederim.

Manavlar var ilçelere kadar sorduk ama bulamadık internette kurusu veya turşusu bile yok o derece 😅
Benim eşimde zararlı şeyler dışında istediğin bişey yok diyo ben acitasyona vuruyorum ben istemiyorum ki bebiş istiyor diyince mecbur kalıp alıyor 🤣🤣
Ya kotu olmus canim meyve sorun ya ozellikle zor bulunanlar olunca 😟

Benim ilk ikinci ayimda canim istemisti bidaha hic aramadim simdi 1 haftadir gecmeyen istek var galiba dayanamicam 😀😀
Yanina baska abur cuburlarda istiyorum obur muyum ya ben 😀😀
Hepimiz burger date cikalim bence 😀😀😀

Ya kotu olmus canim meyve sorun ya ozellikle zor bulunanlar olunca 😟

Benim ilk ikinci ayimda canim istemisti bidaha hic aramadim simdi 1 haftadir gecmeyen istek var galiba dayanamicam 😀😀
Yanina baska abur cuburlarda istiyorum obur muyum ya ben 😀😀
Hepimiz burger date cikalim bence 😀😀😀
Ben mide bulantısını aşırı yaşadığım zamanlarda yemek yapamıyordum çok yemek seçeneği de yoktu dışarıda tavuk burger yedim bi kaç kez bide bir animasyon izlemiştim vucut bebek için yararlı olan şeyleri bebeğe veriyormuş hep mesela burgerin tavuğunun ona gideceğini düşündüm tabi şimdi düzeldiğim için ilaçla kendim yapıyorum yemeği yemiyorum dışarıdan ama canım isteyincede abartmadan yiyorum yani 😅 Birde bence psikolojik olarak kafadan çıkmıyor onu ye edikçe benimde ikinci ayımda canım limonlu dondurma istiyordu bulamadım bi kaç markette ama baktım hiç aklımdan çıkmıyor bir markette Allah denk getirdi yedim daha istemiyor canım

Eğer bi sıkıntınız ve korkunuz yoksa yalnız kalmak problem olmaz inş.
Benim hamilelikten hariç depremden sonra yalnız kalma korkum oluşmuştu. O yüzden gece yalnız kalamam. Ki öncesinde hiç böyle bi endişem yoktu.
Aileler bizimde yok. Komşu kızına sesleniyorum kalamayacak gibi olunca🙂
Rabbim bidaha o günleri göstermesin.
Merhaba. Evet ne yazık ki bende depremi yaşadım ve benimde korkum var. Ama hir yerden sonra artıj yenmem gerektiğini düşünüyorum. Bir kez yalnız kaldım ama sabaha kadar uyumadım tüm ışıklar açık tv izledim😄 ama biraz kalıp alışmayı düşünğyorum artık

Hamileler için bir sayfa denk geldi bana işte ama 3 erik 250 tl 5 kiraz 250 tl çok komikti fiyatlar 😅 Yine buraya bağlantı ekleyeyim olur ki aşeren olur aklında bulunsun
Gerçekten ironik rakamlarmış 3 erik dişimin kovuguna yetmez 🤣 ama burayada bakmıştım istediğim burda da yoktu kiviyle az buçuk bastırdım şimdilik aklıma gelmedikce geçti sayilir ilkbahara köye koşacam hem doğal hem bol bol yerim artık 😂 🤗

Cigkofte yiyorum ben. Evde kendim yaptim gecen hafta, bulgur baharat yag salca o kadar. Eger saf salep alirsan onunla da evde kendin dondurma yapabilirsin. Gecen canim salep cekti saf salep aldim biraz pahali ama 1 tatli kasigiyla 1lt sutten salep ya da dondurma falan yapilabiliyor, icinde baska katki maddesi yok, sekerini de cok az eklersin ben oyle yaptim 2 kasik seker diyodu 1 kasik ekledim. Dondurmayi petiborun ustune koyup yesen belki yaklasik bi tat elde edersin 😊 Hamburger de evde kolay yapiliyor, kiymayi yogurmadan dumduz tavaya atiyorum sonra ustune azicik tuz karabiber tamammmm.

Kızlar yaklaşık 2 hafta önce koltuk altımda elime mercimek büyüklüğünde küçük sert bir şey geldi. İşin tuhaf kısmı tamamen bilinçsiz bir şekilde ablamla telefonda konuşurken elim rastgele koltuk altıma gitti ve onu farkettim. Acaba yeni oluşan bir şey mi yoksa uzun zamandır vardı ama yeni mi fatkettim hiç bilmiyorum. Önce eşime gösterdim tabi, küçüklüğünü gördüğünde epey bir dalga geçti benimle buna mı kafayı taktın diye... ama bence beni rahatlatma şeklini dalgayla gösterdi çünkü sonra kadın doğum doktoruna göster o zaman, bir şey varsa o seni yönlendirir dedi. Ben de kadın doğum doktoruma gösterdim, o da evet lenf bezlerinle alakalı bir şey var ama şu an yapılacak bir şey yok, boşuna endişe etme ve elinle oynama, 5 aylık olduğunda hala aynı şey duruyorsa memografi çektiririz dedi. Yaklaşık 1 ay sonra 5 aylık oluyoruz. Beni bir endişe sardı, 2 haftadır hala duruyor ama büyüme de yok çok şükür aynı boyutta. Ya geçmezse ve ciddi bir durumsa diye korkuyorum içten içe. Aslında uzun süredir aklımda değildi, az evvel öyle boş dururken yine bilinçsiz elim gitti. YouTubedan doktorların meme kanseri videolarını izledim, meme nasıl kontrol edilir filan, ben de denedim, koltuk altımdan başka yerde elime gelen bir şey yok. İnşaallah ciddi bir durum değildir, ya da gerçekten bir kitle bile varsa iyi huyludur inşaallah diye dua ediyorum sadece. Biliyorum şu an için duadan başka elimden gelen bir şey yok, yapabileceğim tek şey beklemek. Ama size de içimi dökmek istedim. Bakalım Mevla neler gösterecek.
Canım iyi düşün olumsuza yorma . Benim iki mememde de fibrokistler var . Hormonal değişiklerden oluşuyorlar çoğu . Emzirdim bi önceki çocuğumda yine geçmedi .bazen benim de kafamı kurcalıyor . Dua et Allah’a sığın ❤️❤️iyi huyludur inşallah

Back
X