• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    81
Bende gündüz uyumadığım halde gece uyuyamıyorum prilam uyku yapıyor deniliyor ona rağmen yani böyleyim her dönem farklı şeyler oluyor
Bende de yeni gebelik var ayın 1 den beri uyuyamıyorum uykuya zor dalıyorum saat 4 5 de uyanıyorum . Youtubeden büyüklere hikaye açıyorum nafile zor zor dalıyorum . İşe de gidiyorum sırf gece uyuyayım diye işten gelince uyumuyorum

Kızlar yaklaşık 2 hafta önce koltuk altımda elime mercimek büyüklüğünde küçük sert bir şey geldi. İşin tuhaf kısmı tamamen bilinçsiz bir şekilde ablamla telefonda konuşurken elim rastgele koltuk altıma gitti ve onu farkettim. Acaba yeni oluşan bir şey mi yoksa uzun zamandır vardı ama yeni mi fatkettim hiç bilmiyorum. Önce eşime gösterdim tabi, küçüklüğünü gördüğünde epey bir dalga geçti benimle buna mı kafayı taktın diye... ama bence beni rahatlatma şeklini dalgayla gösterdi çünkü sonra kadın doğum doktoruna göster o zaman, bir şey varsa o seni yönlendirir dedi. Ben de kadın doğum doktoruma gösterdim, o da evet lenf bezlerinle alakalı bir şey var ama şu an yapılacak bir şey yok, boşuna endişe etme ve elinle oynama, 5 aylık olduğunda hala aynı şey duruyorsa memografi çektiririz dedi. Yaklaşık 1 ay sonra 5 aylık oluyoruz. Beni bir endişe sardı, 2 haftadır hala duruyor ama büyüme de yok çok şükür aynı boyutta. Ya geçmezse ve ciddi bir durumsa diye korkuyorum içten içe. Aslında uzun süredir aklımda değildi, az evvel öyle boş dururken yine bilinçsiz elim gitti. YouTubedan doktorların meme kanseri videolarını izledim, meme nasıl kontrol edilir filan, ben de denedim, koltuk altımdan başka yerde elime gelen bir şey yok. İnşaallah ciddi bir durum değildir, ya da gerçekten bir kitle bile varsa iyi huyludur inşaallah diye dua ediyorum sadece. Biliyorum şu an için duadan başka elimden gelen bir şey yok, yapabileceğim tek şey beklemek. Ama size de içimi dökmek istedim. Bakalım Mevla neler gösterecek.
Bu dedigin sey bende 3 senedir var, bende tesaduf eseri fark ettim ve cok korkmustum. Bu sebepten belki defalarca farkli doktorlara gidip gosterdim, hepside bu lenf nodulu lenf sismis bise olmaz dedi, onlar elle muaynede anliyor zaten cunku kotu kanserimsi biseyse sanirm yapisindan anlasiliyor. Benim bir gun koltuk altimdaki o bezeler baya buyumus ve cok acimisti sonra yine gittim gosterdm yine skinti yok dendi, gogus ve koltuk alti ultrasonlada baktirdim bir sorun yok. Bir doktor bana jiletle alma dedi, jiletle aldigindan olur dedi, sanirim kil kokleri iltihap oluyor veya lenf bezleri iltihap oluyor sisiyo ve kaliyor, kil koku tikanmasi bence, benim mesela cok rolon kullaniyordum ve tarihini onemsemiyordm bence o sebeple oldu. Hic kafaniza takmayin derim

Kaç gündür giremedim şuraya kimse de sormamış aşk olsun 😂 kızlar önce sorumu sorup sonra ağlayacam size 😂

🌸Akşam nasıl yatıyorsunuz? Karnınızın üstüne yatmaktan kaçıyor musunuz? Ben hafif yan yatıyorum ama tam yan değil yani göbeğimin üstüne de yatıyorum baya baya. Yastıklar konforlu mu kullananlar fark görüyor mu? Sanki yastık yatakta hareketimi kısıtlar gibi geliyor ben çok dönüyorum sağa sola.

🌸Bir diğer sorum da ilk gebeliğimde böyle bi şey hatırlamıyorum ama bunda çok hareketli bazen bi tarafta toplanıp kalıyor ve baskı ile ağrı hissediyorum. Az önce kasılıp kaldım ağrıdan kıpırdayamadım, yan yatarken üst yanda toplandı elimi oraya koyunca sertliği hissettim. Böyle olan var mı? Baya baya acıtıyor

😭ağlama kısmı raporum bitti, çalışmaya başlıyorum. Tekrar rapor alamadım. Çok üzgünüm. Yapmam gereken tonla iş vardı ama gerçekten hastaydım ve yapamadım. Tam kendime geldim bulantılarım azaldı raporum bitti. Doktorum da kurum sıcak bakmıyor arka arkaya veremem, hekim değişmesi lazım dedi ama ben kimseyi tanımıyorum gidip isteyemem ki. Aile hekimim asla vermez soramadım bile. Bir haftam daha olsaydı harika olacaktı 😭 evde olmak çok iyiydi

Kaç gündür giremedim şuraya kimse de sormamış aşk olsun 😂 kızlar önce sorumu sorup sonra ağlayacam size 😂

🌸Akşam nasıl yatıyorsunuz? Karnınızın üstüne yatmaktan kaçıyor musunuz? Ben hafif yan yatıyorum ama tam yan değil yani göbeğimin üstüne de yatıyorum baya baya. Yastıklar konforlu mu kullananlar fark görüyor mu? Sanki yastık yatakta hareketimi kısıtlar gibi geliyor ben çok dönüyorum sağa sola.

🌸Bir diğer sorum da ilk gebeliğimde böyle bi şey hatırlamıyorum ama bunda çok hareketli bazen bi tarafta toplanıp kalıyor ve baskı ile ağrı hissediyorum. Az önce kasılıp kaldım ağrıdan kıpırdayamadım, yan yatarken üst yanda toplandı elimi oraya koyunca sertliği hissettim. Böyle olan var mı? Baya baya acıtıyor

😭ağlama kısmı raporum bitti, çalışmaya başlıyorum. Tekrar rapor alamadım. Çok üzgünüm. Yapmam gereken tonla iş vardı ama gerçekten hastaydım ve yapamadım. Tam kendime geldim bulantılarım azaldı raporum bitti. Doktorum da kurum sıcak bakmıyor arka arkaya veremem, hekim değişmesi lazım dedi ama ben kimseyi tanımıyorum gidip isteyemem ki. Aile hekimim asla vermez soramadım bile. Bir haftam daha olsaydı harika olacaktı 😭 evde olmak çok iyiydi
Ben bacak arama normal yastik alip yan yatiyorum genelde o sekilde rahat yatabiliyorum 😊 belki sanada faydasi olur, hareket konusunda ben sadece pit pit hissettigim icin bisey diyemicem

Bende de yeni gebelik var ayın 1 den beri uyuyamıyorum uykuya zor dalıyorum saat 4 5 de uyanıyorum . Youtubeden büyüklere hikaye açıyorum nafile zor zor dalıyorum . İşe de gidiyorum sırf gece uyuyayım diye işten gelince uyumuyorum
İlk haftalar bendede uykusuzluk yapti, sabaha kadar surekli hafif uykuda ve surekli gozum.aramalanir 5 gibi kalkardim, yani kaliteli uykum yoktu. Sonralari duzeliyor

Ben aşılamanın ilk gününden itibaren bacak arası ile göbek altı olacak şekilde yastıkla destek yapıyorum normalde yüz üstü yatmasam yatamam ama öyle alıştırdım kendimi şuan kırlentle idare ediyorum ilerde belki hamile yastığına gerek duyarım çünkü uygulamadan bildirim geldi artık sırt üstü yatmakta yasak sırtta bı damar varmış bebeğe ve anneye kan akışını sağlayan organlarda arkaya gitmiş bebek hem damara hem organlara baskı yapıp kötü sonuçlar çıkarabilirmiş gece yatağa yatarken 2 dk sırt üstü yatayım fıtığım sakinleşsin dediğim zamanlar da eşim zor yan çeviriyor daha çok ağrı yapıyor yan yatmak tek çaremiz alisacaz 🤷🏻‍♀️ :KK43:
Bebeğin toplanması sertleşmesi arada pıt pıt yapması oluyor rapor hakkında bı bilgim yok ama keşke uzatılabilseydi iyice dinlenmiş olurdun 🌸

Ben aşılamanın ilk gününden itibaren bacak arası ile göbek altı olacak şekilde yastıkla destek yapıyorum normalde yüz üstü yatmasam yatamam ama öyle alıştırdım kendimi şuan kırlentle idare ediyorum ilerde belki hamile yastığına gerek duyarım çünkü uygulamadan bildirim geldi artık sırt üstü yatmakta yasak sırtta bı damar varmış bebeğe ve anneye kan akışını sağlayan organlarda arkaya gitmiş bebek hem damara hem organlara baskı yapıp kötü sonuçlar çıkarabilirmiş gece yatağa yatarken 2 dk sırt üstü yatayım fıtığım sakinleşsin dediğim zamanlar da eşim zor yan çeviriyor daha çok ağrı yapıyor yan yatmak tek çaremiz alisacaz 🤷🏻‍♀️ :KK43:
Bebeğin toplanması sertleşmesi arada pıt pıt yapması oluyor rapor hakkında bı bilgim yok ama keşke uzatılabilseydi iyice dinlenmiş olurdun 🌸
Ay ben hep hareketlerini duz yatarken hissediyorum diye duz yatiyorum surekli dinlemek icin 😭
20. Haftadan itibaren yan zorunlu saniyordum suan bile duzdum, yorumu okuyunca yan dondum 😑

Ay ben hep hareketlerini duz yatarken hissediyorum diye duz yatiyorum surekli dinlemek icin 😭
20. Haftadan itibaren yan zorunlu saniyordum suan bile duzdum, yorumu okuyunca yan dondum 😑
Valla hem uygulama hemde Chatgpt 15 itibariyle yan yatın diyo bende sırt üstü yatıyorum arada ama hemen ağırlık çöküp nefesim zorlanıyor zor bela yan dönüyorum

Ben de 16+5 teyim. En son 10 gün önce doktora gitmiştim. Bu cuma yine gidicem. Bakalım ne dicek ama 24. Haftaya kadar çıkıyor demişti. Bakalım inşallah.
Evet benim doktorum da öyle soylemisti inşallah senden de güzel haberler alırız bir rahatlama geliyor insana darısı başına 🤗

Kızlar nioli yağ kullanan var mı akıntım çok fazla enfeksiyon yok bildigim kadarıyla ama sürekli çamaşır degistirmek rahatsız ediyor her zaman da mümkün olmuyor yorumlarda kullanan herkes memnun ama hamilelikte kullanılır mı bilemedim

Forum bi garip olmustu bikac gündür ben ne okudum kime ne olmus onu bile anlayamadim valla🤣 bugün doktora sordum yatış pozisyonunu dedi ki sola yatma genel olarak tavsiye edilir gelisim geriliği varsa bebekte kan akışı hızlı olsun diye ama zorunlu değildir dedi ben sirt üstü yatmak zararlı mı dedim hayır su haftalarda yat sonra zaten sen öyle yatsanda nefes almakta zorlanacaksin yan döneceksin dedi. Diğer sorularının cevabi bende yok maalesef canım çalışmak yoruyor ama mecburuz ben de izne cikcagim gunleri bekliyorum ama yapcak bir sey yok öyle yada böyle geçiyor günler

Bu dedigin sey bende 3 senedir var, bende tesaduf eseri fark ettim ve cok korkmustum. Bu sebepten belki defalarca farkli doktorlara gidip gosterdim, hepside bu lenf nodulu lenf sismis bise olmaz dedi, onlar elle muaynede anliyor zaten cunku kotu kanserimsi biseyse sanirm yapisindan anlasiliyor. Benim bir gun koltuk altimdaki o bezeler baya buyumus ve cok acimisti sonra yine gittim gosterdm yine skinti yok dendi, gogus ve koltuk alti ultrasonlada baktirdim bir sorun yok. Bir doktor bana jiletle alma dedi, jiletle aldigindan olur dedi, sanirim kil kokleri iltihap oluyor veya lenf bezleri iltihap oluyor sisiyo ve kaliyor, kil koku tikanmasi bence, benim mesela cok rolon kullaniyordum ve tarihini onemsemiyordm bence o sebeple oldu. Hic kafaniza takmayin derim
Ah çok teşekkür ederim cevabınız su gibi geldi 💕💕 evet ben de jilet kullanıyorum demek ondan da olabiliyor Allah Allah.

Hoşgeldin 🥰🥰 geçmiş olsun öncelikle işinde kolaylıklar diliyorum 😕
Bahsettiğin sertleşme bu haftalarda değil de ilerki haftalarda çok oluyordu benim. Ben ilk kıpırtılarını 18-19 haftalıktan sonra hissetmeye başladım ve aynen dediğin gibi bir yerde toplanma, kaskatı kesilme, ağrı yapma oluyordu. Magnezyum takviyesi sorabilirsin doktoruna. Magnezyumdan sonra çok azalmıştı benim ve olsa bile sadece yumru gibi bir his oluyordu, ağrı hiç olmamaya başlamıştı.

İlk haftalar bendede uykusuzluk yapti, sabaha kadar surekli hafif uykuda ve surekli gozum.aramalanir 5 gibi kalkardim, yani kaliteli uykum yoktu. Sonralari duzeliyor
İnşallah düzelir kendime diyorum uyu bak bu günleri ararsın diye ama yok uyuyamıyorum

Bende gecen haftalarda çiğkofte sayikladim.ama öyle nefsimi körelticek kadar falan yiyemezdim🫠☺️.dolu dolu yiyecektim. Kendim yaptım enfes oldu ..çok basit evde yapılabilir mutlutablo mutlutablo cuğum.
Evde yaptim ama ugrasacak enerjim yok hestia ya aksam yemegi bile yemek saatinde yapmak istemiyorum o kadar uyusuk oldum hazir olsun onume gelsin istiyorum 😀 yoksa kendim yapiyorum

Ay ben listeye yazılmamışım yeni fark ettim 😂 aylardır buraya mesaj yazıyorum halbuki 😂
Etiket nasıl yapılıyor acaba mutlutablo görür umarım bu mesajı 🙈🙏
Kaçıncı çocuk:1
Sat:14 Eylül
Kese:5+0
Kalp atışı:7+5
Tahmini doğum:21 haziran
Ekledim canim

Kizlar ben coklu alinti yapamiyorum bir yapiyorsun bir yapamiyorum
O yuzden yazilan seylere begeni birakiyorum bu defa icime sinmiyor
Bende mi sorun bu alinti konusunda😀

Gunaydin canim anneler 💚💜

Kizlar burçlar hakkında ne düşünüyorsunuz çocuklarımız ya ikizler ya da yengeç olacak eğer herşey yolunda giderse?Bana ikizlerin çok zor oldugunu soylediler.İlk çocuğum boğa burcu ve burcuyla gerçekten birebir uyumlu.ikizler çok kararsız olurmuş.yengec çok duygusal.:)))

Kızlar sonunda bugün gördüm kızımı ama arkası dönüktü hiç güzel poz vermedi resim alamadık neyse ki gelisimi falan iyiymis plesanta asagidaydi yukari çıkmış dedi. Ben cok kilo aldım doktor böyle olmaz dedi 155 boyum zaten 73 kiloydum 82 olmuşum diyetisyene yönlendirdi ama diyetisyene gitsem nolcak iradem yok benim hele bide simdi hamilelikte nasıl direncem yemicem bilmiyorum
Merhaba plasentanız kaçıncı haftada aşağıda idi? Kaçıncı haftada yuksrı çıkmış? Yukarı çıkarken vs herhangi bir kanama oluştu mı? 16+0 da benimkinin de aşaüıda olduğu söylendi 20-24. Haftadan donra çokar dedi. Heyecanla kontrolü bekliyorum yukarı çıkmış mı diye

Back
X