• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    84
Bu arada kemik testi değilmiş üstte yazdığım kizlar. Araştırdım.
AFP testi, esas olarak hamile bir kişinin kanındaki alfa-fetoprotein (AFP) seviyesini ölçmek için kullanılan bir testtir. Test, bebeğin belirli genetik sorunlara ve doğum kusurlarına sahip olma riskini kontrol eder. AFP testi genellikle hamileliğin 15 ila 20. haftaları arasında yapılır. Yaptıran oldu mu?

AFP testi, esas olarak hamile bir kişinin kanındaki alfa-fetoprotein (AFP) seviyesini ölçmek için kullanılan bir testtir. Test, bebeğin belirli genetik sorunlara ve doğum kusurlarına sahip olma riskini kontrol eder. AFP testi genellikle hamileliğin 15 ila 20. haftaları arasında yapılır. Yaptıran oldu mu?
Bununla alakali bana hic bir sey soylenmedi cok doktorada gorunmustum aslinda, detayliyi soylediler sadece sizde ilk defa duydum smdi

Bu arada detaylı ultrason fiyatları nasıl kizlar? Bir bilginiz var mı?
Afp'yi hic duymadim. Doktorum da soylemedi. Detayli var 20.hafta gibi yaptiricam insallah. Devlette khd doktoru alan aciyor sonra perinatolojiden randevu alip ucretsiz yaptirabiliyoruz ama randevu birkac hafta sonraya bulunabiliyormus o yuzden devlette yapilacaksa simdiden khd doktoruna gidip alan actirmakta fayda var. Benim doktorum da bana bi isim verdi Erol Arslan diye bi hekim, Medipol'de, 4500tl dediler gecen ay ama yeni yil zammiyla kac olur bilmiyorum. Ben yine Cerrahpasa'da yaptircam ucretsiz.

Merhaba 11+2 haftalık cinsiyet tahmini yapabilir misiniz acaba rica etsem?

Eklentiler

• IMG_7015.jpeg
    IMG_7015.jpeg
    188,9 KB · Görüntüleme: 24
Afp dörtlü test ile bakılıyor diye biliyorum. Sanirim doktor 4lu testi demis. Fetal dna yapılmış miydi ? Fetal dna ile buna bakılmıyor o sebeple fetal dna yapilmis olmasina ragmen sadece onu istemiş olabilir. Ben de gecen o sebeple sordum fetal dna yaptiranlarin doktorlari dörtlü test konusunda ne düşünüyor diye

Merhaba kizlar. Doktordan döndüm. Kahverengi kanamam devam etse de ara ara olabilir dedi doktor. Allah korusun kırmızı olur ise tehlikeli dedi. Hareket edince bugun artış oldu biraz bugun. Bir de sıcak banyo tetikliyormus. Plasentasi asagida olanların aklında olsun. Bir tık sanki yukari cikmis gibi dedi ama insallah bakalım. İnşallah Allahin izni ile inancım o yönde. Benden kan tahlili istedi. Bu haftalarda devlet kemik taraması istiyormuş bebek için. Kandan bakiliyormus nasil bilmiyorum. 20_22. Hafta arası da detaylı ultrason dedi. Perinatoloji doktor isimleri verdi. Yukari çıkmaz ise de doğum oluyor ama surec kanamalı yatarak ilerliyor dedi. Bebek cinsiyetini saklıyor hala. Herhalde detaylida belli olacak kısmet ise. Umarım yerli yerine yerleşir de ben de rahat bir nefes alırım.
bebiş sağlıklı olsunda önemli değil canım sezeryan olursun ne olacak 🙏🏻 progestanın en bilinen yan etkisi kahverengi leke malum…
Evet detaylıda yarım saat incelendiği için elbet cinsiyeti gösterecektir
Gözün aydın güzel haber bu bizim için mutlu oldum 🫶🏻🙏🏻

Afp dörtlü test ile bakılıyor diye biliyorum. Sanirim doktor 4lu testi demis. Fetal dna yapılmış miydi ? Fetal dna ile buna bakılmıyor o sebeple fetal dna yapilmis olmasina ragmen sadece onu istemiş olabilir. Ben de gecen o sebeple sordum fetal dna yaptiranlarin doktorlari dörtlü test konusunda ne düşünüyor diye
Yok fetal dna yaptirmadim. Belki de o yüzden bu teste yönlendirmiş olabilir doktor. Fetal dna oldu ise zaten bu testin de pek anlami yok gibi.

benim aradığım yer özel klinik 6bin dediler başka bir yeri daha aradım oda 5bin dedi aradığım kişiler riskli gebelikte isim yapmış bilinen doktorlar şehirden şehire değişiyor fiyat bence
Benim de kafamdan 5 bin civarı geçiyordu. Teşekkür ederim. 21. Hafta da yaptirmayi
düşünüyorum.

bebiş sağlıklı olsunda önemli değil canım sezeryan olursun ne olacak 🙏🏻 progestanın en bilinen yan etkisi kahverengi leke malum…
Evet detaylıda yarım saat incelendiği için elbet cinsiyeti gösterecektir
Gözün aydın güzel haber bu bizim için mutlu oldum 🫶🏻🙏🏻
Çok teşekkür ederim canım. Bir tek yukari cikqr ise yatak istirahat biter daha iyi bir hamilelik geçiririm diye düşünüyor doktorum da. Ama çok az çıkmaya başlıyor gibi deyince de sevindim. Ben yan etkisi kahverengi akinti bilmiyordum. Sağol canım. 💜🥰

Çok teşekkür ederim canım. Bir tek yukari cikqr ise yatak istirahat biter daha iyi bir hamilelik geçiririm diye düşünüyor doktorum da. Ama çok az çıkmaya başlıyor gibi deyince de sevindim. Ben yan etkisi kahverengi akinti bilmiyordum. Sağol canım. 💜🥰
Merhaba geçmiş olsun. Acaba plasentası aşağıda olanların neden bazıları sizin gibi çok hassas geçirirken bazıları farklı. Benimde aşağıda ama hiç lekelenmen dahi olmadı, tempolu hayatıma devam ediyorım ve doktor sa herhangi bir kısıylama istemedi. Çok şükür diyeyim de hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kdar. Acaba aşağıda yer aldığı bölgeye göre m ideğişiyor. İnşallah hepimizin çıkar bir an önce

Benim de kafamdan 5 bin civarı geçiyordu. Teşekkür ederim. 21. Hafta da yaptirmayi
düşünüyorum.
3binede yapan var diyorlar bilmiyorum ben bu ayın sonuna randevu aldım 20 haftalık olmuş olacak memlekette olacağım için doktoru arkadaşlarımın tavsiyesiyle buldum pahalı geldi ama problem çıkmasında önemli değil ödeyeceğiz bir şekilde 🙏🏻

Merhaba geçmiş olsun. Acaba plasentası aşağıda olanların neden bazıları sizin gibi çok hassas geçirirken bazıları farklı. Benimde aşağıda ama hiç lekelenmen dahi olmadı, tempolu hayatıma devam ediyorım ve doktor sa herhangi bir kısıylama istemedi. Çok şükür diyeyim de hiçbir sorun yaşamadım şimdiye kdar. Acaba aşağıda yer aldığı bölgeye göre m ideğişiyor. İnşallah hepimizin çıkar bir an önce
Cok tesekkur ederim. Açıkçası ben de bilmiyorum. Maşallah diyelim. Hep öyle gitsin insallah. Benim de ilk başta kısıtlamam yoktu hiç. Fakat böyle bir durumla karşılaşınca mecburen kısıtlamalar geldi. Üç hafta öncesine kadar her işimi yapıyordum. Hareketliydim. Sonradan bir hassasiyet oluştu. Dediğiniz gibi insallah yukari çıkar ve rahat bir hamilelik geçiririz. 💜

3binede yapan var diyorlar bilmiyorum ben bu ayın sonuna randevu aldım 20 haftalık olmuş olacak memlekette olacağım için doktoru arkadaşlarımın tavsiyesiyle buldum pahalı geldi ama problem çıkmasında önemli değil ödeyeceğiz bir şekilde 🙏🏻
Aaa az kalmış senin canim. Yani insallah güzel geçsin, güzel haberler alalım önemli olan o. 😇

Günaydın kızlar, ben de bugünden itibaren niyet ettim ekmek hamurişi, şeker yemeyeceğim. Dün kayımvalidemdeydik, ipin ucunu çok kaçırdım, detoks şart oldu. Hamilelikten önce 21 gün şekersiz beslenme yapmıştım. Kilo vermemiştim ama bayağı iyi gelmişti bana. Bu sefer o kadar katı yapamam tabii ki ama mümkün olduğunca hamurişi şeker yememeye çalışacağım. Şu an ev poğaça börek çörek kaynıyor, ama gözlerimi yumacağım. Kahvaltıda cevizi ekmek niyetine yedim bugün mesela. Akşama da çorba etli sebze yemeği filan öyle şeylerle idare edeceğim pilavsız makarnasız.
Canım ben de başladım sağlıklı beslenmeye ama sana naçizane küçük bir tavsiyem var sakın karbonhidratı hayatindan çıkarma bu daha çok atak yapıp saldirmana sebep olur sağlıklı olan karbonhidrat ye mesela tam bugday ekmek tahıllı ekmek tam bugday makarna eskisi kadar olmasa da mutlaka ye bunlardan bizim protein sebze ve karbonhidrati aynı anda alıp dengeli beslenmemiz gerek zaten şu süreçte kilo vermekten ziyade amac kiloyu korumak sağlıklı besinlerle bebeğe kilo aldirmak

Merhaba
Doktordan geldim. Plasenta baya yukarı çıkmış dedi. Hiç lekelenmem olmadı dedim, daha da olmaz dedi (inşallah diyeyim de)
Plasenta konusu çözülmüş gibi duruyor Allahın izni ile

Bundan sonraki her kontrolüne detaylı bakacağız dedi. Yani işte organları, elleri ayakları vs bu sefer detaylı baktı
Ama perinatoloji sanırım, o ayrı bir detaylı ultrasonmuş. 20. haftada yine normal kontrole gideceğim
Doktorum o zaman seni perinatoloğa yönlendireceğim dedi, yanlış anlamadıysam

17+0 bugün. Yine cinsiyetini gösterdi bizim kız. Sizinkiler neden bu kadar inatçı çıktı anlamadım, bizimkinin hep açık :)
Demir hapı, vitamin vs sordum. Ben hiç ilaç içmek istemiyorum da, mide bulantılarım yüzünden. Korkuyorum
Ne olur hocam içmesem dedim, bir şey olmaz, bakarız ilerde dedi
Neyse ki yırttım
Yanlış anlamayın hanımlar, siz doktorunuz verdiyse için mutlaka ama benim mide sorunlarım çok fazla
O nedenle dışarıdan herhangi bir takviye beni mahvediyor, o yüzden hiç içmek istemiyorum. Keşke içebilsem...

Yani durumlar böyle
3 hafta sonra tekrar kontrol

Back