Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    68
Arkadaşlar sabah uyanınca herkes okur diye yazıyorum eğer mide bulantıları hala devam eden, idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenen veya çok çabuk yorulma, nefes darlığı yaşıyan anneler varsa bunu önemseyin. Ben günlerdir bu enfeksiyon için randevu düşürmeye çalışıp hastane hastaneye geziyorum idrarımda protein kaçağı çıktı ve böbreklerimde sorun olduğu öğrenildi, bu bebek için riskli ve erken doğum riski taşıyor
Ama benim sınırda çok şükür ileri derece değil
Şuan o riskler içerisinde değilim ama erken teşhis olmasa farklı olabilirdi
İLaç tedavisi ondan sonra kapsamlı bi araştırma hastanesine gidicem
Lütfen sizlerde önemseyin dikkat edin
Sürekli hastaneye gidilirmi demeyin inanın bazen gitmek gerekiyor
Canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım kolaylıkla atlatırsın bu süreci. Ben de bulantı dışında bütün belirtiler var bunun dışında yanma da var hatta bazen ağrılarım da oluyor nioli yağı sürünce ağrım da yanma da azalıyor. İki hafta önce idrar testi yaptırdım ama temiz çıktı. Sen hangi testle öğrendin bu durumu?

Selam canım. Ben hiç doğum yapmadım ama yaşım itibariyle bütün arkadaşlarımın enaz 1-2 çocuğu var ve normal doğum yapan yok denecek kadar az. Anladığım ve gördüğüm kadarıyla süt konusu biraz yapısal bi durum. Mesela annem beni vajinal doğumla doğurmuşken ben 2,5 ay kadar emebilmişim ama sezeryan yapan arkadaşlarım içinde 3 yaşında bile hala emziren arkadaşlarım oldu. Hatta bi tanesinin kızı 4 yaşına girdi kız bitti artık hala memeyi bıraktıramıyo. Bilimsel açıklamasını bilmiyorum sadece gözlemim bu yönde oldu. Bence içini ferah tut. Doktorlar da birsürü çaydır bitkidir falan öneri yapıyor süt arttırıcı, sütün kalitesini arttırıcı. 💕
Çok teşekkür ederim 🥰 Ben ilk gebeliğimde kızımı kucağıma alır almaz emzirmiştim ve o duygu bambaşka
Sağarak veya mama ile hiç istemiyorum. Mecbur kalırsam elbet öyle yapcam ama hepimizin sütleri güzel güzel gelsin inşallah

Ben 36 haftada sezeryan oldum ilk günler çok az gelmişti önce emzirip mama vermiştik ama 1 hafta sonra tam anlamıyla gelmişti ne kadar çok uyarilirsa o kadar çok geliyor sanırım sonrasında o kadar çok olduki buzluga bile koydum kardeşimin eşi de sezeryan oldu hemen sütü geldi yapısal olarakda değişiklik gösteriyor canım
Ay çok şükür canım için ferahladı

Benim yaklasik 10 gün sonra indi mecbur mamaa verdik makinayla bile 10 ml ancaydi bilmiyorum belkide yapisaldir geçenlerde bı yerde okudum duşun çok etkisi oluyormuş doktorum izin vermedi aslında ameliyat bantlarından alıp yapabilirdim baticon ile kurulardim bı cok arkadaşım böyle yapmış
İnşallah güzel güzel gelir hepimizinki☹️

Kuzum oncelkle gecmiş olsun
İyisindir simdi umarim bendede hamilelikten önce vardi basur umarim sıkıntı yaşamam😕Seninki aferdersin dişardan meme ucu gbi belli oluyormuydu...Allah doğumumzda kolaylik versin senin sezeryan ihtimali neden yuksek canim.
Böbreklerimde bi sorun çıktı gibi bişey, solunum sorunumda var
Basurumda var
Basur evet meme gibiydi, kabızlık durumlarında felan özellikle dışar doğru çıkardı balon gibi şişerdi. Doğumdan sonra gerçekten inanılmaz zorlandım
Doktor dedi hatta senin canını vajinal dikişin yakmaz ama basur dikişleri yakar diye
Dikiş bile atılmıştı 1 aydan fazla oturamadım dokunamıuordum

Merhaba normal doğum yapan arkadaşım 2 bebeğini de emziremedi ne yazikki sütü olmadı benim sezeryan olmasına rağmen sütüm geç de olsa geldi (6 gün sonra geldi) genetik yapısal oluyor sanırım süt konusu
Teşekkür ederim inşallah güzel güzel gelir hepimizinki
Anne sütü çok önemli, ve emzirmek bana çok kutsal geliyor🥰 Bebeğim ile aramdaki bi bağ gibi

Sezeryan geçiren sevgili annelere bir sorum var
Sezeryan olma ihtimalim yüksek
Ben acısından felan korkmuyorum, ilk doğumumda 2 gün suni sancı çekmiş biri olarak çokta beni korkutmuyor🤣 Üstüne basurum vardı popo deliğimde hepsi patlamış yırtılmıştı 40 gün oturamadım ben:(
Neyse asıl korkutuğum şey süt konusu
Sezeryan olunca süt geliyor mu, ne kadar süre sonra geliyor veya
Benim ilk gebeliğimde kızım maşallah inanılmaz kilo almıştı sütümden ötürü, gelişimi güzeldi
Anne sütü benim için çok önemli
Bi yazarsanız sevinirim
Geliyo canım merak etme, sütün doğum şekliyle bir ilgisi yok bence. Yapısı müsait olandan hemen geliyo diğer türlü de sürekli uyarılır gelir inşallah.

Canım öncelikle çok geçmiş olsun umarım kolaylıkla atlatırsın bu süreci. Ben de bulantı dışında bütün belirtiler var bunun dışında yanma da var hatta bazen ağrılarım da oluyor nioli yağı sürünce ağrım da yanma da azalıyor. İki hafta önce idrar testi yaptırdım ama temiz çıktı. Sen hangi testle öğrendin bu durumu?
Ben idarla öğrendim canım çıksa doktorun seni uyarırdı zaten. Enfeksiyon çıktı artı olarak protein negatif çıkması lazımken pozitif çıktı
Yani idrar kaçağı var dedi böbrekde sorun olunca çıkıyor dedi

B Bluehappinies çpk geçmiş olsun ben de normalde sürekli scar olur gebelikte arttı. Enzimlerim de bozuk ondan olabilir. Seninki de çok hassas dönemdeyiz ondandır belki. Kız Fatih bey numara mı verdi. Oğlumda numara vermezdi bunda hiç istemedim o yüzden 🤣

B Bluehappinies çpk geçmiş olsun ben de normalde sürekli scar olur gebelikte arttı. Enzimlerim de bozuk ondan olabilir. Seninki de çok hassas dönemdeyiz ondandır belki. Kız Fatih bey numara mı verdi. Oğlumda numara vermezdi bunda hiç istemedim o yüzden 🤣
Yok kuzum devletteki doktor eşimin tanidigi o şekilde ulaştık fatih hoca vermiyormuş prensip gereği 🤣

Ben idarla öğrendim canım çıksa doktorun seni uyarırdı zaten. Enfeksiyon çıktı artı olarak protein negatif çıkması lazımken pozitif çıktı
Yani idrar kaçağı var dedi böbrekde sorun olunca çıkıyor dedi
Gerçekten ne çektim şu enfeksiyondan evlendiğimden beri tam olarak geçmedi ama her zaman idrar testinde de çıkmıyordu. Allah hepimizi korusun gebelikte çok korkuyorum yakalanmaktan

Böbreklerimde bi sorun çıktı gibi bişey, solunum sorunumda var
Basurumda var
Basur evet meme gibiydi, kabızlık durumlarında felan özellikle dışar doğru çıkardı balon gibi şişerdi. Doğumdan sonra gerçekten inanılmaz zorlandım
Doktor dedi hatta senin canını vajinal dikişin yakmaz ama basur dikişleri yakar diye
Dikiş bile atılmıştı 1 aydan fazla oturamadım dokunamıuordum
Ayy canim Rabbim şifa versin umarim duzelir
Oyy ben yandim o zman desene. Bende gebelikten once vardi smdi dogumda ikininca daha artar 🤦😕gerci ilk dogumum olcak aksilik olmazsa nrml olur dogumda biraz nu sebebten gozum korkuyor🤦

Kızlar çoğumuz enfeksiyon sorunuyla uğraşıyoruz anladığım kadarıyla ben çok sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için bazı tavsiyeler verebilirim. Öncelikle çok su tüketmek çay kahveden uzak durmak gerekiyor. Aynı zamanda çok baharatlı yemeyin. İlişkiye de ara verin, ilişkiden sonra hemen temizlenin. Tahereti önden arkaya yapmak da çok etkili. Banyoda ve taharette sirkeli su kullanabilirsiniz. Tuvalete gitmeden önce ellerinizi mutlaka yıkayın. Dışarda tuvalete gitmemezlik yapmamaya çalışın çünkü tuvaletini tutmak da enfeksiyona sebep oluyor. Kuru dutu kaynatıp içmek de bana iyi geliyordu ama gebelikte içilir mi bilmiyorum. Bunlar dışında cranberry meyvesi ve probiyotik de koruyucu oluyor. Bir de tabiki canımız nioli yağı❤️ hem yumuşatıcı gözüne sirkeyle beraber damlatıyorum hem de iç çamaşırıma. He birde yumuşatıcı da asla kullanmayın kızlar o da tetikliyor. Mutlaka pamuklu iç çamaşırı giyin dar olanlardan uzak durun. Bunlar hem koruyucu hem iyileştirici öneriler umarım bebişlermizi sağlıkla kucağımıza alırız ❤️

Kızlar çoğumuz enfeksiyon sorunuyla uğraşıyoruz anladığım kadarıyla ben çok sık idrar yolu enfeksiyonu geçirdiğim için bazı tavsiyeler verebilirim. Öncelikle çok su tüketmek çay kahveden uzak durmak gerekiyor. Aynı zamanda çok baharatlı yemeyin. İlişkiye de ara verin, ilişkiden sonra hemen temizlenin. Tahereti önden arkaya yapmak da çok etkili. Banyoda ve taharette sirkeli su kullanabilirsiniz. Tuvalete gitmeden önce ellerinizi mutlaka yıkayın. Dışarda tuvalete gitmemezlik yapmamaya çalışın çünkü tuvaletini tutmak da enfeksiyona sebep oluyor. Kuru dutu kaynatıp içmek de bana iyi geliyordu ama gebelikte içilir mi bilmiyorum. Bunlar dışında cranberry meyvesi ve probiyotik de koruyucu oluyor. Bir de tabiki canımız nioli yağı❤️ hem yumuşatıcı gözüne sirkeyle beraber damlatıyorum hem de iç çamaşırıma. He birde yumuşatıcı da asla kullanmayın kızlar o da tetikliyor. Mutlaka pamuklu iç çamaşırı giyin dar olanlardan uzak durun. Bunlar hem koruyucu hem iyileştirici öneriler umarım bebişlermizi sağlıkla kucağımıza alırız ❤️
Bende hiç belirti olmadı ya suda içiyorum ama olunca oluyor demekki sirkeli su yapıyorum yarın tekrar vercem idrar inş geçmiştir ☹️

Back
X