• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    6
Kızlar bir sorum var bende iki haftadır hafif kanama oluyor arada ama böyle açık pembe renkte bir kaç damla sonra koyu kahverengi lekelenme oluyor devamında ara ara geçen hafta da olmuştu hatta kanamam oldu diye gittim vajinal ultrasonla baktılar kese yerinde dediler aşırı kanama olursa gel dediler bir kaç gün ara ara lekelenme oldu çarşamba yine randevum vardı kalp atışı daha duyulmadı ama kese duruyordu normaldi bugün yine kanamam oldu bir kaç damla sonra yine lekelenme oldu akşama kadar aranızda yaşayan var mı oluyor mu böyle şeyler
Kasık ağrım da var ama ona da normal dediler üniversiteye gidiyorum tüp bebek tedavisi olduğu için aynı yere gitmem gerekiyor bir süre orda da sürekli farklı asistan bakıyor hocaya sorup geliyor bana doğru dürüst birşey de söylemediler stres oldum iyice
Benim de hamileliğimi öğrendiğimden beri böyle devam ediyor. Progestan iğne kullandım 5 gün, şu an fitil kullanıyorım düzenli. Düşük tehlikesi var dedi doktor kanama alanı varmış, Rabbim sağlık versin. Kanama akıntı çok stresli şeyler ve tehlikeli olabilir tabii ki. Düzgün bir doktora gidip sebebini öğren ancak öyle rahat edersin.

SAT 18 Ocak
Aşılamam 30 Ocak(ilk aşılamam)
14 Şubat Beta değerim 556
17şubatta Beta değerim 2072
17 Şubatta hastane gittim doktor bu değerle ile kesenin görülebileceğini söyledi. Doktor bakıyor bakıyor kese yok. Dedi ki bu dış gebelik olabilir beni bir radyolog gönderdi onlarda baktı Beta göre kese yok sol overda (yumurtalıkta ) dış gebelik olduğunu söylediler ama eminde olamadılar Korpus Lutuem kisti olabileceğini belirttiler bir belirsizlik içine girdim. Sonra Prof. beni gördü dış gebelik olduğunu belirtti ve beni hastane yatırdılar. ( 2023 yılında bir gebelik geçmişim var 7+1 dış gebelik ile sonlandı ve sağ tüpünü aldılar )
19 şubata kadar beni kontrol edeceklerini belirttiler sonra benim Beta değerim 3846 çıktı progesteron 22,82 olarak görüldü hoca ultrason ile baktı kese göründü( Çok sevindim benim için bir mucizeydi yine tüpümü kaybetmek korkusu içindeydim ) 4mm olarak belirtti ama gerdeki görüntünün dış gebelik mi yoksa Korpus mu olduğundan tam emin olamadı yine beni radyolog yönlendirdi radyolog baktı dış gebelik olmadığına söyledi beni taburcu ettiler Şimdi bir kaç gün sonra kontrol gideceğim umarım yeni bir süpriz ile karşılaşmam.

Hanımefendi ben a diyorum siz b diyorsunuz gerçekten şaşırıyorum 1 saattir büyük şaşkınlık içerisindeyim. Ben size çok kolay hamile kalmışsınız demedim herkesin yürüdüğü yol, yaşadığı tecrübeler farklıdır. Ben de 7 kere aşılama tedavisi almış biriyim. Siz benim ne yaşadığımı biliyor musunuz? Ben cevap vereyim bilemezsiniz. Bilmenize de gerek yok zaten. Maddi imkanınızı da müneccim değilim elbette bilemem. Sizin x bir hastaneden 50 bin tl fiyat aldım demenizden ötürü sizin söylediğiniz cümleyi aslında size tekrar ettim. Yine söylüyorum siz x bir özel hastanede kontrollere gidebilirsiniz, doğum yapabilirsiniz hatta sizin de söylediğiniz gibi kredi dahi çekebilirsiniz ama herkes sizin gibi OLAMAYABİLİR. Bakın olmayabilir değil olamayabilir. Asgari ücretin 22,104 tl olduğu bir ülkede burada sadece anonim olarak yazan daha gerçek adını dahi bilmediğiniz kimsenin maddi durumunu da bilemeyeceğiniz için kişilere seslenerek devlet hastanelerinden kaçın özellikle araştırma hastanelerinden hepsi çok kötü diyemezsiniz. %100 emin olduğunuz yerler hakkında yazsaydınız burada şu an bunları konuşmuyor olurduk. Ama siz direkt genelleme yapıyorsunuz. İnsanları strese sokabilirsiniz farkında değilsiniz kurduğunuz cümlelerin.
Son olarak sadece şunu söyleyeceğim daha da konuşmaya gerek yok bu konuyu. 2 hafta önce x bir özel hastaneye gittim sadece beta hcg baktırdım ve beta hcg için ücret ödedim. Sonucum 1 saat içinde çıktı. Öğleden sonra araştırma hastanesinde kadın doğumda randevum vardı ordayken hop e nabızdan x bir özel hastanede kaydım açıldı çok şaşırdım çünkü orda değildim. O hastaneye hayatımda bir kere dahi gitmedim. Benim kanımı 1. hastane diğer 2. hastaneye göndermiş. İstemediğim bir sürü tahlil bakmışlar iznim olmadan. Benim tc kimlik bilgilerim adım soyadım numaram doğum tarihimle. Ve bu bahsettiğim iki özel hastane Antalya’nın en meşhur hastaneleri. 1 hafta sonra elimdeki tüm delillerle dava açtım. Şu an ikisiyle de davalığız. Ama ben buraya gelip kızlaaaar özel hastanelere gidilmez yazmadım. Anladınız mı demek istediğimi? İnsanları farklı şekilde yönlendirmeyelim.
vallahi sağlık işi şans işi özel de de devlette de vijdanlı merhametli biri gelirse ne güzel hepimize yoksa bu ülkenin sağlık sistemi çökmüş zaten hergün televizyonlarda haberleri izleyen biri gayet görebiliyor sizin de hanımefendinin söylediğine bu kadar şaşırmanıza gerek yok ama haklısını özelde de neler olmuş ya bu ülkede devlet hastanesinde yeni doğan ünitesinde çatı çöktü bebek öldü! artık savunulacak bir yanı var mı ben sadi konuk isim veriyorum mezbaha gibi bir yer yıkıldı galiba şimdi istanbulun göbeği bakırköy daha önce düşük yaptım içimde tenis topu gibi parça kalmış doktorlar görmedi özelde ameliyat oldum temizlediler koca bir parça görmemeleri imkansız çünkü işlerini layıkıyla yapmıyorlar burunlarından kıl aldırmayıp maaşlarını beğenmiyor acısını bizlerden çıkarıyorlar sağlık ocağımdaki doktor kapısını çaldım içerde hastası var diye söylemedğini bırakmadı bana ya sen kimsin senin kapın amerikan başkanının kapısı mı çalınmaz bu nasıl bir ego sistem çökmüş

Kızlar 6+0 dan merhaba gögüs hassasiyetim kayboldu dün gece vardı bu sabah yok yani korkuttu açıkçası bu durumu yaşan var mı ?

vallahi sağlık işi şans işi özel de de devlette de vijdanlı merhametli biri gelirse ne güzel hepimize yoksa bu ülkenin sağlık sistemi çökmüş zaten hergün televizyonlarda haberleri izleyen biri gayet görebiliyor sizin de hanımefendinin söylediğine bu kadar şaşırmanıza gerek yok ama haklısını özelde de neler olmuş ya bu ülkede devlet hastanesinde yeni doğan ünitesinde çatı çöktü bebek öldü! artık savunulacak bir yanı var mı ben sadi konuk isim veriyorum mezbaha gibi bir yer yıkıldı galiba şimdi istanbulun göbeği bakırköy daha önce düşük yaptım içimde tenis topu gibi parça kalmış doktorlar görmedi özelde ameliyat oldum temizlediler koca bir parça görmemeleri imkansız çünkü işlerini layıkıyla yapmıyorlar burunlarından kıl aldırmayıp maaşlarını beğenmiyor acısını bizlerden çıkarıyorlar sağlık ocağımdaki doktor kapısını çaldım içerde hastası var diye söylemedğini bırakmadı bana ya sen kimsin senin kapın amerikan başkanının kapısı mı çalınmaz bu nasıl bir ego sistem çökmüş
Biz burada iki üç arkadaş iki üç gün önce hastane konuştuk. Ve bunu konuşurken mantık çerçevesindeydik. Burada sizleri veya bir başkasını korkutacak cümleler de sarfetmedik. Yani dilimiz, kurduğumuz cümle keskin değildi. Biraz kelimeleri seçerek konuşmamız gerekiyor, sırtı ağrısa bebeğime bir şey mi oluyor diye evham yapan anne adayları var bu grupta. Hanımefendinin de kurduğu tüm cümlelere hâlâ şaşırıyorum bence herkesin şaşırması gerekiyor. Üslup ve kurulan cümleler önemli çünkü.
Evet bunlar çok yaşanması olağan şeyler. Her insan iyi karakterde olamayacağı gibi doktor veya hemşire de aynı olmuyor. Böyle deneyimlediğiniz, tecrübe edindiğiniz yerlere zaten gitmeyin. Her devlet iyi olamayacağı gibi özel de olamaz. O kadar bebekleri öldürmüşler sigortadan üç kuruş para almak için, aileleri perişan etmişler. Bu hastane isimleri arasında çok bilindik isimler de var insan şaşırıyor nasıl ya diye… Neyse umarım herkes istediği yerde muayene olur istediği doktor ve hastaneyle devam eder. 😇

Kızlar 6+0 dan merhaba gögüs hassasiyetim kayboldu dün gece vardı bu sabah yok yani korkuttu açıkçası bu durumu yaşan var mı ?
Merhaba günaydın canım 2 gün önce gece sizin sohbetinize bir link bırakmıştım hatırladın mı? Pat diye göğüs hassasiyetim gitti yazmıştım. Bu çok normalmiş vücut hormona alıştığı için oluyormuş.

Bende seninle aynı durumdayım henüz doktora gitmedim .Pazartesi gideceğim .Benimde Allah'ın izniyle o zamana kadar 5000 i geçmiş olacak . Aklım karıştı
Ben de aynı durumdayım canım 5+3 olacak ilk doktora gittiğimde 5000i geçer diye düşünüyorum en son baktırdığımda 1081 di düzenli artmıştı. Ama insan bu diğer ihtimalleri bilince de aklı karışıyor benim de gözüm korktu yani erken mi gitseydim diye ama o zaman da kese gözükmeyecek ki 🤷🏼‍♀️

Kızlar günaydın kasık ağrılarım devam ediyor birde buna iç bacak ağrısı eşlik etmeye başladı normal midir
Merhaba canım, benim de birkaç gündür kasık ağrım var önce sol oldu sonra sağ. Adet olacakmış gibi karın ağrım da oluyor. Bir de kasık ağrısı sanki bacaklarıma vuruyor. Kanama vs yok çok şükür mormaldir diye düşünüyorum. Bilemiyorum yani kese büyüyor bebek büyüyor illa bir belirti verecektir diye düşündüm

Merhaba günaydın canım 2 gün önce gece sizin sohbetinize bir link bırakmıştım hatırladın mı? Pat diye göğüs hassasiyetim gitti yazmıştım. Bu çok normalmiş vücut hormona alıştığı için oluyormuş.
Ay inşallah canım göğüs hassasiyeti galiba gerçekten gelip gidiyor en başından berri . Ama bende bulantılar felanda kayboldu . Tuaf yani ay çarşamba kalp atışı için gideceğiz Rabbim nasip Etsin gümbür gümbür dinlemeyi amin ♥️🤲🏼

Ay inşallah canım göğüs hassasiyeti galiba gerçekten gelip gidiyor en başından berri . Ama bende bulantılar felanda kayboldu . Tuaf yani ay çarşamba kalp atışı için gideceğiz Rabbim nasip Etsin gümbür gümbür dinlemeyi amin ♥️🤲🏼
Kuzucum bence çok değişecek daha bu belirtiler. Mesela karnım ağrımazdı karnım ağrıyor dünden bu yana kasık ağrılarım oluyor. Memem ise maşallah minnoş oldu sabah ağrımıyor öğlenden sonra ağrı geliyor akşam iyice şişiyor ağrıyor bir değişik yani 🤩😂 Dualarım seninle canım benim inşallah duyarsınız gittiğiniz zaman minnoş kalbin sesini ben de haftaya gideceğim kalp için

Benim de gün içinde değişiyor . Gündüz çok ağrımıyor ama akşamları daha hassas oluyor . Bence normal .

Benimde bütün belirtilerim kayboldu. Doktorum önemli değil kafana takma dedi. Arada tekrar alevlenip tekrar kaybolabilir normal dedi

Kuzucum bence çok değişecek daha bu belirtiler. Mesela karnım ağrımazdı karnım ağrıyor dünden bu yana kasık ağrılarım oluyor. Memem ise maşallah minnoş oldu sabah ağrımıyor öğlenden sonra ağrı geliyor akşam iyice şişiyor ağrıyor bir değişik yani 🤩😂 Dualarım seninle canım benim inşallah duyarsınız gittiğiniz zaman minnoş kalbin sesini ben de haftaya gideceğim kalp için
Ayy haftaya ne zaman ? Ben çarşamba gidiceğim

Ay evet galiba kanama ağrı sancı olmadıkça korkmayın diyorlarda ne bileyim bazısı ay bulantım arttı kalbi atmaya başladı herlade diyor . Bende haftam ilerledikçe bulantım azaldı . Bulantı bende transferin 7/8 günü başladı yeni azaldı mesela . O yazılanları okuyunca insan ister istemez geriliyor ..

Benimde bütün belirtilerim kayboldu. Doktorum önemli değil kafana takma dedi. Arada tekrar alevlenip tekrar kaybolabilir normal dedi
Süper inşallah öyledir ♥️🌸 bende videolar da öyle izledim ama bazıları diyorya bulantı artıyor kalp atışı başlayınca diye . Bende tam tersi bulantı 2/3 gündür sabahları kayboldu.

Kızlar merhaba ben aranıza yeni katıldım listeye benide alırmısınız ? ☺️

Ben de aynı durumdayım canım 5+3 olacak ilk doktora gittiğimde 5000i geçer diye düşünüyorum en son baktırdığımda 1081 di düzenli artmıştı. Ama insan bu diğer ihtimalleri bilince de aklı karışıyor benim de gözüm korktu yani erken mi gitseydim diye ama o zaman da kese gözükmeyecek ki 🤷🏼‍♀️
Aynen öyle canım .Erken gitsekte gözükmezdi .Yalnız benimki son adet tarihime göre 7 haftalık görünüyor .Sanırım geç döllenme oldu inşallah ters bir durum yoktur .Çünkü adetime 3-4 günlük bi süre kalmıştı o zaman negatifti .Bu yüzden benim aklım çok karışık pazartesi gününü bekliyorum

Kızlar günaydın, soğuk hava dalgasıyla beraber mide bulantısı da giriş yaptı benim bünyeye 😄 Dün sadece kızarmış ekmek patates püresi ve meyve yedim şu anda da balık krakerle kahvaltı yapıyorum. Nazar değdirdim kendime iştahım iyi diye diye 😂

Ayy haftaya ne zaman ? Ben çarşamba gidiceğim

Ay evet galiba kanama ağrı sancı olmadıkça korkmayın diyorlarda ne bileyim bazısı ay bulantım arttı kalbi atmaya başladı herlade diyor . Bende haftam ilerledikçe bulantım azaldı . Bulantı bende transferin 7/8 günü başladı yeni azaldı mesela . O yazılanları okuyunca insan ister istemez geriliyor ..
Cuma gideceğim canım 6+6 oluyor görürüz diye düşünüyoruz 🥹
Yok yok kesinlikle korkmamak lazım kanama yoksa şiddetli de ağrı yoksa korkmayın yazıyor her yerde. İnşallah güzel geçecek bu zamanlar

Merhaba canım kesenin içinide gördünüzmü peki? Yoksa sadece kesemi? Bendede kese göründü ama içi görünmedi haftaya tekrar çağırdılar
Merhaba, beslenme kesesi var dedi kesenin içinde o zaman. Bebeği görmek için bir hafta sonra tekrar çağırdı. Bugün gittik hem bebeği gördük hem kalp atışını duyduk 🥰

Lioo Lioo 6+0 kalp atışı 💓

Back