• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    6
Benim doktorum direkt kendisini söyledi zaten gebelik testleri yapıldı mı dedi hayır dedim tamam tüm testleri yazalım yapılsın dedi. Direkt kadın doğuma da gidildiğinde yapılıyor 😇
Aaa ben kadın doğuma gidildiğinde yapıldığını bilmiyordum. Aile hekimine diye yönlendirdiler hastaneye. Ben de hemen randevu bulunca koşa koşa gittim:))

Kızlar bir sorum var bende iki haftadır hafif kanama oluyor arada ama böyle açık pembe renkte bir kaç damla sonra koyu kahverengi lekelenme oluyor devamında ara ara geçen hafta da olmuştu hatta kanamam oldu diye gittim vajinal ultrasonla baktılar kese yerinde dediler aşırı kanama olursa gel dediler bir kaç gün ara ara lekelenme oldu çarşamba yine randevum vardı kalp atışı daha duyulmadı ama kese duruyordu normaldi bugün yine kanamam oldu bir kaç damla sonra yine lekelenme oldu akşama kadar aranızda yaşayan var mı oluyor mu böyle şeyler
Kasık ağrım da var ama ona da normal dediler üniversiteye gidiyorum tüp bebek tedavisi olduğu için aynı yere gitmem gerekiyor bir süre orda da sürekli farklı asistan bakıyor hocaya sorup geliyor bana doğru dürüst birşey de söylemediler stres oldum iyice
Merhaba çok geçmiş olsun kaç haftalık şuan?

Aaa ben kadın doğuma gidildiğinde yapıldığını bilmiyordum. Aile hekimine diye yönlendirdiler hastaneye. Ben de hemen randevu bulunca koşa koşa gittim:))
Ama bence kadın doğumda randevu bulmak çok zor bizim buralar en azından öyle sizin orda nasıl bilemem aile hekiminden her zaman randevu var

Kızlar bir sorum var bende iki haftadır hafif kanama oluyor arada ama böyle açık pembe renkte bir kaç damla sonra koyu kahverengi lekelenme oluyor devamında ara ara geçen hafta da olmuştu hatta kanamam oldu diye gittim vajinal ultrasonla baktılar kese yerinde dediler aşırı kanama olursa gel dediler bir kaç gün ara ara lekelenme oldu çarşamba yine randevum vardı kalp atışı daha duyulmadı ama kese duruyordu normaldi bugün yine kanamam oldu bir kaç damla sonra yine lekelenme oldu akşama kadar aranızda yaşayan var mı oluyor mu böyle şeyler
Kasık ağrım da var ama ona da normal dediler üniversiteye gidiyorum tüp bebek tedavisi olduğu için aynı yere gitmem gerekiyor bir süre orda da sürekli farklı asistan bakıyor hocaya sorup geliyor bana doğru dürüst birşey de söylemediler stres oldum iyice
Bazı hamileliklerde kanama olabiliyor. Genellikle %96 sağlıklı bebek doğumu %4 bebek kaybı oluyor. İlk 3 ayda görülüyor sonra geçiyor. Benimde öyle geçmişti. Bunun yanında enfeksiyonunuzu kontrol edin mutlaka. Progestan kullanırsınız çok yormayın kendinizi yatın. İnşallah sağlıkla sürecinizi tamamlarsınız 🤲🏻🤲🏻

Aslında önlem amaçlı progestan kullansan iyi olur hem içinde rahat olur
Progestan kullanıyorum fitil olarak zaten sanırım takip etmekten başka yapacak bişey yok zaten değil mi öyle birşey söylediler de hormon ilaçları da kullanıyorsun şu an normal görünüyor ama işte zaten haftaya bir daha geleceksin dediler inşallah kanamam olmaz 🥹

Evet evet hastanede yapılıyor 😇 benim tahlil yaptırmak gibi bir düşüncem yoktı yakın zamandan yaptırmıştım zaten ama doktor tekrar istedi tüm testleri yaptırdı kendisi

Merhaba, tüp bebek hastasısınız progestan vajinal olarak verilmiştir diye düşünüyorum transferden sonra? Doktorunuzla konuşma şansınız yok mu direkt şahsi numara vs?

Bizde de aynı şekilde. İstanbul göztepedeyim ben. Hastaneye gidince bütün anadolu yakası toplanmış gibi hissettim:)))
Haydarpaşa numuneye gittim ben 1 gün öncesinde randevu buldum. Çok fazla boşluk var ve ilgiler güzeldi tavsiye ederim

Progestan kullanıyorum fitil olarak zaten sanırım takip etmekten başka yapacak bişey yok zaten değil mi öyle birşey söylediler de hormon ilaçları da kullanıyorsun şu an normal görünüyor ama işte zaten haftaya bir daha geleceksin dediler inşallah kanamam olmaz 🥹
Ben de tüp bebekliyim canım fitil ve iğne kullanıyorsundur sanırım sen de. Günde kaç kere fitil kaç kere iğnen var? Belki onun dozunu değiştirebilirler. Ben 3 kere 1 er fitil, günde iki kere de iğne yapıyorum progestan. Ama asistanlar da olsa ultrasondan baktıklarında sıkıntı yok diyorlarsa stres yapma bence. Benim arkadaşım hamilelik boyunca hep şakır şakır kanama yaşamıştı, ona rağmen çok sağlıklı bir doğum yaptı. Umarım senin de çok sağlıklı olur🙏🙏güzel haberlerini bekliyoruz🧿

En azından önlem almışsın canım inşallah sağlıkli bir şekilde ilerler

Bazı hamileliklerde kanama olabiliyor. Genellikle %96 sağlıklı bebek doğumu %4 bebek kaybı oluyor. İlk 3 ayda görülüyor sonra geçiyor. Benimde öyle geçmişti. Bunun yanında enfeksiyonunuzu kontrol edin mutlaka. Progestan kullanırsınız çok yormayın kendinizi yatın. İnşallah sağlıkla sürecinizi tamamlarsınız 🤲🏻🤲🏻
Karaciğer enzimlerim yüksek çıktı aslında tahlil yapıldı enfeksiyon söylenemedi ama vajinal ultrasonla çok sık bakıldı zaten hep ultrason sonrası günlerde kanamam oluyor gibi 🤷‍♀️ Ama doktor da öyle söyledi bazı kişilerde kanama olabilir falan dedi ama çöpü zaman olmuyor dedi iyice kafam karıştı

Karaciğer enzimlerim yüksek çıktı aslında tahlil yapıldı enfeksiyon söylenemedi ama vajinal ultrasonla çok sık bakıldı zaten hep ultrason sonrası günlerde kanamam oluyor gibi 🤷‍♀️ Ama doktor da öyle söyledi bazı kişilerde kanama olabilir falan dedi ama çöpü zaman olmuyor dedi iyice kafam karıştı
Yani her hamilelik bir değil. Mesela bir arkadaşımın annesi 4 çocuk doğurdu 3ü sıkıntısız 1i kanamalı geçmiş. Bir arkadaşımın annesine 2 çocuk doğurdu biri kanamalı biri kanamanız olmuş. Başıma gelince örnekler hep geldi bana :) benimde ödüm kopuyor şu an her tuvalete gititğimde kanama görecek miyim diye ama dediğim gibi her hamilelik bir değil.
Yoğun regli kanaması gibi bir kanamanın yanında ağrı eşlik ederse sıkıntı ama onun haricinde genelde sorun olmuyor. Dediğim gibi crp değerinizi ihmal etmeyin

Ben de tüp bebekliyim canım fitil ve iğne kullanıyorsundur sanırım sen de. Günde kaç kere fitil kaç kere iğnen var? Belki onun dozunu değiştirebilirler. Ben 3 kere 1 er fitil, günde iki kere de iğne yapıyorum progestan. Ama asistanlar da olsa ultrasondan baktıklarında sıkıntı yok diyorlarsa stres yapma bence. Benim arkadaşım hamilelik boyunca hep şakır şakır kanama yaşamıştı, ona rağmen çok sağlıklı bir doğum yaptı. Umarım senin de çok sağlıklı olur🙏🙏güzel haberlerini bekliyoruz🧿
İğne vermediler ama progestan fitil kullanıyorum dozu yüksekmiş zaten hormon içeren bant verdiler duphaston diye hap ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her seferinde soruyorum da ilaçların gayet iyi diyorlar daha iyi biliyorlar sanırım herkese farklı veriyorlar 🧐 inşallah güzel olur sonucu ❤️

Yani her hamilelik bir değil. Mesela bir arkadaşımın annesi 4 çocuk doğurdu 3ü sıkıntısız 1i kanamalı geçmiş. Bir arkadaşımın annesine 2 çocuk doğurdu biri kanamalı biri kanamanız olmuş. Başıma gelince örnekler hep geldi bana :) benimde ödüm kopuyor şu an her tuvalete gititğimde kanama görecek miyim diye ama dediğim gibi her hamilelik bir değil.
Yoğun regli kanaması gibi bir kanamanın yanında ağrı eşlik ederse sıkıntı ama onun haricinde hendekte sorun olmuyor. Dediğim gibi crp değerinizi ihmal etmeyin
Teşekkür ederim yani olabiliyor da o içimi rahatlattınız biraz ben kanamam var kesin düşük olacak birşey olacak diye her seferinde panik oluyordum dikkat edeceğim zaten kan vereceğim crp de isterim

Geneli böyle ama benim bildiğim bir yer var devlet hastanesi özelin hiçbirinde bulamazsınız o imkanları. Kız kardeşim doğum yaptı ben kendim gördüm ilgiyi o yüzden buraya yazıyorum. Emin olmasam bir şey demezdim. Sultanbeyli devlet Hastanesi'nde İstanbul'da olanlar için iyi bir öneri olabilir. Doğum süreci nasıl oldu size anlatacağım. İlk gittik nstye alındı kaç cm açıklık var bakıldı. Sonra odaya alındı odada tek biz vardık. Başında doğum olana kadar iki ebe bir çocuk doktoru yine arada başka doktorlarda girip çıkıyordu. Öncelikle televizyondan rahatlatıcı müzik açtılar sonra açılma kolay olsun diye kardeşime hareketler gösterdiler odayı loş yaptılar. Beline ebeler masajlar yaptı. Sıcak havluyu devamlı ısıtıp ısıtıp getirip beline koydular. Sonra doğum anı gelince nasıl rahatsan öyle doğurabilirsin dediler. Yatmak istemediğini söyledi. Öreke diye bir şey var oturuyorsun ebe bebeği tutuyor. Ne suyunu patlattılar,ne kesik yaptılar hiçbir müdahalede bulunmadan oturarak onun doğurmasıni beklediler. Bebeğin plesanta içerdeyken hemen annneye verip emzirttiler sıcağı sıcağına. Vallahi ben özelde görmedim böyle bir şey. Kendim yaşamasam söylemezdim. 5 kuruş ödemedik. Yine de herkesin kendi tercihi. Ben doğumumu orada yapıcam
Çok güzel bir deneyim olmuş, ne mutlu. benim hastanem Sultanbeyli’de çok yakın eğitim araştırma hastanesi. Bize sürekli Sultanbeyli’den sevk geliyor. Gece doktor olmuyormuş, riskli gebelikleri takip etmiyorlarmış. Kadın doğum uzmanı genelde doğuma pek katılmıyormuş, doğumu ebeler yaptırıyormuş. Devlet hastanesi olduğu için asistanda yok, dolayısıyla sürekli Sultanbeyli’den bize hasta gönderiyorlardı. Gelen hastalardan hiç böyle güzel deneyim duymadığım için bunu bilemiyorum hep kötü anlattılar, hatta bi ara gece uzman yok diye gece pek doğum almıyorlardı

Merhaba, böyle keskin bir yorum keşke yapmasaydınız. Burada olan herkes hamile ve hassas, herkes 140 150 bin tl doğum için para ödeyemeyebilir. Bu yüzden de devlet hastanelerini tercih edebilirler. Ben Antalya’da yaşıyorum Antalya’da yaşadığım ve bildiğim için eğitim araştırma hastanesini önerebilirim deneyimlerimden ötürü. Ama atıyorum Bağcılar devlet hastanesini öneremem değil mi? Çünkü orada yaşamıyorum herhangi bir deneyimim yok iyi veya kötü. Lütfen genelleme yapmayalım. Bildiğiniz bir hastanedir memnun kalmadığınızı beyan edebilirsiniz ama bu kadar keskin bir dil bence burası için uygun değil. Zaten burada bazı hanımlar tedirgin oluyorlar en ufacık bir durumda bir de böyle yorum tuzu biberi olur. İyi akşamlar
Şöyle söyleyeyim kendi kadın doğum doktorlarımızın bile hiçbiri çalıştığı hastanede ya da başka bir devlet hastanesinde doğum yapmadı, hijyen bile çok düşük. İşin içinde olmayıp detay bilmeyince insana mükemmel görünebilir tabi. Aynı şekilde ebe ve hemşire arkadaşlarımda devlette doğum yapmadılar. 150bin e doğum bende yapamam elbet, Medipol çamlıcada normal doğuma 50 bin dediler geçtiğimiz pazar günü. İnsan hayatında kaç kere doğuruyor ki. Bebek ve anne riske atılacak şeyler değil o yüzden yapabildiğimiz en üst tercihleri yapmamız lazım diye düşünüyorum. Özellikle ilk doğumda. Devlet hastaneleri çok yoğun olduğu için bir çok konuda yetersiz kalıyor. Ayda 500-550 doğum yaptırıyoruz. Endişelendirmek istemem tabii ki öyle bi niyetim olsa yaşananları anlatırdım, sadece uyarmak istiyorum. İstanbul’da güzel doğum yaptıran 3-5 devlet hastanesi ya vardır ya yoktur. Diğer illeri bilmiyorum tabii ki

İğne vermediler ama progestan fitil kullanıyorum dozu yüksekmiş zaten hormon içeren bant verdiler duphaston diye hap ve kan sulandırıcı iğne kullanıyorum her seferinde soruyorum da ilaçların gayet iyi diyorlar daha iyi biliyorlar sanırım herkese farklı veriyorlar 🧐 inşallah güzel olur sonucu ❤️
Çok güzel olacak annesi sen içini ferah tut💕

Ben şöyle yaptım; önce sağlık ocağımızdaki aile hekimime gittim. Bizim sağlık ocağında hepsine bakılmıyormuş. Ama süleyman yalçın şehir hastanesi aile hekimliğine ( bize yakın olduğu için) git hepsini yaptırırsın dediler. Hemen 1 saat sonrasına randevu vardı zaten e nabızda. Şehir hastaneleri aile hekimlikleri genelde boş oluyor randevu bulmak çok rahat o yuzden. Hemen gittim kan idrar bütün tahlillerimi yaptırdım. Bir tek d vitaminine bakmıyormuş onlar. Onu da özelde 2-3 bine hallettim hemen. Ama burada yazdıklarına göre bazı hastaneler d vitaminine de bakıyormuş. Sen gittiğin yerde yine sorarsın canım. Bit de açlık şekerine baktıkları için tahlillerde aç gitmen gerekiyor bilgin olsun🙏
Aa cok iyi madem bende randevu bulamadim diye uzuluyordum orda yaptiriyim o zman ben testleri.

Back