Merhabalar, genelde sessizce okuyorum yazışmaları birkaç soruya denk geldim o yüzden yazmak istedim. Bugün fetal DNA ile ilgili doktorumuz bilgi verdi. Belki merak edenlere faydası olur diye yazmak istedim.
Öncelikle 10. Haftamdayım aslında bu haftadan itibaren sonuç alınabiliyormuş ama garanti olması adına 12. Hafta vermemi önerdi.
Fetal DNA verince ikili, üçlü ve dörtlü taramaya gerek olmuyormuş. Detaylı ultrason dışında başka bir tetkike gerek kalmıyormuş.
Down sendromu ve diğer genetik hastalıkların çoğunun tespitinde 99 oran veriyorlar.
Aynı zamanda cinsiyet de bu testle 99 oranında doğru çıkıyormuş. Ama cinsiyet sonucunu doktora söylüyorlarmış aileye bildirmiyorlarmış. Doktor bize bilgi verecekmiş.
Ben istanbulda oturuyorum. Özel bir hastaneye gidiyorum ama hastanede bu test verilmiyormuş özel bir laboratuvarın bilgilerini verdiler onlar yapacaklar testi.
Test ücreti 460 dolarmış bugünün kuru ile 16.500 civarı yapıyor.
(fiyat muhtemelen yapılan yere göre değişiklik gösteriyordur ben bana söyleneni ileteyim fikir olsun dedim)
2 tüp Kanı direkt olarak sizin olduğunuz yere gelip kendileri alıyor aynı gün içerisinde uçakla Amerika’ya yolluyorlarmış.
Sonuçlarda 10 gün içerisinde çıkmış oluyormuş.
Bildiklerim şu an bu kadar iki hafta sonra testi verince yine öğrendiğim şeyleri paylaşmaya çalışırım. Herkese kolaylıklar diliyorum.