• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    14
Ya ben kendime sağlık sigortası yaptırdım. Gebeliği kapsamadığı için göztepeye gidiyorum. Göztepede de doğururum Allah nasip ederse. Ama devlet sancı odası en büyük kabusum. Bilmiyorum mecburum devlette doğurmaya çünkü 90bin liradan başlayan doğum ücretleri beni fazlasıyla aşıyor. 2li test istanbulda zeynep kamil yapıyor. İzmirde yapan devlet yoksa mecbur detaylı 2li gibi kritik veriler için belki sen sadece o tetkikleri yapabilirsin özelde. Çaresiziz abartılı fiyat artışlar gerçekten çok enteresan. On yıl önce oğlumu 1500 e doğurmuştum epidural normal. Hadi 10 katı fiyat artsın 15k olsun. Gerçekten enteresan ve

Ya ben kendime sağlık sigortası yaptırdım. Gebeliği kapsamadığı için göztepeye gidiyorum. Göztepede de doğururum Allah nasip ederse. Ama devlet sancı odası en büyük kabusum. Bilmiyorum mecburum devlette doğurmaya çünkü 90bin liradan başlayan doğum ücretleri beni fazlasıyla aşıyor. 2li test istanbulda zeynep kamil yapıyor. İzmirde yapan devlet yoksa mecbur detaylı 2li gibi kritik veriler için belki sen sadece o tetkikleri yapabilirsin özelde. Çaresiziz abartılı fiyat artışlar gerçekten çok enteresan. On yıl önce oğlumu 1500 e doğurmuştum epidural normal. Hadi 10 katı fiyat artsın 15k olsun. Gerçekten enteresan ve komik
Bugun avrasya hastanesini aradim baya temiz guzel bir hastane 39k dediler doguma. Gecen sene arkadasim orada yapmisti 15k vermisti. Yine sanirim en makul fiyat olan hastanelerden. Aklimin bir kosesine yazdim ama arayistayim hala. Liv 135k dedi ama tum tahliller muayeneler dogum ve sonrasi bebegin tahlilleri kalca usgleri vs dahil. Beni cok asiyor o fiyat ama belki verebilecek varsa haberiniz olsun kizlar

Bugun avrasya hastanesini aradim baya temiz guzel bir hastane 39k dediler doguma. Gecen sene arkadasim orada yapmisti 15k vermisti. Yine sanirim en makul fiyat olan hastanelerden. Aklimin bir kosesine yazdim ama arayistayim hala. Liv 135k dedi ama tum tahliller muayeneler dogum ve sonrasi bebegin tahlilleri kalca usgleri vs dahil. Beni cok asiyor o fiyat ama belki verebilecek varsa haberiniz olsun kizlar
Özel hastaneler den korkar olduk bebek cetesi yüzünden 😔

Kizlar cevaplariniz icin cok tesekkur ederim ama gelen beta sonucundan sonra umudum cok kirildi. Ayin 3 unde 3310 olan beta 5 gun sonra bugun 8448 olmus.
onceki tecrubeme dayanarak olumlu sonuclanacagini dusunmuyorum. Beta ilk etapta cok guzel artmisti. Cok umutlanmistim. Ama suan durum malesef pek ic acici degil.
Canm ileriki haftalarde beta yine iki kat artmak zorunda mı onu blmiorm ben hep sdce baslarda beta verdim
Rabbim insallah nasip etsin saglikla fakat eger saglikli deilse neden bu sekilde oluor arastirmaniz gerek pıhtılaşma rahim filmi filan bakilmali

Selam kızlar hafif lekelenme şeklinde kanaması olup progestana başlayanlara soruyorum doktor kaç gün kullan dedi? Bir de kaç gün sonra ilişkiye devam edebilirsiniz dedi? Benim gittiğim doktor o kadar bir bilgi vermedi ki aklımdan geçen küfürleri buraya yazsam bir daha kadınlar kulübüne yüz yıl ban yerim herhalde🤣 adamın ağzından kerpetenle aldım onları da unuttum🙈
Aslında benim suçum, bu doktor ilk hamileliğimde ilk 5-6 ay gidip sonra değiştirdiğim doktordu. Şimdi gene yakında diye buna gittik ama adam saldı galiba gene başka yerde doğururum ben diye, Neyse işte mesela ilk hamilelikte de kananmam olduğunda açıklamıştı baya uzan dinlen hep, sadece tuvalete kalkacaksın, 6 saatte bir progestan al ihmal etme vs ve 15 gün sonra tekrar gel bakalım geçmiş mi falan bir sürü bişeler demişti. Bunda dedi ki günde üç defa al. Bu kadar. Ben de dedim ki e peki, bir dahaki kontrole ne zaman geleyim? Normal rutin kontrole geleceksin üç hafta sonra dedi. Eee kanama alanı geçip geçmediğini nasıl bilcem ben? İlişkiyi de sorduğumda sanırım on gün iki hafta yapmayın dedi ama sinirden unuttum. Gerçekten böyle doktorlara diyecek bişe bulamıyorum. Madem isteksizsin yapma be adam. İlk konrole gittiğimizde sitem ettim zaten aaa hiçbişe açıklamadınız diye. Bana ne dedi? Sen tecrübelisin zaten hihihi dedi. Alla alla o zaman yüzde elli az alsaydın muayene ücretini madem tecrübeliyim güya sen de hiç kendini yormuyorsun. Hatırlasam zaten sormam değil mi. Neyse tamam sustum işte öyle🫠🫠🫠
Benim lekelenmem olunca devlete gitmistim hemen gunde iki agizdan verdi lekelenmen kessede kutu bitene kdr kullan dedi
Sonra kendi doktoruma soledim kullan ama vajinal gunde bir yeter dedi
Ne kadr kullancmi sormadm kutu bitene kdr kllancm :)
Yani zaten bende uzun sure kullanmak istiyorum benimde son gittigm dr cok suratsizdi sorularm vrdi hicbrini soramadım insallah perinatolojiye sevk olana kdr kullancm sonrasini sorcm
Dusuklerm ve erken dogumum oldugunden bırakmak istemiorm bakalm ne der.

Kanama alanı geçmiş şükür. Fakat önceki dr 14. Haftaya kadar progestan kullan demişti. Bugünkü bırak dedi. Napiyim kızlar ben? Devletin de işte böyle sorunu var. Bir gördüğünü bir daha görmüyorsun. Ama özele gitmem yeminliyim.
Ben en az 12 ye kadar kullancam, sonrasinda dr dahada kullan derse devam etcem 35-36 ya kadr kullanmak istiyorm dr verirse bakalm.

Merhaba kizlar birkaç zamandır giremedim buraya bende 10 haftalık olmak üzereyim hatta içindeyim diyelim.asiri yorgun ve depresif haldeyim sürekli ağlak bir moddayim başından beri mide yanması hazımsızlık ,göğüs hassasiyeti hiç hızını kesmeden devam ediyo ve göğüslerimde damarlar çok belirginlesti uykusuzluk var ben oğlumda hiç böyle şeyler yaşamamıştım hamileligin tek belirtisi yoktu demekki her hamilelik farklıymış inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım 🙏🌸
Selam. Ben de çok depresif ve sinirliyim. Ama hormonlardan mı yoksa sürekli oturup hiçbirşey yapmadan durmaktan mı emin olamıyorum. Sanki daha rahat olsam bu kadar olmaz gibi ama yine de durduk yere bu kadar olması gebeliktendir. Kendini tek hissetme yani☺️
Bunu doktorunuz bilir eğer düşük riskiniz varsa muhtemelen 4. Ayda bebiş yukarı çıkıyor sizi bilgilendirirler . ilk 3 ay ve son 3 ay önermiyorlar
Bizim doktor son ay ekstra yapın demişti ki doğum başlasın kolay olsun diye😁 ama biz göbeğimden dolayı yapamadık. Riskli gebelikler için dediyseniz bir bilgim yok ama son aylar için.
Benim lekelenmem olunca devlete gitmistim hemen gunde iki agizdan verdi lekelenmen kessede kutu bitene kdr kullan dedi
Sonra kendi doktoruma soledim kullan ama vajinal gunde bir yeter dedi
Ne kadr kullancmi sormadm kutu bitene kdr kllancm :)
Yani zaten bende uzun sure kullanmak istiyorum benimde son gittigm dr cok suratsizdi sorularm vrdi hicbrini soramadım insallah perinatolojiye sevk olana kdr kullancm sonrasini sorcm
Dusuklerm ve erken dogumum oldugunden bırakmak istemiorm bakalm ne der.
Çok geçmiş olsun. Ama gerek yoksa ben hormon kullanmayı da sağlıklı bulmuyorum, muhtemel yan etkilerini ve ilerde yol açabileceği hastalkları okuyunca psikolojim bozuldu nerdeyse. Rahim kalınlaşsın da tutsun bebeği diye veriyorlar diye okumuştum progestan için ama üç aydan sonra zaten bir faydası olmuyor olabilir.

Bizim doktor son ay ekstra yapın demişti ki doğum başlasın kolay olsun diye😁 ama biz göbeğimden dolayı yapamadık. Riskli gebelikler için dediyseniz bir bilgim yok ama son aylar için.
Ben onceki gebeligimde dogurana kadar yaptim ya hic bisey olmadi😅 sadece 1.5 aylikken bi kanama oldu 3 ayin dolmasini beklemistik. Riskli degilse yasak yok o konuda diye biliyorum

Selam. Ben de çok depresif ve sinirliyim. Ama hormonlardan mı yoksa sürekli oturup hiçbirşey yapmadan durmaktan mı emin olamıyorum. Sanki daha rahat olsam bu kadar olmaz gibi ama yine de durduk yere bu kadar olması gebeliktendir. Kendini tek hissetme yani☺️

Çok geçmiş olsun. Ama gerek yoksa ben hormon kullanmayı da sağlıklı bulmuyorum, muhtemel yan etkilerini ve ilerde yol açabileceği hastalkları okuyunca psikolojim bozuldu nerdeyse. Rahim kalınlaşsın da tutsun bebeği diye veriyorlar diye okumuştum progestan için ama üç aydan sonra zaten bir faydası olmuyor olabilir.
Yani soyle erken dogum olana veriliyor, rahim kisalmasi olana veriliyor yani 12.haftadn sonrada kullanilablior ve bu durumlara faydasi vara ma drlr agizdn degil vajinali dha cok uygun goruyor.
Oyuzden 12 ye kdr kullancm sonrasını perinatoloji ne derse ona uycm.
Herhangi bir sorun yoksa bosuna kullanmak sacma zaten.

Ben onceki gebeligimde dogurana kadar yaptim ya hic bisey olmadi😅 sadece 1.5 aylikken bi kanama oldu 3 ayin dolmasini beklemistik. Riskli degilse yasak yok o konuda diye biliyorum
Ben de doğurana kadar yapma taraftarıydım da eşim sağolsun yok göbeğin çok büyüdü konsantre olamıyorum diye yapmadı. Yani yapamadık dediğim eşim yapmadı son ay😁 yoksa doktor ödev olarak yürüyüş ve ilişki tembihlemesine rağmen yapamadı. Napayım çuval mı giyeyim üst kısma da görmesin bu sefer bilmiyorum djdkkd. Ben de şuan bir on gün beklerim sonra devam sanırım. Ben ilişki yüzünden kanama yaşamamıştım hiç. Bu seferki kanamamda da bir haftadır yapmamıştık zaten. Çok zorlamadıkça olmaz diye umuyorum. On iki haftayı bekler miyim bilmem.

Yani soyle erken dogum olana veriliyor, rahim kisalmasi olana veriliyor yani 12.haftadn sonrada kullanilablior ve bu durumlara faydasi vara ma drlr agizdn degil vajinali dha cok uygun goruyor.
Oyuzden 12 ye kdr kullancm sonrasını perinatoloji ne derse ona uycm.
Herhangi bir sorun yoksa bosuna kullanmak sacma zaten.
Vajinal kullansam olur mu dedim zaten doktora. Onu daha çok tüp bebek olanlar kullanıyor gerek yok dedi. Yani zaten özel bir durum varsa hiç riske atılmamalı. O kadar emek verip sonra boşa gitmesin hiç kimsenin. Birkaç doktora sorup karar almak en doğrusu gibi.

Vajinal kullansam olur mu dedim zaten doktora. Onu daha çok tüp bebek olanlar kullanıyor gerek yok dedi. Yani zaten özel bir durum varsa hiç riske atılmamalı. O kadar emek verip sonra boşa gitmesin hiç kimsenin. Birkaç doktora sorup karar almak en doğrusu gibi.
Yani vajinali daha çok tuobebekler kullanmior oncesinde de cok kullandm farkli drlr hep vajinal verdi
Her drun kendine gore gorusu ve savundugu seyler vr tbii
Herseyin hayirlisi dogru olan neyse onunla karsilastirsin Rabbim.

Ben de doğurana kadar yapma taraftarıydım da eşim sağolsun yok göbeğin çok büyüdü konsantre olamıyorum diye yapmadı. Yani yapamadık dediğim eşim yapmadı son ay😁 yoksa doktor ödev olarak yürüyüş ve ilişki tembihlemesine rağmen yapamadı. Napayım çuval mı giyeyim üst kısma da görmesin bu sefer bilmiyorum djdkkd. Ben de şuan bir on gün beklerim sonra devam sanırım. Ben ilişki yüzünden kanama yaşamamıştım hiç. Bu seferki kanamamda da bir haftadır yapmamıştık zaten. Çok zorlamadıkça olmaz diye umuyorum. On iki haftayı bekler miyim bilmem.
Hahahah ben ikna etmistim bak lohusayken minumum 40 gun yok haberin olsun sen bilirsin diye. Bu sefer kanamam olmadi doktor da yapabilirsiniz sorun yok dedi ozellikle sordum ilkinde oyle birsey yasayinca.

Kızlar iyi akşamlar ben tüp bebek tedavisi gördüm;
Beta sonuçlarım
29 Aralık;376
31 Aralık;801
4 Ocak; 2661. Çıktı sonuçlarım son değerim 2 katı değil de ortalama %83 artış olmuş
Doktorum sıkıntı yok dedi ama ben çok endişeliyim cuma günü kontrole gideceğim ama nedense boş gebelik olmasından korkuyorum belirtim yok kanamam yok çok değişik kendi kendimi strese sokuyorum sizlerle konuşmak iyi gelecek inşallah

İstanbul için arkadaşım erdem hastanesi dedi hatta bir kadın bayağı popüler bakabilirsiniz orasıda bayağı uygunmuş.

Back