2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Salatalık ben de çok gaz yapmıştı başlarda o yüzden yiyememiştim. Bida da yemedim. Muz evet bebeğe faydalı ama nen tam tersi biliyorum yeşile yakın olanlar daha faydalı ve lifli. Olgunlaştıkça şeker oranı artıyor yararı azalıyor
 
Yemeğini ben de yiyemem de mercimekli pilav olabilir bugün yapayım hatta dur
 
Eğer kapağında her hangi bir arıza olmadığına eminsen bence al. Çöp kovası sonuçta sen de içine kakali bez atacaksın sadece. Çocuğun kullanacağı temas edeceği bişey değil. Aldığında güzelce çamaşır suyuyla yıka güneşte kurut kullan. Fabrikadan çıkan sıfır ürün olsa da çok steril olmuyor sonuçta. İlla yikiyorsun.
 
Gebeliğin başında açlık kan şekerim biraz yüksek çıkmıştı benim. Bu yüzden şeker hastası gibi kabul ediyoruz demişlerdi, araştırınca bebeğe zarar verebilirim korkusuyla dikkat etmeye çalıştım. Hamilelik öncesi aralıklı oruca benzer bir beslenme düzenim vardı. Diyetisyen tarafından öyle beslenmenin benim durumum ve gebelik için uygun olmadığı söylendi. Liste yazıldı. Korkumdan 1 ay listenin hiç dışına çıkmadım. Sonraki ay düşmüştü şeker, dün de yine normal aralıklarda çıktı çok şükür.

Düzene girdikten sonra diyet listesine de uygun olan şekilde günlük şu şekilde beslenmeye gayret ediyorum:

Diyetisyen bebek gelişimi için ceviz, yumurta, et-tavuk-balık ya da diğer protein kaynakları, sebze, meyve ve yağlı kuruyemişler üzerinde çok durmuştu. Her gün bunlardan en az bir porsiyon ana öğünlerde ya da aralarda yemeye gayret ediyorum ben de. Ekmek ana öğünlerde 2 dilim -benim durumum için beyaz ve kepekli hariç- verildi ama ben günde 2 dilim yiyebiliyorum. Makine değiliz sonuç olarak. Bazen biri daha az diğeri daha çok olabiliyor ya da bazıları atlanabiliyor, diğer günler dengelemeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Bu arada dün endokrin doktoru diyet listesinin son 3 aya kadar değişmeyeceğini normal porsiyonlarda hamile değilmişim gibi beslenmeye devam edeceğini bebek için bunun yeterli olduğunu söyledi. Herkes için fikir verir umarım.
 
Çok teşekkür ederim cevap için ben işte bunların hiçbirini yiyemiyorum mesela ekmek neredeyse hiç yemiyorum haftada bir falan. Yumurta kokuyo diye yemiyorum. Kuruyemiş dişlerimi acıtıyor diye yemiyorum. Balık ve tavuk da kokuyo bana. Eti de pişirmeye üşeniyorum. Meyve yemeyi normalde de sevmem. Bi arada sebze yiyorum onu da gözüm alır da yaparsam
 
Iste bi şeyler duymusum onu da yarım yamalak öğrenmişim muz konusunda salatalığı da azaltayim bari.
 
Bide bu beslenmeye kilo alımın nasıl oldu
 
Bi bakayım sorunu yoktur umarım. Teşekkür ederim
 
Ben de diyetisyene başlamayı düşünüyorum, hatta bu hafta randevu alsam iyi olacak, bende de gebelik şekeri vardı, ilkinde olunca ikinci hamileliklerde olma ihtimali de çok yüksekmiş. İlk hamileliğimde aynı yazdigin gibi beslenmistim hem diyabet hem diyetisyen kontrolünde tamamlamıştım hamileligimi. Ama bu hamileliğimde bulantilar beni mahvetti, diyetisyene gitsem bile listeye uyamacagimi düşündüm. İlk haftalar bolca ceviz badem ve balık yedim, ama 10. Haftadan itibaren balık yemeyi bıraktım, benim vücudum hamilelikte balığı tolere edemiyor (hamilelikte bazı kadınlarda görülürmüş) ilk gebeligimde 16. Haftada zehirlenmistim taze balıktan. Balığın yerine koyabilecegim OMEGA agirlikli gıdaları da (yumurta hariç) iştahım olmadığı için tuketemiyorum işin kötüsü.
 
Ne yiyorsun peki ben bulantıların en yoğun olduğu dönem sabah akşam ekmek arası domates ve keçi peyniri ile beslendim. Onun haricinde sebze yemeği bile yiyemedim. Hala tencere yemeğine tahammül edemiyorum geçmedi hassasiyetim.
 
Diyetisyen alternatiflere yönlendirebilir bence çok iyi düşünmüşsünüz.

Rica ederim. Siz de belki bir diyetisyene danışabilirsiniz hassas olduğunuz besinlerin alternatiflerini öğrenmek için.
 
Kızlar elektrikli anakucağı düşünenler bu modele mutlaka baksın. Çok severek takip ettiğim bi inf kullanıyor oğluna fiyat olarak da o kadar uygun ki. 4 momslar 9-10 bin ₺ olmuş. Ben alacağım bundan sizde faydalanın istedim düşünleriniz olursa. Markanın oto koltuğu, bebek arabaları vs de çok güzel bakmadan geçmeyin.
 

Eklentiler

  • IMG_4180.png
    187,8 KB · Görüntüleme: 53
Bi aralar sebze yemeği yapıyordum işye kıymalı falan artık omu da canım istemiyor. Patates kabak yiyorum genelde. Muzlu süt yapıp içiyorum o kadar . Aç geziyorum cidden bi ara kahvaltıda iyi peynir yiyordum onu da bıraktım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…