Selam kizlar , 1.ay kontrolünden geldik . Moralim çok bozuk maalesef
Sadece 500 gram almış bebeğim . Bazı günler tüm günler memede kalıyordu neredeyse . Göğüs ucu yaralarıma rağmen emzirmeye devam ediyordum . Süt azalınca ağlıyordu tabi neredeyse tüm gün memede kalınca . Bende doktora bu işte bir gariplik var . Bebeğin dil bağı olabilir mi diye sordum . Bir muayene edeyim o gözle dedi . Dil bağı yok fakat çenesi küçük ve hafif geride dedi . Sütü getirmek için çok uğraşıyordu demek ki yavrum . 5.gun çocuk hekimi görmüştü 7.ve 14.gun de aile hekimi ,ebe ve hemşire de görmüştü . Ayrıca 16.gun emzirme danışmanı gelmisti . Pozisyon değişikliği ile memeyi daha kolay alabilmisti . İlk 15 gün memeyi almak çok zordu . Neyse sonuç olarak kimse bu konu hakkında yorum yapmamıştı . Şimdi doktorun bana önerisi 3 saatte bir meme vericem sonra da mama vermemi istiyor . Ne kadar içerse o kadar vericekmisim miktarı önemli değilmiş . Bende ya beni emmeyi birakirsa dedim açıkçası . Bırakmaz bıraksa bile beslenmesi bizim için şu an çok daha önemli dedi . Bu arada boyu uzamış 4.5 cm kadar . Cisli ve kakali bez sayısı da çoktu hatta saatleriyle beraber çizelge yapmıştım son 1 haftadır . Emmesine göre az kilo aldığını bende farkediyordum. Bu arada sütüm var hatta hastanede iken bile fazlası gomlegime çıkmıştı gümüş kapak olmasına rağmen . Sütünü sagip geri kalanını mama ile takviye yapabilirsin de dedi . Göğüs ucu yaralarım felaket durumda olduğu icin sagamiyorum . İyileşir iyileşmez o şekilde devam edebilirim .