2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Ay yaşandı aynısı. Bir haftalıkken kv kp geldiler. Bir hafta kaldılar. Sütüm azaldı hemen. Hiç dinlenemedim. Evde kargaşa oluyor birileri olunca. Ben de yalnız kalınca daha rahat ediyorum.
 
Biz o mamayla kilo alma sorunu yaşamamıştık hiç, sadece kof şişmanlık yapmıyor Aptamil filan gibi. Büyük oğlum 800-900 Gr civarı alıyordu aylık. Ama şekerli mama kullananlar tabi 1.5 kilo civarı alıyordu.
 
Ay yaşandı aynısı. Bir haftalıkken kv kp geldiler. Bir hafta kaldılar. Sütüm azaldı hemen. Hiç dinlenemedim. Evde kargaşa oluyor birileri olunca. Ben de yalnız kalınca daha rahat ediyorum.
Yalnızlık iyidir

Yok ben dinleniyorum Allah var elimi bir işe sokmuyorum şimdilik ama sole yap böle yap beni geriyor . Bazen de diyorum ki haksızlık mı ediyorum .
 
Kilo aldırmıyor demedim zaten zayıf kalıyor dedim söylediğin fark 600 gr da olsa çocuğu kilo alsın diye dua eden bir anne için çok önemli oluyor kof şişmanlık vs bunların bi önemi kalmıyor hareketli bebekler yakarlar o kadarını da ben küveze girmesin kilo alsın diye günlerce yattım kalktım dua ettim inan şişmanlatması şekeri falan umrumda olmadı
 
Aynen golden hazmı kolay mamaymis bikacgun deneyim bakalm pzt degistrirm belki
 
Bende yukardan kanalları uyarıyorum asag dogru dün sağlık ocağında da söyledi hemsire bende yapıyorm dedim hem mastiti önlüyor hemde süt artışı oluyor bzm değer 14 şimdilik 4 öğüne geçtik mamada hemde süt devam ztn doymadigini yalanmasindan anlarsın dio ki öylede oluyor mama icio mesela peşine meme istiyor uykuya dalmak içinde ins değer düşer bakalm
 
Kızlar bebeğim emerken boğazına süt kaçırıyor. Çok panikliyoruz öyle olunca. Niye oluyor bu ne yapacağım bilmiyorum. Elim ayağım birbirine giriyor
Benimi de öyle dünden beri. Sütün bol o zaman maşallah. Çektiğini yutmadan diğerini çekiyor bence ondan. Oğlumda da öyleydi. Sağıyorum ben sonra memeyi veriyorum kalan sütü de çeksin diye öyle olmuyor.
 
Bende golden veriyorum ins bizde gerektiği kadar kilomuzu alırız
Ben doğum yaptığımda ebe 20 dk yeterli fazlası boşuna bebeği yorar senide yorar demişti. Hiç stres yapma şuan alışma süresindesiniz. Bende ilk günler açmı tokmu doydumu diye çok ensişeleniyordum. Şimdi anlıyorum neden ağladığını acıktığını doyduğunu. Emzir ve mama vermeye devam et kilo alacaktır sağlıklı bir şekilde. Önemli olan sağlıklı kilo alması.
 
İnan her anne için bebeğinin kilo alması çok önemli çok iyi anlıyorum seni o yüzden. Hele de yakalaması gereken bı doğum kilosu varsa o an insan önce o durumu dusunur. Benimkinin doğduğunda kuvoz durumu olmamasina rağmen ben kilo kaybetmesindense mamaya yuklenmeyi tercih ettim mesela. Demek istediğim bu mama kilo konusunda pek zayıf değil aslında, sütüm gelene kadar mama verdik ve kilo alımı normalden fazla oldu. (Dr mama miktarını düşürün çok hızlı kilo alıyor dedi) Sütüm gelince de birden kilo alımı yavaşladı. Her gün tartiyorum sınırın altında kilo alımı var. Tekrar mama takviyesine baslicam o yüzden. Ben bu şekilde tecrübe ettim golden goat in kilo aldirdigini, büyük oğlumda da yine kilo alımı çok güzel diyordu doktoru ama ben bizim mama çok kilo aldırmıyor diye düşünüyordum, oyle 1.5 kilo filan almadı hiç çünkü. Ha daha fazla kilo alması gerekirse o zaman bı sure çok kilo aldıran mama da kullanabilirim ama bir süre tabi sonraki sürecte kilo toparlayinca başka şeyler öncelik kazanmaya başlıyor çünkü (bağışıklık, atiklik vs gibi )
 
Her gün kilosunu ölçmek kafaya takmak stres yapmak ne kadar doğru bilemedim . Sütün varken mamaya neden bu kadar yönelmek istiyorsun ki (yanlış anlama benim de sütüm var emiyor ama çevremdeki herkes çocuk doymuyor mamaya başla diyor özellikle eşim tarafı halbuki çocuk doyuyor ilk hafta 300 gr almıştı ama onlara göre doymuyor yani mama gerekli mi gerçekten bu durumda anlamıyorum )
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…