2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    264
Hangi Marka kullanıyorsun eşim wee almış. Benimki de sağmaktan çok büyüdü sanırım ağzına alıp çekmeye çalışıyor iki üç kere çekiyor sonra olay çıkarıyor bağırmaya ağlamaya başlıyor
 
Aynen çok faydalı bir de ebe o kadar pozitifti ki hiç pişman olmadım. Su meyve falan bizi rahat ettirmek için kim nasıl isterse öyle otursun yürümek isteyen yürüsün diyor. Ağdaya gitmiştim ordan mikrop mu kaptım acaba. Öğrleden beri var iki damla çıkınca bitene kadar çok acı yok ama bittikten sonra ıkındırıyor acı.
 
Canım yanma yok çıkıp bitiyor ya beni kıvrandırıyor bir damla bolsa da çıkarma hissi geliyor ve resmen sancı gibi oluyor. Acile mi gitsem ne. Biraz biraz sancım da sanırım başladı. Dün gece 2-3 defa oldu baya bugün de ara ara yokluyor. Sen hastanede çalışıyordun değil mi acile gideyim sence kadın doğum aciline idrar için?
 
Merhaba güzel anneler, doğum yapan herkesi tebrik ediyorum bizde bugün 38. Haftaya girdik normal doğum bekliyoruz kısmetse bugün çatı muayenesi yapıldı normal doğum için uygun dedi ama daha kanala girmemiş açılma falanda yok daha gelmeye niyeti yok bizim kızın bir aydır top yürüyüş squat ahududu çayı hurma herşeyi yapıyorum ama daha belirti yok
 
Normal erişkin aciller patlıyor , influenza vs den bence kadın doğum acile yada imkanın varsa özel git. Doğumda yakın ya belki farklı bir antibiyotik önerirler
 
Ne güzel ya açıklığın var sancın var. Bebiş de pıt diye kanala iniverir zamanı gelince Bende en ufak doğurma emaresi yok
Hepimiz pıt diye, sağlıkla, kolaylıkla, mutlu mutlu doğuracağız inşallah. Grubun güzel enerjisi hepimizi sardı. Bu arada bugün yakın zamanda doğum yapan arkadaşlarım aradılar hep, çok güzel deneyimler anlattılar. Bu gruptaki arkadaşlar da aynı şekilde umut veriyorlar hepimize. Annelik dostluğu diye bir şey varmış. Sizlerle tanışmıyoruz, arayan arkadaşlarımın da bir kısmı yakın arkadaşım değillerdi. Ne kadar şanslıyız bu deneyimleri paylaşabiliyoruz. Hiç birimiz yalnız değiliz. Ben hem sezaryenden hem de normal doğumdan, hatta doğum sonrasından da korkuyordum. Şimdi geleceğe umutla bakıyorum. Yine yeniden teşekkür ederim herkese.
Benim de yanma gibi sancı gibi bazen de bıçak saplanması gibi ağrılarım oluyor idrar yaparken. Pazartesi günü tahlil yapıldı bir şey çıkmadı. Doktorumun yorumu doğumun yakın olması kaynaklı olabileceği. Çatının genişlemeye çalışması nedeniyle olabileceği. Kötüsünü düşünmeyin hiç ama doktorunuzla da paylaşın durumu. Bakılsın mutlaka.
Gebe okulu eğitimlerinde normal doğumu kolaylaştıran, kesiye/yırtığa engel olabilecek grupta konuşulmayan bir detaydan bahsedildi mi canım? Ben epizyodan/yırtıktan korkuyorum biraz. Perine masajı yapmaya çalışıyorum. Yarınki kontrolde doktorumla da paylaşacağım bu durumu.
 
Eğer devlete gidecekseniz ve Avrupa yakasındaysanız Cemil Taşçıoğlu Hastanesinin doğum acilini çok çok tavsiye ederim size. Ben 2 kez tansiyon için, 1 kez de NST ile ilgili başka bir hastanenin yanlış yönlendirmesi nedeniyle gittim. Çok güzel ilgilendiler. Her seferinde çok memnun kaldım. Doğum acil kısmı sakin oluyor ayrıca, beklenilen yer genel acilden ayrı. Salgın hastalık vs konusunda da içiniz daha rahat eder.
 
Öğleden beri var bu idrar sonrası baya sesli bağırıyorum sanki birşey çıkıyor Yukardan. Belki benim de yaklaştı doğumum ondandır. Bakalım dayanamazsam acile gideyim. Bugün epiziyo ile ilgili anlattı o an karar verien bir şey diyor. Bazen yapılmıyor bazen de popo kısmına doğru yırtık oluşacağı veya üst kısım yırtılıp idrar kesesine zarar verileceği öngörülürse işte o zaman mecburi yapılıyor dedi. Kesi zaten 2-3 en fazla dikişle atlatılır diyor. Bende de ilk dığumumda oldu kesi doğumdan 10 15 gün sonra uçakla başka şehire gitmiştim bebekle. Ağrım yoktu. yani o kadar kötü bir şey değil merak etme. Eskisinden daha iyi yapıyorlar belli bile olmuyor. Kesi yapılmazsa da yapılması gerektiği zaman daha büyük hasara yol açabilirmiş örneğin genel cerrah popo kısmını dikmek zorunda kalıyormuş. O yüzden o an dr kararı ile en az hasarla atlatıırız. Belki de hiç kesin olmayacak.
 
Kızlar benim oğluşum da doğdu. Normal doğum 2890 Gr. 5 Ocak cuma doğdu. Sarılık oldu onunla uğraşıyorum kaç gündür canım çok sıkıldı. Değer çok yüksek değil. 3. Gün 12.5 çıktı. Bugün tekrar bakıldı 14 çıktı. Halbuki sürekli emziriyorum hatta 2 günde 200 Gr kilo almış. Doğum kilosuna ulaştı bugün. Yine de düşmemesi beni biraz sıktı. Tecrübeli anneler sizin de başınıza geldi mi ne yapmak lazım. Normal mi değerin yükselmesi.
 
Ben de Kadıköy Süleyman Yalçın şehir hastanesinde takipliyim aynı şekilde acilden ayrı doğum acili. evimin yanında 10 dakikalık yerde. Bence zaten şehir hastaneleri çok iyiler şuan. Tavsiyeniz için teşekkür ederim
 
En son gelecek gibi değil diyordun geçenlerde gözün aydın. Hayırlı olsun. Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. Çok geçmiş olsun.
 
Kızlar bebişlere uyurken ne giydireceksiniz? Aldınız mı uyku tulumu falan? Aldıysanız ne aldınız marka model foto hepsi :)
İlk aylar kundak yapicam yenidoğana uygun uyku tulumu var mı bilmiyorum zaten ama kundak ile daha verimli uyuduklari için ona alistirmayi düşünüyorum doğar doğmaz. Oğlumda rahat etmiştim. Sonra da havalar ısınacak zaten.
 
Gözün aydın, sağlıkla büyüt bebeğini
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…