Hepimiz pıt diye, sağlıkla, kolaylıkla, mutlu mutlu doğuracağız inşallah. Grubun güzel enerjisi hepimizi sardı.
Bu arada bugün yakın zamanda doğum yapan arkadaşlarım aradılar hep, çok güzel deneyimler anlattılar. Bu gruptaki arkadaşlar da aynı şekilde umut veriyorlar hepimize. Annelik dostluğu diye bir şey varmış. Sizlerle tanışmıyoruz, arayan arkadaşlarımın da bir kısmı yakın arkadaşım değillerdi. Ne kadar şanslıyız bu deneyimleri paylaşabiliyoruz. Hiç birimiz yalnız değiliz. Ben hem sezaryenden hem de normal doğumdan, hatta doğum sonrasından da korkuyordum. Şimdi geleceğe umutla bakıyorum. Yine yeniden teşekkür ederim herkese.
Benim de yanma gibi sancı gibi bazen de bıçak saplanması gibi ağrılarım oluyor idrar yaparken. Pazartesi günü tahlil yapıldı bir şey çıkmadı. Doktorumun yorumu doğumun yakın olması kaynaklı olabileceği. Çatının genişlemeye çalışması nedeniyle olabileceği. Kötüsünü düşünmeyin hiç ama doktorunuzla da paylaşın durumu. Bakılsın mutlaka.
Gebe okulu eğitimlerinde normal doğumu kolaylaştıran, kesiye/yırtığa engel olabilecek grupta konuşulmayan bir detaydan bahsedildi mi canım? Ben epizyodan/yırtıktan korkuyorum biraz. Perine masajı yapmaya çalışıyorum. Yarınki kontrolde doktorumla da paylaşacağım bu durumu.