- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
Çok giremiyorum buraya ama tesadüfen görmüşken cevap verip öyle çıkayım dedim. 5 dk da bir sancılarım vardı hastaneye gittiğimde 8-9 cm açıklık vardı ama bebeğin başı hala çok yukarıdaydı. Çok şaşırdım 3. Doğum nasıl başı hala kanalda olmaz dedim afalladım. Doktor da doğum yapacağımı ummadı heralde sabaha karşı bi saat olduğu için daha vaktim olduğunu düşünüp dinlenmeye çekildi. Bende ayağa kalktım koridorda 2 kere yürüyüp minik minik ıkındım ve bi anda çığlık atmaya başladım. Doktor nerdeee doğurcam nerde diye. Çatala kendimi nasıl attım, nasıl doğurdum bilmiyorum. Doğumdan sonra ben Ayhh doğurdum mu oldu mu diye hayıflanırken ebe bana doğru eğilip, hayatımda gördüğüm en güzel doğumdu dedi. Tabi ona göre bana göre berbattı neyse demem o ki doğum başlayıp neredeyse tam açıklığım olmasına rağmen kanalda olmayan bebek 2 dk yürümekle doğdu. O yüzden bunu kafana takma doğum sürecini güzel yönetirsen hemencik doğarÇok teşekkürler. Doğumun başlaması için bir engel olmadığı -3 kilo, 49 cm- ama bebeğin kanalda olmamasının sorun olduğunu söylediler. Baş geliş aslında ama kanala girmemiş. Bu söyledikleriniz onun için de yararlı olur mu acaba?