- 21 Haziran 2021
- 772
- 1.277
- 38
Ben de ilk tüp bebek denememizde embriyolarımız 5. güne gelemeyince sormuştum neden olabilir, bir sonraki deneme için bir öneriniz olur mu yapılabilecek diye, süreç boyunca rahat anlayışlı olan doktorum ne bilelim sizin yumurtalarınız demişti o içime çok oturmuştu. Sonrasında gittiğim bir başka doktorsa vajinal ultrason sırasında hafifçe dizime dokunmuştu, bacaklarımı açmaya yeltendim ben de az daha, adam probu çeviremiyor herhalde diye, yok kızım rahat ol titriyorsun kasma kendini herşey yolında demişti, o özen ne kadar güven vermişti yakınım biri elini omzuma koyup üzülme demiş gibi..Benim de doktorum erkek, ama bu doktoru bulasiya kadar kistlerimle alakalı, sonrasında da hamile kalamamakla alakalı sadece İstanbul içinde 20yi aşkın doktora gitmişimdir, başka şehirlerde de duyduğum doktorlara gittim, ne acıbadem kaldi ne Memorial ne de başka üst segment hastaneler. Kadın doktora da gittim erkek doktora da. Kimi anlayışlı canım bebeğim dedi ama para odaklı yaklaştı, kimi dediğin gibi yüzüme bakmadı, bı kadın doktor hamile kalmak başarı hikayesi değildir saplantiya çevirme diyerek azarlamisti feminist edasıyla. Ben hayatta hiç bişey başaramamış biri değilim ki ben anne olmak istiyorum demiştim. Bunu söyleyen bı kadındı, orta yaslarinda ve büyük olasılıkla çocukları da vardı. Benim şimdiki doktorum demişti, öğrencilerime en çok ogretmeye çalıştığım şey kadınların ruh hallerini onemsemeleri diye, özellikle kadın hastalıklarında ruh hali çok önemli demişti. Gerçekten de öyle stresli bı ay gecirdiysem regl dongum bile etkileniyor bu durumdan.