Selam kızlarrrr
Ara ara okudum yazamadım. Doğum sonrası tahmin edildiğinden farklı geçiyor aşırı yoğun bazen krizli, ama kesinlikle çok şekerli.
Okuduklarımı etiket yapıp cevap veremeyeceğim Ama genel olarak bir şeyler söylemek istiyorum benim doğumum Normal doğum olacaktı 18'inde çatı muayenem vardı tam 37 hafta bitmiş olacaktı ama 16'sında doğum gerçekleşti. Dolayısıyla çatı muayenesi yapmamıştım ve yaklaşık 5 saat normal doğum sancısı çektim. Açılma var mı muayenelerinde rahim ağzının çok geride olduğu fark edildi ve genel anestezi ile sezeryana alındım. Ve aslında boşu boşuna yaklaşık 5,5-6 saat normal doğum sancısı çektim. O yüzden bence benim kendi tecrübelerime dayanarak çatı muayenenizi zamanında yaptırın ne olur ne olmaz diyorum.
Bir de sizinle şu detayı paylaşmak istiyorum ben doğumdan sonra Normal bebek emzirme konusunda sıkıntı yaşamadım fakat eve geldim herkesin ısrarla şunu iç şunu iç dediği şeyler vardır ya hiç kimse kırmadım günde 3 4 bardak bitki çayı içiyordum neredeyse. bebek bir anda çıldırmaya başladı geceleri özellikle meme tutmuyor aç kalıyor aç kaldığı için morarana kadar ağlıyor ve o şekilde uyuya dalıyor tekrar aç kalıyor gibi değişik bir kısır döngüyle sarılık olmasına sebep olabilirdim maalesef.
İlk doktor kontrolünde kesinlikle bu dönemde günde 2 fincandan başka bitki çayı içilmemesi gerektiğini içilen bitki çaylarının bebeğin bağırsak ve midesi ile alakalı problem yarattığını ve bebek bununla bildiğimiz ağrı sancı yaşadığını söyledi ve artık bitki çaylarını bırak dedi. Bitki çayını günde bir fincana indirdim ve tekrar eski huzurumuza döndük.