- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.634
- 35
Canım mutlaka başka doktorla da görüş. Tek doktor ile ilerleme. Böyle ilgisiz doktorlara uyuz oluyorum.Merhabaçok şükür 13+6 oldum bugün rahat geçiyor gebelik sadece çok şistim gibi hissediyorum aslında kiloda almadım ama ödem gibi oldu karnım bacaklarım ve ayaklarim şiş gebeliğin başından beri olan sindirim problemim geçmedi malesef 12+1 de erkeğe benzetti ama net değil kızda olabilir dedi 13+2 de doktor sinirliydi bacakları kapalı dedi ilgilenmedi 27 haftalık bir gebenin ultrason fotosunu vermiş çıkınca fark ettim bir süre gitmek istemiyorum akışına bırakmak istiyorum stres oluyorum ama en fazla iki hafta dayanabilirim gibi bakalım ne olacak
Bende de var ya o. Sıcak geliyor sanki daralıyorum nefesim daralıyor. Oksijen yeterli gelmiyor resmen bazen. Eşimle dün tüm gün ayrı takıldık. O arka odada cam kapalı oturdu. Ben salonda klima açıkSırt üstü yattığımda olduğunu farkettim. Sol tarafıma yatınca bir süre sonra dah iyi hissediyorum. Düşük tansiyondan diyor internette. Gece kapı cam açık yatıyorum iki gündür nefes alamıyorum diye
Ay inşallah iyidir bebişlerimiz.Günaydın herkese, 12+4üm. 11. haftam bir iki şiddetli mide bulantısı dışında iyi geçmişti ama dün hem ne yediysem çıkardım, hem de yine ufak bir kanamam oldu. Bebekle ilgili ne zaman oh tamam hadi atlattık rahatım artık galiba desem bir sarsıp kendime getiriyor beni sıpaKanama geç saatte olduğu için doktora yazmamıştım, şu an çok şükür bir şey yok. Kullandığım ilaçları kesmiştik, duruma göre belki yeniden başlarız. Korkunçlu kusmanın da şöyle bir artısı oldu, gerçekten çok şişmiştim gazdan biraz rahatladım inceldim hafifledim birkaç haftadır sabahları çok tıkanık uyanıyorum, burnumdan nefes alamıyorum ama gün içinde iyiyim. bu da hamileliktenmiş dediler eyvallah dedim ne diyim Bugün nipt test için kan alacaklar, inşallah sonucu güzel çıkar her şey yolundadır da artık ufaklığa bir şeyler almaya başlayabilirim benden bu kadar, hepinize iyi haftalar
Güzel haberlerle gelGünaydın canım, 13+0 olduk bugünbugün randevum var, çok heyecanlıyım gerçekten
Güzel haberlerle gel
Beni çok zorluyor bu durum tansiyon aleti siparişi verdim. Komşudan alıyordum 8-4 ölçtü dün. Doktora gideceğim aynı şeyleri yaşarsam.Bende de var ya o. Sıcak geliyor sanki daralıyorum nefesim daralıyor. Oksijen yeterli gelmiyor resmen bazen. Eşimle dün tüm gün ayrı takıldık. O arka odada cam kapalı oturdu. Ben salonda klima açık
Ay evet ben de bugün 10+6 yım. Yarın nasipse 11 Ama en son doktor kontrolümde 9+6 iken doktor 10. haftaya girmişsin çoktan dedi. Sanırım çok sıkıntı olmuyormuş öyle birazcık ilerden gitmesi ya da geri gitmesi.Ben 10+5 teyim. Aynıyız ya da çok yakınız yanlış hatırlamıyorsam11 ekimde randevum var ben profesör Dr ile kontrollerimi yapıyorum yani perinatalog. Geçen gebeliğimde de aynı Dr la devam etmiştim. Önümüzdeki çarşamba 12+0 olacağım detaylı inceleyecek sorun görmezse iki tane DNA firması önerdi natera panaroma ve nifty plus ikiside aynı çok iyi dedi herhangi birini hangisi içinize siniyorsa seçebilirsiniz dedi ama detaylı bilgi ve numaraları haftaya verecek. Aynı gün arayıp içime sineni eve çağıracağım ve kan alcaklar. Eğer detaylı baktığında bir sorun görürse başka testler varmış vs. Önümüzdeki çarşamba daha detaylı yazacağım bu konu hakkında.
Bu arada beslenme uzmanıyla çalışıyorum çünkü tatilde çok kilo almıştım. İlk hamileliğimde 58 le hamile kalıp 76 ile doğuma gitmiştim. İlk 6 ay çok kilo almıştım 14 kilo6 aydan sonra sıkı bir beslenme programıyla sadece bebek kilo aldı ve 18 kilo ile tamamladım yoksa 30 a çıkardım kesin. Sonrasında 62 ye kadar düşmüştüm ama tatiller seyahatler fln ben 69 a kadar çıktım ve hamile kaldım. Bu sefer beslenme uzmanıyla devam ediyorum ve sabah oğlumu( yarım gün kreşe başladı) kreşe bıraktıktan sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum 1 kilo verdim. Hedefim ilk 6 ay kilo almamak ve sonrasında benim değil bebeğin kilo alması. Bu cumartesi kontrolüm vardı 3 gün önde görünüyor dedi Dr hatta hareket ediyordu su balesi yapar gibi her şey çok şükür yolunda Bunun dışında bulantılarım devam ediyor maalesef. Sağlıklı doğsunlarda çekilen çile mübah oluyor içimi döktüm resmen herkese çok güzel çok rahat bir hamilelik dönemi diliyorum sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah
Canım dinlen, yapma hiç bişi. Bir tek wc ye kalk özellikle bu ara. Bir sürü örnek gördük bu şekilde kanaması olup hamileliğini dinlenerek geçirerek sağlıkla bebişlerini kucaklarına aldılar. Hayırlısıyla sen de alacaksın inşallahBende 13+2 .. hamileliğim sıkıntılı geçiyor. İlk başlar dedim ohh ne mide bulantısı ne bi ağrı bişe yok sanki ben hamile değilim gibi falan. Ta ki 11+5 e kadar o gece öyle bi kanama yaşadım ki o zamanları asla unutamam. Sonuç olarak plesenta priva dedi doktor. Sürekli yatacaksın dedi. 11. Gün geçti üstünden dün bugün de hafif kahverengi akıntı geliyor. Yani tam işte düzeliyor sanırım diyorum yenisi başlıyor. Cinsiyeti öğrenemedik yüzüstü yatıyor bizim ki. Cuma tekrar kontrol var belki dönerse dalan öğreniriz ama benim içime kızmış gibi doğuyor. Cinsiyeti bile beni merak ettirmiyor tek derdim sağlığımız.
Ben de var tansiyon aleti ara ara ölçüyorum. Değişiyo benim de. Ama benim normalde de düşüktür. Hamilelik daha da düşürdü. Senin de normalde düşükse belki öyle olmuş olabilir. Ama hiç paylaşmadıysan doktorun ile mutlaka söyle canım. İhmal etme. Hamilelikte yüksek tansiyonun sıkıntı olduğunu biliyorum, düşük ile bir sıkıntı oluyor mu bilmiyorum.Beni çok zorluyor bu durum tansiyon aleti siparişi verdim. Komşudan alıyordum 8-4 ölçtü dün. Doktora gideceğim aynı şeyleri yaşarsam.
İnşallah teşekkür ederim, hepimiz hayırlı haberler verelim hepAy inşallah iyidir bebişlerimiz.Hayırlı haberlerle gel inşallah. Benim de haftaya Pazartesi kontrolüm, nifty testini de o gün yaptıracağım sanırım. Ben de oradan gelecek sonuç ile daha rahat bir kafaya sahip olacağımı düşünüyorum. Bebişe yavaş yavaş beğendiğimiz bişiler olursa almaya başlarız
İlk çocuğun ne zaman doğdu canım adını bi yerden hatırlıyor gibiyim deBen 10+5 teyim. Aynıyız ya da çok yakınız yanlış hatırlamıyorsam11 ekimde randevum var ben profesör Dr ile kontrollerimi yapıyorum yani perinatalog. Geçen gebeliğimde de aynı Dr la devam etmiştim. Önümüzdeki çarşamba 12+0 olacağım detaylı inceleyecek sorun görmezse iki tane DNA firması önerdi natera panaroma ve nifty plus ikiside aynı çok iyi dedi herhangi birini hangisi içinize siniyorsa seçebilirsiniz dedi ama detaylı bilgi ve numaraları haftaya verecek. Aynı gün arayıp içime sineni eve çağıracağım ve kan alcaklar. Eğer detaylı baktığında bir sorun görürse başka testler varmış vs. Önümüzdeki çarşamba daha detaylı yazacağım bu konu hakkında.
Bu arada beslenme uzmanıyla çalışıyorum çünkü tatilde çok kilo almıştım. İlk hamileliğimde 58 le hamile kalıp 76 ile doğuma gitmiştim. İlk 6 ay çok kilo almıştım 14 kilo6 aydan sonra sıkı bir beslenme programıyla sadece bebek kilo aldı ve 18 kilo ile tamamladım yoksa 30 a çıkardım kesin. Sonrasında 62 ye kadar düşmüştüm ama tatiller seyahatler fln ben 69 a kadar çıktım ve hamile kaldım. Bu sefer beslenme uzmanıyla devam ediyorum ve sabah oğlumu( yarım gün kreşe başladı) kreşe bıraktıktan sonra yürüyüş yapmaya çalışıyorum 1 kilo verdim. Hedefim ilk 6 ay kilo almamak ve sonrasında benim değil bebeğin kilo alması. Bu cumartesi kontrolüm vardı 3 gün önde görünüyor dedi Dr hatta hareket ediyordu su balesi yapar gibi her şey çok şükür yolunda Bunun dışında bulantılarım devam ediyor maalesef. Sağlıklı doğsunlarda çekilen çile mübah oluyor içimi döktüm resmen herkese çok güzel çok rahat bir hamilelik dönemi diliyorum sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallah
Benim de var ondan, ne zaman yatarsa ben de yatıyorumValla ayaktayım ya 3.5 çocuğum var geç yatıyor
Doktorum bana anlaşmalı olduğumu yer var dedi ama belki yine de randevu falan almak gerekiyordur. O gün anlatır doktorum. Haftaya Pazartesi bilgilendirirm ben de burada, fiyatı kaça yapılıyor, o gün mü oluyor gibi.İnşallah teşekkür ederim, hepimiz hayırlı haberler verelim hepEğer test için anlaşmalı bir doktora takipli değilsen ya da hastane anlaşmalı değilse o gün yaptıramayabilirsin bu arada, birkaç tane farklı firma var fiyatlar da değişkenlik gösteriyor bilgin olsun. Benim doktorum hepsi aynı hiç farkı yok, sana hangisi uygun geliyorsa onu yaptır demişti
İlk gittiğimde çok ilgiliydi ikinci kontrol suresindeydi büyük ihtimalle o yüzden ilgilenmedi özel hastaneydiCanım mutlaka başka doktorla da görüş. Tek doktor ile ilerleme. Böyle ilgisiz doktorlara uyuz oluyorum.
Doktor zamanla düzelecek diyor ama zaman söyleyemiyor. Bekleyip göreceğiz.Hay allahım ya, üzüldüm okuyunca. Zamanla düzelen bir şey mi acaba? İnşallah öyledir ve sizi çok üzmeden sağlıkla sıhhatle zamanında gelir bebiş
sizinle yaş ve sat aynı bizim. ve ben de izmirdeyim, bunu okuyunca merak ettim hangi doktora gidiyorsunuz acaba ?Ay evet ben de bugün 10+6 yım. Yarın nasipse 11 Ama en son doktor kontrolümde 9+6 iken doktor 10. haftaya girmişsin çoktan dedi. Sanırım çok sıkıntı olmuyormuş öyle birazcık ilerden gitmesi ya da geri gitmesi.
Ben bu dna testş aynı gün oluyor sanıyordum hastanede. Demekki bana da bir yerler önerecek o gün, bakalım söyler nasıl olacağını. İlk sayfaya aslında şehirlerimizi de mi eklesekbişi görünce şurada şu var diye haber etmesi güzel olurdu. Fiyatlar ne acaba izmir de mesela.
Bence sağlıklı bir hamilelik süreci çok önemli. Yürüyüş yapabilmen de harika. Benim şu baş dönmelerim daha yeni yeni geçiyor. Herhalde 1-2 haftaya böyle gidersem toparlarım tamamen eski halime dönerim diye düşünüyorum. Sonra gelsin altın hamilelik çağı
Örnek 1-2 günlük öğün listeni bizimle de paylaşabilir misin senin için sakıncası yoksa. Merak ettim ne yediriyor ya da yedirmiyor. Yasaklıyor.
Yaaa her şeyimiz tutmuş. Ben özel çınarlı hastanesine gidiyorum canım. Zaten direkt doğum hastanesi. 2-3 arkadaşım da orada doğumlarını gerçekleştirdiler farklı doktorlarda ve hepsi hem doktorlarından hem de ekipten her şekilde memnun kaldılar. Sen nereye gidiyorsun? Ben Bayraklı da oturuyorum birde, Bornova ya yakın tarafta. Ulaşımım da kolay olsun istedim.sizinle yaş ve sat aynı bizim. ve ben de izmirdeyim, bunu okuyunca merak ettim hangi doktora gidiyorsunuz acaba ?
Bu arada yumurtlama tarihini biliyor musun? Ben ovulasyon testi yapmıştım 3 Ağustos tarihinde oldu benim.sizinle yaş ve sat aynı bizim. ve ben de izmirdeyim, bunu okuyunca merak ettim hangi doktora gidiyorsunuz acaba ?
En kısa zamanda düzelir inşallah, dualarım sizinleDoktor zamanla düzelecek diyor ama zaman söyleyemiyor. Bekleyip göreceğiz.
Ben de bu zamana kadar 2 tane negatif durum yaşadım(düşük), tabii doktorların bir suçu olmadığını düşündüm ama hep soğudum onlardan. medicanada prof mehmet tunç canda ve medical parkta gülin okaya gitmiştim. Neyse sonra tesadüfen ege üni'de ferruh acet'e başladım. Ya o kadar iyi geldi ki bu doktor, kan pıhtılaşmasından şüphelendi beni genetiğe yönlendirdi, ve sonucum daha çıkmadan gebe kaldım. Sonra doktorum inisiyatif kullandı ve hemen kan sulandırıcı iğneye başladı, ve bu süreçte genetik kan sonuçlarım çıktı ve gerçekten de kan pıhtılaşması problemim varmış. Düşükler büyük olasılık bu sebepten dedi. Aslında bu Ege'de üst katlarda para ödenen bi doktor ama ne olursa olsun devlet hastanesi yavaşlığı var , yani doktordan çok memnunum ama sistemden memnun değilim açıkçası, ilk trimestırdan sonra değiştirmek istiyorum. 5 eylülden beri gitmedim doktora bu perşembe randevum var çok heyecanlıyım ya bakalım, inşallah her şey sağlıkla ilerler, aynı günde doğum yaparızYaaa her şeyimiz tutmuş. Ben özel çınarlı hastanesine gidiyorum canım. Zaten direkt doğum hastanesi. 2-3 arkadaşım da orada doğumlarını gerçekleştirdiler farklı doktorlarda ve hepsi hem doktorlarından hem de ekipten her şekilde memnun kaldılar. Sen nereye gidiyorsun? Ben Bayraklı da oturuyorum birde, Bornova ya yakın tarafta. Ulaşımım da kolay olsun istedim.
Doktorum harika birisi, Op. Dr. Onur Süleyman Aldemir. Tavsiye ederim.
Ay heyecanlandım bakalım aynı gün mü doğum yapıcaz nasıl olacak seninle