2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    249
Selam kızlar
Ek gıdaya başladık önce meyvelerden 3 gün kuralı ile bebeğim 6 ay 16 günlük
Yoğurt vericem 2 gun sonraki listede var
Yoğurt mayalıcaz hangi sütten mayalıyorsunuz?
Meyveyle başlamanızı doktorunuz mu önerdi yoksa sıralamayı kendiniz mi yaptınız? Meyveyi genelde tadımlarda en sona bıraktırırlar çoğu cocuk zaten yiyor tatlı tadı alırsa sebzelerde zorlanılabilir diye

Kızlar gece için hangi bezi kullanıyorsunuz?
Benim de bir ayrımım yok. Gece gündüz molfix pure soft olan bezden kullanıyorum. Ama son bi iki haftadır geceleri bezleri taşmaya başladı. Beslemeye kalktıgımda 4-5 civarı bir kere uykularındayken degişmeye başladım. Islak kaldıgında uyusularda kıpır kıpır oluyorlar büyük no kullanmaktansa değişmeye karar verdim o yuzden

Bizde sızdırdı o bir numara büyük mü kullanıyorsunuz
aynen ben uzun zamandır 5 numara kullanıyorum normalde bu aylar 4 numara uygun ama ben 5 kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım ama bilmiyorum çocuğun çiş yapma sıklığı ile de alakalı olabilir. Akşam 8-9 gibi değiştiriyorum mesela işte sabaha kadar gidiyor

Selam kızlar
Ek gıdaya başladık önce meyvelerden 3 gün kuralı ile bebeğim 6 ay 16 günlük
Yoğurt vericem 2 gun sonraki listede var
Yoğurt mayalıcaz hangi sütten mayalıyorsunuz?
Ben normal dışardan köy sütü alıyorum. Öyle herhangi bir pastörize süt markasından değil köy ürünleri satan yerlerden alıyoruz bazen bazen direk ineği olan kişiden o şekilde

Doktor sordu önce meyve mi sebze mi başlayalım diye
Siz ne önerirsiniz dedim
Meyve dedi
Meyveye başladık

Doktor sordu önce meyve mi sebze mi başlayalım diye
Siz ne önerirsiniz dedim
Meyve dedi
Meyveye başladık
Aslında dediği gibi arkadaşın sebze ile başlasanız daha iyi olabilir tabi siz daha iyisini bilirsiniz de ben kabak havuç felan vermiştim sonra sonra muz işte elma ara öğün şeklinde vermeye başladım kabağı felan yemek istememeye başladı yoğurtla felan idare ettik bi süre şimdi versem yemez diye tahmin ediyorum.

Ben normal dışardan köy sütü alıyorum. Öyle herhangi bir pastörize süt markasından değil köy ürünleri satan yerlerden alıyoruz bazen bazen direk ineği olan kişiden o şekilde
1 yaşına kadar inek sütü yasak diye duydum
Yoğurtta sütten yapılıyor
O yüzden bi sorayım dedim
Bazı kaynaklarda inek sütü keçi sütü yazmış
Bazılarında pastörize günlük süt yazıyor
En iyisi ben de pastörize günlük süt alayım ondan yaparım

Muz verme kabız olur dedi
Başladık bakalım
Armutu sevdi elmayı pek sevmedi püskürtü ağzından

Bunu bende düşünmüştüm ama mayalandıgı için sıkıntı olmuyormuş kaba tabirle öyle açıklamışlardı

Muz verme kabız olur dedi
Başladık bakalım
Armutu sevdi elmayı pek sevmedi püskürtü ağzından
elma ekşi gelmiştir belki muz evet kabız yapabiliyor bende başta biraz fazla vermişim sonra çok azalttım amaç tadım olduğu için sorun. Olmadı ya da yoğurtla falan veriyorum genelde meyveyi ben karıştırıp o şekilde de çok katı gibi olmuyoe
1 yaşına kadar olan inek sütü olayı içirme anlamında yoğurt kefir için inek sütü olmasın gibi bi durum yok sanırım ama emin değilim tabi. O kadar ince ayrıntı araştırmadım açıkçası. Nasıl alışırsa öyle gider kafasında olduğum için. Biz ne ile besleniyorsak oda ona uyum sağlamalı yavaş yavaş. Alerji vs durum olmadkça tabi.

Sizin bebis kaç kilo
Benim 6500 kg bugün 3.numara beze yeni gecicez kargo bugün geldi prima premium care 2 kullaniyordum
İlk zamanlar sleppy de almıştım prima 2 iken sleepy 3 iyi gelmişti.Bezlerin boyutu da farklı oluyor
Artik hep prima ile devam ediyorum bakalım 3 nasıl gelicek büyük beden de tasma yapabiliyor
Üzerinde 10 kg kadar yazıyor

Şuan 8 kg. Aynen ebatlar kendi içinde bile değişiyor sanki sleepy normal bez bio naturale göre daha küçük mesela ikisinde de aynı numara olmasına rağmen.
Aslında 4 kullanmam gerekiyor ama ben 5 kullanıyorum bayadır

Kızlar bizim bebişler 7 aylık oldu. Tadımıydı öğünüydü güzel güzel ilerliyorduk. Ama son 3-4 gündür hiçbir gıdanın yüzüne bakmıyorlar. Sürekli emmek istiyorlar. Diş çıkarma belirtileri var. İştahları kapanmıştır diye düşünüyordum. Artık moralim bozulmaya başladı. İkisini birden yedirmek zaten zor. Bir de hazırladığım kaseler çöpe gidince çok üzülüyorum. Pütürlü hazırlıyorum mamaları ya da blw fln bir şeyler deniyorum ama yok. Mama sandalyesinde 10 dk dan fazla oturmuyorlar. Süt vermeyince kıyamet kopuyor. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba?

Ben hep sebze verdim. Bir tek elma ve kayısı denedi.

Bence diş sürecinde böyle huzursuz olmaları normal. sen teklif etmeye devam et, huzursuzluğu geçince tekrar yiyecekler

Ben hep sebze verdim. Bir tek elma ve kayısı denedi.
Ben de meyve olarak elma muz bugün cennet hurması denedim. Ayva deneyeceğim genelde sebze gittim ama sabah yumurta avakado yapıyorum genelde ama ondan sıkıldı sanırım yeni bişey bulmam laım akşam yemeğinde az bi soğan ile ıspanak kavurmuştum ıspanağa alerjisi var sanırım yanağı ağız kenarı kızardı hep bida vermeyi düşünmüyorum 15 dk bekledik geçti bida denedik gene kızardı.

Aaa çok şaşırdım. Demek ki önce biraz ağzının kenarına değdirip 15 dk beklesek alerjisi var mı anlayabiliriz. Yarın bende kahvaltı da avakadolu yumurta deneyeceğim akşamda ıspanak vericem

Pancake veriyorlar yumurtaya alışınca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…