Popüler Konu 2025 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• çoğul

• Ankete Katılan
    68
Kızlar karbonhidrat tüketiminiz nasıl? Benim hamileliğin başından beri kendisiyle sorunum var 😄 ne tatlı ne tuzlu karbonhidrat aşeriyorum hep. Doktoruma hamileliğin başında bu durumu söylediğimde kesin bir dille yememem gerektiğini söyledi. Beyaz ekmeği kestim tahıllı ekmeği ise her gün yemiyorum fakat bazen yemeklerin yanına makarna, pilav vs yapıyorum yiyorum. Dışarı çıktığımızda çok uyamıyorum genelde karbonhidrat ağırlıklı besleniyorum avm vs.🙈 sizde durumlar nedir?
Ben sanırım dengeli gidiyorum.

• Sabahları mesela fix 2 dilim tam tahıllı ekmek 2 yumurta zeytin peynir avokado yiyorum.
  • Öğlen yoğurt meyve yulaf ( yulaf ciddi anlamda tok tutuyor) / ceviz, kefir, meyve alternatif olarak
  • Akşam çoğunlukla sulu yemek yanına pilav ve salata ya da haşlanmış/fırında sebze yiyorum. Akşam ekmek yemiyorum.

Arada kaçamak oluyor tabii mantıdır, börektir ama her gün değil. Kendimi çok kısıtlamadan ama abartmadan da hemen hemen her şeyi yiyorum. Dün tartıldım 600 gram vermişim :) Dengeli gitmek bence önemli olan. Bir gün makarna yediysem ertesi gün sebze yiyorum gibi.

Ben sanırım dengeli gidiyorum.

• Sabahları mesela fix 2 dilim tam tahıllı ekmek 2 yumurta zeytin peynir avokado yiyorum.
  • Öğlen yoğurt meyve yulaf ( yulaf ciddi anlamda tok tutuyor) / ceviz, kefir, meyve alternatif olarak
  • Akşam çoğunlukla sulu yemek yanına pilav ve salata ya da haşlanmış/fırında sebze yiyorum. Akşam ekmek yemiyorum.

Arada kaçamak oluyor tabii mantıdır, börektir ama her gün değil. Kendimi çok kısıtlamadan ama abartmadan da hemen hemen her şeyi yiyorum. Dün tartıldım 600 gram vermişim :) Dengeli gitmek bence önemli olan. Bir gün makarna yediysem ertesi gün sebze yiyorum gibi.
Ya benim de öğünlerim buna çok benzer ama ben artık doymuyorum 😬 mesela gece acıktığımda meyve, kuruyemiş, kefir falan asla tutmuyor beni. Hamile kalmadan önce de gece yemeğine bayılırdım şimdi daha çok bayılıyorum 😄

Ya benim de öğünlerim buna çok benzer ama ben artık doymuyorum 😬 mesela gece acıktığımda meyve, kuruyemiş, kefir falan asla tutmuyor beni. Hamile kalmadan önce de gece yemeğine bayılırdım şimdi daha çok bayılıyorum 😄
Gece bana da geliyor yemek perileri :KK70: havuç filan yiyorum o zamanda işte kesiyor biraz beni , ilk zamanlar gidip üşenmeden çeşit çeşit sandviç tost yapıyordum onu bıraktım artık

İlk evlenirken 56 kiloydum, 3 yıl içinde 68 kilo oldum damarlarima işledi resmen 😂 ilk bebegim3 68 le ,ikincisine 71 le hamile kaldım 😂😂
Orda yememek imkansız bende Mersinliyim aslında kültürler yakın çok seviyorum o yüzden orayı. 2015 yılında çalışmaya gitmiştim hala gidiyorum en son yazın gittim 🤤

Kızlar ya ben de anne yani beşik istiyorum ama oda yapmak da istiyoruz. Birçoğunuzun oda yapmak istememesi neden acaba? Erken yapmak mantıksız mi? Odasına uzayabilen beşiklerden aliriz diye düşünmüştük eşimle. Biraz heves ediyoruz aslında oda için de, özellikle esim.
Ben de ilk etapta ayrı yerde duramam ama bilemedim simdi. 🥹

Kızlar ven dayanamadim bisiler yapiyorum doktorum geberticek beni muhtemel 🥰🥰
Canım bende boyadım bizim hocayla görüştüm sakin ol boyadıysan boyadın napalım tamam dedi 😀😀😀 normalde düzenli botox yaptırıyorum ona kesinlikle hayır dedi o konuda söz dinliyorum ama gerisi içi. Bişe diyemem 😃😃😃

Kızlar bebek odası yapacak mısınız ? Ben çocuk odasını giyinme odam yapmıştım gardroobumda çok büyük 2 gözü boş ıvır zıvır koymuştum orayı bebeğe ayırıcam makyaj masamıda yatak odama alıp oraya tahta beşik almak,yanıma da park beşik almak istiyorum ama çoğu kişi çocuk 1 2 yaş olana kadar park beşik yeterli diyor ne diyorsunuz ?
Ben oğlumda yapmamıştım kızımda da yapmayı düşünmüyorum çünkü ilk etapta senden ayrı bir an bile geçirmiyor zaten benim oğlan üç yaşına kadar park yatakta yattı sonrasında ayrı yatak aldım ben gayet güzel idare ediyor sonra da bildiğin genç odası yataklarından aldım 15 sene kullanır 😅😅😅

Kızlar ya ben de anne yani beşik istiyorum ama oda yapmak da istiyoruz. Birçoğunuzun oda yapmak istememesi neden acaba? Erken yapmak mantıksız mi? Odasına uzayabilen beşiklerden aliriz diye düşünmüştük eşimle. Biraz heves ediyoruz aslında oda için de, özellikle esim.
Canım benim boş yerim var ama zaten yanımda yatacak bir de şimdiden alırsam sonradan ihtiyaçlar değişebilir bilemiyorum ki. Şuan odaya aldığım şeyler yanımdan ayırdığımda işlevsiz ya da gereksiz olabilir, kullanışlı olmayabilir. Biraz ihtiyaca göre biraz da bebişe göre şekillendirmek istiyorum şahsen. Heves ediyorum tabii ama şuan mantıklı gelmiyor

Sadece hemen ihtiyacınız olmayacak diye. Bir de insan yaşadıkça ne gerekir ne gerekmez anlıyor bence. Odasını da ona göre yapmak daha iyi olabilir. İlk başlarda sizinle aynı odada yatması gerekiyor. Okuduğum kitaplarda idealinin en azından 1 yaşından sonra ayrı odaya geçmesi olduğu yazıyordu ama emzirme durumunuza, bebeğe ve size bağlı bu. Bi de ilk başlarda gece 2 saatte bir emzirmek gerektiği için kalkıp başka odaya geçmek de zor olur gibi geliyor bana. 😉

Canım bende boyadım bizim hocayla görüştüm sakin ol boyadıysan boyadın napalım tamam dedi 😀😀😀 normalde düzenli botox yaptırıyorum ona kesinlikle hayır dedi o konuda söz dinliyorum ama gerisi içi. Bişe diyemem 😃😃😃
Canim bnde maseter dolgu yaptiriyorum diş sıktığım icin izin vermediler ona ama bu sekulde boyamaya birsey demez umarm 🤣🤣

Canım ben ilk oğlumda çok heveslendim yaptım sıkıntı da olmadı 🤣🤣 ilk 4 5 ay yanımda yattı sonra odasına geçirdim şimdi de odasını çok benimsiyo. Sürekli yanında yatınca da çok sık kalkıp emmek istiyo kokuyu alıyo herhalde 🤣🤣 arkadaşım 8 aylıkken bu sebeple ayırdı odayı, 7 8 kez kalkıyomuş gece şimdi 2 kez falan kalkıyo.

X