Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• Ankete Katılan
    15
Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım devlette bebeğim tüp bebek olmasına rağmen özele gitmeyi hiç düşünmüyorum :) tek bildiğim ayrıntılı ultrasonu belki radyoloji doktoru yapar onu duymuştum başka arkadaşlarımdan da . özele sadece fetal dna vermek için gittim 😇
Bende bu fikirdeyim ama bir turlu doktor begenemedim, bugun sordugum 2 3 soru vardi sadece ve mantikli sorulardi kapidan cikarken diger yanindakine, offf ne cok soru sordu buda dedi cok uzuldum. Boyle yaptiklari icin hevesim cok kiriliyor. Baska doktora gittim, 2 2 aliyor ben icerde otururken baska kadinin bebegine bakiyordu ve kadin nst gonderdi hangi oda oldugunu sorunca yanimda onu azarladi, ondanda sogudum. 2li test yaptirdim 30 dk adam bebege bakti, agzini acip 1 kelime etmedi. Surat 5 karisti. Her zaman devletten yanayim, daha tecrubeliler ve isinde iyiler diye ama iyi ve sefkatli doktor cok cok nadir gercekten.. 3 aylik hamileyim bu gittigim 4. 5. Farkli doktor ve birini sevdim diyemiyorum, mutlaka negatif olacak bir laf ediyolar veya asiri asiri ilgisizler.. enson 7. Haftada gittim 2li yap 16da gel dedi. Arada 2 ay sure var, folige devam ediyorum vitaminim eksildimi, degerlerm dustumu hicmi merak edip gormek istemiyor mesela... Ayagimdan bag cekiliyor 2 haftadir bunu soyledm bugun vitamin yazariz dedi onuda yazmadi.

Selam canım.
Allah aşkına daha saçma bir sistem olamaz heralde. Ultrasona niye bakmıyorlar gidildiğinde, 2 kere git gel yapmak hiç mantıklı değil.
Ben 5 yıl önce istanbulda sıradan bi devlet hastanesinde normal gittim yaptırdım yani koskaca hastanenin ultrasonu mu yok doktorunun odasında.
Valla anlam veremedim bu duruma. Yarın falan 10 olacağım. Sen şimdi gittin sana bi daha utrason için gün mü verdiler? Ne ultrasonu bu radyolog mu bakacakmış
Valla sorma ben de anlamadim
Tup bebek kismina ciktim oradaki hemsireler tanidigi icin
Detayli sordum sistemi böyle yaptilar sehir has.dediler
Ben bakildim,gebe takipte tansiyon kg olculdu sonra ulturasona gittim bide acil giris olarak gozukuyormusum ona ragmen en erken haftaya cuma dedi
Ulturason da ayri kisim kadin dogumda canim
Bebegimin ciktisinida alamadim
Doktorlar tup bebekte oluyor asagida asistanlari var
İstersen baska doktorlara da alabilirsin erkekte sıkıntı yoksa cemal diye bi hoca var o da cok iyi adini yanlis hatirlamiyorsam
Ama sistemi boyleymis😔

Bende bu fikirdeyim ama bir turlu doktor begenemedim, bugun sordugum 2 3 soru vardi sadece ve mantikli sorulardi kapidan cikarken diger yanindakine, offf ne cok soru sordu buda dedi cok uzuldum. Boyle yaptiklari icin hevesim cok kiriliyor. Baska doktora gittim, 2 2 aliyor ben icerde otururken baska kadinin bebegine bakiyordu ve kadin nst gonderdi hangi oda oldugunu sorunca yanimda onu azarladi, ondanda sogudum. 2li test yaptirdim 30 dk adam bebege bakti, agzini acip 1 kelime etmedi. Surat 5 karisti. Her zaman devletten yanayim, daha tecrubeliler ve isinde iyiler diye ama iyi ve sefkatli doktor cok cok nadir gercekten.. 3 aylik hamileyim bu gittigim 4. 5. Farkli doktor ve birini sevdim diyemiyorum, mutlaka negatif olacak bir laf ediyolar veya asiri asiri ilgisizler.. enson 7. Haftada gittim 2li yap 16da gel dedi. Arada 2 ay sure var, folige devam ediyorum vitaminim eksildimi, degerlerm dustumu hicmi merak edip gormek istemiyor mesela... Ayagimdan bag cekiliyor 2 haftadir bunu soyledm bugun vitamin yazariz dedi onuda yazmadi.
Doktor sans isi ya ozellikle devlette
Ben de bunlari bebek istedigim tedavi sureclerimde cok yasamistim

Merhabalar kızlar naçizane tecrübeli bir anne olarak şunu öneririm ki her seyi her önerilerini almayin evet suan daha uygun diye zamlanmadan alalım deniyor ama gereksiz biseyi almak daha fazla masrafa yol açıyor. Mesela bebek telsizi indirimdeydi aldim 100 m2 evde ne gerek var dedi eşim hiç kullanmadık dura sura bozuldu.Travel sistem bebek arabası aldik dünya para verip hic durmadi onda ağladı kanguruda büyüdü artık tasiyamayinca da baston tarzi önü açık ince bebek arabalarina bildirdim yani dünya para verdigimi sevmedi o zamanlar 150 200 lira olan baston arabaya bindi🤣Özene bozene oda hazırladım herkes dedi daha yatmaz falan aa olur mu dedim odasi olcak diye o kadar çok uyanıyordu ki 2 sene biz kanepede yattik kızımla odası boş kaldı büyüyen beşik bi işe yaramadi buyudugunde de dar geldi baska yatak aldık ama korkuluk alsak da yetermis😇bez stoğu yapmayın çünkü her bebek farklı cok övülen Prima mahvetti poposunu sürekli bez degistirdim. Bizim 9 yil olunca arada hicbir sey yok ablasindan her şeyi verdim dağıttım doguma yakın almayi düşünüyorum en temel şeyleri yeni doganda acil giyecekleri falan gerisi zaten her seye ulasmak cok kolay ihtiyaç halinde alacağım geri kalanları.
Bende artık aynı mantıktayım sabah sosyal medya da keşfet de önüme geldi hatta alıp kullanmadığım boşa para verdiğim şeyler diye video atmış ben oğlum da da 6. yada 7.ayda almıştım bi seferde gidip alıp gelmiştim
Google sağ olsun arama yapınca bütün sosyal medyam bebekle ilgili oldu hep insan alıp koymak istiyor ama bazı şeyleri gerçekten kullanmıyoruz

Bugün randevum vardı, 12+0, cinsiyeti gösterdi ufaklığa kardeş geliyor 💕 Ense kalınlığı ölçümü yaptı doktor, normal değerlerde dedi, çok şükür. Sağlık bakanlığına verilmek üzere ikili test istemediğim için imza verdim. Elenetal vitamine devam dedi, prilam yine yazdırdım, ya artık sırf sabahları değil akşam yatmaya yakın da mide bulantısı yaşamaya başladım, hatta 2 gecedir dolu dolu çıkarıyorum, çok kötü, sabah boş öğürmek hadi yine iyiydi, bir de akşam çıktı başıma. Nasıl dayanacağız bir hal çaresi bulmam lazım. Ekmek pilav türü yemekten de şiştim epey. Sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum. Siz neler yiyorsunuz? Avokado, ayva, ceviz, et, balık? 🤔
mide ağrısından, ekşimesinden ben de çok bunaldım. aynı durumdayız hiç sağlıklı beslenemiyorum. zaten normalde pek et ile aram yok, haftada 1-2 kez ancak yedim. diğerleri hep peynir, yoğurt, makarna, sebze, ekmek, simit, çorba. artık geçmesi lazım. umarım yani :KK43:

cinsiyet neymiş, erkek mi? hayırlı olsun sizin için :) benim de kontrolüm haftaya keşke doktorum da söylese çok merak ediyorum. bir hissim var, doğru mu çok meraktayım :)

Kızlar bu son goruntusu 13+2 cinsiyeti anlayan varmi, bir cikinti var sanki ama kizlardada bu haftada oluyor galiba

Eklentiler

• Screenshot_2024-12-04-15-55-14-771_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-12-04-15-55-14-771_com.instagram.android.jpg
    44,4 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2024-12-04-16-00-38-918_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-12-04-16-00-38-918_com.miui.gallery.jpg
    41,9 KB · Görüntüleme: 22
Kötü tecrübe olmuş seninki hep ya . Malesef çok yoğun oluyor devlet hastaneleri yetişemiyorlar burada da iki iki alıyorlar birine bakarken diğeri bekliyor ben çok rahatsız olmadım ondan. Açıkçası doktor bilgisi çok önemli benim için bir de şans gerçekten anlaştığın sana iyi gelen doktora git yoksa olmuyor. Bazı insanlar işini severek yapıyor ister özel olsun ister devlet olsun fark etmiyor onlara denk gelmek lazım 😅

Selam hanımlar sizde nasıl gidiyor hamilelik? 11+3 oldum ve sürekli uyuyorum.. bir de bu haftaya kadar her şeyden bulanıyordum en ufak bir koku hatta düşünce bile midemi bulandırıyordu bu hafta birden bıçak gibi kesildi. Sizde durumlar nasıl? Salı günü ikili tarama için gideceğim onun bir heyecanı var bende

Devlet hastanesine ilk kızımda safra kesemde taş vardı kendi hastanem uzak olduğundan hemen dibimizde devlet hastanesi var kadın doğum nasılsa serum veriyorlar sadece oraya gidelim dedim demez olaydım eşimi almadılar içeri ağrı içindeyim bir başıma bir sürü suriyeli doktorlar onlara bagırmaya alışmış bana da sert sert konusuyordu sonra öğretmen oldugumu öğrenince hemen yumusadı konusması ilgilenmeye başladı büyük ihtimal şikayet etmemden korktu küf içinde bir yerde serum takıldı zaten kokuya hassasiyet oluyor acaip rutubet kokuyordu bi başıma orda dedim Allah düsürmesin bi daha başka illeri bilmiyorum ama burda çok fazla suriyeli var sıra gelmek bilmiyor öldüm desen saatlerce bekletiyorlar o yüzden devlet hastanelerine karşı çok önyargılıyım Allah iyilerle karşılaştırsın doktorlara da biraz merhamet versin karşılarında hamile hasta insanlar oldugunu unutuyorlar çoğu zaman

Devlet hastanesine ilk kızımda safra kesemde taş vardı kendi hastanem uzak olduğundan hemen dibimizde devlet hastanesi var kadın doğum nasılsa serum veriyorlar sadece oraya gidelim dedim demez olaydım eşimi almadılar içeri ağrı içindeyim bir başıma bir sürü suriyeli doktorlar onlara bagırmaya alışmış bana da sert sert konusuyordu sonra öğretmen oldugumu öğrenince hemen yumusadı konusması ilgilenmeye başladı büyük ihtimal şikayet etmemden korktu küf içinde bir yerde serum takıldı zaten kokuya hassasiyet oluyor acaip rutubet kokuyordu bi başıma orda dedim Allah düsürmesin bi daha başka illeri bilmiyorum ama burda çok fazla suriyeli var sıra gelmek bilmiyor öldüm desen saatlerce bekletiyorlar o yüzden devlet hastanelerine karşı çok önyargılıyım Allah iyilerle karşılaştırsın doktorlara da biraz merhamet versin karşılarında hamile hasta insanlar oldugunu unutuyorlar çoğu zaman
Hamilelik çok özel bir süreç çok haklısınız Allah hepimizi merhametli insanlarla karşılaştırsın. Şu anki doktorum olmasa belki bende özele giderdim bilemiyorum

Ben bakildim,gebe takipte tansiyon kg olculdu sonra ulturasona gittim bide acil giris olarak gozukuyormusum ona ragmen en erken haftaya cuma dedi
İstersen baska doktorlara da alabilirsin erkekte sıkıntı yoksa cemal diye bi hoca var o da cok iyi adini yanlis hatirlamiyorsam
Ama sistemi boyleymis😔
Valla anlamadım 😄
Bismillah 😄 şimdi senin bugün testini yaptılar mı bunu soruyorum? Ultrason nasıl ayrı yaa ay ilk defa duyuyorum böyle bi şeyi. Kız böyle ilkellik olur mu 😄 kayseride normal devlet hastanesi var heralde oraya mı baksam napsam. Çok anlamsız

Ama sistemi boyleymis😔
Bi de mesela 3lü test demişsin ama o başka bi şey, 15. Haftada yapılıyo.

Şunu sormak istiyorum sen her gittiğinde ultrason için de ayrı bi gün mü veriyolar, gidiyosun napıyo kadın doğumcu? Odasında ultrason yok öyle mi ordan bakmıyor yani?

Ben bitirdim sayilir, buyuk esya olarak bebek arabasi ve oto koltugu kaldi, digerleri ufak seyler kaldi, 2025 oncesi almaya calisin alabildiginiz kadar. Ozellikle buyuk esyalari
Beşik için sepet düşündüm ama tek beşik alacam oda da yapmayacam uygun olur mu bilemiyorum arabada kabin modellere baktım taşıması kullanımı çok rahat oluyor bebekle birlikte merdivenlerden çıkarmak kolay olsun diye onu alırım heralde
Benim bebişin tehlikesi olduğu için hemen eşyaya giremedim nasip olursa şuan listeledim Şubat itibariyle almalara başlarım 💖

Merhaba bende eskiden çok iyi beslendiğimi düşğnürken gebe kaldığımdan beri mide bulantısıdır, şişmedir, kabızlıktır derken beslenemediğimi düşünüyorum. Cevizi eti tavuğu çoo seven ben ağzıma süremiyorum. 4 aydan sonea düzelcez iniallan
İnşaallah hızlı geçer bu dönem. Artık depolarımızdan beslendiği dönem bitiyor, 3 aylıktan sonra ne yiyorsak ona da gidecek.
mide ağrısından, ekşimesinden ben de çok bunaldım. aynı durumdayız hiç sağlıklı beslenemiyorum. zaten normalde pek et ile aram yok, haftada 1-2 kez ancak yedim. diğerleri hep peynir, yoğurt, makarna, sebze, ekmek, simit, çorba. artık geçmesi lazım. umarım yani :KK43:

cinsiyet neymiş, erkek mi? hayırlı olsun sizin için :) benim de kontrolüm haftaya keşke doktorum da söylese çok merak ediyorum. bir hissim var, doğru mu çok meraktayım :)
Evet, amin teşekkür ederim. Benim hep bebekler erken gösteriyorlar 😅

Kızlar mutfağa yemek yapmaya gittğm aniden kalp çarpıntısı elim ayağım titremeye başladı ve terlediğimi hissetim ne oluyor şuan hala devam ediyor oturdum şuan geçmesini bekliyorum açda değilim niye boyşe oldu

Beşik için sepet düşündüm ama tek beşik alacam oda da yapmayacam uygun olur mu bilemiyorum arabada kabin modellere baktım taşıması kullanımı çok rahat oluyor bebekle birlikte merdivenlerden çıkarmak kolay olsun diye onu alırım heralde
Benim bebişin tehlikesi olduğu için hemen eşyaya giremedim nasip olursa şuan listeledim Şubat itibariyle almalara başlarım 💖
Tek besik alacaksan sepet cok az kullanim omurlu olur, bende ahsap istiyordum ama kenar korumalik takinca yatma alani cok kisitlaniyor, bide bebekler el ve ayaklari ahsaptan disari atiyolar skisiyormus, en onemlisi yukseklik az oldugu icin dusebiliyolarmis :) bende o sebeple park yatağa yoneldim, uzun vadeli olan ve rahat olan kesinlikle park besik.
Ahsaptada orgu kenarlik koyuyolar mesela kalin baya, yer kisitlaniyor 1, 2. Hava akisida engelleniyor. Park yatagin kenarlari fileli oluyor.

Kızlar mutfağa yemek yapmaya gittğm aniden kalp çarpıntısı elim ayağım titremeye başladı ve terlediğimi hissetim ne oluyor şuan hala devam ediyor oturdum şuan geçmesini bekliyorum açda değilim niye boyşe oldu
Evde tansiyon aletin varsa bi tansiyonunu ölç, seker ölçüm cihazin varsa bide sekerini ölç canim. Muhtemelen ikisinden birisi yukseldi veya dustu

Tek besik alacaksan sepet cok az kullanim omurlu olur, bende ahsap istiyordum ama kenar korumalik takinca yatma alani cok kisitlaniyor, bide bebekler el ve ayaklari ahsaptan disari atiyolar skisiyormus, en onemlisi yukseklik az oldugu icin dusebiliyolarmis :) bende o sebeple park yatağa yoneldim, uzun vadeli olan ve rahat olan kesinlikle park besik.
Ahsaptada orgu kenarlik koyuyolar mesela kalin baya, yer kisitlaniyor 1, 2. Hava akisida engelleniyor. Park yatagin kenarlari fileli oluyor.
Sadece park beşik uzun süreli kullanışlı olur mu peki yoksa karyola yatak tarzı ek bişey almak gerekir mi

Sepet beşik bence de çok kısa süreli olur. Yataşın juno babysini almıştık ilk 2-3 ay çok kullandık. Fiyatına göre süresi çok kısa ama başka yerde uyumazdı oğlum.
Anne yanı beşik aldım ama bizimki hep kucakta uyuduğu için çok az kullanabildik. Bu açıdan park yataklar uzun ömürlü oluyor. Ama ben oda da yaptım, daha düzenli oldu her şey açıkçası. Odasını da çok sahiplendi zaman içinde. Odada ahşap beşiğimiz var 140x80, 3 senedir kullanıyoruz. Korumaları da yüksek güvenli. Etrafına sünger gibi bir koruma taktık. Hatta bu yatakta birlikte yattık uzun süre 😁😁

İkinci bebek için pek plan yapmamıştık. Bir oda misafir odası, bir oda çalışma odası. Şimdilik anne yanını çıkarıp şifonyere eşyalarını koyacağım. Ancak mutlaka oda yapmak istiyorum birinin var diğerinin yok olmaz. Nasıl yapacağım o dert oldu.

Kızlar bu son goruntusu 13+2 cinsiyeti anlayan varmi, bir cikinti var sanki ama kizlardada bu haftada oluyor galiba
Benim doktorum ultrasonda öyle bir pozisyon yakaladı ki, bebeğin alt tarafından bacak arasına bakarak söyledi. Yani bebeğin bacakları U şeklinde oldu ortada da çıkıntı var mı yok mu bakmak daha kolay ve doğru bir tahmin oluyor sanırım. Ama sizinkinde de çıkıntı görünüyor, erkek gibi duruyor. Hayırlı olsun.

X