Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• Ankete Katılan
    15
Ay alisveris konusmaya basladik mi cok sukur 😍 ben de bugun bazalari kutulari aciyim dedim ayni cinsiyet olunca herseyimiz var cok sukur bir hastane cikisi alirim uc bes te zibin yazlik, cunku ilk bebegim kis bebesiydi hersey uzun kollu 😢 listem vardi bulursam atarim belki isinize yarar 🥰
Yaa sizin de mi ikinci çoçuk?🥰 Diğeri kaç yaşında 🫠

Bulursam aticam kizlarda yapar yeni liste 🌸 vla benim ki kis bebesiydi cok giydirmiodum bi tane uzun kollu zibin bacaklarini da zaman zaman ciplak birakiodum. Nasil alisirsa oyle gidio ve soguga hastaliga dayanikli oluyolar bence, simdi 3 yasina gelio asla giyinmeyi sevmio 😅

Aynı sekilde oglum suan 5 yasinda soguya cok dayanikli
Nasil alistirirsaniz gercekten öyle gider hatta bir suru ter bezi aldim arabada yaz kıs ter dokuyordu
Asla arabada montla tutamazdim ipislak olurdu

Gümüş kapak, göğus pedi, süt saklama poşeti, pompa oglum zamanında almistim hiç kullanmadım gerek olmadı
Bir de yürüteçi bizim doktor asla önermiyordu çocukların kasları doğal akışında gelişsin diyordu
Onun yerine yurüme arkadaşı almıstim ama onu da bosuna almisim :) koltuklardan tutuna tutuna bir anda yurumustu
O yuzden bu hamileligimde hic liste yapmayacagim ihtiyac dogrultusunda alirim dogduktan sonra
Gümüş kapak ben çok kullandım. Onu öneririm kendi adıma. Diğer konularda katılıyorum. Eğer evde olacaksanız süt saklama poşeti ve pompa pek gerekli değil. Yürüme arkadaşı fln ilerleyen zamanlarda alınacak bir ihtiyaç, büyüdü yürüme arkadaşını alışveriş sepeti olarak daha çok kullandı😁

Merhaba kızlar bugün doktora gittim ultrason kâğıdındaki şu terimler hakkında bilgisi olan var mı google dan da baktım baya aslında ama bulamadım 🙂↕️

Eklentiler

• IMG_4314.jpeg
    IMG_4314.jpeg
    47,6 KB · Görüntüleme: 51
Merhaba kızlar bugün doktora gittim ultrason kâğıdındaki şu terimler hakkında bilgisi olan var mı google dan da baktım baya aslında ama bulamadım 🙂↕️
FPS (Frames Per Second):
Ultrason ekranında saniyede görüntülenen kare sayısını ifade eder. Daha yüksek FPS, daha akıcı bir görüntü sağlar ve hareketli yapılar için önemlidir.

D/G (Depth/Gain):
D (Depth): Görüntüleme derinliğini ifade eder. Derinlik, incelenen yapının mesafesine göre ayarlanır.
G (Gain): Görüntü parlaklığını veya sinyal gücünü ifade eder. Daha iyi bir görüntü elde etmek için ayarlanır.

Gn (Gain):
Görüntüdeki genel parlaklık veya kontrast ayarını ifade eder. Fazla artırılırsa görüntü çok parlak, düşükse karanlık olabilir.

I/P (Image/Power):
I (Image): Ultrason cihazının görüntüleme modunu ifade eder (örneğin, 2D, 3D).
P (Power): Ultrason dalgalarının gücünü ifade eder. Güç, cihazın yaydığı enerji düzeyini belirler.

Pwr (Power):
Ultrason dalgalarının gücünü ifade eder. Daha yüksek güç, daha derin yapıları görmek için kullanılır ancak genellikle güvenli sınırlarda tutulur.

Frq (Frequency):
Ultrason dalgalarının frekansını belirtir. Daha yüksek frekanslar daha yüzeysel detayları, daha düşük frekanslar ise daha derin yapıları görüntülemek için kullanılır.

D (Doppler):
Doppler modunu ifade eder. Kan akışı gibi hareketli yapıların değerlendirilmesi için kullanılır.

Peki aç karna yerine khvaltıdan 2 saat sonra alınsa ? Çünkü takviye için faydası işin alıyoruz ama benim midemi aşırı bulandırdığı için tüm gün beslenemiyorum kuru ekmekle besleniyorum mide bulantısından. Fayfa sağlayayım derken zarar gördüm gibibi şey oluyor böylr
Evet kahvaltıda süt ürünleri ve çay/kahve tüketiyorsanız, aynı anda almamalısınız. Ya öncesinde ya da dediğiniz şekilde 2 saat sonra da içseniz olur.

FPS (Frames Per Second):
Ultrason ekranında saniyede görüntülenen kare sayısını ifade eder. Daha yüksek FPS, daha akıcı bir görüntü sağlar ve hareketli yapılar için önemlidir.

D/G (Depth/Gain):
D (Depth): Görüntüleme derinliğini ifade eder. Derinlik, incelenen yapının mesafesine göre ayarlanır.
G (Gain): Görüntü parlaklığını veya sinyal gücünü ifade eder. Daha iyi bir görüntü elde etmek için ayarlanır.

Gn (Gain):
Görüntüdeki genel parlaklık veya kontrast ayarını ifade eder. Fazla artırılırsa görüntü çok parlak, düşükse karanlık olabilir.

I/P (Image/Power):
I (Image): Ultrason cihazının görüntüleme modunu ifade eder (örneğin, 2D, 3D).
P (Power): Ultrason dalgalarının gücünü ifade eder. Güç, cihazın yaydığı enerji düzeyini belirler.

Pwr (Power):
Ultrason dalgalarının gücünü ifade eder. Daha yüksek güç, daha derin yapıları görmek için kullanılır ancak genellikle güvenli sınırlarda tutulur.

Frq (Frequency):
Ultrason dalgalarının frekansını belirtir. Daha yüksek frekanslar daha yüzeysel detayları, daha düşük frekanslar ise daha derin yapıları görüntülemek için kullanılır.

D (Doppler):
Doppler modunu ifade eder. Kan akışı gibi hareketli yapıların değerlendirilmesi için kullanılır.
Çok teşekkür ederimmm yani bebeğimden çok cihaz bilgileriymiş 🥲

Canım gunaydin kadin dogum doktoruna randevu al 11.haftanda
Bebege bakip ulturasona yonlendiriyor ense kalinligi olcumu icin
Ulturason tarih veriyor o zaman gidip olcum yapiliyor sonra kadin dogum doktoru ikili tarama icin kan aliyormus perinatolojiye alan acmiyorlarmis kendileri ulturason sonrasi kan alip sonuc cikinca gel diyorlarmis
Uclu tarama sehir has.yapiliyormus
Hepsini ogrendim 🥰
Selam canım.
Allah aşkına daha saçma bir sistem olamaz heralde. Ultrasona niye bakmıyorlar gidildiğinde, 2 kere git gel yapmak hiç mantıklı değil.
Ben 5 yıl önce istanbulda sıradan bi devlet hastanesinde normal gittim yaptırdım yani koskaca hastanenin ultrasonu mu yok doktorunun odasında.
Valla anlam veremedim bu duruma. Yarın falan 10 olacağım. Sen şimdi gittin sana bi daha utrason için gün mü verdiler? Ne ultrasonu bu radyolog mu bakacakmış

Bugün randevum vardı, 12+0, cinsiyeti gösterdi ufaklığa kardeş geliyor 💕 Ense kalınlığı ölçümü yaptı doktor, normal değerlerde dedi, çok şükür. Sağlık bakanlığına verilmek üzere ikili test istemediğim için imza verdim. Elenetal vitamine devam dedi, prilam yine yazdırdım, ya artık sırf sabahları değil akşam yatmaya yakın da mide bulantısı yaşamaya başladım, hatta 2 gecedir dolu dolu çıkarıyorum, çok kötü, sabah boş öğürmek hadi yine iyiydi, bir de akşam çıktı başıma. Nasıl dayanacağız bir hal çaresi bulmam lazım. Ekmek pilav türü yemekten de şiştim epey. Sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum. Siz neler yiyorsunuz? Avokado, ayva, ceviz, et, balık? 🤔

Kızlar bebeğiniz için bişiler almaya başladınız mı erken ama bn geçen indirimdeyken şu otomotaik salanan ana kucaklarından aldım acaba kuşlanıilı olur mu. Aldıktan sonrada oişmen oldum nedense çünkü uzun zön oldu ultrasona girmeyeli ya bişi olmuşsa diye korkuyorum bu cumartesi gidicem inşallah bi sıkıntı yoktur kuruntu değil mi bnmki
Ben bitirdim sayilir, buyuk esya olarak bebek arabasi ve oto koltugu kaldi, digerleri ufak seyler kaldi, 2025 oncesi almaya calisin alabildiginiz kadar. Ozellikle buyuk esyalari

Bugün randevum vardı, 12+0, cinsiyeti gösterdi ufaklığa kardeş geliyor 💕 Ense kalınlığı ölçümü yaptı doktor, normal değerlerde dedi, çok şükür. Sağlık bakanlığına verilmek üzere ikili test istemediğim için imza verdim. Elenetal vitamine devam dedi, prilam yine yazdırdım, ya artık sırf sabahları değil akşam yatmaya yakın da mide bulantısı yaşamaya başladım, hatta 2 gecedir dolu dolu çıkarıyorum, çok kötü, sabah boş öğürmek hadi yine iyiydi, bir de akşam çıktı başıma. Nasıl dayanacağız bir hal çaresi bulmam lazım. Ekmek pilav türü yemekten de şiştim epey. Sağlıklı beslendiğimi düşünmüyorum. Siz neler yiyorsunuz? Avokado, ayva, ceviz, et, balık? 🤔
Merhaba bende eskiden çok iyi beslendiğimi düşğnürken gebe kaldığımdan beri mide bulantısıdır, şişmedir, kabızlıktır derken beslenemediğimi düşünüyorum. Cevizi eti tavuğu çoo seven ben ağzıma süremiyorum. 4 aydan sonea düzelcez iniallan

Bende bugun devlete gittim normaldede oraya gidiyorum ama hic memnun degilim, 13+2 bi cinsiyet tahmini olur sonucta sordum soylemedi.. ultrasonda kendisi bakti bana saniyelik gosterdi. 14+1 cikiyor ölcümde, 8 gunde 2cm uzamis bebek normalmi sizce.

Bu arada bende liste yaptim ve cogunu aldim hatta oyuncaklar ve kitaplarda bir suru almistim kasim indirimlerinde. Size tavsiyem ocaga girmeden almaniz yonunde.
Listeyi attim ornek olmasi acisindan, ben almadiklarmi.kalan eksigi temize gectim enson.

Eklentiler

• Screenshot_2024-12-04-15-14-52-497_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-12-04-15-14-52-497_com.instagram.android.jpg
    72,4 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_2024-12-04-15-14-47-061_com.instagram.android.jpg
    Screenshot_2024-12-04-15-14-47-061_com.instagram.android.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 31
Selam canım.
Allah aşkına daha saçma bir sistem olamaz heralde. Ultrasona niye bakmıyorlar gidildiğinde, 2 kere git gel yapmak hiç mantıklı değil.
Ben 5 yıl önce istanbulda sıradan bi devlet hastanesinde normal gittim yaptırdım yani koskaca hastanenin ultrasonu mu yok doktorunun odasında.
Valla anlam veremedim bu duruma. Yarın falan 10 olacağım. Sen şimdi gittin sana bi daha utrason için gün mü verdiler? Ne ultrasonu bu radyolog mu bakacakmış
Ben hiç iki kere git gel yapmadım devlet hastanesine gidiyorum aynı gün kendi doktorum yaptı ultrasonu kan alındı bir haftaya sonuç çıktı gidip onu gösterdik her yerde farklı sistem demek ki

Bende bugun devlete gittim normaldede oraya gidiyorum ama hic memnun degilim, 13+2 bi cinsiyet tahmini olur sonucta sordum soylemedi.. ultrasonda kendisi bakti bana saniyelik gosterdi. 14+1 cikiyor ölcümde, 8 gunde 2cm uzamis bebek normalmi sizce.

Bu arada bende liste yaptim ve cogunu aldim hatta oyuncaklar ve kitaplarda bir suru almistim kasim indirimlerinde. Size tavsiyem ocaga girmeden almaniz yonunde.
Listeyi attim ornek olmasi acisindan, ben almadiklarmi.kalan eksigi temize gectim enson.
Maşaallah bence gayet iyi zaten normalde hepi topu 9-10 cm ler bebişler şu an, 8 günde 2 cm uzamışsa bayağı iyi uzamış demektir maşallah. Zaten nerdeyse 1 hafta önden gidiyormuş demek ki uzun bebek olacak.

Ben hiç iki kere git gel yapmadım devlet hastanesine gidiyorum aynı gün kendi doktorum yaptı ultrasonu kan alındı bir haftaya sonuç çıktı gidip onu gösterdik her yerde farklı sistem demek ki
Aynen öyle olur canım. Ben de oğlumda devlete gidiyodum testlere. Gittim ultrasonla baktı doktor normal, kan verdim tamam. Bi dahaki gelişine bakarız demişti.
Ben normal gidicem. Eğer böyle bi saçmalık yaparlarsa da giderim özele, uğraşmam bu anlamsızlarla

Merhabalar kızlar naçizane tecrübeli bir anne olarak şunu öneririm ki her seyi her önerilerini almayin evet suan daha uygun diye zamlanmadan alalım deniyor ama gereksiz biseyi almak daha fazla masrafa yol açıyor. Mesela bebek telsizi indirimdeydi aldim 100 m2 evde ne gerek var dedi eşim hiç kullanmadık dura sura bozuldu.Travel sistem bebek arabası aldik dünya para verip hic durmadi onda ağladı kanguruda büyüdü artık tasiyamayinca da baston tarzi önü açık ince bebek arabalarina bildirdim yani dünya para verdigimi sevmedi o zamanlar 150 200 lira olan baston arabaya bindi🤣Özene bozene oda hazırladım herkes dedi daha yatmaz falan aa olur mu dedim odasi olcak diye o kadar çok uyanıyordu ki 2 sene biz kanepede yattik kızımla odası boş kaldı büyüyen beşik bi işe yaramadi buyudugunde de dar geldi baska yatak aldık ama korkuluk alsak da yetermis😇bez stoğu yapmayın çünkü her bebek farklı cok övülen Prima mahvetti poposunu sürekli bez degistirdim. Bizim 9 yil olunca arada hicbir sey yok ablasindan her şeyi verdim dağıttım doguma yakın almayi düşünüyorum en temel şeyleri yeni doganda acil giyecekleri falan gerisi zaten her seye ulasmak cok kolay ihtiyaç halinde alacağım geri kalanları.

Aynen öyle olur canım. Ben de oğlumda devlete gidiyodum testlere. Gittim ultrasonla baktı doktor normal, kan verdim tamam. Bi dahaki gelişine bakarız demişti.
Ben normal gidicem. Eğer böyle bi saçmalık yaparlarsa da giderim özele, uğraşmam bu anlamsızlarla
Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım devlette bebeğim tüp bebek olmasına rağmen özele gitmeyi hiç düşünmüyorum :) tek bildiğim ayrıntılı ultrasonu belki radyoloji doktoru yapar onu duymuştum başka arkadaşlarımdan da . özele sadece fetal dna vermek için gittim 😇

Merhabalar kızlar naçizane tecrübeli bir anne olarak şunu öneririm ki her seyi her önerilerini almayin evet suan daha uygun diye zamlanmadan alalım deniyor ama gereksiz biseyi almak daha fazla masrafa yol açıyor. Mesela bebek telsizi indirimdeydi aldim 100 m2 evde ne gerek var dedi eşim hiç kullanmadık dura sura bozuldu.Travel sistem bebek arabası aldik dünya para verip hic durmadi onda ağladı kanguruda büyüdü artık tasiyamayinca da baston tarzi önü açık ince bebek arabalarina bildirdim yani dünya para verdigimi sevmedi o zamanlar 150 200 lira olan baston arabaya bindi🤣Özene bozene oda hazırladım herkes dedi daha yatmaz falan aa olur mu dedim odasi olcak diye o kadar çok uyanıyordu ki 2 sene biz kanepede yattik kızımla odası boş kaldı büyüyen beşik bi işe yaramadi buyudugunde de dar geldi baska yatak aldık ama korkuluk alsak da yetermis😇bez stoğu yapmayın çünkü her bebek farklı cok övülen Prima mahvetti poposunu sürekli bez degistirdim. Bizim 9 yil olunca arada hicbir sey yok ablasindan her şeyi verdim dağıttım doguma yakın almayi düşünüyorum en temel şeyleri yeni doganda acil giyecekleri falan gerisi zaten her seye ulasmak cok kolay ihtiyaç halinde alacağım geri kalanları.
Size katiliyorum bende hep bu fikirdeyim, bende dolabi haric oda yapmayi dusunmuyorum. Travel sistem bebek arabasi hic almayi dusunmedim cok hantallar diye, gereksiz hic bisey almamaya calistim ama elbette indirim var diye ileriki yasinda oynayacagi oyuncaklardanda almis bulundum 😁
Bez dediginiz gbi her bebek kabul etmeyebiliyor paket paket almamak lazim, ben besigi indirimden park yatak olarak aldm normalde 5 bin lira ama 2.600 gelmis oldu. Cok hesapli alisverisler yapmis oldum bu kasim indiriminde. 🥰

X