- 9 Mayıs 2022
- 3.834
- 3.496
Aynen sanırım ağız kenarına değdiği için zaten direk kızardı. Histamin diye bi madde varmış ondan olabileceği yazıyor nette. Ama tabi bilemiyorum yoğurtta da çok fazla bulunuyormuş yoğurdu yüzüne bir daha sürdüm bi sorun olmadı inşallah olmaz da. Ispnak çok önemli bişey değil yemese de olur. Ama yoğurt önemli tabi.Aaa çok şaşırdım. Demek ki önce biraz ağzının kenarına değdirip 15 dk beklesek alerjisi var mı anlayabiliriz. Yarın bende kahvaltı da avakadolu yumurta deneyeceğim akşamda ıspanak vericem
Öyle mi o biraz katı olunca onu daha veremem diye düşündüm ama bebe bisküvisi yapmayı denemek istiyorum bi belki onla biraz daha değişik şeyler çıkar.Pancake veriyorlar yumurtaya alışınca
Olabiliir. Pancake i böyle şerit şeklinde kesip bebeğin eline veriyolar ama işte insan korkuyorÖyle mi o biraz katı olunca onu daha veremem diye düşündüm ama bebe bisküvisi yapmayı denemek istiyorum bi belki onla biraz daha değişik şeyler çıkar.
İnşallah bizde yaşamayız kaç yaşında çıkmaya başladı kalıcı dişleriMerhaba 2.5 yaşında çürükler başladı şu an 7.5 yaşında bazı süt dişleri döküldü yenileri çıktı, bir sorun yaşamadık görsel olarak siyahlık olması dışında
Yok ya daha bizimkinin dişi yok onu yapamam şuan da sanırım. Damak kuvvetli diyorlar ama dediğiniz gibi cesaret edemem. Daha diş yok bişey yokOlabiliir. Pancake i böyle şerit şeklinde kesip bebeğin eline veriyolar ama işte insan korkuyor
Ben de bebeme yoğurt ile başladım sebze ile devam ettim, 5.ayda başlamıştım, şimdi asla meyve yemiyo hahdhajAslında dediği gibi arkadaşın sebze ile başlasanız daha iyi olabilir tabi siz daha iyisini bilirsiniz de ben kabak havuç felan vermiştim sonra sonra muz işte elma ara öğün şeklinde vermeye başladım kabağı felan yemek istememeye başladı yoğurtla felan idare ettik bi süre şimdi versem yemez diye tahmin ediyorum.
alla alla tatlı Meyveleri de mi yemiyorBen de bebeme yoğurt ile başladım sebze ile devam ettim, 5.ayda başlamıştım, şimdi asla meyve yemiyo hahdhaj
Bizim doktor ayvayı önermedi.Ben de meyve olarak elma muz bugün cennet hurması denedim. Ayva deneyeceğim genelde sebze gittim ama sabah yumurta avakado yapıyorum genelde ama ondan sıkıldı sanırım yeni bişey bulmam laımakşam yemeğinde az bi soğan ile ıspanak kavurmuştum ıspanağa alerjisi var sanırım yanağı ağız kenarı kızardı hep bida vermeyi düşünmüyorum 15 dk bekledik geçti bida denedik gene kızardı.
Ya diş süreci iştahsızlık yapıyor kıyamam iki tane olunca ekstra zorlaniyorsundur ama moral bozma. 9 aya kadar az yemeleri yada YEMEMELERİ çok normal tadım aşaması, alışma süreci, diş süreci hepsi etkiliyor onları. Sen yapmaya devam et eminim ki çok kısa bir sürede geçecekKızlar bizim bebişler 7 aylık oldu. Tadımıydı öğünüydü güzel güzel ilerliyorduk. Ama son 3-4 gündür hiçbir gıdanın yüzüne bakmıyorlar. Sürekli emmek istiyorlar. Diş çıkarma belirtileri var. İştahları kapanmıştır diye düşünüyordum. Artık moralim bozulmaya başladı. İkisini birden yedirmek zaten zor. Bir de hazırladığım kaseler çöpe gidince çok üzülüyorum. Pütürlü hazırlıyorum mamaları ya da blw fln bir şeyler deniyorum ama yok. Mama sandalyesinde 10 dk dan fazla oturmuyorlar. Süt vermeyince kıyamet kopuyor. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba?
prima ve yurt disinda pampers ayniGaliba huggies ile prima aynı
dis surecinde cokk normal ve zaten tadim sureci hic onemsemeyin az yesede tadini ogrensin yeterKızlar bizim bebişler 7 aylık oldu. Tadımıydı öğünüydü güzel güzel ilerliyorduk. Ama son 3-4 gündür hiçbir gıdanın yüzüne bakmıyorlar. Sürekli emmek istiyorlar. Diş çıkarma belirtileri var. İştahları kapanmıştır diye düşünüyordum. Artık moralim bozulmaya başladı. İkisini birden yedirmek zaten zor. Bir de hazırladığım kaseler çöpe gidince çok üzülüyorum. Pütürlü hazırlıyorum mamaları ya da blw fln bir şeyler deniyorum ama yok. Mama sandalyesinde 10 dk dan fazla oturmuyorlar. Süt vermeyince kıyamet kopuyor. Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum acaba?
Yok ya, muz ve elma denedim gerçi hiç istemedi bi tek avokado yiyor. Muz yenmez mi be ajdjjackksalla alla tatlı Meyveleri de mi yemiyor
Sert haliyle vermeyeceğim ki. Biraz buharda yumuşatacağım. Yoğurt ya da direk önce biraz tadına baktırıp sonra yoğurtla da olabilir o şekşlde vereceğim ayvayı direk yiyemez zaten dediğiniz gibi. Ben elmayı da ilk versiğimde buharda yumuşatıp vermiştim sonra sonra sert haline geçtim. Ama ayvalı felan muhallebi yapılıyor mesela ara öğün olarak ya da yatmadan yapılan muhallebilerdenBizim doktor ayvayı önermedi.
Haklısınız hocam zaten bizler zor yiyoruz ayvayı dedim
Geçmiş olsun. Şükür bişeyi yokmuş.Kızlar bugün Alp düştüçok korktum, katıla katıla ağladı. İlk yardım eğitmeni komşum var sağolsun hemen baktı bir şeyi yok dedi. Birde yanındaydım ya. Bir anda oldu
Yani aynen en çok bebeklerin tercihi muz oluyormuş başka bişey sonrasında istemiyorlarmış normaldeYok ya, muz ve elma denedim gerçi hiç istemedi bi tek avokado yiyor. Muz yenmez mi be ajdjjackks
Çok iyi anlıyorum.. Çoook geçmiş olsun hep anlık maalesefKızlar bugün Alp düştüçok korktum, katıla katıla ağladı. İlk yardım eğitmeni komşum var sağolsun hemen baktı bir şeyi yok dedi. Birde yanındaydım ya. Bir anda oldu
Jerseyden yapacağım ben. Sıkıntı yoksa sütlerim var zamanı dolmak üzere olan buzlukta onlarla devamSelam kızlar
Ek gıdaya başladık önce meyvelerden 3 gün kuralı ile bebeğim 6 ay 16 günlük
Yoğurt vericem 2 gun sonraki listede var
Yoğurt mayalıcaz hangi sütten mayalıyorsunuz?
Bana hiç böyle bilgiler verilemdi kendi araştırmalarıma göre 30cc yi geçmeyecek şekilde öğün ayarlaması yapmak, bebeğe göre gıda sıklığı ayarlamak var. Birde 9.ay doyum 6-7-8.aylar tadım o yüzden 4 öğün fazla gibi geldi banaBizim doktorumuz tadımlardan sonra 3. Haftada kahvaltıya başlayabileceğimi.
4.hafta sonunda da sabah kahvaltı, öğlen sebze, ikindi yogurt, akşam meyve olacak şeklinde öğün düzenlenebileceğini, Porsiyonların küçük bir kaseyi geçmemesi gerektiğini söylemişti
6 yaşında başladıİnşallah bizde yaşamayız kaç yaşında çıkmaya başladı kalıcı dişleri