• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
Kızlar kabak çorbasını nasıl yapıyorsunuz? İçine havuç patates koymadan çorba tarifi yok hiç. Alp sanki sindirimde zorlanıyor patates havuç yiyince ☹️

Kızlar kabak çorbasını nasıl yapıyorsunuz? İçine havuç patates koymadan çorba tarifi yok hiç. Alp sanki sindirimde zorlanıyor patates havuç yiyince ☹️
Balkabağı çorbası değil mi? Havuç patates tatlı bir tat veriyor aslında. Yoksa sadece balkabağının epey yoğun bir tadı var. Hatta bizimkiler sevmemişti ilk başta

Sert haliyle vermeyeceğim ki. Biraz buharda yumuşatacağım. Yoğurt ya da direk önce biraz tadına baktırıp sonra yoğurtla da olabilir o şekşlde vereceğim ayvayı direk yiyemez zaten dediğiniz gibi. Ben elmayı da ilk versiğimde buharda yumuşatıp vermiştim sonra sonra sert haline geçtim. Ama ayvalı felan muhallebi yapılıyor mesela ara öğün olarak ya da yatmadan yapılan muhallebilerden
Mantıklı buharda yumuşatmak👍

Selam kızlar
2 kere rota ve 1 menenjit aşısı yaptırdım
Geçen hafta doktor randevumuzda menenjitin diğerini yapicaz Aralık da dedi not aliyordum almayın ben vericem kağıda yazıp dedi
Yazdı ama verdiği evraklarda cikmadi koymamış galiba
Arıyorum kan tahlili çinko tahlili yaptırdım saçları kısa cinkoya da bakalim dedi
Çinko düşük gelmis
Salı sözde aricakti arıyorum doktor yogunmus servisteymis sekreteri sürekli aynı şeyi söylüyor bir de özel hastahane
Çinko için ilaç söyler bir de memenjiti sorucam ulasabilirsem
Sizler yaptirdiniz mı menenjit aşısını?
Bexsero 1 benim yaptırdığım
Bir de nimenrix varmış onu söyledı galiba

Ben yeşil kabak henüz hiç kullanmadım mevsimi olmadığı için. Daha cok balkabağı kullandım. Genelde patates ve havucla yaptım ama bunları istemiyorsanız kırmızı kapya biber belki kereviz olabilir.

Ben yeşil kabak henüz hiç kullanmadım mevsimi olmadığı için. Daha cok balkabağı kullandım. Genelde patates ve havucla yaptım ama bunları istemiyorsanız kırmızı kapya biber belki kereviz olabilir.
Kapya biber denemedik henüz. Şimdi zeytinyağı, pirinç ve yeşil kabaktan bir yemek yaptım 😂 soğumasını bekliyorum akşam yemeği olarak vericem onu.
Balkabağını yeni denedim o yüzden farklı bir şey yesin istiyorum. Yeşil Kabağı ilk ek gıdaya başladığımızda yemişti. Ben baya bir sebze denettim. Soğan da deneticem ama şimdi yumurta deniyoruz bugün 2. Günüydü. Yarından sonra soğan sonra kapya biberi denemeyi düşünüyorum

Kizlar su neyle veriyosunuz ne kadar veriyosunuz? Benim oglum asla icmiyor oynuyor sadece. Susayinca 2 dakika meme emip birakiyor.

Kizlar su neyle veriyosunuz ne kadar veriyosunuz? Benim oglum asla icmiyor oynuyor sadece. Susayinca 2 dakika meme emip birakiyor.
Munchkin in suluğunu kullanıyorum ben. Pipeti meme emer gibi emiyor. Bazen de çay kaşığı ile veriyorum.

Biberonla veriyorum önce çay bardağı ya da çay kaşığı ile vermeyi denedim baktım yeterli olmuyor çay bardağına alışması zaman alacak biberona geçtim. Ama sanırım pipete alıştırmam lazım bakalım ne zaman olursa artık biberonla iyi içiyor ama. Gece uyku arasında bile veriyorum artık çünkü memeyi susadığı için de istiyor olabilir diye hoş faydası yok ama olsun çok sık uyanıyoruz çünkü

Kızlar selam işe dönen olmuştur aranızda sanırım kaç aylıkken döndünüz? Ben 4 aylıkken döneceğim 2 hafta sonra süreci biraz merak ediyorum bir de tavsiyeniz var mı?

Munchkin in suluğunu kullanıyorum ben. Pipeti meme emer gibi emiyor. Bazen de çay kaşığı ile veriyorum.
Biberonla veriyorum önce çay bardağı ya da çay kaşığı ile vermeyi denedim baktım yeterli olmuyor çay bardağına alışması zaman alacak biberona geçtim. Ama sanırım pipete alıştırmam lazım bakalım ne zaman olursa artık biberonla iyi içiyor ama. Gece uyku arasında bile veriyorum artık çünkü memeyi susadığı için de istiyor olabilir diye hoş faydası yok ama olsun çok sık uyanıyoruz çünkü
bende ilk cay kasigiyla denetmistim oyle iciyordu sonra bu ikisinden aldim ikisiylede icmiyor tikaniyor ya da suyu agzina doldurup tukuruyor. gece uyanmasi bizde de cok artti simdiye kadar 1 kereydi simdi 2-3e cikti ve benimle uyumak istiyor🥲 disler sisti ama patlamadi
IMG_0594.png
IMG_0595.png
ondan diye dusunuyorum insallah oyledir 😀

bende ilk cay kasigiyla denetmistim oyle iciyordu sonra bu ikisinden aldim ikisiylede icmiyor tikaniyor ya da suyu agzina doldurup tukuruyor. gece uyanmasi bizde de cok artti simdiye kadar 1 kereydi simdi 2-3e cikti ve benimle uyumak istiyor🥲 disler sisti ama patlamadi Eki Görüntüle 3515791 Eki Görüntüle 3515792 ondan diye dusunuyorum insallah oyledir 😀
Mushie olan güzel gözüküyor ama kapağı bebeğin açabileceği gibi bir yapıdaysa bence uygun değil 😂

Back