- 30 Nisan 2023
- 890
- 1.409
- 33
- 32
Bizim de birden bugün fışkırdı. Ben de öyle yapayım günlük yıkıyorum da aslında ama yine de olduBiz hergün bi su döküyoruz vücuduna azaldı gibi aradada çok sıcak olunca ıslak pamukla siliyorum kollarını bacaklarını falan ferahlasın diye doktor demişti
İlk bebegimde termosa koyuyordum ben yanımada biraz kaynamıs soğumuş su koyuyordum mamasını da bas ucuma koyuyordum. Uyandgnda hemen hazırlyp veriyordum yataktan kalkmıyordum bile cok rahat oluyorduTermosa mı koysam diye düşündüm bende ama her seferinde kaynatmam gerekiyomuş gibi takıntı yaptım
Peki suyu soğutup mu yapıyosunuz mamayı ben hep biraz bekletip kattım soğuk olmuyodu baya sıcaktı su
Kendime rezene , kimyon ve anasondan çay yapmıştım . Gaz+memeyle kavga+ağlama krizi döngüsünden çıkmak için yaptığım çaydan 1 çk mamasına katıp verdim aşırı rahatladı gazını rahat çıkardığı için uykudan uyanmadı . O da dinlendi bende . Uyanınca da gaz olmadığından rahat rahat emdiAnason mu verdinnnnn
Ben ısıtıyorum 2 saat içinde tüketilecekse sorun olmuyorKizlar ben biberonla beslemede artik 90 falan verdigim oluyor.ama yani 1 saat suruyor emmesi biberona akisindan dolayi. E mama soguyor.tekrar sicak su dolu bardaga koymak sorun oluyormu ara ara koysam gaz alma sirasinda ilisin diye...
Bilemedim ki canım ama doyuyodur yani aç değildir refleksten de yapıyor olabilirGazı olsa uyuyabilir mi ki? Şuan uyuyor gaz sıkıştırmıyor mesela ama emzik düşünce tekrar veriyorum saldırıyor aç gibi. Bide normal kusuyor yani sindirilmiş sütü çıkarıyor. Foşur foşur kussa dicem ki mideyi mi üşüttü hasta mı oldu. Aklım almadı benim
Sıcaktan bi anda oluyor ya bizim ev 30 derece sadece zıbınla yatıyo çorap bile giydirmiyorum ama gene de oluyoBizim de birden bugün fışkırdı. Ben de öyle yapayım günlük yıkıyorum da aslında ama yine de oldu
Geçen sene jimnastik kursuna yazdırmıştım. Beraber gidiyoduk. ders süresi azdı diye çıkışa kadar bekleyip yine beraber dönüyoduk. Ama bu sene bebek var gidemicez. Kursun servisi yok zaten belediyeye ait bi kurs. Özel kurslara da benim imkanım yok şuan. Binadaki arkadaşlarını odasına davet edip oyun oynamayı çok seviyor sanırım bu şekilde ilerleriz. Arada bir bebek arabasıyla parka gideriz. Orda eğlenir. Annemler yakın arada bir oraya da gönderirim. Eğer oğluşun seviyorsa bence yaz okulu çok iyi olur. Veya bi kursa yazdırırsın. Hem yeni bi ortam olur hem biseyler öğrenir. Evde çok sıkılır. Bebekten fırsat kalmaz onagenc-anne canım bizim ilk çocukların yaşları aynıydı sanki, okul kapanınca napmayı düşünüyorsun? Ben yaz okuluna mı yollasam diyorum evde çok sıkılacak ben sürekli bebekle ilgileneceğim için
Anneme göre bebek her memeyi çekişte yurkunuyorsa yani 1-2 çekiştw yutuyorsa doyuyor. 4-5 çekişte yutuyorsa doymuyor.Ya luk luk ses geliyor yutkunuyor emiyor süt var ama memeyle kavga ediyor gazı var. Bana diyo süt gelmiyo galiba diye delircem. En güzelini yapmışsın bende bugün evime dönüyorum
benim oğluş sabah doğduğu için biz bugün daha doğrusu Salı günü öğle vakti yıkayıp kırkını çıkardıkKız biz seninle aynı gün dogurduk bizimde kırkımız 3 gün sonra öıkıyor iyi olmana çok sevindim benimde bu bebişte sütüm yetmiyor mama veriyorum saglıklı olsunlarda önemli olan o saglıkla büyüt kuzum
Ben cevaplayana kadar sen neler neler yaşadın özgişş . Allah kolaylık versin macbur her yolu denicen bebeni susturmak için gaz ilacı veriyor musun?Bebekle yalnız ilk günüm bana şans dileyin
Anne psikolojisi direkt sütü ve bebeği etkiliyo bence de . O yüzden elimizden geldiğince rahat olmalı gerekirse karşı tarafı susturmalıyızDün akşam yine mama verdim çocuğa.
Ben böyle ay stresten üzüntüden sütüm gitti muhabbeti yapanlara nekadar çıt kırıldımsınız hemen de süt gidiyor azıcık strese derdim. Doğruymuş. 3 kere takip ettim. Ne zaman sıkılsam üzülsem gerilsem süt azalıyor. Sonraki 2-3 gün uğraşıyorum ki çoğalsın. Zaten az böyle durumlarda çocuğu hiç doyurmuyor. Dün sözde emzirdim hala durmuyor ama hissediyorum da göğüsler dolu değil. Mama verdim önce bi 90 bitirdi hala ağlıyor üstüne 30 bitirdi. Hiç yokmuş neredeyse sütneyse mamayı verince göğüsler biraz toplandı gece vermedim bakalım bugün ne olacak
Canım kullandığın makinanı, birde hangi vakitte günde kaç defa sağdığını yazarmısın ve rica etsem. Tek göğsümde süt çok az geliyo artırmak istiyorumBenim de yoktu şimdi az az geliyor. Günlük sağdıkça artıyor 10 cc ile başladım şuan 40 cc topluyorum birkaç günde arttı.
Bir de sürekli bebek memede. Mama öncesi ve sonrası hep meme emiyor boş olsa da.
Bol dut incir kaynatıp hoşaf şeklinde yiyorum. Günlük sıcak su ile masaj yapıyorum bir de Milk tea aldım kargoda herkesin sütü artmış baya.
Ah nerde bizimki bu gece daha farklı bir sn durmuyor sürekli ağlıyor çok sinirlendim artık eşim kalktı sabaha kadar dikecek ayakta biziBugün herkesin bebesi uyuyor heralde buralar sessiz kalmış
Şükür geç te olsa bende eklendim aranızaBugün herkesin bebesi uyuyor heralde buralar sessiz kalmış
Lansinoh elektrikli olanı kullanıyorum canım. Saatlerim bebeğin emmesine göre ayarlıyorum. Emme sonrası biraz bekliyorum Günde 3 kez en az 20 şer dakika her memeyi Sağıyorum ama sağlarken hazineye bakmıyorum bebeğin çorabını geçiriyorum psikolojik etkiliyordu az gelince. Şimdi çok daha iyi. Yanına da koca bardak su al yudum yudumAnneme göre bebek her memeyi çekişte yurkunuyorsa yani 1-2 çekiştw yutuyorsa doyuyor. 4-5 çekişte yutuyorsa doymuyor.o bunu dediğinden beri istemsiz dikkat ettiğimi farkettim. Çocuk kaç defada yutuyor diye
benim oğluş sabah doğduğu için biz bugün daha doğrusu Salı günü öğle vakti yıkayıp kırkını çıkardıkyanlış mı yaptık acep. Bacım senin diğer kızlarda sütün iyiydi demiştin öyle hatırlıyorum. Onlarda sezaryandı dimi . Bir de günde kaç dega veriyorsun mamayı? Ben genellikle 2 defa veriyorum nadiren bir defa veriyorum
Ben cevaplayana kadar sen neler neler yaşadın özgişş . Allah kolaylık versin macbur her yolu denicen bebeni susturmak için gaz ilacı veriyor musun?
Anne psikolojisi direkt sütü ve bebeği etkiliyo bence de . O yüzden elimizden geldiğince rahat olmalı gerekirse karşı tarafı susturmalıyız
Canım kullandığın makinanı, birde hangi vakitte günde kaç defa sağdığını yazarmısın ve rica etsem. Tek göğsümde süt çok az geliyo artırmak istiyorum
Bende saatlerdirBende burdayimm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?